Yalanlama

Yalanlama

Son dakika yalanlama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yalanlama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yalanlama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yalanlama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yalanlama gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.254 yalanlama haberi bulunmuştur. Tüm yalanlama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan CHP'li Yavuzyılmaz'ın 'teleferik' açıklamasına yalanlama
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan CHP'li Yavuzyılmaz'ın 'teleferik' açıklamasına yalanlama Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'ın teleferik kazasına ilişkin, 'Teleferiğin bakımlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırılmıştır' açıklamasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
13.04.2024 Gündem
İsrail’e 'ihracat' iddialarına Ticaret Bakanlığı’ndan yalanlama
İsrail’e 'ihracat' iddialarına Ticaret Bakanlığı’ndan yalanlama Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada gündem olan 'yasak kapsamındaki ürünlerin İsrail'e ihracatının devam ettiği’ şeklindeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.
11.04.2024 Gündem
İletişim Başkanlığı'ndan 'seyyar seçmen' iddiasına yalanlama
İletişim Başkanlığı'ndan 'seyyar seçmen' iddiasına yalanlama İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, farklı illerden gelen seyyar seçmenlere toplu şekilde oy kullandırıldığı iddiasını yalanladı.
31.03.2024 Gündem
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi Karabük Üniversitesi hakkında sosyal medyada çıkan iddialara şehir sakinleri ve esnaftan tepki geldi. Sosyal medyada ‘itiraf’ sayfasında bazı Türk öğrencilerin siyahi öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ya da HIV kaptığı, fuhuş vakalarının çığ gibi arttığı iddiaları koca bir kenti ve üniversiteyi sarstı. Ancak bazı kesimlere göre de bunlar itiraf değil, iftiraydı. Amaç Karabük’e kara çalmak, yabancı düşmanlığını pompalamaktı. Karabük Üniversitesi'nden, Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu iddialarına açıklama geldi.
27.03.2024 Gündem
İletişim Başkanlığı'ndan İsrail'e yalanlama
İletişim Başkanlığı'ndan İsrail'e yalanlama İsrail devletinin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan 'Gazzeli sivillere Filistinli silahlı kişiler tarafından ateş açıldı' iddialarına iletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yanıt verildi.
20.03.2024 Gündem
“Kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak” iddialarına yalanlama
“Kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak” iddialarına yalanlama Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın ve yayın organlarında yer alan “Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
14.03.2024 Ekonomi
MHK'den "MHK Başkanı maç esnasında VAR Merkezi'ni aradı" iddiasına yanıt
MHK'den "MHK Başkanı maç esnasında VAR Merkezi'ni aradı" iddiasına yanıt Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun, Fenerbahçe - Kasımpaşa maçı sırasında karşılaşmanın VAR merkezini aradığı iddiası için yalanlama geldi.
29.02.2024 Süper Lig
Afganistan'da yolcu uçağı düştü
Afganistan'da yolcu uçağı düştü Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitmek üzere kalkış yapan bir uçağın Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan vilayetinde düştüğü açıklandı. Hindistan, uçağın Hindistan’a ait olduğuna ilişkin açıklamalarını reddederken Rusya Havacılık İdaresi, Rusya'ya kayıtlı uçağın Fransız yapımı Falcon 10 tipi olduğunu ve ilk belirlemelere göre uçakta 4’ü mürettebat 6 kişinin bulunduğunu açıkladı.
21.01.2024 Dünya
Yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağı iddialarına yalanlama
Yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağı iddialarına yalanlama İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Bakan Şimşek, yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağını açıkladı" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.
25.12.2023 Ekonomi
İsrail savaş uçakları bu kez Türk-Filistin Hastanesi'ni bombaladı! Dışişleri'nden kınama
İsrail savaş uçakları bu kez Türk-Filistin Hastanesi'ni bombaladı! Dışişleri'nden kınama İsrail savaş uçakları Türk - Filistin dostluk hastanesini bombalayarak hastanenin üçüncü ve son katında ağır hasara yol açtı. Ayrıca Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) “İsrail, Gazze’de AFAD binasını vurdu” iddialarını yalanladı. AFAD yaptığı açıklama Gazze’de depolarının olmadığını belirtti.
30.10.2023 Dünya
AFAD’dan “İsrail, Gazze’de AFAD binasını vurdu” iddialarına yalanlama
AFAD’dan “İsrail, Gazze’de AFAD binasını vurdu” iddialarına yalanlama Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) “İsrail, Gazze’de AFAD binasını vurdu” iddialarını yalanladı. AFAD yaptığı açıklama Gazze’de depolarının olmadığını belirtti.
30.10.2023 Gündem
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz İsrail tarihinin en kanlı günlerini yaşıyor. Dünya günlerdir İsrail ve Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Hamas'ın operasyonunun ardından İsrail savaş ilan etti. Bölgedeki ölü sayısı her geçen dakika artarken İsrail basını saldırının boyutunu gözler önüne seren bir manşet ile okurlarının karşısına çıktı. Haaretz 'Holokost'tan bu yana en ölümcül saldırı' manşetini attı. İsrail Gazze şeridinin ablukaya alınacağını duyurdu. Hamas'ın askeri kolu Kassam Tugayları yeni silahını görücüye çıkarırken İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 560'a yükseldi. Çatışmalar 3. gününde de devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada 'Ortadoğu'yu değiştireceğiz. Hamas'ın başına gelecekler korkutucu olacak' ifadelerini kullandı.
9.10.2023 Dünya
Ermeni model Armine Harutyunyan'dan skandal hamle! Terör örgütüne katıldı Azerbaycan'ı tehdit etti
Ermeni model Armine Harutyunyan'dan skandal hamle! Terör örgütüne katıldı Azerbaycan'ı tehdit etti Karabağ'daki 24 saatlik muhteşem zaferin yankıları dünyada sürerken Ermeni model Armine Harutyunyan'dan skandal bir hamle geldi. Ermeni model terör örgütü Vamo'ya katıldığını duyurdu ve Azerbaycan'ı tehdit etti.
2.10.2023 Dünya
Kuzey Kıbrıs'ta yol projesine BM Barış Gücü askerleri müdahale etti Türk askerleri harekete geçti
Kuzey Kıbrıs'ta yol projesine BM Barış Gücü askerleri müdahale etti Türk askerleri harekete geçti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ni engellemek isteyen BM Barış Gücü Askerleri ile Türk askerleri arasında gerginlik yaşandı. Alana yerleştirdiği beton bloklar dozer yardımıyla kaldırıldı. Bu esnada BM Barış Gücü askerleri ile KKTC güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. O anlar kameralara yansıdı.
18.08.2023 Dünya
Bakanlıktan 'Devlet koruması altındaki çocuklar tarikat kampına yollandı' iddialarına yalanlama
Bakanlıktan 'Devlet koruması altındaki çocuklar tarikat kampına yollandı' iddialarına yalanlama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında, 'Devlet koruması altındaki çocuklar 40 günlük tarikat kampına yollandı' şeklindeki iddialara ilişkin açıklama yayınlandı.
2.08.2023 Gündem
İstanbul için 'tersine göç' projesi haberlerine AK Parti’den yalanlama
İstanbul için 'tersine göç' projesi haberlerine AK Parti’den yalanlama AK Parti’nin İstanbul’un nüfus yoğunluğunun azaltılması için tersine göçün desteklenmesine yönelik herhangi bir çalışmasının olmadığı öğrenildi.
24.07.2023 Gündem
Kylie Jenner'dan iddialara yalanlama geldi: Kendimi hep sevdim!
Kylie Jenner'dan iddialara yalanlama geldi: Kendimi hep sevdim! Kardashian-Jenner ailesinin en küçük üyesi Kylie Jenner, hakkında çıkan estetik iddiaları üzerine konuştu. Toplum baskısına maruz kaldığını belirten yıldız, "Her zaman odadaki en özgüvenli çocuk olduğumu hatırlıyorum. Kendimi hep sevdim, kendimi hala seviyorum" dedi.
21.07.2023 Magazin
Ümit Özdağ: Kemal Bey attığı imzayı inkar edecek insan değildir
Ümit Özdağ: Kemal Bey attığı imzayı inkar edecek insan değildir Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı almasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Özdağ, "Bunun üzerinden çok fazla tartışmaya gerek yok. Kemal Bey attığı imzayı inkar edecek insan değildir" ifadelerini kullandı.
19.07.2023 Gündem
'Doğal gaza yüzde 224 oranında zam' iddialarına yalanlama
'Doğal gaza yüzde 224 oranında zam' iddialarına yalanlama Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan, 'Doğal gaza yüzde 224 oranında zam' yapıldığına dair haberleri yalanlayarak, "Doğal gaz tarifelerine yönelik böyle bir artış kesinlikle söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.
16.07.2023 Ekonomi
Levent Gültekin: Kılıçdaroğlu kazanamayacağını bile bile aday oldu
Levent Gültekin: Kılıçdaroğlu kazanamayacağını bile bile aday oldu Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Gazeteci Levent Gültekin'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığını iddia ettiği görüşmenin detayları dikkat çekti. Levent Gültekin, Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını bile bile aday olduğunu belirtti... CHP'nin iddiaları yalanlaması üzerine Gültekin beş maddelik bir açıklamada bulundu.
13.07.2023 Gündem
Dünya bu olayı konuşuyor: Yapay zeka, komutanı mı öldürdü?
Dünya bu olayı konuşuyor: Yapay zeka, komutanı mı öldürdü? ABD Hava Kuvvetleri’nden bir albay, yapay zekânın kontrol ettiği SİHA’nın simülasyon uçuşunda kendi operatörünü öldürdüğünü söyledi. Albay, emre itaatsizlik eden dron açıklamasının medyada geniş yankı uyandırması üzerine geri adım attı, ‘Yanlış anlaşıldım’ dedi.
3.06.2023 Dünya
THY'den 'satılıyor' iddialarına yalanlama
THY'den 'satılıyor' iddialarına yalanlama TÜRK Hava Yolları'nın (THY) satılacağı yönündeki iddiaların ardından, THY'den açıklama geldi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iddiaların asılsız olduğu belirtildi.
30.05.2023 Ekonomi
'Orhan Gencebay öldü' haberlerine yalanlama!
'Orhan Gencebay öldü' haberlerine yalanlama! Ünlü sanatçı Orhan Gencebay'ın hayatını kaybettiği yönünde iddialar ortaya atıldı. Bunun üzerine "Orhan Gencebay öldü mü?" sorusu sosyal medyada gündem olurken, usta sanatçı ve oğlu Altan Gencebay'dan açıklama geldi.
17.05.2023 Magazin
Adalet Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ' iddiasına yanıt!
Adalet Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ' iddiasına yanıt! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir programda ‘FETÖ elebaşının ABD’den iadesinin talep edilmediğine’ ilişkin iddialarına Adalet Bakanlığı'ndan yalanlama geldi. Bakanlık FETÖ elebaşı hakkında ABD makamlarına 7 ayrı iade talepnamesi gönderildiğini açıkladı.
13.05.2023 Gündem
Kiralara limit gelecek mi, ev kiralarına il il limit mi getirilecek? Yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor? Kiralara sınırlama gelecek mi?
Kiralara limit gelecek mi, ev kiralarına il il limit mi getirilecek? Yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor? Kiralara sınırlama gelecek mi? Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı tarafından “ev kiralarına limit gelecek” yönündeki haberlere ilişkin açıklama geldi. İletişim Başkanlığı, "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" yönündeki haberlere yönelik yalanlama açıklaması yaptı. Peki, Kiralara limit gelecek mi, ev kiralarına il il limit mi getirilecek? Yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor?
28.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yalanlama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yalanlama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.