Uzun Ömür

Uzun Ömür

Son dakika uzun ömür haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uzun ömür ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uzun ömür haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzun Ömür

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzun ömür gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.672 uzun ömür haberi bulunmuştur. Tüm uzun ömür haberleri aşağıda listelenmiştir.
100 yaş bölgesine bu yiyecekle giriliyor - Uzun ömürlü insanların sofrasında yer alıyor
100 yaş bölgesine bu yiyecekle giriliyor - Uzun ömürlü insanların sofrasında yer alıyor İnsanların uzun yaşama merakı gün geçtikçe artıyor. 100 yaşına kadar yaşamak eskiden daha zor olsa da şimdilerde bu daha olası... İnsanların 100 yaşına ulaşma oranı yüksek olan bölgelere mavi bölge deniyor. İşte bu bölgelerde uzun ömürlü yaşayanların sofralarında eksik etmediği besinler...
15.04.2024 Yaşam
Dizel Nedir, Ne İşe Yarar? Dizel Yakıt Avantajları Nelerdir?
Dizel Nedir, Ne İşe Yarar? Dizel Yakıt Avantajları Nelerdir? Dizel, bir çeşit petrol türevidir. Bu nedenle de yakıtlardan söz açıldığın zaman benzinden sonra ilk akla gelen yakıt olma özelliğine de sahiptir. Ama dizel yakıtın bilinirliğinin yüksek olmasına rağmen dizel yakıtın ne şekilde ve nasıl üretildiği, diğer yakıt türlerinden ayrılmasını sağlayan özellikleri ile ilgili pek çok sürücü de fikir sahibi değildir. 
3.06.2023 Gündem
Fren Hidroliği Nedir, Ne İşe Yarar? Fren Hidroliği Biterse Ne Olur?
Fren Hidroliği Nedir, Ne İşe Yarar? Fren Hidroliği Biterse Ne Olur? Araçlarda fren sisteminin doğru çalışabilmesi için fren hidroliğine ihtiyaç duyulmaktadır. Fren hidroliği araçlarda bulunan bir sıvıdır. Bu sıvı sayesinde basınç yolu ile frenler hareket etmektedir. Basınç vasıtasıyla tekerleklerin dönüşü engellenmektedir. 
3.06.2023 Gündem
Libidosu düşük erkekler dikkat! Ömrünüz kısalıyor
Libidosu düşük erkekler dikkat! Ömrünüz kısalıyor Libidosu düşük erkeklerin ömrü kısalıyor. Japonya'da yapılan bir araştırmada cinsel arcu ile uzun ömür arasındaki ilişki incelendi.
17.03.2023 Sağlık
Libidosu düşük olanlar dikkat! Cinsel ilginin erken ölümle bağlantısı olabilir
Libidosu düşük olanlar dikkat! Cinsel ilginin erken ölümle bağlantısı olabilir Şimdiki aşk ve cinsel hayatınız, hayatınızın sonu için ne anlama gelebilir? Libidoya ilişkin 20 bin kişi üzerinde araştırma yapıldı. Düşük libido ile erken ölüm arasındaki bağlantıda dikkat çeken sonuçlara yer verildi. Araştırmaya göre cinsel ilginin erken ölümle ilgisi bulunuyor...
30.12.2022 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Küba’ya tarihi hediye! II. Abdülhamid detayı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Küba’ya tarihi hediye! II. Abdülhamid detayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez’e, 1902 yılında Küba Cumhurbaşkanı Tomas Estrada Palma’nın Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid’e gönderdiği mektubu hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönem Osmanlı Devleti tarafından Küba’ya gönderilen cevap mektubunu da Bermudez’e takdim etti.
23.11.2022 Siyaset
Hamdi Alkan'dan güldüren Bülent Ersoy anısı!
Hamdi Alkan'dan güldüren Bülent Ersoy anısı! Yönetmen ve oyuncu Hamdi Alkan, Hülya Koçyiğit'in sunduğu 'Film Gibi Hayatlar' programına konuk oldu. 1995-2003 yılları arasında yayınlanan 'Reyting Hamdi' ile tanınan, sekiz yıl evli kaldığı şarkıcı Selen Görgüzel ile boşanma haberleriyle uzun süre konuşulan Alkan, yıllar önce usta sanatçı Bülent Ersoy ile yaptığı telefon görüşmesini anlattı.
13.11.2022 Magazin
Hz. Lokman kimdir? Hz. Lokman, Lokman Hekim midir? Öğütleri nelerdir?
Hz. Lokman kimdir? Hz. Lokman, Lokman Hekim midir? Öğütleri nelerdir? Hz. Lokman, Lokman Hekim olarak da bilinen halk efsanesidir. İslam dinine göre Lokman Hekim'in peygamber olduğu da rivayet edilir. Peki, Hz. Lokman kimdir? Hz. Lokman, Lokman Hekim midir? Öğütleri nelerdir? Hz. Lokman peygamber midir? Hz. Lokman Kuran’da geçiyor mu? Hz. Lokman ile ilgili ayetler var mı? Hz. Lokman ile ilgili bilgiler!
13.09.2022 Dini Bilgiler
“Deniz Baykal öldü” paylaşımı ortalığı karıştırdı!
“Deniz Baykal öldü” paylaşımı ortalığı karıştırdı! İyi Partili Aytun Çıray, sosyal medya hesabından "Deniz Baykal'a Allah'tan rahmet dilerim" paylaşımı yaptı. Kısa süre sonra paylaşımını silen Çıray, yanlış bilgi aldığını söyleyip özür diledi. Pek çok kişi de paylaşımın ardından Deniz Baykal öldü mü? Deniz Baykal sağlık durumu nasıl? sorularını arama motorunda arattı.
8.08.2022 Gündem
Bakan Bozdağ: Türkiye'de darbeler devri kapanmıştır
Bakan Bozdağ: Türkiye'de darbeler devri kapanmıştır Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "15 Temmuz'da bu milletin verdiği mücadele, sadece FETÖ'cülere karşı değil, onları destekleyen, yularını elinde tutan ülkelere ve güçlere karşı bir mücadeledir. Bu ülkede darbe teşebbüsü ya da muhtıra rüyası görenler veya böyle rüya peşinde koşanlar bilmelidir ki artık Türkiye'de darbeler muhtıralar devri kapanmıştır" dedi.
13.07.2022 Siyaset
Elektrik faturasını aylık 578 lira arttırıyor! Tek tek hesaplandı
Elektrik faturasını aylık 578 lira arttırıyor! Tek tek hesaplandı Elektrik faturasını arttırıyor. Elektrik faturasına aylık 578 liralık yük bindiriyor. Havaların ısınmasıyla birlikte klima ve vantilatör kullanımı başladı. Serinlemek için bu cihazları kullanan vatandaşlar ise yüksek fatura sebebiyle sıkıntı çekebiliyor. Uzmanlar tarafından klima ve vantilatörün faturaya bindireceği yük hesaplandı. Buna göre, 8 bin BTU kapasiteli bir klima, 12 saat açık kaldığında ayda 266 kilovatsaat yani 578 liralık enerji harcıyor. Cihaz kapasitesi 18 bin BTU’ya çıkarsa, sadece klima kaynaklı aylık fatura 1.425 lirayı buluyor. Dar ve küçük alanlarda serinleme amaçlı tercih edilen vantilatör ortalama 50-100 watt arasında elektrik tüketir. Günde 12 saat çalışan bir vantilatörün aylık faturaya yansıması güncel tarifeyle 25-30 lira arasında. Vantilatör enerji tüketimi, satın alma maliyeti ve bakım masrafı açısından en ekonomik soğutma cihazı.
3.06.2022 Ekonomi
En uzun yaşayan iller belli oldu! İşte şehirlerin yaşam süreleri...
En uzun yaşayan iller belli oldu! İşte şehirlerin yaşam süreleri... İllerin yaşam süreleri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin en uzun yaşayan şehirlerini sıraladı.
11.05.2022 Yaşam
Yeni Tip Hibrit Enerji Sistemi ile ucuz enerji
Yeni Tip Hibrit Enerji Sistemi ile ucuz enerji Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Abdurrahman Yavuzdeğer, güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanan "Yeni Tip Hibrit Enerji Sistemi" olarak adlandırılan bir prototip geliştirdi. Yavuzdeğer, yeni tip hibrit enerji sistemi ile enerji maliyetlerinin düşürülebileceğini söyledi.
7.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Murat Yıldırım evlilik yıldönümünde özel bir paylaşım yaptı!
Murat Yıldırım evlilik yıldönümünde özel bir paylaşım yaptı! Iman Elbani ile 2016 yılında nikah masasına oturan ünlü oyuncu Murat Yıldırım, sosyal medya hesabında evlilik yıldönümüne özel bir paylaşımda bulundu.
26.12.2021 Magazin
Murat Yıldırım'dan romantik paylaşım: Hep sen gibi birini istedim
Murat Yıldırım'dan romantik paylaşım: Hep sen gibi birini istedim 'Aziz' adlı diziyle ekranlara dönmeye hazırlanan Murat Yıldırım'ın eşi Iman Elbani, 39 yaşına bastı. Kutlamalar için Kapadokya'ya giden çiftten ünlü oyuncu, eşinin doğum gününü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutladı.
23.10.2021 Magazin
Bakan Selçuk ve öğrencilerden TBMM'ye '15 Temmuz' ziyareti
Bakan Selçuk ve öğrencilerden TBMM'ye '15 Temmuz' ziyareti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 Temmuz darbe girişiminin 5'inci yıl dönümü nedeniyle öğrencilerle birlikte TBMM'deki 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nı ziyaret ederek, karanfil bıraktı.
14.07.2021 Gündem
Bakan Selçuk duyurdu! 333 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı
Bakan Selçuk duyurdu! 333 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katıldığı törenle 333 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması gerçekleştirildi.
12.04.2021 Gündem
Genetik tanı testi yaptıran çift ikinci çocuklarını sağlıkla kucağına  aldı
Genetik tanı testi yaptıran çift ikinci çocuklarını sağlıkla kucağına aldı Sakarya'da yaşayan Meral ve Serkan Odabaşı çifti, ilk çocuklarında doğuştan oluşan kas hastalığından sonra tüp bebek tedavisinde uygulanan genetik tanı testiyle ikinci çocuklarını sağlıkla kucağına aldı.
19.12.2020 Sağlık
'Sağlıklı yaşamın sırrı köyde yaşamak'
'Sağlıklı yaşamın sırrı köyde yaşamak' Dokuzoğul köyünde yaşayan Fatma Akyüz, koronavirüs vakalarının artması üzerinde kent merkezindeki çocuklarının yanına geldi. Bir süre sonra rahatsızlanan Akyüz'ün çocukları tarafından götürüldüğü hastanede yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı.Tedbir amaçlı 1 gün hastanede tutulan Akyüz'ün daha sonra tedavisine evinde devam edildi. Tedaviyle hastalığı yenen Akyüz’ün, ilk isteği köyündeki evine dönmek oldu. Çocukları da annelerini köye götürdü.
14.12.2020 Sağlık
95 yaşında corona virüsü yendi
95 yaşında corona virüsü yendi Bartın’da, corona virüse yakalanan 95 yaşındaki Fatma Ayan, hastanede 13 günlük tedavisinin ardından taburcu oldu. Müesser Koç (57) annesinin 2 kere anjiyo olduğunu ve felç geçirdiğini, 95 yaşında virüsü atlatmasına çok şaşırdıklarını ve sevindiklerini söyledi.
15.10.2020 Sağlık
Gamze'yi öldürüp, 'Başkasıyla paylaşamam' demiş
Gamze'yi öldürüp, 'Başkasıyla paylaşamam' demiş Rize’nin Fındıklı ilçesinde, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gamze Pala’yı (46) aşkına karşılık vermediği gerekçesiyle tabancayla sırtından vurduktan sonra, boğazını bıçakla keserek öldüren Savaş Dalançıkar (37) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, Dalançıkar'ın cinayetten sonra, genç kadının cesedi başında beklerken, “Seni çok seviyorum, başkasıyla paylaşamam” dediği anlatıldı.
12.08.2020 Gündem
Sağlık poliçesinde yüzde 25 artış
Sağlık poliçesinde yüzde 25 artış Türkiye’de pandemi sürecinde sağlık sigortasına talep arttı. Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, sağlık sigortalarında mart ayından beri yüzde 25 artış olduğunu söyledi.
25.06.2020 Gündem
Kolonya ve maskeler evlere tek tek dağıtılıyor! Poşetin içinde bir de mektup var...
Kolonya ve maskeler evlere tek tek dağıtılıyor! Poşetin içinde bir de mektup var... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüs nedeniyle evden çıkmaları kısıtlanann 65 yaş ve üstü vatandaşlara kolonya ve maske dağıtılacağını açıklamıştı. Polis ve bekçiler, bugün maske ve kolonyaları vatandaşlara dağıtmaya başladı. Dağıtılan paketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubu da yer aldı.
7.04.2020 Gündem
Eski Genelkurmay Adli Müşavirleri  Muharrem Köse'nin cezası belli oldu
Eski Genelkurmay Adli Müşavirleri Muharrem Köse'nin cezası belli oldu FETÖ'nün askeri yargı davasında eski Genelkurmay Adli Müşavirleri Muharrem Köse ve Hayrettin Kaldırımcı ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.
24.01.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uzun Ömür ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzun ömür haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.