Gazete Vatan Logo

Polisin motorsikletli gence sözleri gündem oldu! Bakan Yerlikaya'dan teşekkür telefonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun'da motosiklet sürücüsü gence sergilediği babacan tavırla herkesin takdirini kazanan polis memurunu telefonla arayarak tebrik ettiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya mesajında "Bir motosiklet sürücüsü olarak bu video, bu sözler beni çok duygulandırdı" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, Samsun'da hız yapan motosiklet sürücüsü genç ile ona nasihat verip, uyaran Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde Şahin görevlisi Alper Gökhan Yıldırım arasında geçen diyaloğun videosunu Twitter hesabından paylaştı. Videoda motosikletli genci durduran Polis Yıldırım'ın, "Ben senin amcan yaşındayım. 2 tane sollu sağlı tokat çekip, ayıltmak istiyorum seni. Neden? Çünkü ölürsen annene, babana ne diyeceğiz biz. Ben de motoru seviyorum. Anladım; iyisin, yakışıklısın, karizmatiksin, motorun havalı, sen havalısın; ama ölürsen ne yapacağız yavrum?" ifadelerini kullandı. Polis Yıldırım, ardından gencin üzerindeki montu gösterip, "Bu ne işe yarıyor biliyor musun sen? Cesedin bozulmasın diye. Yoksa ölmeni engellemiyor. Anlatmak istediğimi anlıyorsun umarım. Ceza için değil, ailen için, annen, baban varsa manitan, ne bileyim yoksa da yap bi tane kendine, onlar için yaşa" dedi. Gencin bunun üzerine, "Böyle konuşunca duygusallaştım biraz" dediği duyuldu. "Kalbini kırmışızdır belki; ama özür dileriz" diyen polise genç tekrar, "Ne demek ağabey" karşılığını verdi.

Haberin Devamı

BAKAN YERLİKAYA: İŞTE BİZİM TRAFİK POLİSİMİZ

Motosiklet tutkusuyla bilinen Bakan Yerlikaya, video ile birlikte, "'Ama ölürsen ne yapacağız yavrum?' Bir motosiklet sürücüsü olarak bu video, bu sözler beni çok duygulandırdı. İzleyince dedim ki; işte bizim trafik polisimiz. Derdi ceza yazmak değil; 27 yaşındaki genç bir motosiklet sürücüsüne bir baba şefkatiyle yaklaşmak, nasihat vermek, uyarmak. Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde Şahin görevlisi Alper Gökhan Yıldırım’ı telefonla aradım, kendisine örnek tavrı için teşekkür ettim. Ve motosiklet sürücülerimiz; Lütfen, trafik kurallarına uyalım, aşırı hız yapmayalım. Çünkü hayatla yarışılmaz" ifadelerini kullandı.

O POLİS KONUŞTU: BEN DE ÇOK DUYGULANDIM

Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli 15 yıllık polis memuru Alper Gökhan Yıldırım, Atakum ilçesi Atatürk Bulvarı'nda hızlı bir şekilde seyir halinde olan motosiklet sürücüsünü durdurdu. Şahin polisi Yıldırım, 27 yaşındaki motosikletli Muhammet Fatih Ukte'ye (27) bir baba gibi öğüt verdi. Sosyal medyada paylaşılan o anların görüntüsü milyonların gönlünü fethetti. Herkesi duygulandıran görüntüler üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da polis memurunu telefonla arayarak tebrik etti.

Haberin Devamı

"Ailelerine, sevdiklerine biz bunları anlatmak zorlanıyoruz"
İhlas Haber Ajansı'na (İHA) konuşan şahin polisi Alper Gökhan Yıldırım, "Kırmızı ışık ihlali ve hatalı şerit değiştiren bir motosiklet sürücünü fark etmem üzerine kendisini ikaz etmek istedim. Yaptığı hareketler sonucunda yaralamalı kazalar, bunun sonucunda da herhangi bir can kaybı, uzuv kaybı olabilirdi. Ailesine, sevdiklerine biz bunları anlatmakta zorlanırdık. Samsun Emniyet Müdürlüğü olarak kuralları harfiyen uyguluyoruz. İnsanlarımızın mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamaları için çaba sarf ediyoruz. Bu diyalog sonrası kendisi gözyaşlarını tutamadı. Ben de onu görünce çok duygulandım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Trafikte yapılan hatalar ve ihlallerin telafisi olmayan sonuçlar doğurabildiğine dikkat çeken Yıldırım, "Bunların olmaması ve hepimizin aileleri olması münasebetiyle kendisini ikaz etmek, yapmış olduğu davranışların bir olumsuzluğa dönüşmemesi adına kendisini uyarmak istedim. Kendisi de ben de çok duygulandım. Önemli olan onun hayata tutunması, gülen yüzünü görmemizdir. Sürücüler lütfen kurallara uysunlar, ihlal yapmasınlar" şeklinde konuştu.