Yeni Aşı

Yeni Aşı

Son dakika yeni aşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni aşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni aşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Aşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni aşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.059 yeni aşı haberi bulunmuştur. Tüm yeni aşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Koca'dan Eris varyantı açıklaması: Endişe edecek bir durum yok
Bakan Koca'dan Eris varyantı açıklaması: Endişe edecek bir durum yok Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Eris varyantına yönelik yeni bir tedbir gerekmiyor. Hastalığı artık çok iyi tanıyoruz ve endişe edecek hiç bir durum yok" dedi.
27.09.2023 Gündem
Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu yoğunluğu
Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu yoğunluğu Sağlık bakanlığı tarafından koronavirüs aşılarına yeni hatırlatma dozu randevularının tanımlanmasının ardından Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu aşıları için bir yoğunluk oluştu.
12.07.2022 Sağlık
Bakan Koca'dan 'maymun çiçeği virüsü' açıklaması! 'Benzer belirtiler gösteren...'
Bakan Koca'dan 'maymun çiçeği virüsü' açıklaması! 'Benzer belirtiler gösteren...' Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maymun çiçeği virüsüne ilişkin, "Salgın, pandemi ve benzeri olabilecek durum söz konusu değil. Lüzumsuz gündem yapmayalım, vatandaşı tedirgin etmeyelim. Halen de bizde görülmedi ama maymun çiçeğine benzer belirtiler gösteren birçok virüs var. Her benzer görüntü için 'maymun çiçeği' demeyelim" dedi.
7.06.2022 Gündem
Covid aşısı zorunluluğu başladı! Avusturya'da yasa bugün yürürlüğe girdi
Covid aşısı zorunluluğu başladı! Avusturya'da yasa bugün yürürlüğe girdi Avusturya'da bugün yürürlüğe giren yasayla, 18 yaşından büyük herkesin Covid-19 aşısı yaptırması zorunlu hale getirildi.
1.02.2022 Dünya
Elazığ İl Sağlık Müdürü: Rehavetin olumsuz sonuçlarını yaşıyoruz
Elazığ İl Sağlık Müdürü: Rehavetin olumsuz sonuçlarını yaşıyoruz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı haftalık koronavirüs haritasına göre, vaka sayıları en çok artan iller arasında yer alan Elazığ'da halkı tedbirlerle ilgili uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr Cahit Polat, "Vaka sayımız 100 binde 365'e yükseldi. Şu an Elazığ olarak rehavetin olumsuz sonuçlarını yaşamaktayız" dedi.
31.01.2022 Gündem
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi...
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi... Birçok kişinin kafasında Covid ile ilgili aynı soru dönüp duruyor. Hatırlatma aşıları henüz tamamlanamamışken dördüncü doz haberlerinin çıkması bu soruyu daha da önemli hale getiriyor. 4'üncü Covid-19 aşısını olacak mıyız? Daha da önemlisi hatırlatma dozları bizi ne kadar koruyacak? Bu sorulara cevap ABD'de yapılan yeni bir araştırma ile geldi. Prof. Dr. Derya Unutmaz da o araştırmayı yorumladı...
31.01.2022 Gündem
Pfizer ve BioNTech’ten Omicron'a özel aşı geliyor! Çalışmalar başladı!
Pfizer ve BioNTech’ten Omicron'a özel aşı geliyor! Çalışmalar başladı! Pfizer ve BioNTech, Omicron’a özgü geliştirdikleri yeni aşı için klinik çalışmaların 18-55 yaş grubundaki gönüllü kişilerle birlikte başladığını duyurdu.
25.01.2022 Sağlık
DSÖ: Hatırlatıcı doz Covid-19 tedavisinde sürdürülebilir strateji değil
DSÖ: Hatırlatıcı doz Covid-19 tedavisinde sürdürülebilir strateji değil Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanları, Covid-19 aşılarının hatırlatıcı doz olarak tekrarlanmasının virüsün yayılmasına karşı yeterli bir strateji olmadığı konusunda uyararak, yeni aşıların bulunması gerektiğini söyledi.
13.01.2022 Dünya
Turkovac ne kadar etkili? Faz-3 sonuçları açıklandı!
Turkovac ne kadar etkili? Faz-3 sonuçları açıklandı! Hacettepe Üniversitesi Aşı Enstitüsü Yönetim Kurulu üyesi ve Turkovac Faz-3 çalışması sorumlu araştırıcısı Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, 'Turkovac-Coronavac Faz-3 çalışması' sonuçlarını açıkladı. Tanrıöver, "Hastalığı engelleme oranı Coronavac'ta yüzde 8,96 iken, Turkovac'da yüzde 4,55. Çalışma sonuçlarına göre Turkovac'ın, hastalanma riskini Coronavac'a göre yarı yarıya azalttığını söyleyebiliriz" dedi.
12.01.2022 Gündem
Dünya Sağlık Örgütü'nden yeni aşı önerisi!
Dünya Sağlık Örgütü'nden yeni aşı önerisi! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanları, ağır hastalık ve ölümün önlenmesinin yanı sıra enfeksiyon ve bulaşmanın önlenmesinde yüksek etkisi olan Covid-19 aşılarına ihtiyaç olduğunu belirterek yeni aşı tavsiyesinde bulundu.
11.01.2022 Dünya
Omicron ile ilgili dünyayı heyecanlandıran buluş! Yeni aşı ve tedavilerin önü açıldı
Omicron ile ilgili dünyayı heyecanlandıran buluş! Yeni aşı ve tedavilerin önü açıldı Koronavirüsle ilgili araştırma yapan ABD'li bilim insanları, Omicron varyantını bloke eden antikorları tespit etti. Dünyayı heyecanlandıran buluş ile yeni aşı ve tedavilerin önü açılabilir.
31.12.2021 Dünya
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz: Bu kez dalga değil tsunami geliyor
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz: Bu kez dalga değil tsunami geliyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, tüm dünyada panik yaratan ve kapanmaları yeniden gündeme getiren Omicron varyantının bu kez yeni bir dalga değil, tsunamiye yol açacağını söyledi. Prof. Dr. Yavuz, özellikle yılbaşı nedeniyle kalabalık ortamlara girmekten kesinlikle uzak durulmasını, imkanı olan sektörlerde uzaktan çalışmaya yeniden dönülmesi gerektiğini, aşılamaların da halen hayati önem taşıdığını vurguladı.
22.12.2021 Sağlık
İngiltere'de iğnesiz aşı geliştirildi! Aşı olana 15 bin TL verecekler
İngiltere'de iğnesiz aşı geliştirildi! Aşı olana 15 bin TL verecekler İngiltere’de koronavirüs varyantları ve gelecekteki türlerine karşı “geniş kapsamlı koruma” sağlaması amacıyla iğnesi koronavirüs aşısı geliştirildi. Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından geliştirilen aşının iğne yerine hava jeti kullandığı belirtilirken, yeni aşı için kullanılan DIOSvax adı verilen teknolojinin, virüsün nasıl mutasyona uğrayabileceğini tahmin ettiği ve yeni ortaya çıkan varyantları hedeflediği belirtildi. Aşının denemelerine başlanırken, iki doz aşı olmuş gönüllülere 785 sterlin (14 bin 850 TL) ödeneceği aktarıldı.
14.12.2021 Dünya
Koronavirüs salgını ne zaman bitecek! Bill Gates duyurdu
Koronavirüs salgını ne zaman bitecek! Bill Gates duyurdu Dünyanın en zengin iş adamlarından olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, koronavirüsün biteceği tarih ile ilgili yaptığı açıklamaları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Gates, bu kez de Güney Afrika'da ortaya çıkan ve daha hızlı yayıldığı iddia edilen Omicron varyantı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gates, koronavirüs 'Ne zaman bitecek?' sorusuna da açıklık getirdi.
9.12.2021 Dünya
Moderna Omicron aşısı ne zaman çıkacak? Mevcut aşılar Omicron varyantında etkili mi?
Moderna Omicron aşısı ne zaman çıkacak? Mevcut aşılar Omicron varyantında etkili mi? Moderna’dan Omicron aşısı ile ilgili önemli açıklama! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantına "Omicron" adını vermesinin ardından, ABD’li ilaç şirketi Moderna, Omciron aşısı için tarih verdi. Moderna, corona virüsün endişe veren Omicron varyantıyla mücadele etmek için güncellenmiş bir aşıyı piyasaya sürebileceğini duyurdu. Peki, Omicron aşısı ne zaman çıkacak? Aşılar Omicron varyantında etkili mi? Moderna yeni aşıyı ne zaman çıkaracak? İşte detaylar…
29.11.2021 Sağlık
Aşılamada yeni dönem! 4. doz aşı! Biontech, Sinovac...
Aşılamada yeni dönem! 4. doz aşı! Biontech, Sinovac... BioNTech ve Sinovac aşısıyla ilgili flaş gelişme! 4. doz aşı kararı. 2 doz BioNTech olanlara geçen hafta hatırlatma dozu onayı veren Bilim Kurulu, bu kez de 3 doz Sinovac olan vatandaşların yeni aşı dönemlerine karar vermek için toplanacak. Yarın yapılması beklenen toplantı sonrası, 4’üncü doz Sinovac aşılarının başlayacağı tarih belirlenmiş olacak.
16.11.2021 Gündem
Sinovac'tan Covid-19 varyantlarına karşı yeni aşı
Sinovac'tan Covid-19 varyantlarına karşı yeni aşı Çinli Sinovac firmasının Medikal Direktörü Yongjun Gao, Covid-19'un yeni varyantlarına karşı aşı geliştirme çalışmalarında sona geldiklerini söyledi. Gao, "Sinovac firması şu an Delta ve Gama varyantlarına karşı aşı geliştirmektedir. Şu an geliştirilen aşı ile ilgili Ar-Ge çalışmalarımız bitmiş durumdadır. Klinik araştırması için Çin'in ilgili makamlarına başvuru yapmış durumdayız" dedi.
6.11.2021 Sağlık
Milyonların gözü orada! Bugün belli oluyor, yeni aşı kararı...
Milyonların gözü orada! Bugün belli oluyor, yeni aşı kararı... Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Koca başkanlığında saat 17.30'da toplanacak. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapılması bekleniyor. BioNTech aşısında 3. doz aşısı kurulda görüşülecek.
3.11.2021 Gündem
Biontech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 3. doz kararı...
Biontech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 3. doz kararı... Biontech aşısıyla ilgili son dakika gelişmesi. 3. doz aşı geliyor. 2 doz Biontech aşısı olanlar için 3. doz aşı ne zaman? Merak edilen soru Bilim Kurulu'nda gündeme geldi. Tavsiye kararı bakanlığa iletildi. Buna göre "2. dozun üzerinden 6 ay geçenlerin aşılanmasında yarar var" denildi. Gözler bakanlığın açıklayacağı karara çevrildi. Detayları CNN TÜRK'ten Duygu Ayaz Bayram aktardı.
22.10.2021 Gündem
Aşı ile ilgili flaş açıklama! DSÖ'den uyarı geldi
Aşı ile ilgili flaş açıklama! DSÖ'den uyarı geldi Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge'den ezber bozan açıklamalar geldi. Daha önce çift aşıda yüzde 70 seviyesine ulaşılmasının pandemiyi bitirebileceğini belirten Kluge, Kovid-19 aşılarının pandemiyi sona erdirmeyeceğini ve liderlerin uzun vadede virüsle başa çıkmak için yeni aşı stratejileri geliştirmeleri gerektiği konusunda uyardı.
12.09.2021 Dünya
İndirim yapılacak! Aşı olanlar karlı çıkacak
İndirim yapılacak! Aşı olanlar karlı çıkacak Aşı olanlar için indirim kampanyası başlatıldı. İş dünyası harekete geçti. İller tek tek açıkladı. Yeniden kapanmayı ekonominin kaldıramayacağını belirten iş dünyası aşı kampanyasına başladı. Trabzon, Van, Şanlıurfa’nın ardından Malatya, İstanbul, Diyarbakır’da da esnaf aşı olana indirim yapacak
29.07.2021 Ekonomi
Uğur Şahin duyurdu! BioNTech'ten yeni aşı
Uğur Şahin duyurdu! BioNTech'ten yeni aşı Türk asıllı bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in kurduğu BioNTech'in kurucuları yeni aşı hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.
27.07.2021 Gündem
Özlem Türeci ve Uğur Şahin duyurdu! BioNTech 100 gün içinde yeni aşı geliştirebilir
Özlem Türeci ve Uğur Şahin duyurdu! BioNTech 100 gün içinde yeni aşı geliştirebilir BioNTech'in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, virüsün varyantlar ile daha dirençli hale geldiğini belirterek, gerekirse 100 gün içinde yeni bir aşının elde edilmesini sağlayabileceklerini belirtti.
12.07.2021 Dünya
Biontech koruyuculuk oranı kaç, biontech aşısı delta mutasyona etkili mi? Yeni aşı mı üretilecek?
Biontech koruyuculuk oranı kaç, biontech aşısı delta mutasyona etkili mi? Yeni aşı mı üretilecek? Koronavirüs salgını varyantlarıyla devam ediyor. 2019’un son aylarında ortaya çıkan koronavirüs küresel olarak yaklaşık 200 milyon kişiye bulaştı, 4 milyon kişinin ölümüne sebep oldu. Aşı sürecinin yoğun bir şekilde devam etmesi umutları yükseltirken, delta varyantının kontrol altına alınmaması aşıların koruyuculuğunun sorgulanmasına neden oldu. BioNTech ile aşı üreten Pfizer'dan bu konu ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Peki, biontech aşısı delta mutasyona etkili mi? Biontech koruyuculuk oranı kaç?
9.07.2021 Gündem
Bakan Koca'dan yeni aşı açıklaması!
Bakan Koca'dan yeni aşı açıklaması! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından geçen haftanın aşı raporunu paylaştı.
21.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Aşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni aşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.