Gazete Vatan Logo

Ağız yarası korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı? Yeni belirtiler ortaya çıktı!

Ağızda yara korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı? Koronavirüs yeniden yükselişe geçti. Günlük vaka sayıları dünyanın dört bir yanında arttı. Yeni varyantların belirtileri değişirken, hangi belirtinin korona olduğu yönündeki araştırmalar da arttı.

Ağız yarası korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı? Yeni belirtiler ortaya çıktı!

Koronavirüs vakaları dünyanın dört bir yanında hızlı bir şekilde artıyor. Ateş, öksürük ve koku kaybı gibi semptomlarla ortaya çıktığı bilinen koronavirüsü yeni Omicron varyantında belirtilerin de değiştiği aktarılıyor. Peki, Ağız yarası korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı?

Ağız yarası korona belirtisi mi?

Express'in haberine göre, Kovid'in yeni belirtisi "ağzınızda" ortaya çıkabilir. Express, en son alt varyant hakkında bilgi almak için International SOS'te Bölgesel Tıbbi Direktör olan Doktor Anthony Renshaw ile özel olarak görüştü.

Cignpost Diagnostics'te önde gelen bir immünolog ve Kurucu Bilim İnsamı Denis Kinane, "Aşı programı aracılığıyla Kovid'in etkisini azaltmadaki başarımıza rağmen, virüsün ortadan kaybolmak üzere olmadığı açık" diyerek tehlikenin altını çizdi ve ekledi:

Artan enfeksiyon sayısında, özellikle bir yıl önceki seviyelerle karşılaştırıldığında, son derece endişe verici bazı eğilimler var. Suçluyu belirlemeye yardımcı olabilecek bir işaret ise ağız ülseri.

Haberin Devamı

The International Journal of Dermatology'de yayınlanan ve ağız ülserlerinin Kovid'in bir belirtisi olarak ortaya çıkabileceği iddiasını destekleyen bir araştırma makalesi de mevcut.

Laboratuvar onaylı 59 Kovid hastasına bakıldığında, 24 hastada yani yaklaşık yüzde 36,3 oranında oral ülser ortaya çıktı. Araştırmaya göre bu işaret, bir başka geleneksel Kovid semptomunun yanında görünebiliyor: Tat ve koku kaybı.

Uzmanlar, koronavirüs nedeniyle çıkan ağız yaralarının, hafif olabileceğini, ancak özellikle yaşlı ve bağışıklığı baskılanmış hastalarda "daha şiddetli" olabileceğini ifade ediyor.

Yetkililer, koronavirüsün atlanmaması gereken diğer belirtileri arasında şunları sıralıyor:

Ateş veya titreme
Sürekli öksürük
Koku veya tat alma duyunuzda kayıp veya değişiklik
Nefes darlığı
Yorgun veya bitkin hissetmek
Vücut ağrıları
Baş ağrısı
Boğaz ağrısı
Tıkalı burun veya akıntı
İştah kaybı
İshal
Hasta hissetmek veya hasta olmak