Veteriner

Veteriner

Son dakika veteriner haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan veteriner ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını veteriner haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Veteriner

haberleri sayfasında son dakika yaşanan veteriner gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.532 veteriner haberi bulunmuştur. Tüm veteriner haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rekabet Kurulu, bazı devralma işlemlerine onay verdi.
Rekabet Kurulu, bazı devralma işlemlerine onay verdi.Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul, halihazırda Hempel Fonden tarafından tek kontrol edilen Hempel A/S'nin ortak kontrolünün SeaCoat Investments S.a.r.l. aracılığıyla CVC Capital Partners plc ve iştiraklerinin bazıları tarafından devralınması işlemine izin verdi.
25.07.2024Ekonomi
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Sokak hayvanlarının sokaktan çekilip rehabilite edilecek ötenazi mümkün değil
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Sokak hayvanlarının sokaktan çekilip rehabilite edilecek ötenazi mümkün değilTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin açıklamada bulunuyor.
24.07.2024Gündem
Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme komisyondan geçti
Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme komisyondan geçtiSahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Gündem
Adana'da aşırı sıcaklar yılan ısırıkları vakasını artırıyor: 'Kanın emilerek boşaltılması doğru değil'
Adana'da aşırı sıcaklar yılan ısırıkları vakasını artırıyor: 'Kanın emilerek boşaltılması doğru değil'Adana’da aşırı sıcakların etkisini göstermesiyle birlikte yılanlar daha çok görülmeye başlandı. Yılan ısırması durumunda doğru müdahalenin önemine vurgu yapan Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, “Isırılan yerin kesilmesi ve oradaki kanın emilerek boşaltılması doğru değil. Çünkü bunu yapan kişi ağzından zehri alabilir. Yapılacak şey, bölgeye soğuk kompleks uygulayıp kan dolaşımının hızlanmaması için olabildiğince sakin kalarak hastaneye gitmektir. Ayrıca yılanı korkutmazsak, üzerine basmaya çalışmazsak insanları ısırma ihtimali yok denecek kadar azdır" dedi.
23.07.2024Adana
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıktı
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıktıTBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi görüşmelerinde 5. maddede yer alan “ötanazi” ibaresi, AK Parti Grubu’nun önergesiyle metinden çıkarıldı.
22.07.2024Gündem
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıkıyor
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıkıyorBaşıboş sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifinde yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti kaynaklar, 'ötenazi' kelimesinin kanun teklifinden çıkarıldını bildirdi.
22.07.2024Gündem
45 TL para üstü için veteriner hekimi darbedip burnunu kırdılar
45 TL para üstü için veteriner hekimi darbedip burnunu kırdılarKocaeli’de alışveriş sırasında kasada 45 TL bozuk olmaması sebebiyle müşteri ile veteriner arasında tartışma çıktı. Yaklaşık 1 saat sonra yanında 2 kişiyle gelen müşteri, Veteriner Hekim Ali Özen’i darbetti. Burnu kırılan Özen, hastanedeki tedavisinin ardından şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
22.07.2024Gündem
Adana'nın Feke ilçesinde şarbon hastalığı tespit edildi
Adana'nın Feke ilçesinde şarbon hastalığı tespit edildiAdana'nın Feke ilçesinde şarbon hastalığı tespit edilmesinin ardından köydeki tüm hayvanlar karantinaya alınırken, köye hayvan giriş çıkışları yasaklandı. Köyde aşılama çalışması başlatıldı.
21.07.2024Adana
Kastamonu'da şaşkınlık veren olay! Çift başlı buzağı ölü doğdu
Kastamonu'da şaşkınlık veren olay! Çift başlı buzağı ölü doğduKastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde bir ineğin sezaryenle gerçekleştirilen doğumunda, iki başı olan buzağı ölü doğdu.
19.07.2024Gündem
Seyhan Belediyesi sokak hayvanlarının bakımı için arazi arayışında
Seyhan Belediyesi sokak hayvanlarının bakımı için arazi arayışındaSeyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Nesrin Çıtırık ve yöneticiler ile bir araya geldi. Başkan Tekin, Seyhan'a Hayvan Bakım Evi kazandırmak için arazi arayışlarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.
19.07.2024Adana
Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Köse: Sahipsiz kedilerin birden yok olursa sokaklar Paris'e döner!
Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Köse: Sahipsiz kedilerin birden yok olursa sokaklar Paris'e döner!Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, sahipsiz sokak hayvanlarının popülasyonun kontrol altına alınmasına yönelik Meclise sunulan yasa tasarısıyla ilgili, “Eğer sahipsiz hayvanlar kontrolsüz şekilde uyutulup sayıda keskin bir düşüş olursa kediler azaldığı için kentlerimizin sokaklarında fare sayısı artar ve Paris’e dönebilir. Köpekler azaldığı için de yabani hayvanlar şehre kolayca inebilir. Çalışmayı yaparken dengeyi iyi gözetmek lazım” dedi.
17.07.2024Adana
AK Parti'den sokak hayvanlarıyla ilgili açıklama
AK Parti'den sokak hayvanlarıyla ilgili açıklamaAK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifinin hafta sonuna kadar Meclis Başkanlığına sunulacağını söyledi. Güler, kuduz riski taşıyan ve barınaklarda bulunan diğer hayvanlara da zarar veren hayvanların onlara acı vermeden, eziyet çektirmeden ötenazi yoluyla hayatlarına son verilmesi gerektiğini söyledi.
8.07.2024 Gündem
Adana'da 'Tetik parmak sendromu'nu iyileştiren bitkisel karışım geliştirdi! 12 farklı hastada iyileşme sağladı
Adana'da 'Tetik parmak sendromu'nu iyileştiren bitkisel karışım geliştirdi! 12 farklı hastada iyileşme sağladıAdana'da, hazırladığı karışımı 'tetik parmak sendromu' yaşayan 12 farklı hastada deneyen ve işe yaradığını fark eden Prof. Dr. Hikmet Yeter Çoğun, karışım için patent başvurusuna hazırlandıklarını söyledi.
8.07.2024Adana
İETT Şoföründen örnek alınacak hareket! Yaralı martıyı veterinere götürdü
İETT Şoföründen örnek alınacak hareket! Yaralı martıyı veterinere götürdüAtaşehir’de, İETT şoförü, seyir halindeyken otobüse çarpıp yaralanan ve kanatları zarar gören martıyı kurtararak otobüsle veterinere götürdü. O anlar, otobüsün araç kamerasına yansıdı.
3.07.2024Gündem
Aşırı sıcaklar yılan ısırıkları vakasını artırıyor: 'Kanın emilerek boşaltılması doğru değil'
Aşırı sıcaklar yılan ısırıkları vakasını artırıyor: 'Kanın emilerek boşaltılması doğru değil'Adana’da aşırı sıcakların etkisini göstermesiyle birlikte yılanlar daha çok görülmeye başlandı. Yılan ısırması durumunda doğru müdahalenin önemine vurgu yapan Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, “Isırılan yerin kesilmesi ve oradaki kanın emilerek boşaltılması doğru değil. Çünkü bunu yapan kişi ağzından zehri alabilir. Yapılacak şey, bölgeye soğuk kompleks uygulayıp kan dolaşımının hızlanmaması için olabildiğince sakin kalarak hastaneye gitmektir. Ayrıca yılanı korkutmazsak, üzerine basmaya çalışmazsak insanları ısırma ihtimali yok denecek kadar azdır" dedi.
29.06.2024Adana
Diyarbakır ve Mardin’deki yangında yaralanan koyunlar Adana'ya getirildi
Diyarbakır ve Mardin’deki yangında yaralanan koyunlar Adana'ya getirildiMardin’in Mazıdağı ile Diyarbakır’ın Çınar ilçesi arasındaki bölgede çıkan, 15 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce hayvanın öldüğü yangında yaralanan koyunlardan bir kısmı tedavi için Adana’ya getirildi. Seyhan Gölü manzaralı bir çiftliğe yerleştirilen koyunların tedavisini yürüten veteriner hekim Samet Tutar, “Burada düzenli olarak serumları takılıyor, ilaç tedavileri uygulanıyor, yanık merhemleri sürülüyor. Bir felaketin içerisinden çıktılar. Şu an ise rahatlamaya başladılar. Birçoğunun gözlerinden yaşlar akıyordu. Burayı sevgiyle bürüdük ve onlara huzur terapisi veriyoruz” dedi.
27.06.2024Adana
Niğde'de kuduz karantinası! Valilikten açıklama geldi
Niğde'de kuduz karantinası! Valilikten açıklama geldiNiğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesi, bir kişiyi ısıran sokak köpeğinin kuduz olduğu şüphesiyle karantinaya alındı. Köpeğin ısırdığı vatandaşın tedavisi devam ederken, ölü bulunan köpekten incelenmek üzere numune alındı.
20.06.2024Gündem
AK Parti'den sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili yeni açıklama
AK Parti'den sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili yeni açıklamaSokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeye ilişkin konuşan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Yasada ötenazi olmak zorunda. Barınaklarda barınma imkanı olmayan, kuduz hastalığı taşıyan ve acılar içerisinde hayatını sürdürmeye çalışan hayvanlarımız var." dedi.
19.06.2024Gündem
Et ve Süt Kurumu'ndan asılsız iddialara ilişkin açıklama
Et ve Süt Kurumu'ndan asılsız iddialara ilişkin açıklamaEt ve Süt Kurumu'ndan (ESK) yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya organlarında etlerin analizleri ve muayene kabulleri yapılmadan parasının peşin ödendiğine ilişkin iddiaların tamamı asılsızdır” denildi.
13.06.2024Gündem
Adana;'da kurban bayramı hazırlıkları! Pazarlar denetleniyor
Adana;'da kurban bayramı hazırlıkları! Pazarlar denetleniyorHalkın huzur ve refah içerisinde Kurban Bayramı’nı geçirmesi için sorumluluk alanlarında gerekli önlemleri alan Çukurova Belediyesi Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa düzenlediği çalışmalarla kurban satış alanını hem denetliyor hem de uyarılarda bulunuyor.
13.06.2024Adana
Adana'da 14 bin büyükbaş, 136 bin büyükbaş kurbanlık satışa sunuldu
Adana'da 14 bin büyükbaş, 136 bin büyükbaş kurbanlık satışa sunulduAdana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle il genelinde gereken tedbirlerin alındığını belirterek, "Adana'da büyükbaş hayvan varlığını 14 bin, küçükbaş sayısını ise 136 bin 500 olarak tespit ettik" dedi.
9.06.2024Adana
Havalar ısınınca ortaya çıktılar! Uzmanlar uyardı
Havalar ısınınca ortaya çıktılar! Uzmanlar uyardıKocaeli'de havaların ısınmasıyla birlikte yerleşim alanlarında yılanlar görülmeye başladı. Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Genel Sekreteri Cüneyt Özer, yılanların doğada çiftleşmeye ve beslenmeye başladığını belirterek, ormanda gezintiye çıkan vatandaşlara uyarılarda bulundu.Kocaeli'de havaların ısınmasıyla birlikte yerleşim alanlarında yılanlar görülmeye başladı. Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Genel Sekreteri Cüneyt Özer, yılanların doğada çiftleşmeye ve beslenmeye başladığını belirterek, ormanda gezintiye çıkan vatandaşlara uyarılarda bulundu.
9.06.2024Gündem
YKS'ye giren 70 yaşındaki 50 yıllık kasap, veterinerlik istiyor
YKS'ye giren 70 yaşındaki 50 yıllık kasap, veterinerlik istiyorBursa'nın İnegöl ilçesinde, yaklaşık 50 yıldır kasaplık yapan Necmettin Özkan (70), YKS'nin ilk oturumuna girdi. Torunlarını teşvik için sınava girdiğini söyleyen Özkan, "Sınavı kazanırsam kasap olduğum için veteriner fakültesini tercih etmek istiyorum" dedi.
8.06.2024Gündem
Gıda denetimleri barkodla öğrenilebilecek!
Gıda denetimleri barkodla öğrenilebilecek!Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıdalara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı "Gıda alışverişi yapacağınız yere gittiniz, o işletmenin ne zaman denetlendiğine dair bu barkodla bilgi sahibi olabilirsiniz" dedi.
7.06.2024Gündem
Bir kuduz köpek vakası daha! Yolda yürürken bir anda ısırdı
Bir kuduz köpek vakası daha! Yolda yürürken bir anda ısırdıŞanlıurfa'da yolda yürüyen bir vatandaşı ısıran köpeğin kuduz olduğu ortaya çıktı. Vatandaş hastanede tedavi altına alınırken ekiplerin yakaladığı köpek ise öldü.
6.06.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Veteriner ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki veteriner haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.