Gazete Vatan Logo

Opal Taşı Özellikleri Nelerdir? Opal Taşının En Bilinen Faydaları...

Opal taşı kuvars çeşitlerinden biridir ve silis grubuna ait olan bir mineral olarak da bilinir. Yer altındaki suların hareket etmesi ve kayaların arasındaki boşluklarda çökmesi ile ortaya çıkmıştır.

Opal Taşı Özellikleri Nelerdir? Opal Taşının En Bilinen Faydaları...

Opal taşı enerji dönüşümü yüksek olduğuna inanılan doğal taşlardan biridir. İsmi Fransızca bir kelimeden gelen opal taşı kuvars türlerinden biridir ve genelde aksesuar yapımında kullanılır. Özgül ağırlığı 1,9 ile 2,3 arasında olan opal taşının sertlik derecesi de 5,5 ile 6 arasındadır.

Halk arasında panzehir taşı ya da gökkuşağı taşı olarak da bilinen opal taşı güneşe, vücut ısısına ve sıcağa karşı dayanıklıdır. Bu faktörlere maruz kaldığı zaman renk değiştirebilir. Çeşitleri arasında ateş opali, ağaç opal, süt opal, siyah opal, adi opal, kristal opal, beyaz opal ve jelimsi opal bulunur.

En değerli opal taşı Avustralya'da queensland cragg asil opal madeninden çıkan opal taşıdır. Meksika'da yaygın olarak ateş opali çıkarılırken ülkemizde de Eskişehir, Kütahya, Afyon ve Çanakkale'de opal taşı çıkarılmaktadır.

Opal Taşının En Bilinen Faydaları...

Göz sağlığına karşı iyileştirici bir özelliği olduğu düşünülen opal taşının eklem ve kas ağrılarını da azalttığına inanılır. Cildi, saçları ve tırnakları beslerken iltihabı ortadan kaldırma etkisi de bulunur.

Haberin Devamı

Böbrek rahatsızlığı olan kişilerin de vücutlarında böbreklere yakın bir şekilde opal taşını taşımaları önerilir. Kan hastalıklarının iyileşmesine yardım eden opal taşı kişinin daha enerjik ve mutlu hissetmesine de katkısı bulunmaktadır.

Opal Taşının Ruhsal Faydaları

Sevgi, umut ve şefkat aşılayan bir taş olarak kabul edilir.

Öfke, asi ruh hali ve strese karşı oldukça yatıştırıcı etkileri vardır.

Kötü huylardan ve alışkanlıklardan koruyarak kullanan kişilerin özgüvenini artırır.

Duygular ve akıl konusunda bütünlük sağlamaya yardımcı olur ve bağımsızlık taşı olarak da kabul edilir.

Negatif enerjiyi alarak pozitif enerjiye çevirdiğine inanılır.

Kişilerin inançlarına ve isteklerine daha bağlı olmalarına yardımcı olur.

Parkinson tedavisinde de kullanılır.

Utangaçlığı ortadan kaldırır ve kişilerin kendilerini daha iyi ifade etmelerine yardım eder.

Opal Taşı Fiyatları

Doğal taşlar ne kadar az bulunursa o kadar kıymetlidir. Ülkemizde çıkarılan taşlar daha uygun fiyatlı olurken çıkarılmayan taşların maddi değerleri daha yüksek olabilir. Opal taşı da rengine ve büyüklüğüne göre fiyatı değişebilen bir taştır.

Haberin Devamı

Taşın formu, diğer özellikleriyle beraber sertlik derecesi de fiyatının belirlenmesinde etken olur. Opal taşını kullanmak isteyenlerin satın alırken gerçek olup olmadığına da mutlaka dikkat etmeleri önerilir.