Koku Kaybı

Koku Kaybı

Son dakika Koku kaybı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Koku kaybı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Koku kaybı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Koku Kaybı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan koku kaybı gelişmeleri de dahil olmak üzere 253 koku kaybı haberi bulunmuştur. Tüm koku kaybı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı…
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı… "Yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünya genelinde 6.1 milyonun üzerinde kişiyi etkiliyor. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak anlaşılamamış olsa da, genellikle 50 yaşın üzerindeki erkeklerde daha sık görülüyor. 2040 yılına gelindiğinde ise bu hastalığın dünya genelinde 12 milyonun üzerinde insanı etkilemesi bekleniyor. Parkinson hastalığının yaygın belirtileri arasında kas sertliği, hareket zorlukları ve titreme yer alırken, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, bu hastalığın belirtileri arasında koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık ve uyku bozuklukları gibi belirtilerin de bulunduğunu ifade ediyor. Örken, ayrıca hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük ölçüde değişebildiğini ve hastalığın gidişatının tahmin edilmesinin son derece zor olduğunu da dikkat çekiyor.
14.10.2023 Sağlık
Bakan Koca: Türkiye'de Eris varyantı 9 kişide görüldü
Bakan Koca: Türkiye'de Eris varyantı 9 kişide görüldü Eris varyantı Türkiye'de... Sağlık Bakanı Koca 'Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme' diyerek sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
15.09.2023 Gündem
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var!
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var! Halk arasında "yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak bilinmese de daha çok 50 yaş üzerindeki erkeklerde görülüyor. 2040 yılında 12 milyondan fazla kişiyi etkilemesi beklenen hastalığın sık belirtileri arasında “kas sertliği, hareket sıkıntısı ve titreme” görülse de Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık, uyku bozukluklarını da belirtiler arasında sıraladı ve hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük oranda değiştiğini, gidişatı ön görmenin çok zor olduğunu dile getirdi.
23.07.2023 Sağlık
XBB.1.5'in ardından flaş maske kararı!
XBB.1.5'in ardından flaş maske kararı! Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün Omicron varyantının ABD başta olmak üzere birçok ülkede yeniden artması üzerine alarma geçti. DSÖ maske kararını açıkladı.
11.01.2023 Gündem
Ağız yarası korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı? Yeni belirtiler ortaya çıktı!
Ağız yarası korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı? Yeni belirtiler ortaya çıktı! Ağızda yara korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı? Koronavirüs yeniden yükselişe geçti. Günlük vaka sayıları dünyanın dört bir yanında arttı. Yeni varyantların belirtileri değişirken, hangi belirtinin korona olduğu yönündeki araştırmalar da arttı.
25.07.2022 Sağlık
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladı
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladı Koronavirüs salgınında yeni dalganın yaşandığı Türkiye’de vaka ve ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastaneye yatışların başladığını belirtirken, Kovid tablosunun bu ayın sonunda daha da kötüleşebileceği uyarısı yapıyor.
16.07.2022 Yaşam
Yeni Covid belirtileri nelerdir? İşte en sık görülen coronavirüs belirtileri!
Yeni Covid belirtileri nelerdir? İşte en sık görülen coronavirüs belirtileri! Coronavirüs vakaları yeniden artışa geçti. Son haftalarda artan coronavirüs vakaları sonrasında vakalarda görülen semptomlar da güncelledi. İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) Covid belirtilerini yeniden güncelledi. Peki, Yeni Covid belirtileri nelerdir? Coronanın yeni semptomları ne? En sık görülen semptomlar neler? İşte en sık görülen coronavirüs belirtileri!
15.07.2022 Sağlık
Koronavirüs salgınında flaş gelişme! Tek tek açıklayıp dünyaya duyurdular
Koronavirüs salgınında flaş gelişme! Tek tek açıklayıp dünyaya duyurdular Koronavirüs ile ilgili son dakika gelişmesi! Dünyaya duyurdular, tamamen değişti. İngiltere Sağlık Enstitüleri (NHS), resmi Kovid-19 semptomları listesine 9 yeni madde daha ekledi. Bilim insanları bu durumun, insanların işyerlerinde ve okullarında Kovid-19 'lu kişiyi daha kolay tanımasına yardımcı olacağını açıkladı. İşte NHS'nin resmi olarak kabul ettiği 12 semptom...
4.04.2022 Gündem
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirtti
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirtti Koronavirüsle ilgili yapılan son araştırmada ortaya çıkan yeni detay şaşkınlık yarattı. Araştırmaya göre, koronavirüs deyim yerindeyse vücudumuzda saklambaç oynuyor.
10.03.2022 Gündem
Omicron’un yeni belirtileri neler? Omicron’da yaygın olarak gözlemlenen belirtiler ne?
Omicron’un yeni belirtileri neler? Omicron’da yaygın olarak gözlemlenen belirtiler ne? Pek çok ülkede baskın varyant olan Omicron’un yeni belirtileri ortaya çıktı. İngiltere’de yapılan yeni bir çalışma, Omicron’un yaygın olarak gözlemlenen belirtilerin haricinde yeni semptomları da tespit etti. Araştırmada, Omicron varyantı ile ilgili belirtilerin herkeste aynı seyretmediğini dikkat çekilerek aşı olunması çağrısı yapıldı. Peki, Omicron’un yeni belirtileri neler? Omicron’da yaygın olarak gözlemlenen belirtiler ne? İşte detaylar…
14.02.2022 Sağlık
BA.2 varyantı nedir, BA.2 belirtileri nelerdir? DSÖ'nden BA.2 omicron açıklaması: BA.2 varyantı daha mı tehlikeli?
BA.2 varyantı nedir, BA.2 belirtileri nelerdir? DSÖ'nden BA.2 omicron açıklaması: BA.2 varyantı daha mı tehlikeli? DSÖ'nün Kovid-19 teknik lideri Maria Van Kerkhove, dün yaptığı açıklamada kuruluşun dört farklı versiyonunu izlediğini söyledi. Van Kerkhove, şu anda baskın olan BA.1 versiyonundan daha bulaşıcı olan BA.2 alt varyantının muhtemelen daha yaygın hale geleceğini söyledi. Danimarka'daki araştırmacılar ise, BA.2'nin BA.1'den yaklaşık 1.5 kat daha fazla bulaşıcı olduğunu ve aşılanmış kişilere bulaşma oranının da daha yüksek olduğunu keşfetti. Bununla birlikte, tam olarak aşılanmış kişilerin, aşısızlara göre varyantı yayma olasılığı daha düşük. Peki, BA.2 varyantı nedir, BA.2 belirtileri nelerdir, daha mı tahlikeli?
10.02.2022 Sağlık
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı Koronavirus ve İnfluenza’nın RNA virüsü ailesinden olması nedeniyle benzer ve ortak yanlarının olduğunu belirten Uzm. Dr. Musa Bostancıoğlu, “Her ikisinde de ateş, öksürük, kas ağrıları, yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, bazen kusma ve ishal gözlenebiliyor. Bu nedenle her iki viral enfeksiyonda da korunma, mesafe ve hijyene dikkat etmek, hastalığın ne olduğu belli olana kadar en az 2 gün, tanı konulunca İnfluenza’da 7 gün, Kovid-19’da ise 10 gün çocukları okula göndermemek gerekiyor” dedi.
4.02.2022 Sağlık
Omicron belirtileri neler? Omicron semptomları diğer varyantlardan farklı mı? Omicron nasıl bulaşır?
Omicron belirtileri neler? Omicron semptomları diğer varyantlardan farklı mı? Omicron nasıl bulaşır? Omicron varyantı tüm dünyada etkili olmaya devam ediyor. Vaka sayılarının hızla artmasına sebep olan yeni varyant omicronda bilimsel araştırmalar sürüyor. Omicron varyantı tespit edilen hastalarda ortaya çıkan belirtiler ise merak konusu. Peki, Omicron belirtileri neler? Omicron semptomları diğer varyantlardan farklı mı? Omicron nasıl bulaşur? İşte Omicron varyantının semptomları...
7.01.2022 Sağlık
Omicron nasıl bulaşıyor? Omicron belirtileri ne? Omicron varyantı kaç gün sürer?
Omicron nasıl bulaşıyor? Omicron belirtileri ne? Omicron varyantı kaç gün sürer? Koronavirüsün yeni varyantı Omicron, Türkiye'nin de yer aldığı en 100 ülkede yükselişe geçti. Bilim insanları Omicron varyantı ile ilgili çalışmalarını sürdürürken, Omicron ile ilgili yeni gelişmeler de yaşanıyor. Omicron varyantı ile ilgili yapılan çalışmalar oldukça çarpıcı kanıtlar sunuyor. Peki, Omicron belirtileri ne? Omicron nasıl bulaşıyor? Omicron varyantı öldürücü mü? Omicron varyantı kaç gün sürer? İşte yapılan son çalışmalara göre omicron varyantı ile ilgili bilmeniz gerekenler...
5.01.2022 Sağlık
Omicron varyantının yeni belirtisi açıklandı! İşte Omicron varyantının belirtileri!
Omicron varyantının yeni belirtisi açıklandı! İşte Omicron varyantının belirtileri! Omicron varyantında vaka sayıları artıyor. Dünya coronavirüs varyantları ile mücadele ederken yeni varyant omicronun belirtileri ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. İngiltere'de yapılan bir araştırma, Omicron'un; öksürük, boğaz ağrısı ve ateş gibi bilinen semptomlarının arasına yenisini ekledi. Peki, Omicron varyantının belirtileri ne? İşte Omicron varyantının semptomları...
26.12.2021 Sağlık
Televizyon sunucusu Maurielle Lue'ya 'kedi idrarı' şoku! Koronavirüs hayatını kabusa çevirdi...
Televizyon sunucusu Maurielle Lue'ya 'kedi idrarı' şoku! Koronavirüs hayatını kabusa çevirdi... Ünlü televizyon sunucusunun hayatı, geçirdiği koronavirüs sonrası tam anlamıyla kâbusa döndü! 'Beyin sisi'ne yakalanan Maurielle Lue, bir gün çorba içerken olanlar oldu! Üstelik bunu yaşayan sadece kendisi de değildi.
20.12.2021 Dünya
Omicron varyantı Türkiye’de görüldü mü? Omicron varyantı belirtileri ne?
Omicron varyantı Türkiye’de görüldü mü? Omicron varyantı belirtileri ne? Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemi ile toplandı. Toplantının ardından yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Omicron varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantına "Omicron" adını verdiği yeni varyantın "Endişe Mutasyonu (VOC)" olarak sınıflandırmıştı. Bilim Kurulunda değerlendirilen Omicron varyantı ile ilgili Sağlık Bakanı Türkiye’deki son durumu değerlendirdi ve uyarılarda bulundu. Peki, Omicron varyantı Türkiye’de görüldü mü? Omicron varyantı belirtileri ne? Aşılar Omicron varyantında etkili mi? İşte Bilim Kurulu kararları ve Bakan Koca’nın omicron varyantı ile ilgili açıklamaları…
2.12.2021 Sağlık
Omicron varyantı belirtileri neler? İşte yeni varyant Omicron’un semptomları!
Omicron varyantı belirtileri neler? İşte yeni varyant Omicron’un semptomları! Koronavirüsün Omicron varyantı tüm dünyada endişeye neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantına "Omicron" adını vermesinin ardından, Güney Afrikalı doktor, tehlikeli varyantının semptomlarını açıkladı. Dr. Angelique Coetzee, Omicron varyantı belirtilerinin sağlıklı hastalarda "sıra dışı ama hafif" olduğunu söyledi. Dr. Coetzee, B.1.1.529 olarak da bilinen Omicron varyantında yaşlılarda ve aşılanmamış kişilerin risk altında olduğu konusunda uyardı. Peki, Omicron varyantı belirtileri neler? İşte yeni varyant Omicron’un semptomları!
28.11.2021 Sağlık
Alerjisi olanlar dikkat; koronavirüsü daha ağır geçirebilirsiniz
Alerjisi olanlar dikkat; koronavirüsü daha ağır geçirebilirsiniz Alerjinin, alerjen maddelere duyarlı kişilerde görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “Alerjik nezlesi olan kişilerin göz ve burun kaşıntısı nedeniyle ellerini göz ve burunlarına götürme ihtiyaçları artar, buna bağlı olarak koronavirüs hastalığı daha fazla görülebilir, hastalığı daha ağır geçirebilirler" dedi.
8.11.2021 Sağlık
Süper grip nedir? Süper grip belirtileri nelerdir, gripten farkı ne? Süper grip uyarısı!
Süper grip nedir? Süper grip belirtileri nelerdir, gripten farkı ne? Süper grip uyarısı! Süper grip nedir, belirtileri neler? “Süper grip” olarak tanımlanan grip benzeri soğuk algınlığı uyarısı yapıldı. Cardiff Üniversitesi Soğuk Algınlığı Merkezi’nin eski direktörü Prof. Dr. Ronald Eccles, şu anda dolaşan “süper grip”in solunum sinsityal virüsünün (RSV) bir sonucu olduğunu belirtiyor. Peki, süper grip nedir, belirtileri neler?
3.11.2021 Gündem
Gripken korona testi pozitif çıkar mı? Grip mi covid mi nasıl anlaşılır?
Gripken korona testi pozitif çıkar mı? Grip mi covid mi nasıl anlaşılır? Sonbahar ve kış aylarının gelmesiyle grip geçiren sayısı arttı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının ihlal edilmesi grip vakalarının geçen yıla oranla yüzde 40 artmasına neden oldu. Grip ve korona semptomlarının benzerlik göstermesi ise vatandaşlar kafa karışıklığına sebep oluyor. Peki, Gripken korona testi pozitif çıkar mı? Grip mi covid mi nasıl anlaşılır?
9.10.2021 Gündem
Delta alarmı! Karantinaya alındı
Delta alarmı! Karantinaya alındı Koronavirüs salgınında ortaya çıkan delta varyantı ile ilgili yeni gelişme! Türkiye'de görülmeye başladığı andan beri vatandaşlar arasında panik yaratan delta varyantı Kırıkkale'de bir kişide görüldü. Kırıkkale'de PCR testi pozitif çıkan ve Delta varyantı olduğu tespit edilen K.M., karantina süresi bitmeden sokağa çıktığı için 4 bin 50 TL para cezası uygulanarak bir yurtta karantinaya alındı.
3.10.2021 Yaşam
Grip ile koronavirüs arasındaki fark nasıl ayırt edilir?
Grip ile koronavirüs arasındaki fark nasıl ayırt edilir? Vakaların artmasıyla birlikte vatandaşlarda büyük panik başladı. Koronavirüs ile grip arasındaki fark nasıl anlaşılır. İşte her iki hastalığın belirtileri ve arasındaki farklar.
30.09.2021 Sağlık
Kovid kaynaklı koku kaybına A Vitamini damlası çözüm olabilir
Kovid kaynaklı koku kaybına A Vitamini damlası çözüm olabilir İngiltere’nin Doğu Anglia Üniversitesi’nden bir grup bilim insanı, Kovid-19 enfeksiyonu sırasında ve sonrasında meydana gelen koku kaybını A Vitaminiyle tedavi etmek için klinik deneye Aralık ayında başlayacak. Ekip, daha önce Almanya’da araştırmacıların burundan A Vitamini tedavisinin ‘koku kaybı’ üzerinde potansiyel olumlu sonuçlarından sonra harekete geçti.
29.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Koronavirüs kaynaklı koku kaybına A Vitamini damlası çözümü
Koronavirüs kaynaklı koku kaybına A Vitamini damlası çözümü İngiltere’nin Doğu Anglia Üniversitesi’nden bir grup bilim insanı, Kovid-19 enfeksiyonu sırasında ve sonrasında meydana gelen koku kaybını A Vitaminiyle tedavi etmek için klinik deneye Aralık ayında başlayacak. Ekip, daha önce Almanya’da araştırmacıların burundan A Vitamini tedavisinin ‘koku kaybı’ üzerinde potansiyel olumlu sonuçlarından sonra harekete geçti.
29.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Koku Kaybı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki koku kaybı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.