Uzun Yaşam

Uzun Yaşam

Son dakika Uzun yaşam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Uzun yaşam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Uzun yaşam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzun Yaşam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzun yaşam gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.386 uzun yaşam haberi bulunmuştur. Tüm uzun yaşam haberleri aşağıda listelenmiştir.
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Kadınlar erkeklerden daha uzun yaşıyor! Türkiye'nin en uzun yaşam süresine sahip şehri belli oldu! İşte liste
Kadınlar erkeklerden daha uzun yaşıyor! Türkiye'nin en uzun yaşam süresine sahip şehri belli oldu! İşte liste Türkiye'de ortalama yaşam süresinin en uzun olduğu şehir açıklandı. TÜİK 2023 verilerine göre kadınlar erkeklere göre 5,5 yıl daha uzun yaşadığı belirlendi. Erkeklerde ise ortalama yaşam süresi 75,6 yıl oldu. İşte Türkiye'nin en sağlıklı şehirleri listesi..
9.01.2024 Yaşam
100 yaşını görmek hayal değil, altın değerinde bilgi! İşte uzun yaşamın herkesten saklanan anahtarı
100 yaşını görmek hayal değil, altın değerinde bilgi! İşte uzun yaşamın herkesten saklanan anahtarı Uzun yaşamın sırrı bulundu! Uzun yıllar sağlık bir şekilde hayatlarını sürdürmek isteyenler yaşam kalitelerini artırmanın yollarını arıyor. Teknolojinin gelişmesi, pek çok hastalığın tedavisinin artık yapılabiliyor olması yaşam süresinin uzamasını sağladı. Ancak sadece uzun yaşamak değil bu yılları sağlıklı ve hareket kabiliyetini de kaybetmeden yaşayabilmek herkesi hayali. İşte bu yüzden '100 yaşına kadar sağlıklı yaşamak mümkün mü?' sorusu akıllara geliyor. İşte 100 yaşını görmek ve 100 yaşında bile sağlıklı hareket edebilmek isteyenlerin beslenme listesinin en üst sırasına eklemesi gereken besinler... İşte altından değerleri o besinler ve faydaları...
9.11.2023 Sağlık
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Sri Lanka Asya kıtasında ve Hint okyanusunda yer alan bir ada ülkesidir. Sri Lanka'nın resmi adı Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti olarak karşımıza çıkar. 
14.09.2023 Eğitim
Kanser riskini azaltıyor, şekeri dengeliyor! Yaşlanmayı yüzde 70 yavaşlatıyor
Kanser riskini azaltıyor, şekeri dengeliyor! Yaşlanmayı yüzde 70 yavaşlatıyor Kanser riskini azaltıyor, toksinleri karaciğer ve böbreklerden atmaya yardımcı oluyor. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor, cilt sağlığını koruyor. Uzun süre tok hissettiriyor, şekeri dengeliyor. Uzun yaşam süresine sahip bireyler sırlarını paylaştı. Yaşam süresinin etkilendiği faktörlerin yüzde 30'u genetik iken yüzde 70'i beslenme ve yaşamla alakalı. İşte uzun yaşamın sırrı 6 altın kural...
3.04.2023 Yaşam
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor Kanser vakaları hızla artıyor. Birçok hastalıkta olduğu gibi, kanserde de erken tanı hayat kurtarıyor. Akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
23.10.2022 Sağlık
Uzun yaşayan insanların sırrı bu besinde saklı! Her gün yiyorlar, bizdeki o kural onlarda yok...
Uzun yaşayan insanların sırrı bu besinde saklı! Her gün yiyorlar, bizdeki o kural onlarda yok... Dünyanın en uzun yaşayan insanlarının nasıl beslendiğini hiç merak ettiniz mi? Onlar bu besinleri hayatında alışkanlık haline getirmiş. Siz de her gün aynı şeyleri yemekten sıkıldıysanız biraz da dünyanın en uzun yaşayan insanların sırrına göz atabilirsiniz. Onlar en ağır öğünlerini sabah yerken en hafif öğünlerini akşam saatlerinde tüketiyor. Yaşam tarzınızda olumlu bir değişiklik istiyorsanız, ülkemizde de var olan ve halihazırda sıklıkla tüketilen sağlıklı birkaç seçeneğe yönelebilirsiniz.
20.06.2022 Sağlık
Uzmanlar uyardı! Yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam tetikliyor!
Uzmanlar uyardı! Yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam tetikliyor! Kolon kanseri, sindirim sisteminin son 1,5 – 2 metresindeki kalın bağırsaklarda görülüyor. Yaşlanmayla birlikte kanser oranının artarak ortaya çıktığını belirten uzmanlar, kalın bağırsakta görülen poliplerin tespit edilmesi durumunda alınması gerektiğini ifade ediyor. Uzmanlar; liften fakir ve aşırı karbonhidratlı beslenenlerin, fazla et tüketenlerin, hareketsiz yaşam tarzı olanların, aşırı alkol ve sigara kullananların kolon kanseri riski taşıdığına dikkat çekiyor.
2.03.2022 Sağlık
Bilim insanları uzun yaşamın sırrını duyurdu! 'Seviyesi düşürüldüğünde ömür uzuyor'
Bilim insanları uzun yaşamın sırrını duyurdu! 'Seviyesi düşürüldüğünde ömür uzuyor' İskoçya’da yapılan yeni bir araştırmada, kanda bulunan iki protein türünün kişinin yaşamı boyunca daha kötü sağlığa sahip olmasına ve daha kısa yaşamasına neden olabileceği ortaya çıktı.
29.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için günde 7 bin adım!
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için günde 7 bin adım! Yapılan son araştırmada, günde 7 bin adım atan kişilerin daha uzun ve sağlıklı yaşam sürdüğü ortaya çıktı.
19.09.2021 Sağlık
Akciğerlerde sertleşme solunum yetmezliğine neden olabilir
Akciğerlerde sertleşme solunum yetmezliğine neden olabilir Halk arasında ‘‘akciğerlerde sertleşme’’ olarak bilinen ve hastanın nefes almakta zorlanmasına neden olan İdiopatik Pulmoner Fibrozis (İPF) hastalığına dair kritik bilgiler veren Göğüs Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Demirkaya, “Hastalığın seyri bazı hastalarda yavaş bir süreçte ilerlemesine karşın, bazı hastalarda ise nefes darlığı hızla ilerleyerek ciddi solunum yetmezliğine neden olabilmektedir” dedi.
18.05.2021 Sağlık
Ciddi talep var! En çok o ülkeye satılıyor, 'uzun yaşam' sembolü...
Ciddi talep var! En çok o ülkeye satılıyor, 'uzun yaşam' sembolü... Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, ihracatta çok önemsedikleri ürünlerden şeftali ve nektarine ciddi talep olduğunu söyleyerek, "Geçen yıl yaklaşık 153 milyon dolarlık ihracat yaptık. Bu yıl 200 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz" dedi.
23.04.2021 Ekonomi
Tamamen iyileşen kanser türlerinin sayısı artıyor
Tamamen iyileşen kanser türlerinin sayısı artıyor Yeditepe Üniversitesi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kuzhan???????, kanserin, iç hastalıkları içinde iyileşme oranı en yüksek olan hastalıklar arasında olduğunu belirterek, "Tüm kanser olgularının üçte biri tamamen iyileşmektedir." dedi.
7.04.2021 Sağlık
Cinsel isteksizlik yaşı düştü: Check-up yaptırın
Cinsel isteksizlik yaşı düştü: Check-up yaptırın Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, aşırı alkol ve sigara kullanımının cinsel isteksizlik yaşını 30’lara kadar düşürdüğünü söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “35 yaşından sonra her erkeğe düzenli check-up yaptırmasını öneriyorum. Çünkü, böyle bir kontrolde hem var olan cinsel sorunların nedenlerini buluyoruz hem de fark edilmeyen fonksiyon düşüşleri ortaya çıkıyor” dedi.
13.03.2021 Sağlık
100 yaşındaki Rukkiye Nine, uzun yaşamın sırrını anlattı
100 yaşındaki Rukkiye Nine, uzun yaşamın sırrını anlattı Tokat'ta kızı ve damadı ile kalan 100 yaşındaki Rukkiye Yalınalp, uzun yaşamanın sırrının doğal beslenme olduğunu söyledi. Yalınalp, tuzsuz yağı sevmediğini, tereyağı yerine ise don yağını (hayvanlardaki iç yağı) tercih ettiğini dile getirdi. Yakınları ise Yalınalp'ın genellikle serin yerlerde uyumayı tercih ettiğini ve suyu da mutlaka soğuk tükettiğini belirtti.
1.08.2020 Yaşam
Kadınlar neden erkeklerden daha uzun yaşıyor?
Kadınlar neden erkeklerden daha uzun yaşıyor? Dünya çapında, kadınlar erkeklerden daha uzun süre yaşıyorlar. Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, 2016 yılında küresel çapta ortalama yaşam süresi 72'ydi.
5.02.2019 Dünya
Japonların uzun yaşamasının sırrı ne?
Japonların uzun yaşamasının sırrı ne? Dünyanın en yaşlı erkeği olarak Guinness Rekoru'nu elinde tutan Masazo Nonaka, pazar günü hayatını kaybetti. Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido adasında yaşayan Nonaka 113 yaşındaydı.
22.01.2019 Dünya
'Makul miktarda alkol ve kahve içenler daha uzun yaşıyor!'
'Makul miktarda alkol ve kahve içenler daha uzun yaşıyor!' ABD'de California Üniversitesi'nde 90'lı yaşlarının üzerindeki 1600 kişi üzerinde yapılan araştırmada, makul miktarlarda kahve ve alkollü içki tüketenlerin, her ikisini de içmeyenlere kıyasla daha uzun yaşadıkları sonucuna varıldı.
27.12.2018 Dünya
Şok! Sık yaşanan ishal bu hastalığın habercisi olabilir
Şok! Sık yaşanan ishal bu hastalığın habercisi olabilir Dahiliye Uzmanı Dr. Özkan Akyol, kış ishalinin önemli bir hastalık olduğunu ifade ederek, sık yaşanan ishalin kolon kanserinin habercisi olduğunu söyledi.
11.12.2018 Sağlık
Uzun ömürlü olmakta genetiğin etkisi sınırlı
Uzun ömürlü olmakta genetiğin etkisi sınırlı Genetiğin, kişilerin yaşam süresi üzerinde sanıldığından daha az etkiye sahip olduğu belirlendi.
7.11.2018 Sağlık
Hareketsiz yaşam sigaradan tehlikeli
Hareketsiz yaşam sigaradan tehlikeli Amerika Birleşik Devletleri’nde Cleveland Kiliniği’nde yapılan bir araştırma sporun hayati değerini bir kez daha ortaya koydu.
23.10.2018 Sağlık
Aşı skandalı şoke etti!
Aşı skandalı şoke etti! Çin’de bir ilaç şirketinin, kalite ve sağlık standartlarının altında çocuk aşıları sattığının ortaya çıkması ülkede krize yol açtı. Changsheng Bio-tech şirketinin kalite standartlarının altındaki 252 bin 600 adet DPT aşısını Shandong eyaletindeki kamu sağlığından sorumlu kuruluş olan Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’ne sattığının belirlendiğini açıkladı
23.07.2018 Sağlık
Gençlik iksiri Kefir
Gençlik iksiri Kefir Kefir faydaları yönünden oldukça zengin. Önemli bir probiyotik kaynağı.
9.03.2018 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Uzun Yaşam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzun yaşam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.