Yeni Keşif

Yeni Keşif

Son dakika yeni keşif haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni keşif ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni keşif haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Keşif

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni keşif gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.530 yeni keşif haberi bulunmuştur. Tüm yeni keşif haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gözlerimizi kırpmanın inanılmaz işlevi keşfedildi! Rüyalarla bağlantısı...
Gözlerimizi kırpmanın inanılmaz işlevi keşfedildi! Rüyalarla bağlantısı... İnsan vücudu ve sağlığıyla ilgili çözülemeyen pek çok soru var. Beynin birçok işlevi, rüyalar ve göz kırpma... Özellikle göz için bir koruma sağldığı düşünülen göz kırpma eyleminin ardından inanılmaz bir neden yatıyormuş. Yeni keşif, gözlerimizi neden kırparız sorusunun cevabını veriyor.
18.04.2024 Yaşam
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacak
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Siirt'in merkez ilçesinde Meşelidere-1 petrol kuyusu açarak petrol arayacak.
15.04.2024 Ekonomi
Gabar petrolünde yeni rekor! Bakan Bayraktar müjdeyi açıkladı
Gabar petrolünde yeni rekor! Bakan Bayraktar müjdeyi açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da petrol üretiminde günlük 40 bin varilin üzerine çıkıldığını bildirdi. "Hedefimiz 100 bin varile çıkabilmek. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.
11.04.2024 Ekonomi
Nisan ayında elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacak
Nisan ayında elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Nisan ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarında değişiklik olmayacak" ifadelerini kullandı.
28.03.2024 Ekonomi
Sivas'ta TÜBİTAK destekli proje çalışmasında yeni bir tür keşfedildi: Medon turcicus
Sivas'ta TÜBİTAK destekli proje çalışmasında yeni bir tür keşfedildi: Medon turcicus Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Alaşehir Meslek Yüksek Okulu'nda görev yapan Prof. Dr. Sinan Anlaş ve Doç. Dr. Semih Örgel TÜBİTAK destekli bir proje çalışmasında Sivas'ta yeni bir böcek türü buldu. 2019 yılında Sivas, Yıldız Dağları'na yapılan bir arazi çalışması sırasında bulunan yeni türe 'Medon turcicus' ismi verildi.
6.12.2023 Gündem
Gökyüzünde devasa bir elmas var! (Bilim kurgu hikâyesi değil, gerçek)
Gökyüzünde devasa bir elmas var! (Bilim kurgu hikâyesi değil, gerçek) Astronomlar, yavaşça devasa bir elmasa dönüşen bir yıldız keşfetti. Bilim insanları elmasa dönüşme sürecinin başlangıcından itibaren yaklaşık bir katrilyon yıl süreceğini düşünüyor, yani evrenin "sadece" 13,6 milyar yıl yaşında olduğunu göz önüne alırsak, ne yazık ki henüz tam olarak kristalize olmuş yıldız bulunmuyor.
22.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Enerji Bakanı Bayraktar'dan yeni yatırım müjdesi! Düğmeye basıldı
Enerji Bakanı Bayraktar'dan yeni yatırım müjdesi! Düğmeye basıldı Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, önümüzdeki dönemde yatırım ve reform hamleleri başlatacaklarını belirterek, hedeflerinin Türkiye’ye muazzam bir yatırım çekmek olduğunu söyledi.
12.06.2023 Ekonomi
TPAO açıkladı, yeni petrol keşfi müjdesi: Potansiyel yüksek
TPAO açıkladı, yeni petrol keşfi müjdesi: Potansiyel yüksek Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’ndan (TPAO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu Cudi-Gabar'da bulunan petrolle ilgili yapılan açıklamada, "Türkiye'de kara alanlarında şimdiye kadar yapılan en büyük keşif olma özelliğindeki sahanın yerinde petrol miktarı yaklaşık 1 milyar varil olarak hesaplanmakta olup petrol arama-üretim sektörü açısından bakir bir bölge olan Cudi-Gabar bölgesinde yeni keşif potansiyeli de yüksektir” denildi.
4.05.2023 Ekonomi
Hubble uzay teleskobundan yeni keşif! Dev yıldız kümesi böyle görüntülendi
Hubble uzay teleskobundan yeni keşif! Dev yıldız kümesi böyle görüntülendi Hubble Uzay Teleskobu tarafından yakalanan yıldız kümesi NASA tarafından paylaşıldı.
22.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Yeni doğal gaz çalışması müjdesi! Bakan Dönmez duyurdu
Yeni doğal gaz çalışması müjdesi! Bakan Dönmez duyurdu Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği 710 milyar metreküplük doğal gaza ilişkin olarak çalışmalar son hızla devam ederken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yeni müjdelerde bulundu. Bakan Dönmez doğal gaz arama çalışmalarının Ordu ve Rize açıklarına kayabileceğini söyledi.
2.02.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez'den flaş açıklama! 4 milyon haneye 3 milyar TL doğal gaz desteği yapılacak
Bakan Dönmez'den flaş açıklama! 4 milyon haneye 3 milyar TL doğal gaz desteği yapılacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2023 Yılı Bütçe sunumunu yaptı. Doğal desteğiyle ilgili konuşan Bakan Dönmez, "Isınma yardımı alan hanelere verilen desteklere doğal gaz desteği de dahil edilmiştir. Buna göre, yaklaşık 4 milyon haneye senelik 3 milyar TL'lik yardım yapılacak " dedi.
7.12.2022 Ekonomi
Noel Baba Kilisesi'nde yeni keşif; mezarının yeri ve ayak bastığı zemin bulundu
Noel Baba Kilisesi'nde yeni keşif; mezarının yeri ve ayak bastığı zemin bulundu ANTALYA Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, 'Noel Baba' olarak bilinen Aziz Nikolaos'un Demre'deki kilisesinde 1850'de Rusların, onarımında yarım bıraktığı sanılan kubbedeki üst açıklığının, Hz. İsa'nın çarmıha gerildiği ve göğe yükseldiğine inanılan Kutsal Kabir Kilisesi'ndeki mimariyle aynı olduğunu belirledi. Mezarının tam yeriyle ilgili şu ana kadar en önemli keşif ve bulgu olduğunu açıklayan Kurul Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, kazılarda da Aziz Nikolaos'un ayak bastığı zemin döşemelerle mezarın olduğu belirlenen yerin üstünde Hz. İsa'nın freskinin ortaya çıkarıldığını söyledi.
10.10.2022 Yaşam
Aziz Sancar’dan beyin tümörün tedavisinde önemli keşif! Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne?
Aziz Sancar’dan beyin tümörün tedavisinde önemli keşif! Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne? Aziz Sancar'dan beyin tümörü tedavisinde önemli keşif! Sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılacak. Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar önemli bir çalışmaya imza attı. EdU adı verilen molekülün, sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılabileceği önemli bir araştırma PNAS isimli derginin ilk sayısında yayınlanacak. Peki, Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne? İşte beyin tümörün tedavisi hakkında merak edilenler…
22.08.2022 Sağlık
Doğal gaz ve elektrik ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 50...
Doğal gaz ve elektrik ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 50... Doğal gaz ve elektrik ile ilgili flaş açıklama geldi. Geçen yıl küresel fiyat artışlarına rağmen, elektrik ve doğalgazda vatandaşa 160 milyar liralık destek sağlayan hükümet bu yıl da 100 milyarlık yardımda bulunacak. Elektrikte yüzde 25, gazda yüzde 50 destek verilecek.
4.01.2022 Ekonomi
Petrol müjdesi geldi! TPAO resmen duyurdu
Petrol müjdesi geldi! TPAO resmen duyurdu Petrol rezervi hakkında son dakika açıklaması! TPAO, Mardin'in Nusaybin ilçesinin Suriye sınırındaki 'Günyurdu-1' kuyusunda, 1310 metre derinlikteki petrol keşfi için 35 günlük sondaj çalışması yapıldığını duyurdu.
11.12.2021 Ekonomi
TPAO duyurdu! Mardin’de ağır petrol keşfi yapıldı!
TPAO duyurdu! Mardin’de ağır petrol keşfi yapıldı! Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) şirketi tarafından yapılan açıklamada, "Mardin’in Nusaybin ilçesinin 32 km doğusunda yer alan Günyurdu-1 kuyusunda ağır petrol keşfi gerçekleştirdik" denildi.
10.12.2021 Ekonomi
Türkiye'den flaş petrol hamlesi! 6 bölge için kritik adım atıldı
Türkiye'den flaş petrol hamlesi! 6 bölge için kritik adım atıldı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Akdeniz'de 6 paftada petrol arama ruhsatı için başvuru yaptı. Süreç onaylandığı takdirde o bölgelerde sondaj işlemine başlanabilecek.
20.10.2021 Ekonomi
Van Gölü'nde yeni keşif! Boyları 40 metre uzunluğunda, dünyanın en büyüğü...
Van Gölü'nde yeni keşif! Boyları 40 metre uzunluğunda, dünyanın en büyüğü... Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Van Gölü'ne dalış yapan dalgıçlar, 30-40 metre uzunluğunda yeni mikrobiyalitler tespit etti. Van 100. Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim üyesi Dr. Mustafa Akkuş, dünyanın en büyük mikrobiyalitlerinin Van Gölü’nde olduğunu söyledi.
9.08.2021 Yaşam
Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zam ile ilgili flaş açıklama!
Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zam ile ilgili flaş açıklama! Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına gelen zamlarla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, elektrik ve doğal gaz konusunda fiyatların Türkiye ekonomisiyle ilgisi olmadığını ve tamamen yurt dışı piyasalara bağlı olarak fiyat artışları yapıldığını söyledi.
13.07.2021 Ekonomi
Dünyayı şaşkına çeviren keşif! Sıcakta küçülüyor, soğukta büyüyor...
Dünyayı şaşkına çeviren keşif! Sıcakta küçülüyor, soğukta büyüyor... Araştırmacıların yeni çalışması oldukça ses getireceğe benziyor. Bilim insanlarının yaptığı yeni keşif iklim şartlarının insanın beden ve beyin büyüklüğü üzerinde etkili olduğunu ortaya çıkardı.
9.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye için tarihi gün! Yeni dönem başlıyor, 10 yıl boyunca...
Türkiye için tarihi gün! Yeni dönem başlıyor, 10 yıl boyunca... Türkiye'nin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı müjdedeydi. Merakla beklenen açıklama geldi. Müjdeyi Zonguldak'ta veren Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi keşfi duyurdu. Erdoğan, "Fatih sondaj gemimiz yine Sakarya Gaz Sahası'ndaki Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı. Böylece Karadeniz'deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Bu güzel haberin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, petrol ve doğal gaz aramalarında yeni keşifler için rota oluşturulduğunu bildirdi. Bakan Dönmez yaptığı flaş açıklamada keşif ile ilgili '10 yıl' detayını paylaştı. Öte yandan Uzmanlar, son keşifle birlikte 540 milyar metreküpe ulaşan doğal gaz rezervini değerlendirdi. BOTAŞ Eski Genel Müdürü Dr. İbrahim Palaz ise keşifle ilgili olarak "Her iki halde de Türkiye için iyi bir haber. En son kazılan kuyudaki veriler çok cesaretlendirici" ifadelerini kullandı.Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar "Bu işin içinde ismini zikretmek gerekirse Berat Albayrak var. Enerji Bakanı olduğu dönemde yaptığı girişimlerdir. 2014’teki girişimlerin meyvesini 2020’de aldık" dedi. İşte ayrıntılar...
4.06.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez açıkladı! Keşfedilen doğal gaz ne zaman kullanılacak?
Bakan Dönmez açıkladı! Keşfedilen doğal gaz ne zaman kullanılacak? Bakan Dönmez, Karadeniz'deki yeni keşfin ardından açıklamalarda bulundu. Dönmez, "Yeni keşif 10 yılın üzerinde bir ihtiyacı karşılayacak. Bu doğalgaz, Türkiye'ye 2023'te gelecek." dedi.
4.06.2021 Ekonomi
Müjdenin adı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün duyuracak...
Müjdenin adı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün duyuracak... Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Limanı açılışında önemli bir müjdeyi verecek. Erdoğan, Amasra-1 kuyusunda bulunduğu bildirilen doğalgaz miktarıyla ilgili detayları açıklayacak. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesinin altında yatan çok önemli detaylar
4.06.2021 Gündem
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Yeni keşif! Yarın...
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Yeni keşif! Yarın... Türkiye'nin geçen yıl Karadeniz'de 405 milyar metreküplük gaz keşfinin ardından Sakarya Gaz Sahası'nda rezerv tespiti ve yeni gaz keşfine yönelik sondajlarla yürüttüğü çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın bölgede yeni bir gaz keşfine yönelik açıklama yapması bekleniyor.
3.06.2021 Ekonomi
Yeni Zelanda 'Artemis Anlaşmaları'na imza attı
Yeni Zelanda 'Artemis Anlaşmaları'na imza attı Yeni Zelanda’nın, Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ile uzay boşluğu ve Ay yüzeyindeki faaliyetleri düzenleyen Artemis Anlaşmalarını imzaladığı bildirildi.
1.06.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Keşif ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni keşif haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.