Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Göztepe-Altay derbisi yarıda kaldı! Taraftar futbolcuya saldırdı...

Göztepe-Altay derbisi yarıda kaldı! Taraftar futbolcuya saldırdı...

Spor Toto 1. Lig’de Göztepe ile Altay arasında Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan İzmir derbisinde şoke eden bir olay yaşandı. Maçın 19. dakikasında yaşanan gerginlik sonrası sahaya ambulans girmesini fırsat bilen bir taraftar, saha ortasında futbolcuya korner bayrağı ile saldırdı.

Göztepe-Altay derbisi yarıda kaldı! Taraftar futbolcuya saldırdı...

Spor Toto 1. Lig'de hedefini Play-Off olarak belirleyen iki köklü İzmir takımı Göztepe ve Altay, derbide karşı karşıya... Gürsel Aksel Stadı'nda Emre Kargın'ın yönettiği karşılaşma saat 19.00'da başladı. Ev sahibi Göztepe’de sakatlıkları bulunan golcü Hüsamettin, sol bek Yunus Emre, kanat Obinna Mammah’ın yanı sıra kart cezalısı Palmer mücadelede forma giyemedi. Altay’da ise orta saha Ceyhun derbide görev alamadı. Konuk Altay'da ise Ceyhun derbide mücadele edemedi. İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar neticesinde 1000 Altay taraftarı Gürsel Aksel Stadı'ndaki yerlerini aldı.

ALTAY TARAFTARI İLK KEZ GÜRSEL AKSEL'DE

Koronavirüs pandemisi döneminde uygulanan deplasman yasağının kalkmasıyla Altay taraftarları ilk kez Gürsel Aksel Stadı'na geldi. Karşılaşmanın biletleri 1. kategori 450, 2. kategori 280, 3. kategori 150, 4. kategori 105, 5. ve 6. kategori ile misafir tribünü 40 TL olarak satışa çıktı. İstikrarlı galibiyetleri bir türlü yakalayamayan ev sahibi Göztepe'nin 17, transfer yasağıyla 3'te 0 çekerek başladığı sezonda 6 haftadır bileği bükülmeyen, son 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik alan Altay ise 18 puanla derbiye çıktı

Haberin Devamı

EZELİ REKABETTE 64. RANDEVU

Göztepe ve Altay, derbiyle birlikte 64. resmi randevularına çıktı. Geride kalan 63 müsabakada Altay ezeli rakibini 26 kez yenerken, Göztepe 13 defa sahadan galibiyetle ayrıldı. Göztepe ve Altay'ın 24 maçı ise berabere tamamlandı. İki takım son olarak geçen sezon Süper Lig'de karşılaşırken, Altay iki maçı da kazanmayı başardı. Siyah-beyazlılar ligin ilk devresinde Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda Göztepe'yi 2-1 yenerken, Gürsel Aksel Stadı'ndan da 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. İki takım sezon sonunda birlikte Süper Lig'e mendil salladı.

DEPLASMAN YASAĞI KALKTI

Göztepe-Altay maçıyla ilgili geçtiğimiz günlerde son dakika gelişmesi yaşandı. Güvenlik nedeniyle daha önce stada gelemeyeceği açıklanan Altay taraftarı için deplasman yasağı kalktı. Alınan yeni karar doğrultusunda Altaylı futbolseverlerin derbi için stada geleceği ve bin kişilik kontenjan ayrılacağı ifade edildi. Deplasman yasağının kalkması hem Altaylı hem de Göztepeli futbolseverler tarafından memnuniyetle karşılandı. Göztepe Kulübü’nde yapılan açıklamada, “İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda misafir takım tribünü bilet satışı bugün baat 17.00’de Passolig sistemi üzerinden Altay taraftarlarına yapılacaktır. Bilet fiyatları 40 TL olacaktır” denildi.

Haberin Devamı

MAÇA BÜYÜK İLGİ

Spor Toto 1’inci Lig’de iki ezeli rakip Göztepe ve Altay’ın maçına taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 20 bin Göztepeli Gürsel Aksel Stadı’nı tamamıyla doldurdu. Konuk Altay’da ise deplasman yasağının kalkmasının ardından bine yakın taraftar kale arkasındaki yerlerini aldı. Göztepe yönetimi, maçı tam kadro takip etti. Sport Republic şirketinin yönetim kurulu başkanı Henrik Kraft, Göztepe Başkanı Rasmus Ankersen, Amatör Şube Başkanı Mehmet Sepil ile birlikte maçı takip etti.

TARAFTAR KALECİ OZAN'A SALDIRDI

Karşılaşmanın 19. dakikasından sonra ortalık karıştı. Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara fişek atılmasının ardından Göztepe tribününde bazı taraftarlar yaralandı. Bunun üzerine sahaya 2 ambulans girdi. Bu sırada sahaya inen bir Göztepe taraftarı korner bayrağı direğini alarak Altay kalecisi Ozan'a saldırdı. Ozan'a darbeler indiren taraftar, yaka paça gözaltına alındı. Aldığı darbeler sonrasında Ozan yerde kaldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olaylara müdahale etti.

Haberin Devamı

MAÇ TATİL EDİLDİ

Statta yapılan anonsa göre, maçın 22. dakikasından itibaren yaşanan olaylar nedeniyle maçın tatil edildiği, karşılaşmanın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından belirlenecek ileri bir tarihte 20. dakikadan itibaren oynanacağı belirtildi. Tatil edilme kararının çıkmasının ardından stadın tahliyesine başlanırken, önce Göztepeli taraftarların, ardından Altaylı taraftarların stattan ayrılacak.

KORİDORDA GERGİNLİK

Öte yandan DHA'nın haberine göre; hakemin kararının beklendiği sırada soyunma odası koridorlarında da gerginlik yaşandı. İki takım futbolcuları ve yöneticilerinin birbirine girdiği öğrenilirken, polis ekipleri koridorda yaşanan gerginliğe müdahale etti.

Haberin Devamı

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN KINAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tatil edilen Göztepe-Altay maçında yaşanan saha ve tribün olaylarını kınadı. Bakan Kasapoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Spor Toto 1'inci Lig'deki iki İzmir takımımızın mücadelesinde yaşanan saha ve tribün olaylarını kınıyorum. Sporu kendi çirkinliklerine boğmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz."

FİŞEK AĞZINA İSABET ETTİ

Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu bölüme atılan fişek sonucunda yaralanan ve ambulansla hastaneye kaldırılan Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'ın bilincinin açık olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Fişeğin ağzına isabet etmesi sonucu çenesi ve dişlerinde ağır hasar oluşan Mehmet Çakır'ın yüzünün sol bölgesinde de yanıklar olduğu ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde ameliyat edileceği kaydedildi.

OZAN'IN DA DURUMU İYİ

Bir taraftarın kendisine köşe bayrağı direğiyle saldırması sonucunda baygınlık geçiren Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in de bilincinin açık olduğu belirtildi. Kafasında 4 santimetrelik bir yarık olduğu tespit edilen Özenç'in kontrol altında tutulduğu öğrenildi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ FİŞEĞİ ATAN ŞÜPHELİYİ ARIYOR

Maçın tatil edilmesinin ardından önce Göztepe taraftarları Gürsel Aksel Stadyumu'ndan ayrıldı. Ancak Altay taraftarlarının çıkışına izin verilmedi. Güvenlik güçleri Göztepe tribünlerine fişek atan kişiyi tespit etmek için yoğun bir çalışma sürdürüyor. Stat kameraları, sosyal medya görüntüleri ve basının kaydettiği görüntüler toplanarak, fişeği atan şüpheli ile sahaya çeşitli maddeleri atan taraftarların tespit edilip yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. Ayrıca olay yeri inceleme ekipleri de statta çalışma başlattı.

STAT DIŞINDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Maçın tatil edilmesinin ardından güvenlik güçleri olası olaylara karşı stat çevresinde geniş çaplı önlem aldı. İki taraftar grubu arasında yaşanan küçük çaptaki gerginliğe hemen müdahale eden güvenlik güçleri, olayların büyümesine engel oldu. Önlemler sürdürülüyor.

Göztepe-Altay derbisi yarıda kaldı Taraftar futbolcuya saldırdı...