Gazete Vatan Logo

Kargalar Kaç Yıl Yaşar? Kargaların Ortalama Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Doğada sıkça denk gelinen hayvanlardan biriside karga olarak bilinir. Kiminin sevdiği kiminin ise sevmediği kargalar ilgi çeken birçok özelliğe sahiptirler. En fazla merak edilen ise kargaların sahip oldukları yaşam süreleridir. Çünkü halk arasında kargaların 200 yıl yaşadıkları düşüncesi vardır. Bunun yanında çok değişik karga türlerine denk gelmekte mümkündür. 

Kargalar Kaç Yıl Yaşar? Kargaların Ortalama Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Karga Nasıl Bir Kuştur? 

Karga, kargagiller familyasına ait bir kuş türüdür. Türün bilimsel adı ise Corvus olarak bilinir. Ötücü bir kuş olan kargalar genel olarak ise akıllı olmalarıyla bilinirler. Güçlü ayakları ve düz büyük gagaları vardır. Boyutları ise ortalama bir seviyededir. 

Kargalar son derece meraklı olan yapıları ile bilinirler. Çıkardıkları ses ise herkesin dikkatini çekecek bir seviyededir. Bunun yanında kargaların genel olarak tüm türleri ortalama 7 yaşındaki bir çocuğun zeka seviyesine sahiptirler. 

Kargalar Kaç Yıl Yaşar? 

Kargalar için ortalama yaşam süresi 10-12 yıl olarak bilinir. Tabi bu yaşam süresi karganın cinsine, yaşadığı ortama ve koşullara göre değişebilir. Bazı kargalar daha az süre yaşarken bazıları ise daha uzun süre yaşayabilirler. Kargaların en yaygın türlerinin yaşam süreleri şöyledir;

- Amerikan kargası: 6-8 yıl.

- Bayağı kuzgun: 12-15 yıl. 

- Avustralya kargası: 20-22 yıl. 

Görüldüğü üzere kargalar ortalama olarak 10 yıl civarında yaşayabilirler. Bunun yanında onlarca farklı karga türü bulunur. Doğal olarak bu kargaların özellikleri ve yaşam alanları ömürlerine etki edebilir.

Haberin Devamı

Kargaların 200 Yıl Yaşadıkları Doğru mudur? 

Kargalar için yaşam süresi olarak birçok bilgi ortaya atılmıştır. Bunlardan en önemlisi ise kargaların 200 yıl yaşadıkları düşüncesidir. Tabi bu düşünce çoğu kişinin inanmış olduğu bir bilgidir. Yani insanlara göre kargalar 200 yıl kader yaşarlar. Ancak bu bilgi yanlış olarak karşımıza çıkıyor. Böyle bir yaşam süresi kargalarda bulunmaz. 

Kargalar eskiden beri en fazla dikkat çeken kuş türleri içerisinde yer almışlardır. Onlarla ilgili birçok efsane bile ortaya atılmış. Özellikle gizemli halleri ve kurnazlıkları sıkça anlatılmıştır. Tabi durum böyle olunca karganın yaşam süresi için verilen rakam oldukça fazla olmuştur. Bu yaşam süresinin 200 yıl olması tamamı ile abartıdan ibarettir. Böyle bir inanış eski anlatılardan gelir. 

Kargaların Ortalama Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Kargaların tüm türleri değerlendirmeye alındığı zaman ortaya 10 yıl gibi bir yaşam süresi çıkar. Çünkü kargalar yaklaşık 10-12 sene kadar yaşayabilirler. Tabi bazı türlerde bu süre daha düşüktür. Günümüzde kaydedilmiş olan en uzun karga yaşam süresi 40 yıldır. Buda bu karganın nadiren bu süre kadar yaşadığını gösterir. Yani kargalar sanıldığı gibi 200 yıl kadar yaşamazlar. 

Haberin Devamı


Kargalar için ortalama bir yaşam süresi 10 yıldır. Bu konuda Avustralya kargaları 20 yılı aşkın bir süre yaşayarak dikkat çekerler. Bundan dolayı bu karga türünün yaşam süresi diğer karga türlerine göre fazladır.