Obruk

Obruk

Son dakika obruk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan obruk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını obruk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Obruk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan obruk gelişmeleri de dahil olmak üzere 143 obruk haberi bulunmuştur. Tüm obruk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Unutulmaya yüz tutan tescilli Obruk halısı kadınların elinde değer buluyor
Unutulmaya yüz tutan tescilli Obruk halısı kadınların elinde değer buluyor 2017 yılında coğrafi işaretle tescillenen ve uzun yıllardır dokunmayan Niğde’nin Obruk halısı, Bor Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi atölyesinde kadınlar tarafından özenle dokunuyor.
17.03.2024 Gündem
Plato Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'deki Platolar, Çeşitleri Ve Özellikleri
Plato Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'deki Platolar, Çeşitleri Ve Özellikleri Pek çok farklı amaç altında günümüzde kullanılan platolar, özellikle tarımsal açıdan büyük öneme sahiptir. Elbette aynı zamanda değişik amaçlar doğrultusunda değerlendirilen doğal yapılar olduğunu söylemek mümkündür. Plato aynı zamanda yayla olarak da ifade edilir ve kırsal alanlarda çok fazla bulunur. Böylece hayvancılık başta olmak üzere birçok değişik amaç doğrultusunda insanlar tarafından kullanılır. Bu yönüyle Türkiye'nin doğu bölgelerinde çok fazla olması ile beraber, ülkenin dört bir tarafında da yaygın doğal alanlardır.
20.12.2023 Eğitim
Karstik Arazi Nedir, Nerelerde Olur? Türkiye'deki Karstik Arazi Örnekleri Nelerdir?
Karstik Arazi Nedir, Nerelerde Olur? Türkiye'deki Karstik Arazi Örnekleri Nelerdir? Dünyanın birçok farklı yerinde karstik yapıya sahip arazi çeşitleri bulunmaktadır. Yüz binlerce ve hatta milyonlarca yıl üzerinin neticesinde aşınma ile birlikte oluşmuş olan kayaç türleri olarak da ele alınabilir. Zaman içerisinde aşınma neticesinde farklı büyüklükler ve şekiller üzerinden de karstik araziler meydana gelmektedir. Aynı zamanda karstik araziler bir yerde Kanyon tipi yapıları da benzerlik gösterir. Dünyanın farklı ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de birçok değişik bölgede karstik araziye sahip yapılar bulunmaktadır.
17.12.2023 Eğitim
Köylüler tedirgin! Sayılar giderek artıyor, gaz çıkışları başladı
Köylüler tedirgin! Sayılar giderek artıyor, gaz çıkışları başladı Konya'da yer altı sularının çekilip, toprağın göçmesiyle oluşan obrukların sayıları 2 bin 500’ü bulurken, yeni oluşanların bazılarında volkanik gaz çıkışı görülmeye başlandı. Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Arif Delikan, bu yıl obruklarda daha dinamik bir dönemin yaşandığını belirterek, ''Ekmekçi yaylasında şubat ayında 30 metrelik çerçeve çizen obruk ise yarım metre kadardı. 1 ay önce burada 2 saat boyunca müthiş bir gaz çıkışı gözlendi. Bunun ardından da 1,5 metrelik bir çökme oluştu. Burada gaz çıkışı devam ediyor ve bazı dönemlerde artıyor" dedi.
11.11.2023 Yaşam
'Kargonuzu almadınız hakkınızda icra takibi başlatacağız' yalanıyla milyonluk vurgun!
'Kargonuzu almadınız hakkınızda icra takibi başlatacağız' yalanıyla milyonluk vurgun! İstanbul Merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda "Kargonuzu almadınız hakkınızda icra takibi başlatacağız" yalanıyla dolandırıcılık yapan şebeke operasyon yapıldı. Baskınlarda şu ana kadar 5'i avukat 46 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Polis şebeke üyelerine ait haksız kazançla elde edildiği değerlendirilen 59 milyon liralık mal varlığı inceleme altına aldı.
19.09.2023 Gündem
3 yaşındaki Lina'nın minik bedeni derin dondurucudan çıkmıştı! Cinayet sanıkları hakkında mahkemeden yeni karar...
3 yaşındaki Lina'nın minik bedeni derin dondurucudan çıkmıştı! Cinayet sanıkları hakkında mahkemeden yeni karar... Kan donduran olay Gaziantep'te meydana gelmişti. Kayıp olarak aranırken cesedi derin dondurucuda bulunan Lina Nazlı Erbay'ın (3) ölümüne ilişkin haklarında 28 yıla kadar hapis cezası istenen Muhabbet Toz ve Mehmet Aksu'nun yargılandığı davada mahkeme, 2 sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
19.09.2023 Gündem
BEDAŞ’tan Şişli’deki elektrik kesintisine ilişkin açıklama
BEDAŞ’tan Şişli’deki elektrik kesintisine ilişkin açıklama Şişli Fulya Mahallesi'nde Cuma akşam saatlerinde yeraltı elektrik kablolarında yaşanan elektrik arızası nedeniyle 7 binaya 4 gündür elektrik verilemediği yönündeki iddialar üzerine BEDAŞ’tan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, arızanın gerçekleştiği alanda inşaat çalışmasına ait konteynerler bulunduğundan arızaya müdahalenin mümkün olmadığı belirtildi.
19.09.2023 Gündem
'Hamsinin fiyatının yükselmesi için denize açılmadılar' iddiası hali karıştırdı! Masraf kurtarmıyor dediler
'Hamsinin fiyatının yükselmesi için denize açılmadılar' iddiası hali karıştırdı! Masraf kurtarmıyor dediler İstanbul Gürpınar Balık Hali'nde gece balıkçılar ve hale balık almaya gelen esnaf arasında hamside fiyat gerginliği yaşandı. Tekneciler, pazarcıların fazla kar marjıyla balıkları pahalıya sattıkları gerekçesiyle denize açılmayınca, hale de balık gelmedi. Balık almak için hale gelenler ise hamsi bulamadı. Esnaf, teknecileri halka pahalı balık satılmasını istedikleriyle suçlarken, tekneciler ise masrafların kurtarmadığından dert yandı.
19.09.2023 Yaşam
Yapay zekayla 'obruk duyarlılık haritası' oluşturuldu!
Yapay zekayla 'obruk duyarlılık haritası' oluşturuldu! Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Konya’da sayıları 2 bin 500'ü bulan yer altı sularının çekilip, toprağın çökmesiyle oluşan obruklarla ilgili yapay zeka kullanılarak, 'obruk duyarlılık haritası' oluşturuldu. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Konya'mız özelinde obruklar ön plana çıkıyor. Bu dikkatle izlenmesi gereken bir süreç. Bu projeyle çok değerli iki tane teknik ve temel kılavuz oluşturuldu. Çok değerli çalışmalarla Konya ilimize ait obruk duyarlılık haritası oluşturuldu ama esas iş bundan sonra başlıyor'' dedi.
19.09.2023 Gündem
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu. Karabağ’da mayın patlaması sonucu 2 kişinin ölmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patlamış 4 polis ölmüştü. Operasyonlar sürerken Azerbaycan Savunma Bakanı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile telefon görüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan operasyonla ilgili yorumlar gelirken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise Erivan'ın 'U' dönüşünü gözler önüne serdi. Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair yapılan açıklamada, "Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi için Avrupalı ve ABD’li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantıya çağırıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’daki terörle mücadele operasyonun sona ermesini tek yolunun, Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı güçlerin teslim olması ve Karabağ’daki sözde rejimin feshedilmesi olduğu bildirildi.
19.09.2023 Dünya
Sayıları her geçen gün artıyor! Nedeni araştırılıyor
Sayıları her geçen gün artıyor! Nedeni araştırılıyor Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Obruk Araştırma, Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, bölgede 700'ü sığ olmak 2 bin 500 obruk olduğunu belirterek, "Obruk sayısının her geçen yıl çoğaldığını görüyoruz. Şu ana kadar bizim bilgilerimize göre; ilk 6 ay içerisinde Karapınar-Konya çevresinde 6-7, Türkiye genelinde de 10'un üzerinde yeni obruk meydana geldi" dedi.
30.06.2023 Yaşam
Sivas'ın Zara ilçesinde 15 metre çaplı obruk oluştu
Sivas'ın Zara ilçesinde 15 metre çaplı obruk oluştu Sivas'ın Zara ilçesi kırsalında bir tarlada yaklaşık 15 metre çapında obruk oluştu.
13.03.2023 Gündem
Depremden sonra oluştu! 'Sarsıntılar hızlandırdı'
Depremden sonra oluştu! 'Sarsıntılar hızlandırdı' Batman'daki Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı havzasında, depremlerin ardından obruk meydana geldi. Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, "Deprem, doğrudan obruğu oluşturmuyor ama sarsıntılar, obruğun oluşumunu hızlandırmış oluyor" dedi.
7.03.2023 Gündem
Niğde nerede, deprem bölgesi mi? Niğde'de fay hattı var mı, başka deprem bekleniyor mu, neden deprem oldu?
Niğde nerede, deprem bölgesi mi? Niğde'de fay hattı var mı, başka deprem bekleniyor mu, neden deprem oldu? Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Obruk Mahallesi olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 6.8 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı öğrenildi. Niğde'de bugün de öğle sıralarında 5.3 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Öte yandan Kahramanmaraş ve Hatay’da meydana gelen depremler nedeniyle vatandaşlar Niğde’nin de ağır hasar aldığı belirtilerek Niğde’nin afet bölgesi ilan edilmesini istiyor. Peki, Niğde deprem bölgesi mi, Niğde’de fay hattı var mı? Niğde nerede, haritadaki konumu neresi?
25.02.2023 Gündem
Bağımsız deprem ne demek? Niğde’deki deprem bağımsız mı, artçı mı?
Bağımsız deprem ne demek? Niğde’deki deprem bağımsız mı, artçı mı? AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Niğde Bor merkezli deprem için, "Bağımsız bir deprem olarak değerlendiriyoruz. 2020 yılında Obruk beldesindeki depremle aynı bölgeye düşüyor" dedi. Peki, Bağımsız deprem ne demek, bağımsız depremler nedir, nasıl oluşur? Niğde’deki deprem nerelerde hissedildi? Niğde’deki deprem bağımsız mı, artçı mı?
25.02.2023 Gündem
Konya’da oluşan obruk neden oldu, depremlerle ilgisi var mı? Obruk nedir, nasıl oluşur, yeni bir obruk neden oluşur?
Konya’da oluşan obruk neden oldu, depremlerle ilgisi var mı? Obruk nedir, nasıl oluşur, yeni bir obruk neden oluşur? Konya Karapınar'da iki fay hattının arasında obruk oluştu. Konya'da oluşan obruk sonrası Obruk nedir, nasıl ve neden oluşur? Obruk deprem ilişkisi var mı? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Konya obruk oluşumu hakkında merak edilenler...
25.02.2023 Gündem
Konya’da iki fay arasında 37 metre çapında obruk oluştu
Konya’da iki fay arasında 37 metre çapında obruk oluştu Konya’nın Karapınar ilçesinde yaklaşık 37 metre çapında, 12 metre derinliğinde obruk oluştu. Konya Teknik Üniversitesi Obruk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, "Yağışlı periyotlardan sonra obrukların, yoğun olarak arttığını gözlemledik. Üstteki örtü tabakasının ağırlaşması ve obruk oluşumunu etkileyen önemli nedenlerden bir tanesi deprem” dedi.
24.02.2023 Yaşam
Niğde'de 4.5 büyüklüğünde deprem
Niğde'de 4.5 büyüklüğünde deprem Niğde'de olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
24.02.2023 Gündem
Konya için deprem uyarısı: 6 veya 6,5 büyüklüğünde gerçekleşebilir
Konya için deprem uyarısı: 6 veya 6,5 büyüklüğünde gerçekleşebilir Konya için kritik deprem uyarısı geldi. Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya fayının tüm olarak kırılması halinde deprem üretebileceğini söyleyerek depremin büyüklüğü hakkında bilgi verdi. İşte haberin detayları...
22.02.2023 Gündem
Liseli kızların dedikodu kavgası! Yumruk yumruğa birbirlerine girdiler
Liseli kızların dedikodu kavgası! Yumruk yumruğa birbirlerine girdiler Adana’da lise öğrencisi iki genç kız, dedikodu yüzünden çıkan tartışmada yumruk yumruğa kavga etti.
2.11.2022 Yaşam
10 metre derinliğinde obruk oluştu! 'İlk defa ilçemizde gördük'
10 metre derinliğinde obruk oluştu! 'İlk defa ilçemizde gördük' Aksaray’ın Eskil ilçesinde, boş arazide 5 metre çapında ve 10 metre derinliğinde obruk oluştu.
2.11.2022 Yaşam
Bakan Soylu: İç Güvenlik Strateji Başkanlığımız var, bu sayede bilim dünyası ile stratejik planlar yapabiliyoruz
Bakan Soylu: İç Güvenlik Strateji Başkanlığımız var, bu sayede bilim dünyası ile stratejik planlar yapabiliyoruz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İç Güvenlik Strateji Başkanlığının bilim dünyası ile stratejik planlar yaparak, eylem adımları belirlediğini belirterek, "İl risk planlarının hazırlanmasında 99 üniversiteden 289 akademisyen görev aldı" dedi.
22.09.2022 Gündem
Obruk Gölü’nde yüzlerce balık öldü
Obruk Gölü’nde yüzlerce balık öldü Kırşehir'in Mucur ilçesi Obruk Gölü'nde, hava sıcaklıkları nedeniyle suyun çekilmesiyle yüzlerce balık öldü. Su Ürünleri Mühendisi Aydın Fidan, "Oradaki suyun çekilmesiyle birlikte oksijensiz kalan balıklar maalesef ölüyor. Havalarında aşırı sıcak gitmesinden kaynaklı suların ısınmasıyla yavrulayamayan balıklar ölümle sonuçlanıyor" dedi.
11.09.2022 Yaşam
Merada kaybolan Ali için arama çalışması başlatıldı
Merada kaybolan Ali için arama çalışması başlatıldı Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde, meraya çıkan Ali Akkanat (25) bir daha dönmedi. Ailesinin başvurusu üzerine kurtarma ekibi oluşturulurken, bölgede arama başlatıldı.
19.08.2022 Yaşam
Et fiyatlarında indirim! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: Yüzde 30-35 indirimle satışına başlayacağız
Et fiyatlarında indirim! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: Yüzde 30-35 indirimle satışına başlayacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde DSİ tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralinin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, talimatı aldılar, bundan böyle koyun, kuzu etinden yüzde 25 indirim bunu başlattık. Bu sabah Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı'yla da konuştum. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 indirimle onların da satışına başlayacağız." dedi.
11.08.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Obruk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki obruk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.