Yaşam Kalitesi

Yaşam Kalitesi

Son dakika yaşam kalitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yaşam kalitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yaşam kalitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaşam Kalitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaşam kalitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 898 yaşam kalitesi haberi bulunmuştur. Tüm yaşam kalitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor Uyku, vücudun yenilenmesi ve iyileşmesi için hayati öneme sahip bir süreçtir. Ancak, birçok insanın uyku kalitesi, burunda solunum zorluğu gibi sağlık sorunları nedeniyle olumsuz etkilenebilir. Burunda solunum zorluğu, genellikle burun tıkanıklığı, alerjik reaksiyonlar veya sinüzit gibi durumlarla ilişkilendirilir. Bu durumlar, kişinin uyku sırasında rahatça nefes almasını engelleyebilir ve dolayısıyla uyku kalitesini düşürebilir.
26.03.2024 Yaşam
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.
16.03.2024 Gündem
Avrupa’da iş bulmanın en kolay olduğu şehir belli oldu!
Avrupa’da iş bulmanın en kolay olduğu şehir belli oldu! Avrupa Birliği’nde (AB) iş bulmanın en kolay olduğu şehrin Prag olduğu belirlendi. AB Komisyonu her yıl hazırladığı Avrupa Şehirlerinde Yaşam Kalitesi raporunu kamuoyuna duyurdu. İstihdam imkanlarının da değerlendirildiği rapora göre, AB’nin kuzey bölgelerinde iş bulma olasılığı güneye kıyasla daha fazla.
3.03.2024 Ekonomi
Yüreğir'de ulaşım kolaylığı: Devlet hastanesi yolu projesi tamamlandı
Yüreğir'de ulaşım kolaylığı: Devlet hastanesi yolu projesi tamamlandı 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Yüreğir Devlet Hastanesi yolu, bölgedeki ulaşımı büyük ölçüde rahatlattı. Yeni yol, hastaneye erişimi daha hızlı ve ekonomik hale getiriyor.
13.02.2024 Adana
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı…
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı… "Yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünya genelinde 6.1 milyonun üzerinde kişiyi etkiliyor. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak anlaşılamamış olsa da, genellikle 50 yaşın üzerindeki erkeklerde daha sık görülüyor. 2040 yılına gelindiğinde ise bu hastalığın dünya genelinde 12 milyonun üzerinde insanı etkilemesi bekleniyor. Parkinson hastalığının yaygın belirtileri arasında kas sertliği, hareket zorlukları ve titreme yer alırken, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, bu hastalığın belirtileri arasında koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık ve uyku bozuklukları gibi belirtilerin de bulunduğunu ifade ediyor. Örken, ayrıca hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük ölçüde değişebildiğini ve hastalığın gidişatının tahmin edilmesinin son derece zor olduğunu da dikkat çekiyor.
14.10.2023 Sağlık
Bakan Koca: Meme kanseri artık ilk sıraya yükselmiş durumda
Bakan Koca: Meme kanseri artık ilk sıraya yükselmiş durumda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kadınlarda en sık görülen, aynı zamanda en yüksek oranda ölüme yol açan meme kanseri, tüm kanserlerin yüzde 11,7'sini oluşturacak şekilde, artık ilk sıraya yükselmiş durumda" dedi.
11.10.2023 Gündem
Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir? Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir? Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Finlandiya, Avrupa kıtasının kuzeyinde yer alan bir ülkedir. İskandinav ülkesi olan Finlandiya'nın komşuları arasında İsveç, Rusya ve Norveç yer alır. 
5.09.2023 Eğitim
İstanbul Valisi Gül'den kaçak göçmen açıklaması: Kısa bir zamanda Türkiye'nin gündeminden çıkacak
İstanbul Valisi Gül'den kaçak göçmen açıklaması: Kısa bir zamanda Türkiye'nin gündeminden çıkacak İstanbul Valisi Davut Gül ile Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, sabah namazı sonrası vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Vali Gül ilçede çalışmaları devam eden projeleri Belediye Başkanı Poyraz ile ziyaret ederek, bilgi aldı. Gül, "Kısa bir zamanda kaçak göçmen konusu İstanbul'un ve Türkiye'nin gündeminden çıkacak" dedi.
30.07.2023 Gündem
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var!
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var! Halk arasında "yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak bilinmese de daha çok 50 yaş üzerindeki erkeklerde görülüyor. 2040 yılında 12 milyondan fazla kişiyi etkilemesi beklenen hastalığın sık belirtileri arasında “kas sertliği, hareket sıkıntısı ve titreme” görülse de Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık, uyku bozukluklarını da belirtiler arasında sıraladı ve hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük oranda değiştiğini, gidişatı ön görmenin çok zor olduğunu dile getirdi.
23.07.2023 Sağlık
Ankara-Sivas arası 2 saate düşüyor! Bakan Karaismailoğlu CNN Türk'te açıkladı
Ankara-Sivas arası 2 saate düşüyor! Bakan Karaismailoğlu CNN Türk'te açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Ankara-Sivas arasının 2 saate düşeceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, hattın 26 Nisan'da açılacağını duyurdu. Bakan Karaismailoğlu Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren hattı projesiyle ilgili de "Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika sürecek" dedi.
15.04.2023 Ekonomi
Hemen tapuya başvurun! Site ve apartmanda oturan yüz binleri kapsıyor
Hemen tapuya başvurun! Site ve apartmanda oturan yüz binleri kapsıyor Sitelerdeki aidatlar kiralarla yarışır hale gelirken, apartmanların pek çok gideri bu aidatlar ile ödeniyor. Özellikle yüksek binalardaki asansör bakım maliyeti önemli gider kalemini oluşturuyor. Ancak giriş katta oturanlar asansör kullanmadıkları için asansör giderlerini ödemek istemiyor. Peki böyle bir hakları var mı? İşte konunun detayları...
26.12.2022 Ekonomi
Prof. Arslan ‘ABD Ulusal Mucitler Akademisi’nde yer aldı
Prof. Arslan ‘ABD Ulusal Mucitler Akademisi’nde yer aldı İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, ABD Ulusal Mucitler Akademisi (NAI) tarafından belirlenen 169 akademik mucit arasında yer aldı.
16.12.2022 Sağlık
Bakan Özer: 6 ayda tüm okullarımızı elden geçireceğiz
Bakan Özer: 6 ayda tüm okullarımızı elden geçireceğiz Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ülke genelindeki okullarda başlatılan 'Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar' projesiyle ilgili, "Bu projenin süresini de 6 ay olarak koyuyoruz. 6 ay içinde 57 bin 108 okulumuzun tamamını Allah'ın izniyle elden geçireceğiz. Artık tuvaletlerle okulların temizliği ile ilgili kimse konuşamayacak" dedi.
8.11.2022 Gündem
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi Yediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
8.11.2022 Sağlık
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor Kanser vakaları hızla artıyor. Birçok hastalıkta olduğu gibi, kanserde de erken tanı hayat kurtarıyor. Akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
23.10.2022 Sağlık
Uykusuzluk yaşayanlar dikkat! Tansiyon ve şeker hastalığına neden oluyor
Uykusuzluk yaşayanlar dikkat! Tansiyon ve şeker hastalığına neden oluyor Diyarbakır’da bir hastanede yer alan 2 uyku odası, uyku sorunu yaşayan hastalara hizmet veriyor. Uyku merkezinde teşhis konulması için hastalar ilk önce teste yönlendiriliyor. Uyku bozukluğu teşhisi konulduktan sonra hastaya çeşitli sensörler içeren kablolar, baş, boyun ve göğüs bölgelerine takılıyor. Geceyi bu odada geçiren hastaların uyku esnasında vücut değerleri teknisyen tarafından izleniyor. Olabilecek herhangi olumsuz bir karşılaşmada hasta ilgili kliniğe yönlendiriliyor.
7.10.2022 Sağlık
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü mesajları! Dünya Alzheimer günü nedir, nasıl ortaya çıktı?
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü mesajları! Dünya Alzheimer günü nedir, nasıl ortaya çıktı? Alzheimer hastalığı 65 yaş üstü nüfusun %5'inde görülürken, her 5 yılda bir hastalığın görülme sıklığı da artıyor. 80-85 yaşın üzerindeki her iki kişiden birinde görülüyor. Alzheimer, beyin hücrelerinin küçülerek aktivitesini kaybetmesi ve zamanından önce ölmesinden kaynaklanan bir hastalıktı. Peki, 21 Eylül Dünya Alzheimer günü nedir, nasıl ortaya çıktı? Dünya Alzheimer Günü mesajları ve diğer merak edilenler…
21.09.2022 Gündem
Putin'den flaş açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a danışacağım
Putin'den flaş açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a danışacağım Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Doğu Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin arabuluculuk faaliyetlerini üstlendiği tahıl koridoruna ilişkin açıklama yaptı. Putin, Türkiye arabulucu ülke olmasaydı, bu tahılın ihtiyacı olan ülkelere değil, Avrupa ülkelerine gideceğini söyledi. Putin ayrıca, olası kısıtlamaları görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'a danışacağını söyledi.
7.09.2022 Dünya
Turizmde yüzler gülüyor! Çalışma sezonu uzayabilir
Turizmde yüzler gülüyor! Çalışma sezonu uzayabilir Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, “Son 10 yıla baktığımız zaman Kasım ve Aralık aylarının en hareketli dönemine döneceğinin sinyalini alıyoruz. Kasım ve Aralık çok hareketli olabilir. Turizmde çalışan kişi sayısı şu anda 1 milyon 100 bin kişi. Ekim-Kasım’da işten çıkarma dönemi uzayabilir” dedi.
5.09.2022 Gündem
Alzheimer teşhisi nasıl konulur? Tedavi seçenekleri nelerdir?
Alzheimer teşhisi nasıl konulur? Tedavi seçenekleri nelerdir? Nöroloji Uzmanı Dr. Süreyya Ataus, Alzheimer teşhisi ve tedavisi hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledi.
28.08.2022 Sağlık
Pandemi bitti, hava kirliliği arttı
Pandemi bitti, hava kirliliği arttı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, son zamanlarda pandeminin ortadan kalkmasıyla birlikte endüstriyel kapasitenin artması neticesinde atmosfere salınan uçucu organik bileşikler, partikül maddeler ve inorganik maddelerin yoğun bir hava kirliliği problemi yaşattığını söyledi.
25.08.2022 Yaşam
Alerjen madde ve stres egzamayı tetikliyor! Farklı belirtilerle ortaya çıkıyor
Alerjen madde ve stres egzamayı tetikliyor! Farklı belirtilerle ortaya çıkıyor Alerjen madde ve stres faktörünün egzamayı tetiklediğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşegül Alpay, hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.  
4.08.2022 Sağlık
Doğal ağrı kesiciler! Dayanılmaz ağrıları bıçak gibi kesiyor, ilaca gerek kalmıyor, günde 2 tane yemek yeterli...
Doğal ağrı kesiciler! Dayanılmaz ağrıları bıçak gibi kesiyor, ilaca gerek kalmıyor, günde 2 tane yemek yeterli... Baş, mide, sırt, diz, kas ve eklem ağrıları hayatımızın her döneminde bize çeşitli sebeplerle eşlik ediyor. Spor yaptıktan sonra ortaya çıkan kas ağrıları da var, migren sebebiyle çekilmez hal alan ağrılar da... Bazı bitki ve meyveler uzun yıllardır doğal ağrı kesici olarak kullanılıyor. Hayatlarının belli dönemlerinde çeşitli ağrı şikayetleri nedeniyle yaşam kalitesi düşen çok sayıda vatandaş, ilaçların yerine daha az yan etkisi olduğunu düşündüğü için doğal ağrı kesicileri tercih ediyor, ilaç içmekten kaçınmaya çalışıyor. Peki ilaç kullanmak yerine doğal yöntemleri tercih etmek isteyenler için seçenekler ne? Hangi besinler ağrıların etkisini azaltıp yok ediyor? Tek tek açıklandı. İşte doğal ağrı kesici 14 besin...
15.07.2022 Sağlık
Bakan Varank: Artık eski Türkiye yok
Bakan Varank: Artık eski Türkiye yok Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını belirterek, “Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güvenlik güçlerimizin, büyük fedakarlığı ve özverisiyle terörle mücadelesini sadece sınır içinde değil, sınır dışında da sürdürüyor. İşte terör örgütünün yaşadığı korkuyu, dehşeti, telaşı artık sadece telsiz konuşmalarından duymuyoruz. Örgütün sözde liderleri televizyon ekranlarına çıkıp bir taraftan partnerlerini, ortaklarını tehdit ederken bir taraftan da yardım dileniyor. Ancak nafile, Allah’ın izniyle yok olup gitmenin eşiğindeler ve yok olacaklar" dedi.
9.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yaşam Kalitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaşam kalitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.