Yarık

Yarık

Son dakika yarık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yarık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yarık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yarık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yarık gelişmeleri de dahil olmak üzere 192 yarık haberi bulunmuştur. Tüm yarık haberleri aşağıda listelenmiştir.
6 Şubat 2023 deprem saat kaçta oldu? Kahramanmaraş depremi ne kadar sürdü, 6 Şubat birinci ve ikinci deprem arasında ne kadar süre var?
6 Şubat 2023 deprem saat kaçta oldu? Kahramanmaraş depremi ne kadar sürdü, 6 Şubat birinci ve ikinci deprem arasında ne kadar süre var? 6 Şubat depremi saat kaçta oldu, kaç saniye sürdü? 6 Şubat depremi saati ve şiddeti depremin 1. Yıldönümünde yeniden gündem oldu. 1 yıl önce gerçekleşen asrın felaketi 11 ili etkiledi. Türkiye’de iki deprem art arda yaşandı. Milyonlarca insanı etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde acılar bir kez daha yaşanırken, depremde hayatını kaybedenler hatırlanıyor. Peki, Hatay depremi saat kaçta oldu, 6 Şubat ikinci deprem ne zaman oldu? 6 Şubat depremi kaç saniye sürdü?
6.02.2024 Gündem
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı. Dünya üzerinde görülmemiş şekilde 7 üzerinde iki deprem peş peşe geldi. Güneydoğu’da 11 kent yerle bir oldu, 14 milyon kişi doğrudan etkilendi. 53 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Rakamların anlatmaya kifayetsiz kaldığı felaketten geriye, milyonlarca enkaz, yüz binlerce yaralı, gözü yaşlı insanlar ve hiç dinmeyecek acılar kaldı. Öte yandan depremin etkilerinden kurtulmaya çalışanlar yaşadıklarını anlattı.
6.02.2024 Gündem
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Albert Einstein'ın 119 yıl önce ortaya koyduğu ışığın doğasıyla ilgili 'foton teorisi'ni ispatlamak adına nanoteknoloji sistem geliştirdi. Prof. Dr. Yakuphanoğlu, geliştirdiği sistemle Einstein’ın ışığın hem parçacık hem de dalga davranışı gösterdiğine dair teorisini gözle görülür şekilde ispatladı.
28.01.2024 Gündem
Çift Yarık Deneyi Nedir? Çift Yarık Deneyi Ne Zaman Yapıldı, Bize Ne Anlatıyor?
Çift Yarık Deneyi Nedir? Çift Yarık Deneyi Ne Zaman Yapıldı, Bize Ne Anlatıyor? Çift yarık deneyi, aynı zamanda Young deneyi olarak da bilinmektedir. Işığın dalga özelliğine sahip olduğunu gösteren bir deney olduğunun söylenmesi de mümkün olmaktadır. Çift yarık deneyinin uygulanmasıyla parçacıklara dair yapılan yorumlarda ciddi değişiklikler olduğunu söylemekte mümkündür. Elektron ve proton gibi parçacıkların bazen dalga bazen ise madde olarak davrandığı bilinmektedir. Bu durum ise maddenin ikili doğası olarak adlandırılabilmektedir. 
24.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Hakkari'de tespih böcekleri mahalleyi istila etti! Uzman isim çaresini ve çözümü açıkladı...
Hakkari'de tespih böcekleri mahalleyi istila etti! Uzman isim çaresini ve çözümü açıkladı... Tespih böcekleri mahallilerin hayatını kabusa çevirdi. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Vezirli Mahallesi tespih böceği istilasına uğradı. Evlerden kürek dolusu böcek temizlemek zorunda kalan vatandaşlar, yetkilerden yardım bekliyor. Tesbih böceği istilasının iklim farklılıkları ve yanlış zirai ilaçlama nedeniyle olabileceğini dile getiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Evin Polat Akköprü, "Tespih böceklerinin orada bulunmasının en önemli nedeni bölgenin sulak alanda olması. Nemi çok sever. Borik asit, diatomlu toprak kullanılarak böceklerin ölümü sağlanabilir" dedi.
18.10.2023 Gündem
Araç lastikleriyle ilgili hayati uyarı geldi! Büyük tehlike oluşturuyor
Araç lastikleriyle ilgili hayati uyarı geldi! Büyük tehlike oluşturuyor Ülke genelinde yaşanan sıcak hava dalgası hayatı olumsuz etkilerken, oto lastikçilerden uyarılar geldi. Vatandaşların kesik ya da bitmiş lastiklerle yola çıkmamalarını gerektiğini belirten oto lastikçiler, sıcakta genleşen lastiklerin kazalara neden olduğunu söylüyor. Ortalama bir lastiğin ömrü ise 50 bin kilometre oluyor.
17.07.2023 Gündem
Afrika kıtası ikiye mi ayrılıyor?
Afrika kıtası ikiye mi ayrılıyor? Dev bir yarık, ikinci en büyük kıta olan Afrika’yı yavaş yavaş ikiye ayırıyor. Londra Jeoloji Derneği’ne göre, Doğu Afrika Yarığı olarak bilinen bu çukur, Kızıldeniz’den Mozambik’e kadar yaklaşık 3 bin 500 kilometre uzunluğunda bir vadi ağı.
20.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Kar suları heyelanlara neden oldu: 3 ev hasar gördü, 1,5 metrelik yarıklar oluştu
Kar suları heyelanlara neden oldu: 3 ev hasar gördü, 1,5 metrelik yarıklar oluştu Ordu’da son günlerde artan hava sıcaklıklarıyla birlikte karların erimesi sonucu heyelanlar meydana geldi. Heyelan nedeniyle yollar ve tarım arazileri zarar görürken, 3 evde de hasar oluştu. Yaklaşık 1,5 metrelik yarıkların oluştuğu heyelanda evlerden biri için yıkım kararı verilirken, 2’si ise tedbir amacıyla boşaltıldı.
25.02.2023 Gündem
4.6 büyüklüğündeki depremde zeminde sıvılaşma oluşması uzmanları da şaşırttı
4.6 büyüklüğündeki depremde zeminde sıvılaşma oluşması uzmanları da şaşırttı Elazığ’da 17 Şubat'ta meydana gelen 4,6'lık deprem sonrası Yolüstü köyünde metrelerce uzanan yarıkların zemin sıvılaşması olduğu tespit edildi. Elazığ Jeoloji Mühendisler Odası Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Burhan Daş, 4,6 büyüklüğündeki bir depremde meydana gelen sıvılaşmaya kendilerinin de şaşırdığını söyledi.
22.02.2023 Gündem
Fay hattı üzerine kurulan köyde evler ikiye bölündü! 'Kıyameti yaşadık'
Fay hattı üzerine kurulan köyde evler ikiye bölündü! 'Kıyameti yaşadık' Hatay’daki Demirköprü köyünde çiftçilikle yaşamını idare eden Şahan Ailesi’nin evi deprem gecesi ikiye bölündü. Fay hattının üzerine kurulmuş olan köyün ortasında dev bir yarık oluştu. Köyün tamamındaki evler yıkılırken büyük şans eseri can kaybı yaşanmadı.
19.02.2023 Gündem
Dağ ikiye ayrıldı! 11 ili yıkan deprem sonrası görüntülendi
Dağ ikiye ayrıldı! 11 ili yıkan deprem sonrası görüntülendi Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucaova köyündeki Kızılzarf Dağı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ikiye ayrıldı. 42 kişinin yaşamını yitirdiği Kurucaova'nın karşısındaki dağın ikiye bölünmesiyle ilgili köy halkı, böyle afet görmediklerini söyledi.
17.02.2023 Gündem
Bahçeli: Milletimle tek yürek olacağım, tek ses olacağım. İlleri sırayla ziyaret edeceğim
Bahçeli: Milletimle tek yürek olacağım, tek ses olacağım. İlleri sırayla ziyaret edeceğim Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Devlet, depremzedeye ekmek dağıtan belediye başkanıdır, çorba kaynatan, yardım konvoylarının koordinasyonunu yapan, trafiği düzenleyen, asayişi ve güvenliği temin eden isimli isimsiz nice kahramandır. Devlet, su dağıtan zabıta çavuşudur, arama kurtarma yapan askerdir, AFAD görevlisidir, gönüllü insanlardır” dedi.
14.02.2023 Gündem
Deprem sonrası köyde vadi oluştu: Eşi benzeri yok, görülmemiş bir şey bu
Deprem sonrası köyde vadi oluştu: Eşi benzeri yok, görülmemiş bir şey bu 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Deprem sonra bölgelerden peş peşe haberler geliyor.
11.02.2023 Gündem
Hatay’da deprem sonrası dehşete düşüren görüntü
Hatay’da deprem sonrası dehşete düşüren görüntü Hatay’da deprem sonrası bir köydeki zeytin tarlasını ikiye bölen 30 metre derinliğinde yaklaşık 200 metre genişliğinde dev bir yarık oluştu. Bölge sakinleri depremde büyük bir patlama sesi duyduğunu ifade etti.
10.02.2023 Gündem
Tarık Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tarık Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Tarık Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tarık Suresi okumanın yararları ve faziletleri Mekke döneminde inen Tarık Suresi, 17 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “et-Târık”kelimesinden almıştır. Târık, şiddetle çarpan, vuran, gece gelen şey demektir. Sûrede insanın yaratılışı, yapıp ettiklerinin kaydedildiği, öldükten sonra dirilmesi, Kur’an’ın muhtevasının ciddiyet ve önemi, inkârcıların tuzaklarının er geç bozulacağı gibi konulara yer verilmiştir. Peki, Tarık Suresi okumanın yararları ve faziletleri neler? Tarık Suresi neye iyi gelir? Tarık suresi bize ne anlatmak istiyor? İşte detaylar…
22.01.2023 Ramazan
Göztepe-Altay derbisi yarıda kaldı! Taraftar futbolcuya saldırdı...
Göztepe-Altay derbisi yarıda kaldı! Taraftar futbolcuya saldırdı... Spor Toto 1. Lig’de Göztepe ile Altay arasında Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan İzmir derbisinde şoke eden bir olay yaşandı. Maçın 19. dakikasında yaşanan gerginlik sonrası sahaya ambulans girmesini fırsat bilen bir taraftar, saha ortasında futbolcuya korner bayrağı ile saldırdı.
27.11.2022 TFF 1.Lig
Taslak hazır! Yeni standart geliyor
Taslak hazır! Yeni standart geliyor Simit satışında yeni dönem başlıyor. Taslak hazır, yeni standart geliyor. Taslak halindeki standarta göre simit; sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dörde ayrılacak.
27.09.2022 Ekonomi
Prof. Dr. Özlenen Özkan kimdir, kaç yaşında? İşte Özlenen Özkan’ın biyografisi!
Prof. Dr. Özlenen Özkan kimdir, kaç yaşında? İşte Özlenen Özkan’ın biyografisi! Bursa’da 1 yıl boyunca teyzesi tarafından alıkonulan çocuğun sağlık durumu ile ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan’ın hayatı ve kariyeri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Prof. Dr. Özlenen Özkan kimdir, kaç yaşında? İşte Özlenen Özkan’ın biyografisi!
26.07.2022 Gündem
Tuzla'da beyaz eşya yüklü kamyonet TIR'a çarptı
Tuzla'da beyaz eşya yüklü kamyonet TIR'a çarptı Tuzla'da kamyonet önce duvara ardından park halindeki TIR’a çaptı. Kamyonetin sürücüsü yaralandı.
14.07.2022 Yaşam
Engelli vatandaşa dehşeti yaşattılar! ‘Yüzde 40 engelliydim, artık yüzde yüz engelli oldum’
Engelli vatandaşa dehşeti yaşattılar! ‘Yüzde 40 engelliydim, artık yüzde yüz engelli oldum’ Antalya’da vefat eden babasının mezarını ziyaret etmek için mahallesine giden yüzde 40 bedensel engelli ve psikolojik rahatsızlığı bulunan adam, sokakta bağırdığı gerekçesiyle öldüresiye dövüldü. Sağ gözünü kaybeden ve hastanede tedavisi süren genç adam “Zaten engelliydim, yüzde yüz engelli oldum” derken, ablası da gözyaşlarına boğuldu.
22.06.2022 Yaşam
Spor salonunda dehşet! 20 kiloluk plakayı yüzüne attı
Spor salonunda dehşet! 20 kiloluk plakayı yüzüne attı Avustralya'da arkadaşının kafasına 20 kiloluk plaka atan Shane William Ryan, 19 ay hapis cezasına çarptırıldı. Saldırgan bir buçuk yıllık mahkeme süreci boyunca bunu neden yaptığını açıklamadı.
27.03.2022 Yaşam
Ukraynalı eski futbolcu Yakovenko, Manisa'da cipiyle kaza yaptı
Ukraynalı eski futbolcu Yakovenko, Manisa'da cipiyle kaza yaptı Ukraynda işgalden kaçarak, babası ile birlikte Manisa'ya gelen Ukraynalı eski milli futbolcu Oleksandr Yakovenko'nun (34) kullandığı cip, aynı yöndeki otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobildeki aynı aileden 2'si çocuk 4 kişi yaralandı.
12.03.2022 Yaşam
Özçekim yaparken ölümden döndü! Sokak köpekleri...
Özçekim yaparken ölümden döndü! Sokak köpekleri... Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde kar yağışının altında öz çekim yapmak isteyen 14 yaşındaki çocuğa, sokak köpekleri saldırdı. Yüzü parçalanan genç kız, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
19.01.2022 Gündem
Urartular tarafından inşa edilen Oltu Kalesi tehlikede!
Urartular tarafından inşa edilen Oltu Kalesi tehlikede! Erzurum’un Oltu ilçesinde Urartular tarafından yapılan kale yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Duvarlarında dev yarıklar oluşan kaleden düşen taşlar ziyaretçileri de tedirgin ediyor.
26.12.2021 Kültür Sanat
Dudak ve damak yarıkları, bebeğin gelişimini olumsuz etkiliyor!
Dudak ve damak yarıkları, bebeğin gelişimini olumsuz etkiliyor! Yalnızca üst dudakta, yalnızca damakta veya ikisinde birden bulunan açıklık olarak tanımlanan dudak ve damak yarıkları, bebeğin büyümesini ve gelişimini olumsuz etkiliyor. Cerrahi müdahalelerle yarık onarımı yapıldığını ifade eden uzmanlar, “Dudak damak yarığı olanlarda işitme, dil, konuşma ve beslenme bozuklukları görülebilir.” uyarısında bulunuyor.
14.12.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yarık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yarık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.