Vana

Vana

Son dakika vana haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vana ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vana haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vana

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vana gelişmeleri de dahil olmak üzere 168 vana haberi bulunmuştur. Tüm vana haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadeniz kıyısı-Podişor doğal gaz boru hattı projesindeki çalışmalar sürüyor
Karadeniz kıyısı-Podişor doğal gaz boru hattı projesindeki çalışmalar sürüyor Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğalgaz Boru Hattı ihalesini uluslararası rakiplerini geride bırakarak kazanan Kalyon Holding ile SNTGN Transgaz arasında 2023'te yer teslimi yapılan projenin çalışmaları geçtiğimiz Haziran ayında başladı. Romanya'dan gelen SNTGN Transgaz'ın Genel Müdürü Ion Sterian ile Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevsi (Faz-III) Projesi'ni yerinde inceleyen Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu, "Romanya'da bu tarz kritik altyapı projelerine dahil olmaya devam edeceğiz. Romanya bizim için artık işlerimizi, operasyonlarımızı büyüteceğimiz bir lokasyon haline gelmiştir. Halihazırda Romanya'da şu anda bin 200 kişi istihdam ediyoruz projemiz boyunca ve bu sayı hergün katlanarak artacaktır "dedi.
11.03.2024 Ekonomi
Adana'da 17 DEAŞ'lı terörist yakalandı! Bakan Yerlikaya duyurdu
Adana'da 17 DEAŞ'lı terörist yakalandı! Bakan Yerlikaya duyurdu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana'da DEAŞ'a yönelik yapılan operasyonda 17 terör örgütü mensubunun yakalandığını duyurdu.
17.09.2023 Gündem
Van'da korkunç kaza! 5 ölü, 21 yaralı
Van'da korkunç kaza! 5 ölü, 21 yaralı Van'da, İl Göç İdaresine bağlı Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan ve güvenlik görevlileri nezaretinde Gaziantep'e götürülen kaçak göçmenlerin içinde olduğu midibüs, virajda şarampole yuvarlandı. Kazada 7 polis, 2 şoför, 17 göçmen olmak üzere 26 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler tarafından kentteki hastanelere kaldırılarak tedaviye alınan yaralılardan 5 göçmen yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
17.09.2023 Yaşam
Özel vana düzeneğiyle petrol hırsızlığına 'Sondaj' operasyonu! Mühendisler fark etti akılalmaz yöntem
Özel vana düzeneğiyle petrol hırsızlığına 'Sondaj' operasyonu! Mühendisler fark etti akılalmaz yöntem Diyarbakır’da arıtma tesisindeki basınç değişikliğini fark eden mühendislerin dikkatiyle tespit edilen ve özel vana düzeneğiyle gerçekleştirilen ham petrol hırsızlığının şüphelileri ‘Sondaj’ operasyonuyla yakalandı
17.09.2023 Yaşam
Kalyon Holding'in Romanya yatırımının imzaları atıldı
Kalyon Holding'in Romanya yatırımının imzaları atıldı  Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı ihalesini uluslararası rakiplerini geride bırakarak kazanan Kalyon Holding ile SNTGN Transgaz arasında projenin başlaması için imzalar atıldı. Törende, Romanya Başbakan Yardımcısı Marian Neacşu, Romanya Enerji Bakanı Sebastian Burduja ve Kalyon İnşaat İcra Kurulu Üyesi Serdar Över yer aldı. Yapım bedeli yaklaşık 500 milyon Euro olan proje ilgili konuşan Serdar Över, "Hem Romanya'nın hem Avrupa Birliği'nin enerji güvenliği açısından çok kritik bir proje" dedi.
18.06.2023 Ekonomi
Yerli doğal gaz komandolara emanet!
Yerli doğal gaz komandolara emanet! Türkiye'nin yerli ve milli enerjisi Karadeniz doğal gazı bugün sisteme verilecek. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, jandarma komandoların koruduğu gaz işleme tesisinin kritik noktasında yayın yaptı.
20.04.2023 Gündem
Batman’da petrol boru hattında sızıntı meydana geldi
Batman’da petrol boru hattında sızıntı meydana geldi BOTAŞ’ın, Batman Çayı üzerinden geçen boru hattında gece saatlerinde sızıntı meydana geldi. Çaya sızan petrolün temizlenmesi için çalışma başlatıldı.
23.03.2023 Gündem
Karadeniz Sakarya Gaz Sahası'nda yeni gelişme! TPAO duyurdu: Başarıyla bağlandı
Karadeniz Sakarya Gaz Sahası'nda yeni gelişme! TPAO duyurdu: Başarıyla bağlandı Sakarya Gaz Sahası’ndaki yeni gelişmeyi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan TPAO, "Enerjisiyle güçlü Türkiye" notunu düştü.
23.12.2022 Ekonomi
Doğal gaz ve elektrik faturasından bu önlemlerle tasarruf elde etmek mümkün
Doğal gaz ve elektrik faturasından bu önlemlerle tasarruf elde etmek mümkün Kışın gelmesiyle beraber doğal gaz ve elektrik kullanımı da artış gösterdi. Yapacağımız bireysel tedbirlerle artan fatura maliyetlerini düşürmek mümnkün. İstanbul Gelişim Üniversitesi'den Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Süzen, yaşam alanlarında doğal gaz ve elektrik tasarrufunun nasıl sağlanabileceğini tek tek anlattı.
21.11.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Tam gaz devam ediyor
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Tam gaz devam ediyor Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, “Türkiye için bir güne sığdırdıklarımız; akıllara, hayallere sığmaz” başlığıyla bir video paylaştı. Görüntülerde, Türkiye’nin gururu sondaj gemilerimiz Fatih, Yavuz ve Kanuni’nin yanı sıra alanında uzman yabancı gemiler de yer alıyor.
20.10.2022 Gündem
Drenaj kuyusuna giren üç kardeş sağ çıkamadı
Drenaj kuyusuna giren üç kardeş sağ çıkamadı Samsun'da drenaj kuyusuna vana takmak için giren 3 kardeş zehirlenerek olay yerinde hayatını kaybetti.
19.08.2022 Yaşam
Bakan Kasapoğlu: Akdeniz Oyunları'nda sporcularımız tarih yazıyor
Bakan Kasapoğlu: Akdeniz Oyunları'nda sporcularımız tarih yazıyor 19. Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden sporcuları izlemek için Cezayir'de bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Sporcularımız, her alanda bize büyük heyecan yaşatıyor, adeta tarih yazıyorlar. Bocce, tekvando, güreşe, yüzmeye, voleybolda, her alanda iddiası olan, her alanda zirvede bir Türkiye var" dedi.
4.07.2022 Şampiy10
Petrol bulundu! TPAO değerini de açıkladı: 'Rüyamda gördüm tarlaya kuyu açtırdım'
Petrol bulundu! TPAO değerini de açıkladı: 'Rüyamda gördüm tarlaya kuyu açtırdım' Adana’nın Ceyhan ilçesinde bulunan ve değeri 1 milyar dolar olduğu açıklanan petrol sonrası, tarlanın sahiplerinden Cengiz Buhur, gördüğü rüyadan etkilenerek tarlasına yıllar önce kuyu açtığını söyledi. Cengiz Buhur, ”1998 yılında rüyamda kanlı su gördüm, bunun üzerine 204 metre derinliğe kadar kuyu vurdurdum. Daha sonra çıkan suyun içerisinde petrol olduğunu öğrendik” dedi.
2.07.2022 Ekonomi
Karadeniz gazı için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için müjdeyi verdi
Karadeniz gazı için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için müjdeyi verdi Türkiye için tarihi gün. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos'ta Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni'nde açıklamalarda bulundu. 4. sondaj gemisinin adını Abdülhamit Han olarak açıklayan Erdoğan, "Bugün ülkemizin şu ana kadar en büyük doğalgaz keşfi olan Karadeniz gazında kritik bir safhaya ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. 2 yıl önce müjdemiz, açıkladığımızda yerli gazımızın 2023'te milletimizin hizmetine sunacağımızı ifade etmiştik. Gemilerimiz Fatih'in açtığı sondaj kuyularının alt ve üst sondaj çalışmalarını gerçekleştirdiler." ifadelerini kullandı.
13.06.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan operasyon açıklaması: Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan operasyon açıklaması: Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye'nin kuzeyine yapılacak operasyonla ilgili olarak, "Güney sınırlarımızı korumada yeni bir safhaya geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız. Türkiye'nin bu meşru güvenlik adımlarına bakalım kimler destek verecek. Türkiye'nin NATO üyeliği konusundaki yaklaşımı terörle mücadele konusunda  ilkeli bir duruştur.." dedi.
1.06.2022 Siyaset
Bakan Kurum müjdeyi verdi! Yeni sosyal konut projesi geliyor
Bakan Kurum müjdeyi verdi! Yeni sosyal konut projesi geliyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Van'da toplu açılış törene katıldı. Yeni konutların müjdesini veren Bakan Kurum, verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğu içinde olduklarını belirtti.
15.04.2022 Gündem
Yavuz Sondaj Gemisi'ne kritik görev! Karadeniz gazında tarihi gün
Yavuz Sondaj Gemisi'ne kritik görev! Karadeniz gazında tarihi gün Karadeniz gazında tarihi gün! Yavuz Sondaj Gemisi’ne kritik görev, Filyos Limanı’ndan yola çıkan Yavuz Sondaj Gemisi, Türkali-2’deki keşif kuyulara kuyubaşı vanasını indirecek. Ayrıca üst seviye kuyu tamamlama görevini de yerine getirecek. Uğurlama töreninde konuşan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye'nin kaderini değiştirecek 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfimizle Türkiye’nin enerji bağımsızlığı için önemli adım attık. Bu başarılar hem masada hem sahada yapılan uzun süreli dikkatli ve detaylı bir planlama strateji ve aksiyon planını bir neticesidir” dedi.
8.04.2022 Ekonomi
Doğal gaz için çok önemli adım! Doğal gaz dağıtımı başlıyor
Doğal gaz için çok önemli adım! Doğal gaz dağıtımı başlıyor Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’de yeni göreve hazırlanıyor. Geçen hafta Filyos Limanı’na götürülen dev kuyubaşı vanası Yavuz Sondaj Gemisi’yle bugün Karadeniz’in derinliklerine indirilmek üzere yola çıkacak. Karadeniz’de açılan kuyuların üretime hazırlanması için kuyubaşı vanası ilk adımı oluşturacak. Kuyubaşı vanası 6 kuyudan toplayıp gazı dağıtacak. Vanaların toplam sayısı 10 olacak.
8.04.2022 Ekonomi
Vanayı kapattı, doğalgaz akışını kesti! Rusya'dan yaptırımlara sert karşılık...
Vanayı kapattı, doğalgaz akışını kesti! Rusya'dan yaptırımlara sert karşılık... Dünya diken üstünde. Doğal gaz vanası Rusya kapattı. Batı’nın ağırlaşan yaptırımları karşında harekete geçen Rusya, Rus vatandaşlarının haklarını ihlal eden yabancıların mallarına el koyacak bir yasa çıkardı. Ayrıca en büyük silahı olan doğalgaz kozunu da kullanan Rusya, dün Avrupa’ya Yamal-Avrupa boru hattından ulaşan gaz akışını kesti.
5.03.2022 Dünya
Doğal gaz yakmayanlar da fatura ödüyor! Doğal gaz faturasıyla ilgili flaş açıklama! Para cezası var
Doğal gaz yakmayanlar da fatura ödüyor! Doğal gaz faturasıyla ilgili flaş açıklama! Para cezası var Doğal gaz yakmayanlar da fatura ödeyecek! Doğal gaz faturasıyla ilgili flaş açıklama! Para cezası var. Pay ölçerli merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu sitelerde, bazı daire sahiplerinin kullanmadıkları halde yüksek 'ısınma faturası' ödemesi, tartışmaları da beraberinde getirdi. Doğal gaz faturasıyla ilgili flaş gelişme! Doğal gaz yakmayanlar da doğal gaz faturası ödüyor. Üstelik para cezası kesiliyor. Doğalgazı yakmayan, peteklerini kapatan kat malikleri, emsal uygulandığı için yakanlar kadar fatura ödemekle yükümlü oluyorlar. Yakmaları, hem hakkaniyet açısından hem de kendilerine, yaksalar daha az fatura geleceği için yakmazlarsa zararlı çıkabilirler. Merkezi ısıtma sistemi olmayan ana gayrimenkullerde yakmayabilirler. Sitelerde bu uygulamanın faturalandırılması da, metrekare oranındaki dairelerin tüketim oranı kadar yakmayana fatura edilir.
26.02.2022 Ekonomi
İranlı dağcılar Ağrı Dağında 4 bin 200 metrede ölümden döndü
İranlı dağcılar Ağrı Dağında 4 bin 200 metrede ölümden döndü İran'dan gelen ve Ağrı Dağına tırmanan 6sı kadın 24 dağcı ölümden döndü. Türkiye Dağcılık Federasyonu Batman Temsilcisi Emrullah Girgin ve 2 dağcı; tipi nedeniyle mahsur kalan İranlı dağcıları, bulundukları 4 bin 200 metreden indirmeyi başardı.
6.02.2022 Yaşam
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Konutlara yansımayacak
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Konutlara yansımayacak Doğal gaz kesintisi olacak mı? 10 gün süre ile doğal gaz akışında kesinti olacağı yönündeki açıklamaların ardından yeni detaylar ortaya çıktı. İran'da doğal gaz iletim hattında meydana gelen arıza nedeniyle 10 gün kısıtlama yapılacağı duyurulmuştu. Ancak doğal gazdaki kısıtlamanın konutlara yansıtılmayacağı bildirildi.
23.01.2022 Ekonomi
Doğalgaz paniği
Doğalgaz paniği Malatya’da altyapı çalışması sırasında hasar verilen doğal gaz hattı paniğe neden oldu. Bölgede yaşanan gerginlik görevlilerin vanayı kapatması ile son buldu.
30.11.2021 Yaşam
Bakan Varank, Sakarya'da ziyaret ettiği fabrikada kaynak yaptı
Bakan Varank, Sakarya'da ziyaret ettiği fabrikada kaynak yaptı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sakarya'da kaynak ve döküm sektöründe faaliyet gösteren fabrikayı ziyaretinde kaynak gözlüğü ve eldiven takarak kaynak yaptı.
31.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Caddeyi su bastı! Mahsur kalanları sırtında taşıdı
Caddeyi su bastı! Mahsur kalanları sırtında taşıdı Sivas'ta şebeke suyu borusu yenileme çalışmaları sırasında vana arızası nedeniyle caddeyi su basarken, sürücü ve yayalar zor anlar yaşadı. Su biriken yolda ilerleyemeyen kişiyi, belediye çalışanı Doğan Özkan, omuzuna alarak karşı yola taşıdı.
21.10.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Vana ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vana haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.