Uzuv

Uzuv

Son dakika uzuv haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uzuv ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uzuv haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzuv

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzuv gelişmeleri de dahil olmak üzere 219 uzuv haberi bulunmuştur. Tüm uzuv haberleri aşağıda listelenmiştir.
Minik yüreklerden Türkiye’nin Çocuk İyilik Merkezi’ne destek
Minik yüreklerden Türkiye’nin Çocuk İyilik Merkezi’ne destek Özel bir okulun öğrencileri; düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri, 6 Şubat depremlerinde uzuvlarını kaybeden çocuklara ücretsiz protez ve sağlık desteği sunan Çocuk İyilik Merkezi’ne bağışladı.
16.02.2024 Adana
Grip nedeniyle komaya girdi kol ve bacakları olmadan uyandı! İşte ölüme götüren gizli katilin belirtileri
Grip nedeniyle komaya girdi kol ve bacakları olmadan uyandı! İşte ölüme götüren gizli katilin belirtileri Grip nedeniyle hastaneye giden 42 yaşındaki Kristin Fox teşhis konulduktan 24 saat sonra komaya girdi. Kol ve bacaklarını kaybederek komadan uyanan kadının rahatsızlığına gizli katilin neden olduğu ortaya çıktı.
16.11.2023 Dünya
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kazaya karışan kusurlu olan sürücü, karşı tarafın masrafları yanında bir de tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak kaza sonrası kusurlu tarafın ödemesi gereken tazminatlar ile ilgili bilgi verdi.
30.10.2023 Gündem
Arabası olan herkesi kapsayan yeni karar! Bunu yapan sürücü tazminat ödeyecek
Arabası olan herkesi kapsayan yeni karar! Bunu yapan sürücü tazminat ödeyecek Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kazaya karışan kusurlu olan sürücü, karşı tarafın masrafları yanında bir de tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak kaza sonrası kusurlu tarafın ödemesi gereken tazminatlar ile ilgili bilgi verdi.
29.09.2023 Gündem
Polisin motorsikletli gence sözleri gündem oldu! Bakan Yerlikaya'dan teşekkür telefonu
Polisin motorsikletli gence sözleri gündem oldu! Bakan Yerlikaya'dan teşekkür telefonu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun'da motosiklet sürücüsü gence sergilediği babacan tavırla herkesin takdirini kazanan polis memurunu telefonla arayarak tebrik ettiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya mesajında "Bir motosiklet sürücüsü olarak bu video, bu sözler beni çok duygulandırdı" ifadelerini kullandı.
22.07.2023 Gündem
Uzmanlar Sarıkız böceğiyle ilgili uyarılarda bulundu
Uzmanlar Sarıkız böceğiyle ilgili uyarılarda bulundu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Demir ‘Sarıkız’ olarak bilinen ve yaz aylarında ortaya çıkan örümceğin zehirsiz olduğunu açıkladı.
21.07.2023 Yaşam
ÖGG MAAŞLARI 2023 | Özel Güvenlik maaşları ne kadar 2023, silahsız özel güvenlik maaşları arttı mı?
ÖGG MAAŞLARI 2023 | Özel Güvenlik maaşları ne kadar 2023, silahsız özel güvenlik maaşları arttı mı? Koruma ve Güvenlik Görevlileri Silahlı veya Silahsız olarak görev yapar. Devlet Dairelerinde ve özel şirketlerde çalışma imkanı olan özel güvenlik görevlileri sınav sonuçlarını beklerken ÖGG maaşları 2023 için yapılan araştırmalar hızlandı. Peki, Özel Güvenlik maaşları ne kadar 2023, silahsız özel güvenlik maaşları arttı mı? İşte Özel güvenlik maaşları 2023…
18.07.2023 Çalışma Hayatı
Rus turisti katleden köpek balığı yakalandı! Kalıntıları içinden çıktı
Rus turisti katleden köpek balığı yakalandı! Kalıntıları içinden çıktı Mısır'da Rus turisti öldüren köpek balığı günler sonra karaya çıkartıldı. Söz konusu gelişmede talihsiz adamın parçalarının balığın içinde olduğu tespit edildi.
13.06.2023 Gündem
Depremde hayat kurtaran yöntem açıklandı! Dikkat çeken 'çök-kapan- tutun' raporu
Depremde hayat kurtaran yöntem açıklandı! Dikkat çeken 'çök-kapan- tutun' raporu Türkiye'den dört araştırmacı, 'çök-kapan- tutun' tekniği ile 'cenin pozisyonu'nu bilimsel olarak karşılaştırdı. Sonuçlar, Türkiye gibi binaların yıkılma riskinin yüksek olduğu ülkelerde, cenin pozisyonunun daha çok hayat kurtardığını ortaya koydu. Makale, geçen nisan ayında dünyanın en büyük afet kurumu WADEM dergisinde de yayımlandı. Çalışmayı yürüten isimlerden Doç. Dr. Sarper Yılmaz, "Deprem sırasında 'çök-kapan- tutun', bugün dünya bilim otoriteleri tarafından kabul edilen tek yöntem” diyerek, Türkiye’de hayat kurtaran asıl yöntemi açıkladı.
4.05.2023 Yaşam
İşverenler dikkat: Halı saha sakatlığı da iş kazası sayılabilir
İşverenler dikkat: Halı saha sakatlığı da iş kazası sayılabilir Kayseri Baro Avukatı Emir Akpınar, iş kazaları ile ilgili verdiği bilgilerde, çalışanların iş yerini temsilen görevli olduğu spor müsabakalarında yaşadıkları sakatlıkların da iş kazası sayılabileceğini söyleyerek, “İşçinin şirketini temsilen görevli olduğu yerlerde yaşadığı kazalar da iş kazası sayılabilir” dedi.
22.04.2023 Çalışan Hakları
Veda Mektubu'nun Nevzat'ı Hakan Karsak: Nevzat'ın henüz en aydınlık kalan yönünü gördük
Veda Mektubu'nun Nevzat'ı Hakan Karsak: Nevzat'ın henüz en aydınlık kalan yönünü gördük Oyuncu Hakan Karsak, Kanal D’nin yeni başlayan iddialı dizisi 'Veda Mektubu'nda Nevzat karakterine hayat veriyor. Dizideki en tehlikeli ve karanlık karakteri canlandıran ünlü oyuncu “Nevzat, pimi çekilmemiş bomba gibi. Ondaki karanlığın henüz en aydınlık kalan yönünü gördük, bakalım ilerleyen bölümlerde daha neler göreceğiz” diyor.
27.03.2023 Magazin
Baldızı yerine balkonda çamaşır asan kadını vurmuştu! Karar çıktı
Baldızı yerine balkonda çamaşır asan kadını vurmuştu! Karar çıktı İstanbul Bağcılar'da tartıştığı baldızının arkasından ateş eden ve balkonda çamaşır asan kadını başından vurduğu iddia edilen sanık Murat İşçi hakkında karar çıktı. İki ayrı suçtan toplam 6 yıl hapis cezası verilen sanık hakkında tahliye kararı çıktı.
10.03.2023 Yaşam
Sağlık Bakanlığı’ndan ‘çadırda soba’ uyarısı: Güvenli alan oluşturun
Sağlık Bakanlığı’ndan ‘çadırda soba’ uyarısı: Güvenli alan oluşturun Sağlık Bakanlığı, deprem bölgesindeki çadırlara kurulan sobalarla ilgili, “Çadırın büyüklüğüne bağlı olarak en az bir metre güvenli alan oluşturulmalı. Sobaya yakın bölgede uyunmamalı. Çocuklar asla yalnız bırakılmamalı” uyarısı yaptı.
2.03.2023 Gündem
Depremzedelere ilk müdahale nasıl yapılmalı! Uzman isim tek tek anlattı
Depremzedelere ilk müdahale nasıl yapılmalı! Uzman isim tek tek anlattı Bir milyon kişiden fazla vatandaşı direkt etkileyen iki büyük depremde enkazdan çıkarılan ve hala çıkarılmayı bekleyen depremzedeler için uygulanacak ilk yardımın hayati öneme sahip olduğu söyleyen Öğr. Gör. Ümit Yaşar Kamacı, “Panik yapmayın, dikkatsizlik depremzedeyi felç edebilir” uyarısında bulundu. Peki depremzedelere ilk müdahale nasıl olmalı? İşte cevabı...
8.02.2023 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Dikkat çeken tazminat kararı
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Dikkat çeken tazminat kararı Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kazaya karışan kusurlu olan sürücü, karşı tarafın masrafları yanında bir de tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak kaza sonrası kusurlu tarafın ödemesi gereken tazminatlar ile ilgili bilgi verdi.
30.01.2023 Gündem
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu Teknoloji ile spor, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödüllerinde buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor teknolojilerinde yenilikçiliğin önemine dikkat çekerek “Her alanda olduğu gibi sporda da teknoloji tabanlı girişimlerimize, yerli ve milli üretimimize özel bir ehemmiyet atfetmeliyiz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TÜBİTAK BİGG Spor kapsamında yakında spor teknolojileriyle ilgili yeni bir çağrıya çıkacaklarının müjdesini verdi.
25.01.2023 Diğer Sporlar
Bireysel Genç Girişimci Spor ödülleri sahiplerini buluyor
Bireysel Genç Girişimci Spor ödülleri sahiplerini buluyor Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödülleri, 24 Ocak Salı akşamı sahiplerini bulacak. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da farklı kategorilerde ürünler geliştiren işletmelere ödüllerini verecek.
23.01.2023 Diğer Sporlar
Elektrikli scooter ölüm saçıyor
Elektrikli scooter ölüm saçıyor Son yıllarda scooter kazalarıyla hastane acilleri vakalarla doldu taştı. Ameliyat geçirerek sakat kalan hastaların sayısında önemli bir artış olduğuna dikkat çeken Uzman Dr. Mehmet Özel, scooter kazalarının her geçen gün arttığını belirterek, "Her yaş grubundan gelen mağdurlar kalıcı hasar ve ölümle karşılaşabiliyor" dedi.
10.09.2022 Sağlık
Sağlık Bilimleri Üniversitesi en az ortaöğretim mezunu personel alacak! İşte 4/B sözleşmeli personel alımı şartları!
Sağlık Bilimleri Üniversitesi en az ortaöğretim mezunu personel alacak! İşte 4/B sözleşmeli personel alımı şartları! Sağlık Bilimleri Üniversitesi duyurdu! En az ortaöğretim mezunu 4/B sözleşmeli personel alımı yapılacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, Üniversiteye, temizlik personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, büro personeli ve mühendis alınacak. Peki, Sağlık Bilimleri Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte sözleşmeli personel alımı şartları!
2.08.2022 Personel Alımı
Ev sahibini parçalayıp yedi! 'Dünyadaki kötülüğü bitirmek için yaptım'
Ev sahibini parçalayıp yedi! 'Dünyadaki kötülüğü bitirmek için yaptım' Şizofreni hastası Sevario Bellante satranç oynarken tartıştığı ev sahibini öldürdü. Daha sonra cesedi parçalayan Bellante, ev sahibinin bazı organlarını ve uzuvlarını yedi.
9.07.2022 Dünya
Kurban Bayramı’nda yaralanmalar hayati sorunlara neden olabilir!
Kurban Bayramı’nda yaralanmalar hayati sorunlara neden olabilir! Kurban Bayramı öncesinde kesik ve yaralanmalara karşı uyarıda bulunan uzmanlar, küçük kesiklerin bile ciddiye alınması gerektiğini söylüyor. Acil Tıp Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tahir Talat Yurttaş, kurban kazalarının başında tendon, sinir, kemik, damar, eklem yapılarını içeren kompleks yaralanmalar olduğunu hatta uzuv kopmalarına kadar uzanan hayati fonksiyon kayıplarıyla sonuçlanabileceğine dikkat çekiyor.
6.07.2022 Sağlık
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 4/B sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 4/B sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi duyurdu! Üniversite birimlerine 49 sözleşmeli personel alınacak. Yayınlanan ilana göre, büro personeli, destek personeli (temizlik), destek personeli (şoför), koruma ve güvenlik görevlisi, sağlık teknikeri, tekniker ve teknisyen alınacak. Peki, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi personel alımı başvuru şartları!
22.06.2022 Personel Alımı
Antalya'da 3 genç öldü! Motosiklet faciası! Kopan uzvu 25 metre uzağa fırladı
Antalya'da 3 genç öldü! Motosiklet faciası! Kopan uzvu 25 metre uzağa fırladı Antalya'da meydana gelen motosiklet kazasında sürücü Yakup Yıldız (24) ile arkasında oturan arkadaşı Sude Özkardeş (16) ve çarptığı yaya Fevzican Derin (24) olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada hayatının kaybedenlerin birinin ise kopan dili 25 metre uzağa fırladığı belirlendi.
14.06.2022 Yaşam
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor! Tamamen ücretsiz
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor! Tamamen ücretsiz SGK resmen duyurdu. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Hiçbir ücret talep edilemiyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için ödeme yapıyor. Sağlık hizmetleri ile ilgili atılan adımlar vatandaşların hayatını kolaylaştırırken birçok hizmete de ücretsiz olarak erişmek mümkün hale geldi. Devlet hastanelerinde ücretsiz olarak sunulan bazı hizmetlerden özel hastanelerden de ödeme yapılmadan yararlanılabiliyor. Acil servisten yoğun bakım sevisine, yenidoğan ünitesinden yanık tedavisine özel hastanelerin para talep edemeyeceği hizmetler listelendi. Ancak bazı hastaneler ücretsiz sunulan hizmetler için hasta ve yakınlarından ödeme talebinde bulunabiliyor. Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemek gerekiyor? İşte özel hastaneler tarafından ücretsiz sunulan hizmetler ve para talebi ile karşılaşan hastaların yapması gerekenler...
3.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK ödemiyor! Cebinizden karşılamak zorundasınız! Milyonları ilgilendiriyor
SGK ödemiyor! Cebinizden karşılamak zorundasınız! Milyonları ilgilendiriyor SGK tarafından karşılanmıyor. Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. Detaylar tek tek ortaya çıktı. Trafik kazası geçiren sürücülerin tedavi masraflarını bir kısmını SGK karışılıyor ama üstünü vatandaş cebinden ödüyor. Özel, kamu; hangi hastaneye giderseniz gidin; acil durumda tüm tedavi giderleri SGK tarafından karşılanıyor. Ancak tedaviniz özel, üniversite ya da branş hastanesinde devam ediyorsa ve herhangi bir sosyal güvenlik sistemine bağlıysanız ya da Genel Sağlık Sigortası kapsamındaysanız SGK, sağlık giderlerini Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) üzerinden ödüyor. Yani, tedavinizin belirli bir miktarını karşılıyor, üzerini cebinizden ödemek durumunda kalıyorsunuz. Aynısı tedavinin bir parçası olan protez, suni uzuv gibi durumlar için de geçerli. Bunları da SGK, SUT üzerinden karşılıyor, üzerini vatandaş cebinden ödemek zorunda kalıyor. Herhangi bir sosyal güvenlik çatısı altında değilseniz, Genel Sağlık Sigortası kapsamında da değilseniz acil dışındaki tüm giderleri cebinizden ödemek zorundasınız. İşte milyonlarca araba sahibini ilgilendiren tüm detaylar...
1.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Uzuv ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzuv haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.