Uzmanlar

Uzmanlar

Son dakika uzmanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uzmanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uzmanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzmanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzmanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 16.109 uzmanlar haberi bulunmuştur. Tüm uzmanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?
Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?Kişiye etrafının döndüğünü hissettiren baş dönmesi rahatsızlığı, “vertigo” olarak biliniyor. Vertigonun sanılanın aksine bir hastalık değil, bazı hastalıkların belirtilerinden biri olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, vertigonun iç kulak, göz ve iskelet-kas sistemindeki organizasyonun iç kulak ve bağlantılarından kaynaklı bozulması ile ortaya çıktığını ifade ediyor. Vertigo şikayeti olan kişilerin öncelikli olarak bir Kulak, Burun, Boğaz (KBB) hekimine görünmeleri gerektiğini belirten uzmanlar, işitme ve denge testi yapıldıktan sonra odyolog tarafından önerilen egzersizlerin titizlikle uygulanmasını tavsiye ediyor.
26.07.2024Sağlık
Uzmanlar Yanıtlıyor: Anksiyete Bozukluğu Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?
Uzmanlar Yanıtlıyor: Anksiyete Bozukluğu Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir? Anksiyete bozukluğu en yaygın görülen psikolojik hastalıktır. İnsanların yaklaşık %30’unun hayatının bir döneminde anksiyete bozukluğundan etkilendiği bilinmektedir. Peki anksiyete bozukluğu nedir, neden olur ve tedavi yöntemleri nelerdir?
26.07.2024Advertorial
Sağlıklı dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapımı
Sağlıklı dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapımıYaz aylarının vazgeçilmez besini dondurma, içeriğinde bulunan kalsiyum, potasyum, demir ve çinko gibi çok sayıda mineralle oldukça sağlıklı bir besin kaynağı. Ancak dondurma tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Uzmanlar, paketli dondurmada yer alan katkı maddeleri konusunda uyarıyor. Evde sağlıklı bir dondurma yapmanın mümkün olduğunu belirten Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, yaz aylarında rahatlıkla tüketilebilecek dondurma tarifini paylaştı.
26.07.2024Sağlık
Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır?
Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır?Kupa terapisi diğer bir adıyla hacamat, Orta Doğu ve Uzak Doğu’da 3 bin yıldır tıbbi tedavilerde kullanılan tedavi metotlarından biri. Uzmanlar tarafından önerilen ve hastalıklara karşı bağışıklık kazandırdığı bilinen hacamat, Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği hastanelerde yapılıyor. Koruyucu sağlık yöntemi olarak yılda 1 veya mevsim geçişlerinde kupa terapisi yani hacamat yaptırılabilir. Peki, Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır? İşte hacamat hakkında merak edilenler…
26.07.2024Sağlık
Kredi kartı kullanıcıları dikkat: Harcamalardaki patlamanın sebebi belli oldu!
Kredi kartı kullanıcıları dikkat: Harcamalardaki patlamanın sebebi belli oldu!Kredi kartı harcamalarında Haziran ayında dikkat çekici bir artış yaşandı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, Haziran ayında kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemeler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 98 oranında artarak 1.267,6 milyar TL'ye ulaştı. Uzmanlar, bu artışın iki ana nedenini açıkladı. Peki, kredi kartı faiz oranları ne durumda? Kredi kartlarına sınırlama gelir mi? İşte detaylar...
25.07.2024Ekonomi
Klima satışlarında patlama! Satışlar çok iyi ama ürün yok
Klima satışlarında patlama! Satışlar çok iyi ama ürün yokMevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar bunalttı. Vatandaş serinlemek için klima, vantilatör gibi cihazlara koştu. Klima şirketleri talebe yetişemiyor, vantilatör ise karaborsaya düştü. Tüketici yüksek sezonda yüksek fiyata aldırmadı. Uzmanlar klima pazarının bu yıl 2 milyar doları aşacağını öngürüyor.
24.07.2024Gündem
Uzmanlardan "Kirli yastık" uyarısı: Yastık kılıfları tuvaletten daha fazla bakteri taşıyabiliyor
Uzmanlardan "Kirli yastık" uyarısı: Yastık kılıfları tuvaletten daha fazla bakteri taşıyabiliyorSıcak hava vatandaşların uyku kalitesini de olumsuz etkilerken, uzmanlar uyku kalitesi kadar hijyenik bir ortamda uymanın önemine dikkat çekti. Bu nedenle yastık hijyeninin çok önemli odluğunu kaydeden uzmanlar özellikle daha fazla terlenen yaz aylarında yastık kılıflarının sık sık değiştirilmesini öneriyor.
23.07.2024Gündem
Psikoloğunuz sahte olabilir! Denetimsizlik ve yasal boşluk sahte psikolog sayısını artırıyor! Pandemiden sonra artışa geçti
Psikoloğunuz sahte olabilir! Denetimsizlik ve yasal boşluk sahte psikolog sayısını artırıyor! Pandemiden sonra artışa geçtiSon yıllarda özellikle sosyal medyanın etkisiyle sahte psikologların sayısında ciddi artış yaşanıyor. Uzmanlar bu alanda yeterli denetimin olmadığını ve meslek yasasının olmamasının fırsat bilindiğini açıklarken konu ile ilgili toplum ruh sağlığını koruyan yeni bir yasanın hayata geçirilmesini atılması gereken en önemli adımlardan birisi olduğunu dile getiriyor.
23.07.2024Gündem
Güneş gözlüğünün sahtesi katarak'a sebep oluyor! Gazianteplilere uyarı geldi
Güneş gözlüğünün sahtesi katarak'a sebep oluyor! Gazianteplilere uyarı geldiYaz aylarının vazgeçilmez aksesuarı olan ve güneş ışınlarından korunmak için kullanılan güneş gözlüklerine son günlerde talep artarken uzmanlar, güneş gözlüğü kullanımının birçok faydası olduğu gibi sahtesinin de gözde sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.
22.07.2024Gaziantep
Kiracılar 'anahtar' detayına dikkat: Fazladan kira ödemek zorunda kalabilirsiniz
Kiracılar 'anahtar' detayına dikkat: Fazladan kira ödemek zorunda kalabilirsinizKiracı ve ev sahipleri arasında yüksek kira fiyatları nedeniyle tahliye davalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar kiracıları tahliye süreci ile ilgili uyarıyor. Birçok kiracı bilmeden yapıyor. Evin anahtarının teslim edilmesi ile ilgili prosedürlerin doğru uygulanmaması durumunda kiracı fazladan kira ödemek zorunda kalabiliyor. İşte konunun ayrıntıları...
22.07.2024Ekonomi
TÜBİTAK gökyüzü gözlem etkinliğine başvurular başladı! Bakan Kacır: Bilim ve keşif sevdalılarını davet ediyoruz
TÜBİTAK gökyüzü gözlem etkinliğine başvurular başladı! Bakan Kacır: Bilim ve keşif sevdalılarını davet ediyoruz TÜBİTAK’ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinliği için başvurular başladı. Astronomi meraklıları 9-11 Ağustos’ta Bursa Uludağ’da gerçekleşecek etkinlikte bir araya gelecek. Başvurular 25 Temmuz 2024’e kadar devam edecek.
21.07.2024Gündem
Sıcak havalar artışa neden oluyor! Uzmanı hayati tehlikeye karşı uyardı
Sıcak havalar artışa neden oluyor! Uzmanı hayati tehlikeye karşı uyardıYaz aylarında kırsal kesimlerde artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına dikkat çeken uzmanlar, vatandaşları kene ısırmalarına karşı uyardı. Acil Servis Uzmanı Yavuz Özmen, çocuklarda KKKA hastalığının daha ciddi komplikasyonlara yol açabileceğini belirterek, ebeveynlerin piknik ve yeşil alanlarda çocuklarını çıplak ayakla dolaştırmamaları gerektiğini vurguladı. Yavuz ayrıca, kene ısırması durumunda vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğini bildirdi.
20.07.2024Yaşam
Gram altın için çarpıcı tahmin!
Gram altın için çarpıcı tahmin!Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylül ayında faiz indirimlerine başlayabileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle tarihi zirveye ulaştı. Ons altın dün 2 bin 464 doları görerek rekor kırdı. Altının onsu ve dolar/TL’deki artış nedeniyle gram altın da 2 bin 600 lirayı aştı. Uzmanlar, Fed’den gelen son sinyallerin yanında, Trump’ın suikast girişimi sonrası seçimleri kazanacağına yönelik artan beklentilerin de altın fiyatlarının artmasına yardımcı olduğunu söylüyor. Peki bu yükseliş sürer mi, yıl sonunda altın fiyatları hangi seviyeyi görür? İşte tahminler...
18.07.2024Ekonomi
Borsa İstanbul ve altın rekor tazeledi! 'Bu seviyelere dikkat edin' uyarısı yapıldı
Borsa İstanbul ve altın rekor tazeledi! 'Bu seviyelere dikkat edin' uyarısı yapıldıBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yeni bir rekor kırarak 11.186 puan seviyesine ulaştı. Altın fiyatları da hızlı bir yükseliş göstererek gram altında 2.600 TL kritik eşiğini aştı. Uzmanlar Temmuz ayı için borsadaki beklentileri, kritik seviyeleri ve yatırımcıların dikkat etmesi gereken noktaları detaylı olarak açıkladı. Dolarda ise 32 TL altı seviyeler tartışılıyor. İşte altın ve borsa piyasasında takip edilmesi gereken seviyeler ve beklentiler!
17.07.2024Ekonomi
Vücut ağrılarını hafifleten en etkili tedavi yöntemi! Hem stresi azaltıyor hem de esneklik kazandırıyor
Vücut ağrılarını hafifleten en etkili tedavi yöntemi! Hem stresi azaltıyor hem de esneklik kazandırıyorUzunu süre oturarak çalışmak, hareketsiz yaşam bel, sırt ve boyun bölgesi başta olmak üzere diz ve kalça da çeşitli vücut ağrılarına sebep oluyor. Uzun sürede insan hayatını olumsuz etkileyen bu durum daha sonra önüne geçilmeyen hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Bu ağrılarla başa çıkabilmek ve önüne geçebilmek için basit birkaç egzersiz yapmanın önemine vurgu yapan uzmanlar, sağlığı koruduğu gibi stresi de azaltmaya yardımcı olduğu dile getiriyor.
14.07.2024Yaşam
Ev sahipleri, kiracılar dikkat! Okumadan imzalayanlar pişman olacak
Ev sahipleri, kiracılar dikkat! Okumadan imzalayanlar pişman olacakKira sözleşmeleri, ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıkların önüne geçmek için büyük önem taşır. Yüzde 25 zam sınırının kalkmasıyla birlikte, kira sözleşmesi hazırlarken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ve tahliye taahhütnamesi düzenlemenin detayları uzmanlar tarafından açıklandı. Bu maddeleri okumadan imzalayanlar bin pişman olacak... İşte detaylar...
13.07.2024Ekonomi
Adana'da aşırı sıcaklık uyarısı: Güneş altında fazla vakit geçirmek ölüm riskini artırıyor
Adana'da aşırı sıcaklık uyarısı: Güneş altında fazla vakit geçirmek ölüm riskini artırıyorAşırı sıcaklıkları ile her sene rekorlar kıran Adana'da yaz aylarında termometreler 45 dereceyi görünce vatandaşlar serinlemek için birçok farklı yönteme başvuruyor. Adana'da kimisi yaylalara çıkarken kimisi de serinlemek için sulama kanallarına giriyor. Güneşin altında fazla vakit geçirmenin ölüm riski i artırdığını belirten uzmanlar aşırı sıcaklarda fazla vakit geçirmemeye dikkat edilmesi gerektiği uyarısını yapıyor.
13.07.2024Adana
Türkiye'nin doğurganlık oranı hızla düşüyor! Nüfus azalmaya başlayabilir
Türkiye'nin doğurganlık oranı hızla düşüyor! Nüfus azalmaya başlayabilirUzmanlar, Türkiye'nin doğurganlık hızının Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin ve dünya ortalamasının altına inmesinin ardından gelecekte karşılaşılabilecek olası risklere dikkati çekti.
12.07.2024Gündem
LGS tercih döneminin sona ermesine sayılı günler kala uzmanlar uyardı: Doğru lise seçimi çok önemli
LGS tercih döneminin sona ermesine sayılı günler kala uzmanlar uyardı: Doğru lise seçimi çok önemliDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, 17 Temmuz tarihine kadar yapılacak tercih döneminde yeni öğrencilerini bekliyor. Tercih döneminin bitmesine sayılı günler kala bu süreçte dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, “Lise öğrencinin geleceğiyle ilgili planlarının başladığı yerdir. Doğru lise seçimi çok önemli. Bu nedenle veliler okulları mutlaka görüp eğitim programıyla ilgili bilgi almalı” dedi.
12.07.2024Vatan TV
Ev sahiplerinin kiracılardan talepleri şok etti! Kredi notu rapor, memur kefil şartı, taahhütname...
Ev sahiplerinin kiracılardan talepleri şok etti! Kredi notu rapor, memur kefil şartı, taahhütname...Son dönemde ev kiralamak isteyenler, sabıka kaydı, maaş bordrosu, kredi notu raporu, memur kefil ve tahliye taahhütnamesi gibi alışılmadık taleplerle karşılaşıyor. Bu talepler yasal mı? Kiracılar nasıl bir yol izlemeli? Uzmanlar ev sahiplerine kiracılara dikkat çeken uyarılar geldi.
Arsa alacaklara çok önemli uyarı! Uzmanlar tek tek açıkladı
Arsa alacaklara çok önemli uyarı! Uzmanlar tek tek açıkladıGayrimenkul hukuku uzmanları ve sektör temsilcileri, son dönemde arsa ve tarla satışlarının artması üzerine bu alanda yatırım yapmayı düşünen vatandaşların dikkat etmesi gerekenler konusunda değerlendirmelerde bulundu.
11.07.2024Ekonomi
Gram Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatları için çarpıcı analiz
Gram Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatları için çarpıcı analizGram altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Yatırımcıların güvenli liman olarak tercih ettiği altın fiyatları şu sıralarda dalgalı seyrediyor. Uzmanlar özellikle yarını ve cumayı işaret ediyor. Çünkü ABD enflasyon verileri bekleniyor. Peki altın fiyatları ne olacak?
10.07.2024Ekonomi
Kira artışları için uzmanlardan uyarı! Artış için oran hesaplandı
Kira artışları için uzmanlardan uyarı! Artış için oran hesaplandıKira artışında yüzde 25'lik sınırının sona ermesiyle yeni dönemde kira artışının TÜFE oranına göre belirleneceğini söyleyen uzmanlar, kiracı ve ev sahiplerinin mağdur olmadan anlaşarak ortak nokta bulmalarını tavsiye ediyor.
9.07.2024Ekonomi
Adana'da sıcaklık rekoru kırıldı: Uzmanlar güneş çarpmasına karşı uyardı: Komaya sebep olabilir!
Adana'da sıcaklık rekoru kırıldı: Uzmanlar güneş çarpmasına karşı uyardı: Komaya sebep olabilir!Aşırı sıcaklıkları ile her sene rekorlar kıran Adana'da termometreler 45 dereceyi görünce vatandaşlar serinlemek için birçok farklı yönteme başvuruyor. Adana'da kimisi yaylalara çıkarken kimisi de serinlemek için sulama kanallarına giriyor. Güneşin altında fazla vakit geçirmenin güneş çarpmasına neden olacağını belirten uzmanlar aşırı sıcaklarda mutlaka Koyu giysiler giymekten kaçınmayı ve güneş kremi kullanmayı ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.
9.07.2024Adana
Altın fiyatlarında psikolojik eşik: 7 Temmuz gram, çeyrek, ata, Cumhuriyet altını ne kadar, kaç TL?
Altın fiyatlarında psikolojik eşik: 7 Temmuz gram, çeyrek, ata, Cumhuriyet altını ne kadar, kaç TL?Altının onsu 4 Temmuz 2024 Perşembe günü 2,356 dolardan işlem görürken gram altın 2.466,03 TL olarak güne başladı. Çeyrek altın 4.031,96 liradan Cumhuriyet altını ise 16.078,51 liradan işlem görüyor. Paikolojik eşikte olduğunu belirten uzmanlar alım için acele edilmemesi gerektiğinin altını çizdiler. 7 Temmuz gram, çeyrek, ata, Cumhuriyet altını ne kadar, kaç TL?
7.07.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Uzmanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzmanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.