Parkinson

Parkinson

Son dakika parkinson haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan parkinson ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını parkinson haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Parkinson

haberleri sayfasında son dakika yaşanan parkinson gelişmeleri de dahil olmak üzere 663 parkinson haberi bulunmuştur. Tüm parkinson haberleri aşağıda listelenmiştir.
Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıktı
Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıktı Adana Çukurova Üniversitesi ile Danimarka Roskilde Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, ortak çalışma ile tıbbi tedavilerde kullanılan serumları inceleyip, 1 litrelik serumlarda 65 adet mikroplastik olduğunu tespit etti. Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, "Bu çalışmayla damar yolu ile verilen sıvıların doğrudan mikroplastik maruziyetine neden olduğunu ortaya koyduk" dedi.
17.03.2024 Adana
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü!
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü! Adana'da çok sayıda sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramı'nda şiddetsiz, güvenli, güvenceli, demokratik bir yaşam talebi ile 'Beyaz Yürüyüş' düzenledi. Parkinson hastalığı nedeniyle 11 yıl önce çocuk cerrahlığını bırakan Dr. Saadettin Güney (59) de Adana Tabip Odası'nın flaması ile 1 kilometre yürüyerek meslektaşlarına destek verdi.
14.03.2024 Adana
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi...
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi... Antioksidan, serbest radikaller ile savaşarak vücudun sağlıklı olmasına yardım eden maddelerdir. Antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa yakalanma riski azalır ve vücudun bağışıklık sistemi de güçlenir.
24.01.2024 Sağlık
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Opal Taşı Özellikleri Nelerdir? Opal Taşının En Bilinen Faydaları...
Opal Taşı Özellikleri Nelerdir? Opal Taşının En Bilinen Faydaları... Opal taşı kuvars çeşitlerinden biridir ve silis grubuna ait olan bir mineral olarak da bilinir. Yer altındaki suların hareket etmesi ve kayaların arasındaki boşluklarda çökmesi ile ortaya çıkmıştır.
4.01.2024 Yaşam
İlaç yerine bu meyveyi tüketti! 8 yıldır doktor yüzü görmedi, ölümden başka her derde deva...
İlaç yerine bu meyveyi tüketti! 8 yıldır doktor yüzü görmedi, ölümden başka her derde deva... Sağlıklı yaşam tutkunları ilaç yerine bu meyveyi yiyor. Tüketen doktor yüzü görmüyor. Mucize besinin faydaları saymakla bitmiyor, adeta şifa saçıyor. Sağlık iksiri ile tanıştı, 8 yıldır doktor yüzü görmüyor. Bu meyveyi tüketenin beyni hiç yaşlanmıyor! Ne alzheimer riski kalıyor ne de parkinson...
7.11.2023 Sağlık
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor Tıbbi amaç dışında vücut geliştirme sporu için kullanılan ve sporcularda aşırı kas büyümesi sağlayan steroidler sağlığı tehdit ediyor.
7.11.2023 Yaşam
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor İnme dünyada en sık görülen nörolojik hastalıklar arasında yer alıyor. Son zamanlarda her yıl 17 milyon kişinin inme geçirdiği; 35 bin kişinin de inmeye bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği biliniyor. Ancak inmenin erken dönemde müdahale edildiğinde tedavi edilen bir hastalık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanlı Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım,” İlaç ve fizik tedavi yöntemleriyle inmenin getirdiği felçle başa çıkılabiliyor” dedi.
2.11.2023 Sağlık
Yeliz Yeşilmen: Seni bu kuru toprakta bırakıp gitmek çok acı
Yeliz Yeşilmen: Seni bu kuru toprakta bırakıp gitmek çok acı Şarkıcı Yeliz Yeşilmen'in 25 yıldır parkinson hastalığıyla mücadele eden babası Cemal Yeşilmen yaşamını yitirmişti. Acı haberle yıkılan Yeşilmen, babası Cemal Yeşilmen’in mezarını ziyaret etti.
26.10.2023 Magazin
Yeliz Yeşilmen'in büyük acısı! 'Bir süre yokum'
Yeliz Yeşilmen'in büyük acısı! 'Bir süre yokum' Oyuncu-sunucu Yeliz Yeşilmen babası Cemal Yeşilmen hayatını kaybetti. Acı haberi veren Yeşilmen, ‘Babamı kaybettik’ dedi.
23.10.2023 Magazin
Yaşlı adam canlı yayında çocuk havuzunda boğuldu! Şok eden olay
Yaşlı adam canlı yayında çocuk havuzunda boğuldu! Şok eden olay Torununun vaftiz törenine katılan parkinson hastası yaşlı adam çocuk havuzunda boğularak öldü. Törendekilerin fark etmediği olayı Facebook üzerinden görüntüleri izleyen kişiler saniye saniye izledi.
20.10.2023 Yaşam
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı…
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı… "Yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünya genelinde 6.1 milyonun üzerinde kişiyi etkiliyor. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak anlaşılamamış olsa da, genellikle 50 yaşın üzerindeki erkeklerde daha sık görülüyor. 2040 yılına gelindiğinde ise bu hastalığın dünya genelinde 12 milyonun üzerinde insanı etkilemesi bekleniyor. Parkinson hastalığının yaygın belirtileri arasında kas sertliği, hareket zorlukları ve titreme yer alırken, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, bu hastalığın belirtileri arasında koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık ve uyku bozuklukları gibi belirtilerin de bulunduğunu ifade ediyor. Örken, ayrıca hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük ölçüde değişebildiğini ve hastalığın gidişatının tahmin edilmesinin son derece zor olduğunu da dikkat çekiyor.
14.10.2023 Sağlık
Ayvacık açıklarında 39 kaçak göçmen yakalandı
Ayvacık açıklarında 39 kaçak göçmen yakalandı Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, hareket halindeki durdukları lastik bot içinde Afganistan uyruklu 39 kaçak göçmen yakaladı.
17.09.2023 Yaşam
Obezite, parkinson, diyabet, ve kansere neden oluyor! Canan Karatay uyardı
Obezite, parkinson, diyabet, ve kansere neden oluyor! Canan Karatay uyardı Yüksek şeker oranı ile özellikle diyabet hastalarına zarar veriyor. Şeker hastalığı, obezite, alzaymır, depresyon, parkinson ve kanser hastalıklarına yol açıyor. Tavsiyeleri ile gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay bu kez çok sevilen yaz meyveleri hakkında uyarılarda bulundu. İşte sağlıklı diye yenen o besinlerin tehlikeleri...
17.09.2023 Sağlık
Ünlü sunucunun büyük acısı: Anne ve babası aynı anda hayatını kaybetti! 'Suyun altında el ele tutuşup kayıp gitmişlerdir'
Ünlü sunucunun büyük acısı: Anne ve babası aynı anda hayatını kaybetti! 'Suyun altında el ele tutuşup kayıp gitmişlerdir' Gösteri dünyasının ünlülerini hep mutlu yüzleriyle görüyoruz. Sanki onların başına hiç kötü bir şey gelmezmiş, hiç sevdiklerini kaybetmezlermiş gibi geliyor. Oysa durum hiç öyle değil. Ünlü sunucu da acıların en büyüğünü yaşadı.
21.08.2023 Magazin
Parkinson ve Alzheimer hastalarını umutlandıran gelişme!
Parkinson ve Alzheimer hastalarını umutlandıran gelişme! Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (METAM) araştırma görevlisi Dr. Tuğba Topal, Amerikalı bilim insanlarının da arasında bulunduğu heyetle birlikte, Parkinson hastalığına çözüm arıyor. Dokudan canlı organoid (minyatür organ) üretimi yaparak Parkinson hastasından alınan hücre örneğini kök hücreye dönüştürüp, beyinde dopamin hormonu salgılayan nöron hücresi üretmeyi başaran heyet, Parkinson gibi ‘nörodejeneratif’ (sinir hücrelerinin zamanla fonksiyonlarını kaybedip ölmesi)’ hastalıklara kalıcı çözüm bulmayı ve geliştirdikleri bu teknikle deneylerde kobay hayvan kullanımını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Dr. Topal, “Amacımız, hayvan deneylerini ortadan kaldırıp tamamen insan hücresi ve 3 boyutlu şekilde çalışmaları devam ettirip, ilaç testlerinde de deneyebilmek” dedi.
8.08.2023 Sağlık
Diyabet, obezite, parkinson ve kansere neden oluyor! Prof. Dr. Canan Karatay uyardı
Diyabet, obezite, parkinson ve kansere neden oluyor! Prof. Dr. Canan Karatay uyardı Yüksek şeker oranı ile özellikle diyabet hastalarına zarar veriyor. Şeker hastalığı, obezite, alzaymır, depresyon, parkinson ve kanser hastalıklarına yol açıyor. Tavsiyeleri ile gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay bu kez çok sevilen yaz meyveleri hakkında uyarılarda bulundu. İşte sağlıklı diye yenen o besinlerin tehlikeleri...
3.08.2023 Sağlık
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var!
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var! Halk arasında "yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak bilinmese de daha çok 50 yaş üzerindeki erkeklerde görülüyor. 2040 yılında 12 milyondan fazla kişiyi etkilemesi beklenen hastalığın sık belirtileri arasında “kas sertliği, hareket sıkıntısı ve titreme” görülse de Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık, uyku bozukluklarını da belirtiler arasında sıraladı ve hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük oranda değiştiğini, gidişatı ön görmenin çok zor olduğunu dile getirdi.
23.07.2023 Sağlık
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor Alzheimer, MS, Parkinson gibi genellikle yaşlılarda görülen beyin hastalıkları artık genç nüfusu da tehdit ediyor. “Dünyada 50 milyon kişi Alzheimer. Bu rakam 2050’ye kadar üç katına çıkacak” diyen Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Akif Topçuoğlu çarpıcı bilgiler verdi.
22.07.2023 Sağlık
Kalbi durduktan 3 dakika sonra hayata döndü! Öldükten sonra yaşadıkları kan dondurdu...
Kalbi durduktan 3 dakika sonra hayata döndü! Öldükten sonra yaşadıkları kan dondurdu... Aşırı sıcaklar yüzünden ısı çarpmasından kalbinin 3 dakika boyunca durduğunu ve daha sonra tekrar hayata döndüğünü öne süren kadın yaşadıklarını tek tek anlattı. Soyismini açıklamayan Jade isimli kadın, ölümden sonra yaşadıklarını sosyal medya hesabından anlattı.
14.06.2023 Dünya
Korkunç cinayet 27 yıl sonra çözüldü! 75 bin yayın yapan gazeteci katili yakalattı...
Korkunç cinayet 27 yıl sonra çözüldü! 75 bin yayın yapan gazeteci katili yakalattı... ABD'ye çocuklarının okuması için taşınan bir aile, genç kızlarının üniversiteye geçmesiyle korkunç bir olayla karşı karşıya kaldı. Ortadan bir anda kaybolan genç kızın faili olarak tek bir şüpheli gözükse de bu kişinin tutuklanıp adalete teslim edilmesi için tam 27 yıl geçmesi gerekiyordu.
1.06.2023 Dünya
En çok evlenip boşanan adam kocalıktan emekli oldu: Eski karılarım vücudumu yıprattı
En çok evlenip boşanan adam kocalıktan emekli oldu: Eski karılarım vücudumu yıprattı Yaptığı evliliklerle ülkede gündem olan adam kocalıktan emekli olduğunu açıkladı. 'En çok evlenen adam' olarak basında geniş yer bulan Ron Sheppard (74), kocalıktan emekli olduğunu açıkladı. Evliliklerin vücudunu yıprattığını söyleyen Sheppard yeni hedefini açıkladı.
30.03.2023 Dünya
Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! Kanser tespit edildi
Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! Kanser tespit edildi Beyaz Saray doktoru Kevin O'Connor, Joe Biden'ın geçen ay göğsünden alınan numuneyle ilgili açıklama yaptı. ABD Başkanı'nın cilt lezyonlarının biyopsi operasyonu sonucunda kanserli olduğunun tespit edildiğini duyurdu. Doktor, ek tedavi gerektirip gerektirmediğine ilişkin de net konuştu.
4.03.2023 Dünya
Veli Göçer kimdir, öldü mü yaşıyor mu? 1999 depremi müteahhidi Veli Göçer’e ne oldu, kaç yıl hapis yattı?
Veli Göçer kimdir, öldü mü yaşıyor mu? 1999 depremi müteahhidi Veli Göçer’e ne oldu, kaç yıl hapis yattı?  Maraş depreminde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 342’e yükseldi, 72 bin 879 kişi yaralandı. ‘Depreme dayanıklı inşa edilen’ binalar yerle bir oldu ve birçok kişiye mezar oldu. Söz konusu durum 17 Ağustos depremi müteahhidi Veli Göçer’i hatırlattı. Peki, Veli Göçer kimdir, öldü mü yaşıyor mu? 1999 depremi müteahhidi Veli Göçer’e ne oldu, kaç yıl hapis yattı? 
10.02.2023 Gündem
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor Alzheimer’a iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücut enerjisinin artmasına yardımcı oluyor, kas performansını artırıyor. Eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı oluyor, cilt yenilenmesini sağlıyor ve cilde parlaklık getiriyor. Yaşlanma karşıtı etki gösteriyor, sigara ve alkolün zararlarını azaltıyor. Uyku kalitesini iyileştirerek enerji veriyor. Vücuttaki serbest radikallerin ve vücuttaki reaktif oksijen türlerinin yok edilmesini sağlayan bu tedavi yöntemi birçok hastalığa çözüm oluyor.
22.01.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Parkinson ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki parkinson haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.