Yaşam Süresi

Yaşam Süresi

Son dakika yaşam süresi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yaşam süresi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yaşam süresi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaşam Süresi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaşam süresi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.059 yaşam süresi haberi bulunmuştur. Tüm yaşam süresi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ayak numarasına göre yaşam süresi: En az yaşayan ayak numarası belirlendi! 41-42-43 numara ayaklar...
Ayak numarasına göre yaşam süresi: En az yaşayan ayak numarası belirlendi! 41-42-43 numara ayaklar... İlginç araştırmayı İsveçli bilim insanları yaptı. Ayak numarasına göre yaşam süreleri incelendi. Bazı ayak numarasına sahip insanların daha az yaşadığı ortaya çıktı. En heterojen sonuç elde edilerek farklı yaş grubu, farklı tip insanlar üzerinde çalışıldı.
22.02.2024 Yaşam
Kelebeklerin Ömrü Ne Kadar? Kelebekler Kaç Gün Yaşar?
Kelebeklerin Ömrü Ne Kadar? Kelebekler Kaç Gün Yaşar? Halk arasında kelebeklerin ömrünün çok kısa olduğu bilinse de bu bilgi gerçeği yansıtmamaktadır. Bazı kelebek türlerinin yaşam süreleri diğer canlılara oranla oldukça kısadır. Bununla birlikte dünya genelinde bu zamana kadar tespit edilmiş yaklaşık 140 bin kelebek türü bulunmaktadır. Diğer pul kanatlılar ve böceklerde olduğu gibi kelebeklerin çeşitli türleri farklı özellikler taşımaktadır. Bu nedenle her kelebeğin ortalama yaşam süresi aynı değildir. 
30.01.2024 Gündem
Kargalar Kaç Yıl Yaşar? Kargaların Ortalama Yaşam Süresi Ne Kadardır?
Kargalar Kaç Yıl Yaşar? Kargaların Ortalama Yaşam Süresi Ne Kadardır? Doğada sıkça denk gelinen hayvanlardan biriside karga olarak bilinir. Kiminin sevdiği kiminin ise sevmediği kargalar ilgi çeken birçok özelliğe sahiptirler. En fazla merak edilen ise kargaların sahip oldukları yaşam süreleridir. Çünkü halk arasında kargaların 200 yıl yaşadıkları düşüncesi vardır. Bunun yanında çok değişik karga türlerine denk gelmekte mümkündür. 
30.01.2024 Gündem
Kadınlar erkeklerden daha uzun yaşıyor! Türkiye'nin en uzun yaşam süresine sahip şehri belli oldu! İşte liste
Kadınlar erkeklerden daha uzun yaşıyor! Türkiye'nin en uzun yaşam süresine sahip şehri belli oldu! İşte liste Türkiye'de ortalama yaşam süresinin en uzun olduğu şehir açıklandı. TÜİK 2023 verilerine göre kadınlar erkeklere göre 5,5 yıl daha uzun yaşadığı belirlendi. Erkeklerde ise ortalama yaşam süresi 75,6 yıl oldu. İşte Türkiye'nin en sağlıklı şehirleri listesi..
9.01.2024 Yaşam
Tüketen 10 yaş gençleşiyor! Kan dolaşımını yüzde 45 iyileştiriyor
Tüketen 10 yaş gençleşiyor! Kan dolaşımını yüzde 45 iyileştiriyor Yapılan araştırmalar sonucunda besinlerde bulunan bazı bileşiklerin, özellikle yaşam süresi üzerindeki etkileri ortaya çıktı. Tek tek meyvelerin sağlıklı özelliklerine bakıldığında önemli etkileri olduğu uzun zamandır biliniyordu. Son dönemlerde özellikle bir meyvenin kan dolaşımı üzerindeki şaşırtıcı etkisi ortaya çıkarıldı. Kan dolaşımını %45 oranında iyileştirebilen bu meyve; ömrü uzatabiliyor.
23.10.2023 Sağlık
Emeklilikte ikinci reform geliyor: Aylık bağlama sistemi yeniden düzenlenecek
Emeklilikte ikinci reform geliyor: Aylık bağlama sistemi yeniden düzenlenecek Emeklilikte yeni dönem. Hükümet, emeklilik aylık bağlama sistemini yeniden düzenleyecek. Geliri düşük olanlar için özel sosyal sigorta programı oluşturulacak. Aylık bağlama sistemi kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik edecek ve mali yük getirmeyecek. Sistemde mali sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla emeklilik kriterlerinin belirlenmesinde doğuşta beklenen yaşam süresi artışıyla uyumlu otomatik ayarlama mekanizmalarına ilişkin çalışmalar yapılacak. İşte emeklilikle ilgili detaylar...
20.10.2023 Emekli
Tayland Bayrağı Anlamı Nedir? Tayland Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Tayland Bayrağı Anlamı Nedir? Tayland Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Tayland, Asya kıtasında ve Hindiçin yarım adasında bulunur. Resmi adı Tayland krallığı olan ülkenin bayrağı kırmızı, beyaz ve mavi renklerinden meydana gelir. 
15.09.2023 Eğitim
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Sri Lanka Asya kıtasında ve Hint okyanusunda yer alan bir ada ülkesidir. Sri Lanka'nın resmi adı Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti olarak karşımıza çıkar. 
14.09.2023 Eğitim
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı Günümüzde tüm insanlığın en korktuğu hastalıkların başında gelen kanser vakalarında artış sürüyor. DSÖ verilerine göre 2040 yılına kadar 28 milyon yeni vaka görüleceğinin tahmin edildiğini açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, hastalığın vücudun farklı bölgelerine olan etkilerinden olan karaciğer metastazı konusunda uyardı. Erken teşhisin hastalıkla mücadelede en etkin silah olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökakın, “Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30 ila yüzde 50’sinin erken teşhis ve etkili tedaviyle önlenebileceğini ise unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
14.06.2023 Sağlık
İnternet kullanan gençlerin oranında rekor artış
İnternet kullanan gençlerin oranında rekor artış Hanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarına göre 16-24 yaş grubundaki genç nüfusun internet kullanım oranı, 2021 yılında yüzde 97,1 iken 2022 yılında yüzde 96,9 oldu. İnternet kullanım oranı, genç erkeklerde 2021 yılında yüzde 98,4 iken 2022 yılında yüzde 97,6, genç kadınlarda ise 2021 yılında yüzde 95,6 iken 2022 yılında yüzde 96,1 oldu.
5.06.2023 Gündem
Korkutan tehlike! Uzmanlar uyarıyor, bunu yaparsanız yaşam süreniz kısalabilir...
Korkutan tehlike! Uzmanlar uyarıyor, bunu yaparsanız yaşam süreniz kısalabilir... Hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen cep telefonları artık büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu tehlikeler arasında birçok sağlık problemi gelirken yaşam süresine de etmesi endişelendirmeye başladı. ABD'de yapılan yeni bir araştırma telefon başında çok fazla vakit geçirmenin yalnızca gözlerinize değil, vücudunuzun geri kalanının işleyişine de zarar verebileceğini, hatta ömrünüzü kısaltabileceğini ortaya koydu.
9.06.2022 Sağlık
Meme kanserinde umut veren çalışma
Meme kanserinde umut veren çalışma Kadınlarda sık görülen meme kanserinde umut veren bir çalışmaya imza atıldı. Ürgüp Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Kayhan Özdemir ve ekibi meme kanserleri üzerinde yaptıkları çalışmada, risk faktörüne veya yakınmalara sahip hastalarda, daha erken taramalar yaparak takip aralıkları kısaltılabiliyor.
23.05.2022 Sağlık
En uzun yaşayan iller belli oldu! İşte şehirlerin yaşam süreleri...
En uzun yaşayan iller belli oldu! İşte şehirlerin yaşam süreleri... İllerin yaşam süreleri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin en uzun yaşayan şehirlerini sıraladı.
11.05.2022 Yaşam
Kalp kapak cerrahisinde yeni yöntem yüz güldürecek
Kalp kapak cerrahisinde yeni yöntem yüz güldürecek Kalp kapak hastalıklarının cerrahi tedavisinde dünyada kabul edilen en iyi yöntem kalp kapağının değişmemesi, tamir edilmesidir. Kapağı tamir edilen hastalarda beklenen yaşam süresi, kapak değişimi yapılan hastalarla kıyaslandığında daha yüksektir.
15.04.2022 Sağlık
"Son dönemdeki araştırmalar meme kanseriyle mücadelede önemli mevzilerin kazanıldığını gösteriyor"
"Son dönemdeki araştırmalar meme kanseriyle mücadelede önemli mevzilerin kazanıldığını gösteriyor" Meme kanseri sıklığındaki artışa rağmen, tedaviye yönelik yeni gelişmelerle yaşam süresi ve kalitesinde artış görüldüğünü söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bala Başak Öven, konuyla ilgili araştırmaların meme kanseri ve tedavisindeki son bilgileri değerlendirdi. Hastalığın tekrar etme riski açısından tümör boyutu ve lenf nodu metastazlarının önemli parametreler olduğuna işaret eden Öven, “Özellikle hormon reseptörleri pozitif olan hastalarda geç nüks oranının daha fazla olduğu görülüyor” dedi.
4.04.2022 Sağlık
Uzmanlar uyardı! Yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam tetikliyor!
Uzmanlar uyardı! Yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam tetikliyor! Kolon kanseri, sindirim sisteminin son 1,5 – 2 metresindeki kalın bağırsaklarda görülüyor. Yaşlanmayla birlikte kanser oranının artarak ortaya çıktığını belirten uzmanlar, kalın bağırsakta görülen poliplerin tespit edilmesi durumunda alınması gerektiğini ifade ediyor. Uzmanlar; liften fakir ve aşırı karbonhidratlı beslenenlerin, fazla et tüketenlerin, hareketsiz yaşam tarzı olanların, aşırı alkol ve sigara kullananların kolon kanseri riski taşıdığına dikkat çekiyor.
2.03.2022 Sağlık
Amerikan kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır?
Amerikan kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır? American Shorthair, olarak da bilinen Amerikan kedisi, göçmenler aracılığı ile Avrupa’dan Kuzey Amerika’ya taşınmıştır. Bu sebeple de Amerikan kedisi, İngiliz kedisi ile akraba olarak kabul edilmektedir. Amerikan kedilerinin göçmenler tarafından deniz aşırı taşınmasının sebebi ise, değerli yüklerin fare ve sıçan türü hayvanlardan korunmasıdır.
16.02.2022 Yaşam
Yurt dışında çalışmak isteyenleri ilgilendiren gelişme! Bakan duyurdu: Daha fazla göçmen işçiye ihtiyaç var
Yurt dışında çalışmak isteyenleri ilgilendiren gelişme! Bakan duyurdu: Daha fazla göçmen işçiye ihtiyaç var Yurt dışında çalışmak isteyenleri ilgilendiren son dakika açıklaması! İş gücünde kıtlık başladı, önlem alınmazsa işçi açığı 5 milyona yükselecek. Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, ülkenin iş gücündeki sorunu aşmak için daha fazla göçmen işçi almaya ihtiyacı olduğunu duyurdu.
12.01.2022 Dünya
Dövme yaptıranlar dikkat! Öldürüyor
Dövme yaptıranlar dikkat! Öldürüyor Üroloji Uzmanı Op. Dr. Eyüp Coşar, ileri evrede tanı konulan HIV taşıyıcılarında ortalama yaşam süresinin 12 ile 18 ay arasında olduğunu söyleyerek dövme yaptıranların da risk altında olduğunu belirtti.
30.11.2021 Sağlık
Akciğer kanserinde sigarayı bırakmak yaşam süresini etkiliyor!
Akciğer kanserinde sigarayı bırakmak yaşam süresini etkiliyor! Akciğer kanseri teşhisi konulsa dahi sigarayı bırakmanın faydalı olduğu, yayınlanan bir araştırmayla bir kez daha ortaya kondu. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, akciğer kanseri tanısı alan sigara tiryakileri üzerinde gerçekleştirilen bu araştırmayla, kanser teşhisi konulsa bile sigarayı bırakmanın yaşam kalitesi ve yaşam kaybı üzerinde önemli bir etkisi olduğunun bir kez daha gösterildiğini söyledi.
28.11.2021 Sağlık
Sinekler ne yer, ne ile beslenir? Sinekler en çok neyi sever?
Sinekler ne yer, ne ile beslenir? Sinekler en çok neyi sever? Yaz aylarının gelmesi ile beraber herkesin dikkatini çeken sinekler, kış aylarında ise kendilerine uygun bir yer bulduklarında uzunca bir süre uykuya dalarlar. Birçok hayvan gibi sineklerde kışı, kış uykusuna yatarak geçirirler. Kış uykusuna yatma nedenlerinin başında ise ısıya karşı fazlasıyla hassas olmalarıdır. Ayrıca sineklerin farklı bir beslenme şekli ve yaşam stili vardır.
26.11.2021 Gündem
Kanser tanısı aldıktan sonra bile sigarayı bırakmak, yaşam süresini etkiliyor!
Kanser tanısı aldıktan sonra bile sigarayı bırakmak, yaşam süresini etkiliyor! Akciğer kanseri teşhisi konulsa dahi sigarayı bırakmanın faydalı olduğu, yayınlanan bir araştırmayla bir kez daha ortaya kondu. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, akciğer kanseri tanısı alan sigara tiryakileri üzerinde gerçekleştirilen bu araştırmayla, kanser teşhisi konulsa bile sigarayı bırakmanın yaşam kalitesi ve yaşam kaybı üzerinde önemli bir etkisi olduğunun bir kez daha gösterildiğini söyledi.
26.11.2021 Sağlık
İleri evre kanser tedavisinde 'immünoterapi' umudu
İleri evre kanser tedavisinde 'immünoterapi' umudu Kanser tedavisinde, kemoterapiyle de uygulanabilen immünoterapi ile ilgili Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Serkan Çelik, “İleri evre kanser hastalarında, özellikle de cilt, böbrek, akciğer, mide, yemek borusu, karaciğer kanserlerinde immünoterapi ilk seçenek haline geldi. Yakın zamanda yapılan bir çalışmada kötü huylu cilt kanserinin erken evresinde metastaz riskini engellediğini gördük” dedi.
24.11.2021 Sağlık
Akciğer kanserinde kişiye ve tümöre özel tedavi dönemi!
Akciğer kanserinde kişiye ve tümöre özel tedavi dönemi! Akciğerde yer alan hücrelerin çeşitli nedenlerle kanser hücresine dönüşüp kontrolsüz bir şekilde çoğalması sonucu gelişen akciğer kanseri Türkiye’de kadın ve erkekte görülen her dört kanser ölümünden birinin sorumlusu olarak gösteriliyor. 1-30 Kasım Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Umut Demirci akciğer kanserinde kişiye özel tedavi yöntemlerini anlattı.
3.11.2021 Sağlık
Geçmeyen kemik ağrılarını ciddiye alın! Bu belirtiler varsa dikkat!
Geçmeyen kemik ağrılarını ciddiye alın! Bu belirtiler varsa dikkat! Kemik tümörleri her yaşta görülebiliyor. Bir bebek de kemik tümörüyle doğabildiği gibi 80’li yaşlarda da kemik tümörü oluşabiliyor. Sıklıkla görülme yaş aralığı ise 15 ve 25 yaşlar. Kontrolsüz olarak bölünen hücreler nedeniyle kendini kitle ya da şişlik olarak gösteren kemik tümörleri genellikle iyi huylu oluyor ve nadiren ağrı ya da sızıyla ortaya çıkabilen bu tür tümörler herhangi bir ölüm riski oluşturmuyor. Yalnız oluştuğu kemiği zayıflattığı için kemiklerin kırılmasına dolayısıyla da daha çok ağrıya neden olabiliyor. Kötü huylu kemik tümörleri ise erken teşhis edilmediğinde tedavinin olumlu sonuçlanmasını zorlaştırıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Aydınlı kemik tümörü ile ilgili merak edilenleri anlattı.
30.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yaşam Süresi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaşam süresi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.