Vuhan

Vuhan

Son dakika Vuhan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Vuhan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Vuhan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vuhan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vuhan gelişmeleri de dahil olmak üzere 597 vuhan haberi bulunmuştur. Tüm vuhan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk'te açıkladı: Asgari ücret ve memur maaşlarının artışı enflasyon altında olmayacak
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk'te açıkladı: Asgari ücret ve memur maaşlarının artışı enflasyon altında olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk'te, Türkiye'nin ekonomideki yol haritası, enflasyon, asgari ücret ve memur maaşlarındaki artışla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Sert frene basmıyoruz, artış hızının azalması lazım" diyen Bakan Nebati, "Aralık ayında enflasyonun baz etkisiyle azalmasını göreceğiz" ifadelerini kullandı. Bakan Nebati, asgari ücret ve memur maaşlarının artışıyla ilgili olarak ise "Enflasyon altında artış olmayacak" dedi.
7.10.2022 Ekonomi
iPhone, Apple'a büyük şok! Çin'deki fabrika üretimi durdurdu
iPhone, Apple'a büyük şok! Çin'deki fabrika üretimi durdurdu Şanghay'daki sıkı Covid kapatma önlemleri yüzünden geçici olarak üretimi durduran firmalara büyük bir Apple iPhone imalatçısı olan Pegatron da katıldı.
13.04.2022 Dünya
Turkovac'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli'den aşı süreci ile ilgili açıklamalar!
Turkovac'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli'den aşı süreci ile ilgili açıklamalar! Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından düzenlenen 'Yerli aşı Turkovac' panelinde konuşan yerli aşıyı geliştiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Transgenik fareleri temmuzun sonu ağustosun başında ABD'den getirtebildik. Hemen çalışmalara başladık. Aşılanmayan transgenik farelerin 3 ile 6 günde öldüğünü ama iki farklı doz grubundaki farelerin ise virüs verildikten sonra da hepsinin hayatta kaldığını gördük. Üçüncü hayvan modeli olarak da gelincikleri kullandık." dedi.
15.02.2022 Gündem
Turkovac ne kadar etkili? Faz-3 sonuçları açıklandı!
Turkovac ne kadar etkili? Faz-3 sonuçları açıklandı! Hacettepe Üniversitesi Aşı Enstitüsü Yönetim Kurulu üyesi ve Turkovac Faz-3 çalışması sorumlu araştırıcısı Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, 'Turkovac-Coronavac Faz-3 çalışması' sonuçlarını açıkladı. Tanrıöver, "Hastalığı engelleme oranı Coronavac'ta yüzde 8,96 iken, Turkovac'da yüzde 4,55. Çalışma sonuçlarına göre Turkovac'ın, hastalanma riskini Coronavac'a göre yarı yarıya azalttığını söyleyebiliriz" dedi.
12.01.2022 Gündem
Omicron belirtileri! Omicron varyantı nedir, kaç gün sürer?
Omicron belirtileri! Omicron varyantı nedir, kaç gün sürer? Omicron varyantı belirtileri, koronavirüs vaka sayısının artmasıyla yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 221 bin 463 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 530 kişinin testi pozitif çıktı, 37 kişi hayatını kaybetti. Peki, Omicron belirtileri nelerdir, Omicron varyantı kaç gün sürer? Omicron tedavisi ve hakkında diğer merak edilenler…
10.01.2022 Sağlık
Omicron varyantının kuluçka süresi kaç gün? Omicron varyantı PCR testinde çıkıyor mu?
Omicron varyantının kuluçka süresi kaç gün? Omicron varyantı PCR testinde çıkıyor mu? Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Omicron varyantında vaka sayıları artıyor. İstanbul Omicron varyantında ilk sıraya yerleşirken yeni varyant ile ilgili araştırmalar sürüyor. Omicron varyantının bulaşıcılığı ve kuluçka süresi ile ilgili Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan açıklamalarda bulundu. Peki, Omicron varyantının kuluçka süresi kaç gün? Omicron varyantı PCR testinde çıkıyor mu? Omicron nasıl bulaşıyor? İşte Omicron varyantı ile ilgili detaylar…
9.01.2022 Sağlık
Omicron varyantı ile ilgili flaş açıklama! 3 gün...
Omicron varyantı ile ilgili flaş açıklama! 3 gün... Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan "Şu anki bilgilerimize göre, Omicron'da kuluçka süresi daha kısa gibi görünüyor. Orijinal Vuhan varyantında bu süre 5 günken, Delta varyantında 4 gün, Omicron'da ise 3 gün gibi görünüyor. Çok kısa sürede hastalık ortaya çıkarıyor. Ama vatandaşlar, 'bir temasım oldu, üzerinden 5 gün geçti, hasta olmayabilirim' diye düşünmemeli" dedi.
9.01.2022 Gündem
Bakan Nebati'den canlı yayında önemli açıklamalar!
Bakan Nebati'den canlı yayında önemli açıklamalar! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, "20 Aralık tarihi bir gündür. Türkiye'nin en önemli günlerinden birisi olarak anılacaktır." dedi. Bakan Nebati, yıl sonu büyüme hedefinin çift haneli olacağını belirterek, TL mevduatların 38 milyar arttığını ifade etti. Öte yandan Nebati SWAP anlaşmalarıyla ilgili olarak, "Çok yakın zamanda yeni anlaşmalar geliyor." dedi.
27.12.2021 Gündem
Omicron ile ilgili Bilim Kurulu üyesinden açıklama! 'Hücreye daha kolay girebiliyor'
Omicron ile ilgili Bilim Kurulu üyesinden açıklama! 'Hücreye daha kolay girebiliyor' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Omicron varyantının hücreye girmesinin daha kolay olabildiğini ancak Güney Afrika'dan gelen verilere göre hastalığın çok ağır seyretmediğini söyledi.
13.12.2021 Gündem
Çin'e 'kar mahrumiyeti' davası açan avukat koronavirüsten hayatını kaybetti!
Çin'e 'kar mahrumiyeti' davası açan avukat koronavirüsten hayatını kaybetti! Ankara'da, geçen yıl, koronavirüsün ilk ortaya çıkıp, tüm dünyaya yayıldığı Çin Halk Cumhuriyeti Devleti'ne karantina tedbirleri kapsamında kapatılan ticari işletmelerin aylık cirosu üzerinden yüksek tutarda 'kar mahrumiyeti' davası açan avukat Melih Akkurt (37), koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
22.11.2021 Gündem
Çin'den dünyayı korkutan haber geldi! Wuhan'da 71 virüs tespit edildi 18'i çok tehlikeli...
Çin'den dünyayı korkutan haber geldi! Wuhan'da 71 virüs tespit edildi 18'i çok tehlikeli... Koronavirüs iki yıldır tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ediyor. Çin'in Wuhan kentindeki canlı hayvan pazarında tespit edilen 71 virüsten 18'i 'yüksek risk' kategorisinde, bilim insanları özellikle misk kedisinde bulunan mikroplardan endişe duyuyor. İngiliz medyası 'Bilinmeyen Hastalık-Çin yeni bir salgını tetikleyebilir' başlığıyla virüsleri duyurdu.
15.11.2021 Dünya
Omega varyantı nedir, Covid 19 omega varyantı belirtileri nelerdir? İsrail, 'Omega' varyantına karşı tatbikat gerçekleştirdi!
Omega varyantı nedir, Covid 19 omega varyantı belirtileri nelerdir? İsrail, 'Omega' varyantına karşı tatbikat gerçekleştirdi! 2019 sonunda Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkana koronavirüs varyantlarıyla devam ediyor. İlk olarak İngiltere'nin Kent bölgesinde tespit edilen Alfa varyantı, bulaşıcılık açısından önemli bir aşamaydı. Ardından ilk olarak Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı koronavirüsün varyantlarıyla devam edeceğini işaret ediyor. İsrail hükümeti koronavirüs salgını sebebiyle, şu anda ülkede bulunmayan fakat oluşabilecek "omega" isimli varyanta karşı tatbikat gerçekleştirdi. Söz konusu gelişmenin ardından Omega varyantı hakkında yapılan araştırmalar arttı. Peki, Omega varyantı nedir, belirtileri nelerdir?
12.11.2021 Gündem
Turkovac aşısı ile ilgili flaş gelişme! 'Olumlu sonuçlar var'
Turkovac aşısı ile ilgili flaş gelişme! 'Olumlu sonuçlar var' Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, "Turkovac ve CoronoVac'da yaptığımız çalışmada sonuç güvenli olarak saptandı. Hem de etkinlik anlamında olumlu sonuçları var." dedi.
14.10.2021 Gündem
Koronavirüsle mücadelede korkunç yöntem! Çin dünyayı bir kez daha şok etti
Koronavirüsle mücadelede korkunç yöntem! Çin dünyayı bir kez daha şok etti Koronavirüs salgınıyla ilgili korkunç bir haber geldi. 2 yıl önce Vuhan’da patlak veren ve tüm dünyaya yayılan virüs ve varyantları tedirgin etmeye devam ederken, Çin’in salgınla mücadelede kullandığı yöntem kan dondurdu. İddiaya göre Çinli yetkililer, testi pozitif çıkan hayvanları öldürmeye başladı.
30.09.2021 Dünya
Turkovac aşısı Sinovac kadar etkili olacaktır
Turkovac aşısı Sinovac kadar etkili olacaktır Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Murat Akova, Turkovac ile Sinovac'ın eş değer bir aşı olduğunu söyledi. Akova, "Turkovac aşısı da inaktif bir aşı. İnaktif aşılar mRNA aşılarına göre, örneğin Biontech aşısına göre başlangıçta daha az miktarda antikor üretiyorlar. Ama virüsün değişik kesimlerine karşı daha yaygın antikor üretiyorlar. Turkovac aşısının Sinovac aşısı kadar etkili olacağını tahmin ediyorum" dedi.
26.09.2021 Sağlık
Delta varyantı alarmı! 2 kat daha ölümcül...
Delta varyantı alarmı! 2 kat daha ölümcül... Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürürken Türkiye’de Kovid-19 vaka sayısı bir haftadır 17-19 bin aralığında seyrediyor. Ölenlerin sayısı ise günlük 250 hastaya ulaştı. Uzmanlar, Delta varyantının Vuhan’da ilk tespit edilen virüsün türüne göre 2 kat daha öldürücü olduğunu söylüyor.
1.09.2021 Gündem
Fatih Erbakan’dan Afganistan açıklaması: ABD'nin elini sürdüğü her nokta perişan oluyor
Fatih Erbakan’dan Afganistan açıklaması: ABD'nin elini sürdüğü her nokta perişan oluyor Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Afganistan olayının adeta bir laboratuvar deneyi gibi olduğunu belirterek "ABD'nin bozuk zihniyetleri, çarpık hak anlayışı yüzünden, niyetleri bozuk olduğundan dolayı ellerini sürdükleri her nokta perişan oluyor. Müdahil ettikleri ve oldukları her olay daha da büyük bir kaos haline dönüşüyor, hal alıyor" dedi.
28.08.2021 Siyaset
Turkovac aşısının Faz 3 aşamasında ilk dozu Kayseri'de de uygulandı
Turkovac aşısının Faz 3 aşamasında ilk dozu Kayseri'de de uygulandı Turkovac aşısının Faz 3 aşamasında ilk dozu, Kayseri Şehir Hastanesi'ndeki gönüllülere uygulanmaya başladı. Aşı uygulamasına katılan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, koronavirüsün artık gençlerde ve çocuk yaşta hastalarda da görüldüğünü söyledi.
25.08.2021 Gündem
DSÖ, Kovid-19'un kökenine ilişkin yeni araştırma ekibi kurdu
DSÖ, Kovid-19'un kökenine ilişkin yeni araştırma ekibi kurdu Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kökenine ilişkin çalışmalara devam etmek için yeni ekip (heyet) oluşturdu.
13.08.2021 Bilim ve Teknoloji
TÜBİTAK Başkanı Mandal’dan kritik açıklama: Yerli aşı ne zaman hazır olacak?
TÜBİTAK Başkanı Mandal’dan kritik açıklama: Yerli aşı ne zaman hazır olacak? Son dakika haberi... TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal yerli aşı çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Faz 1 ve Faz 2 aşamaları tamamlandığını ve gönüllülerde şimdiye kadar herhangi bir yan etki görülmediğini söyleyen Mandal, yerli aşının yıl sonunda hazır hale gelmesi için çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Mandal, VLP temelli yerli aşının varyantlara karşı etkinliği ile ilgili de merak edilenleri açıkladı.
25.07.2021 Sağlık
Bilim insanları yeni koronavirüs türlerinin ortaya çıkabileceği bölgeleri ortaya koydu
Bilim insanları yeni koronavirüs türlerinin ortaya çıkabileceği bölgeleri ortaya koydu Bilim insanları tarafından yürütülen uluslararası araştırma, muhtemel yeni koronavirüs türleri için merkez olabilecek konumların çoğunun Çin’de bulunduğunu ortaya koydu.
2.06.2021 Bilim ve Teknoloji
TÜBİTAK Başkanı Mandal yerli aşı çalışmalarını anlattı
TÜBİTAK Başkanı Mandal yerli aşı çalışmalarını anlattı TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı VLP temelli yerli aşının bu yıl kasım-aralık gibi kullanılır hale getirilmesinin planlandığını bildirdi.
31.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Virüsün kaynağı ne? Koronavirüs nasıl ortaya çıktı?
Virüsün kaynağı ne? Koronavirüs nasıl ortaya çıktı? Dünyayı kaosa sürükleyen koronavirüsle ilgili yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Virüs nereden çıktığı salgının başından beri tartışılan konuların başında geliyor. Bu sorunun yanıtı bir yılı aşkın bir süredir bilim insanları tarafından araştırılıyor. Virüsün kaynağına ilişkin birçok iddia var ancak İngiliz basınında yer alan yeni bir araştırmaysa Covid-19'un laboratuvarda üretildiği teorilerini doğrular nitelikte. Peki, Virüsün kaynağı ne? Koronavirüs nasıl ortaya çıktı? Koronavirüs laboratuvarda mı üretildi? İşte koronavirüs ile ilgili teoriler...
30.05.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Vuhan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vuhan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.