Uzman Psikolog

Uzman Psikolog

Son dakika Uzman Psikolog haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Uzman Psikolog ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Uzman Psikolog haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzman Psikolog

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzman psikolog gelişmeleri de dahil olmak üzere 726 uzman psikolog haberi bulunmuştur. Tüm uzman psikolog haberleri aşağıda listelenmiştir.
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır!
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır! Oruç tutmanın bireylerde bazı duyguları pekiştirebileceğinin altını çizen Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Oruç tutmak bazı ihtiyaçlara geçici olarak veda etmeyi gerektirir, bu da sabır duygusunu geliştirebilir. Oruç tutan kişi kendini kontrol etme, yaptığı ve yapacağı tüm işlerde kendisini hesaba çekme, problemlere karşı sabretme alışkanlığını kazanır. Bu nedenle oruç, öfke kontrolü için de güzel bir araçtır” dedi.
20.03.2024 Sağlık
Deprem bölgesindeki çocuklara “Masal Karavanı” projesi ile destek
Deprem bölgesindeki çocuklara “Masal Karavanı” projesi ile destek “Masal Karavanı” sosyal sorumluluk projesini İhtiyaç Haritası ile birlikte hayata geçiren Hero Baby, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki konteyner kentlerde yaşayan yüzlerce çocuk ve anneleri ile bir araya gelip psikososyal destekte bulundu.
8.11.2023 Vitrin
Metin Akpınar'ın 35 yıl sonra ikiz kızları ve torunları ortaya çıktı! “Neden kızlarına sahip çıkmadın usta?”
Metin Akpınar'ın 35 yıl sonra ikiz kızları ve torunları ortaya çıktı! “Neden kızlarına sahip çıkmadın usta?” Türkiye, Metin Akpınar'ın 35 yıl sonra ortaya çıkan ikiz kızları Duygu ve Sevgi Nebioğlu kardeşleri konuşuyor. "Varlıklarından haberdar olmadığım çocuklarımın çektiği acılardan dolayı çok üzgünüm" diyerek kızlarını kabul eden Akpınar'ın açıklaması sonrası pek çok kişi Akpınar’a: “Neden kızlarına sahip çıkmadın usta?” diyerek kızdı. Ancak Metin Akpınar'a destek olan hayranları da bulunuyor. Sosyolog, uzman psikolog, Dr. Serap Duygulu yaşanan süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
16.10.2023 Magazin
Köyde doğum yapan zihinsel engelli kızın bebeğinin babası DNA testiyle ortaya çıktı!
Köyde doğum yapan zihinsel engelli kızın bebeğinin babası DNA testiyle ortaya çıktı! Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı bir köyde, cinsel istismar sonucu hamile kalıp doğum yapan zihinsel engelli M.A.'nın (17) bebeğinin babasının, DNA testi sonucuna göre köy muhtarı O.A. (42) olduğu ortaya çıktı. Muhtar O.A., tutuklandı.
12.10.2023 Gündem
Sonbahar depresyonunda bu belirtilere dikkat! En çok da kadınlarda görülüyor!
Sonbahar depresyonunda bu belirtilere dikkat! En çok da kadınlarda görülüyor! Güneşli ve sıcak havalar geride kaldı. Sonbahar ile birlikte bulutlu, soğuk havalar mevsimsel depresyonu da beraberinde getirdi. Havaların kapanmasıyla görülen bu depresyon tipi, uyku bozukluğu, iştah artışı veya azalması, yorgunluk hissi, cinsel isteğin azalması olarak kendini gösteriyor. Sonbahar ve kış döneminde günlerin kısalması ve güneşin yerini daha karanlık günlere bırakması kişilerin kapalı ortamlarda daha uzun süre vakit geçirmesi ise mevsimsel depresyonu tetikleyen en büyük nedenler olarak görülüyor. Uzman Psikolog Kaan Üçyıldız mevsimsel depresyonun kadınları daha çok etkilediğine dikkat çekerek, mevsimsel depresyona yönelik bilinmeyenleri gazetevatan.com için yanıtladı.
23.09.2023 Sağlık
7 yaşındaki kızını sevgilisi ile duşa sokup canlı yayın açtı! Yeni gelişme
7 yaşındaki kızını sevgilisi ile duşa sokup canlı yayın açtı! Yeni gelişme Antalya'da eşinden boşanan Pınar Ş.'nin, sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında, sevgilisiyle birlikte kızının duşta olduğuna dair sözleri ve görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında, 7 yaşındaki M.A.A. devlet korumasına alındı.
5.05.2023 Yaşam
Tazminat ödenecek! Psikolojik tacize maruz kalan çalışan için yeni karar
Tazminat ödenecek! Psikolojik tacize maruz kalan çalışan için yeni karar Çalıştığı iş yerinde müdürünün psikolojik tacizine maruz kalan kadın işçi istifa etti. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, yıllar süren davaya son noktayı koydu. Kadın işçiye kıdem tazminatının yanı sıra, manevi tazminat da ödenmesi gerektiğine hükmetti. İşte konunun ve kararın detayları...
21.02.2023 Çalışan Hakları
Deprem korkusu uykularınızı kaçırıyorsa dikkat!
Deprem korkusu uykularınızı kaçırıyorsa dikkat! Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremler 10 ilde büyük yıkıma sebep oldu. On binlerce kişi vefat etti ya da yakınlarının ölümüne tanık oldu. Depremi o bölgede yaşamayan ama sosyal medya ve televizyondan takip edenler de psikolojik olarak çok kötü etkilendi. Her an deprem olacakmış hissi ve birçok felaket senaryoları insanların kendini kötü hissetmesine sebep oldu. Bu histen kurtulmanın bir yolu var mı? Uzman isimden öneriler geldi.
15.02.2023 Gündem
Alışveriş bağımlılık yapıyor! Bu yaş grubundakiler risk altında
Alışveriş bağımlılık yapıyor! Bu yaş grubundakiler risk altında Alışveriş yapmak çoğu kişiye iyi geliyor olabilir. Kimileri sadece ihtiyaçlarını karşılamak için, kimileri ise stres atmak ve daha iyi hissetmek için alışveriş yapıyor. Ne için olursa olsun yapılan bilimsel araştırmalara göre de alışveriş yapmak, mutluluğu sağlayan serotonin hormonunu arttırıyor. Pandemiyle birlikte mağazada yapılan alışverişler oldukça azaldı. İnsanlar online alışverişe yöneldi. Bir tık ile dünyanın her yerinden herhangi bir şey almak kolaylaştığı için insanlar kendini durduramaz oldu. Bu da online alışveriş bağımlılığını beraberinde getirdi.
5.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Kısmetse Olur yeni gelin adayı Öykü kime talip geldi? Kısmetse Olur Öykü kimdir, kaç yaşında?
Kısmetse Olur yeni gelin adayı Öykü kime talip geldi? Kısmetse Olur Öykü kimdir, kaç yaşında? Fenomen yarışma Kısmetse Olur'a yeni gelin adayı olarak katılan Öykü hakkında araştırmalar başladı. Uzman psikolog olduğunu söyleyen Öykü'nün Kısmetse Olur evinde kime talip olduğu da merak konusu oldu. Peki Kısmetse Olur Öykü kimdir, kaç yaşında?
27.01.2023 Televizyon
Genç kızın ifadesi 11 ay sonra alınabildi! Arkadaşının 7. kattaki dairesinden düşmüştü
Genç kızın ifadesi 11 ay sonra alınabildi! Arkadaşının 7. kattaki dairesinden düşmüştü Kocaeli'nin Körfez ilçesinde polis memuru olan arkadaşının 7. kattaki dairesinden düşerek ağır yaralanan 23 yaşındaki genç kızın ifadesi 11 ay sonra tedavi gördüğü hastanede alınabildi.
9.12.2022 Yaşam
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor Panik atağın tek başına bir ruhsal sorun olmadığını ve çeşitli ruh sağlığı ya da fiziksel sağlık sorunlarıyla ortaya çıkabileceğini belirten Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Panik ataklar tipik olarak aniden başlar ve birkaç dakikada doruk noktasına ulaşır. Ataklar genelde yaklaşık 15-20 dakika sürer ancak bazen yalnızca birkaç dakika, bazen de bir veya birkaç saat da sürebilir. Panik bozukluğun yaşam boyu görülme yaygınlığı yüzde 2-3’dür. Toplumda yaşayanların yüzde 25’inin ise yaşamlarında en az bir kez panik atak deneyimledikleri düşünülmektedir” dedi.
2.12.2022 Sağlık
Çağan Atakan Arslan'dan samimi açıklamalar: Çocukluğum yüksek şiddet ve sevgisizlikle geçti
Çağan Atakan Arslan'dan samimi açıklamalar: Çocukluğum yüksek şiddet ve sevgisizlikle geçti 'Survivor All Star 2022' yarışmasını 9'ncu olarak tamamlayan 'Avatar' lakaplı Çağan Atakan Arslan, Katarsis programına konuk oldu. Atakan Arslan, Gökhan Çınar'a yaptığı açıklamalarla gündem oldu. Survivor'da hırsıyla dikkat çeken başarılı sporcu Avatar Atakan, çocukluğunda yaşadığı travmaları ve ailesiyle ilgili zorlu süreci anlatırken duygusal anlar yaşadı.
24.11.2022 Magazin
Deprem sonrası uzmanından uyarı! Aşırı tepki ve her an deprem oluyormuş hissi varsa dikkat!
Deprem sonrası uzmanından uyarı! Aşırı tepki ve her an deprem oluyormuş hissi varsa dikkat! Türkiye’de yaşanan son depremler pek çok kişi de korkuya neden olurken, panik durumuna ilişkin uzmanlardan da uyarılar geliyor. Depremin felaket senaryolarıyla tetiklenen bir korku olduğunu dikkat çeken Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, “Deprem gibi doğal afetler halk arasında ortak korkuya sebep olur. Depremin ne zaman olacağını, şiddetini ve yarattığı etkileri bilememek bu korkuyu besler. Bu korkular ve kaygılar herkeste farklı olabilir” dedi. Peki, Deprem korkusu nasıl yenilir? Her an deprem oluyormuş hissi yaşayanlar ne yapmalı? Deprem korkusu yaşayanlara nasıl destek olunmalı? Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu anlattı.
23.11.2022 Sağlık
Sedefnur'un evinde mahkeme kurulacak
Sedefnur'un evinde mahkeme kurulacak Kocaeli’de, Sedefnur Çağlar'ın (23), polis memuru erkek arkadaşı Ahmet Ata ile gittiği 7'nci kattaki evin balkonundan düşüp yaralandığı olayda mahkeme heyeti, sağlık problemleri nedeniyle duruşma salonun gelemeyen Sedefnur'un ailesinin avukatlarının 'naip hakim' atanması talebini kabul etti. Atanacak naip hakim, uzman psikolog ve her iki tarafın avukatlarından oluşacak bir heyet, Sedefnur'un ifadesini almak için Sivas'ta bulunan evine gidecek.
6.11.2022 Yaşam
'İnternetten hastalık arama' hastalığına dikkat, yüzde 59'u yanlış
'İnternetten hastalık arama' hastalığına dikkat, yüzde 59'u yanlış Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, internetten bulaşan “siberkondri” hastalığına dikkat çekti. Psikolog Seçkin, “Siberkondrik kişiler, yaptıkları araştırmada içinde bulundukları duruma teşhis koymaya çalışabiliyorlar. Bu da tıbba karşı bir güvensizlik oluşmasına, doktor-hekim arasında güvensizlik oluşmasına sebep oluyor” dedi.
10.10.2022 Yaşam
Uzmanlardan kritik uyarı geldi: Okul korkusu ve reddine neden oluyor
Uzmanlardan kritik uyarı geldi: Okul korkusu ve reddine neden oluyor Milyonlarca öğrenci için ders zili çaldı. Uzun bir yaz tatilinin ardından okula geçiş süreci uyumu da zorlaştırıyor. Çocukların uyum sorunu uykudan, beslenmeye, oyun sürecinden televizyon izleme vakitlerine kadar pek çok şeyi baştan değiştirecek. Okul, sorumluluk ve düzeni getirirken yazın getirdiği rahatlığın yerini kuralların eşlik ettiği okul dönemi yer alacak. Aileler tatil sonrası rutine dönme konusunda endişe yaşarken uzmanlardan da uyarılar geldi. Uzman Psikolog Melis Tiftikci ve Diyetisyen Duygu Çiçek’le uyum süreci ve beslenme konusunda konuştuk. İşte okula dönüşü kolaylaştıracak ve beslenme düzeni oluşturacak tüyolar…
12.09.2022 Eğitim
Çocuklarda okul fobisine dikkat
Çocuklarda okul fobisine dikkat Diyarbakır’da Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, uyum haftasıyla birlikte okula yeni başlayan çocuklarda enerji kaybı, isteksizlik, iştahsızlık, mide bulantısı, baş ağrısı gibi şikayetler varsa okul fobisinin olduğuna dikkat çekti.
9.09.2022 Sağlık
Çocuklarda uyku düzeni neden önemli? Uyku eğitimi nasıl verilir?
Çocuklarda uyku düzeni neden önemli? Uyku eğitimi nasıl verilir? Çocuklarda uyku eksikliği organlar başta olmak üzere kas gelişimi üzerinde olumsuz durumlara neden olabilir. Uzmanlar, uyku eksikliğinin yaş arttıkça pek çok hastalığa neden olabileceği konusunda uyarırken çocuklarda uyku alışkanlığı oluşturma konusunda da önerilerde bulunuyor. Peki, Çocuklarda uyku düzeni neden önemli? Çocuklarda uyku eksikliği hangi hastalıklara neden olur? Çocuklarda uyku düzeni nasıl oluşturulur? Uzman Psikolog Tuğçe Yılmaz anlattı.
22.06.2022 Sağlık
Sıcak hava dalgası sert vuracak! '250 bin kişi ölecek' deyip risk altındakileri tek tek açıkladı
Sıcak hava dalgası sert vuracak! '250 bin kişi ölecek' deyip risk altındakileri tek tek açıkladı Hava sıcaklarıyla ilgili son dakika açıklaması! Korkutan uyarı geldi, bu yıl kasıp kavuracak. Ölecek kişi sayısını duyurup, korkutucu verileri açıkladı. Bilim insanları, yaşlı ve astım hastası olmak üzere çok sayıda vatandaş sıcak riski tehdidi altında olduğu açıklandı. Saat 11 ile 16 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini belirten bilim insanları, aşırı sıcaklara karşı “Beyaz ve bol giysiler, güneş gözlüksüz ve şapkasız dışarı çıkılmamalı ve gölgede olmakta fayda var” uyarısında bulundu.
10.06.2022 Gündem
Sıcak havalar psikolojinizi bozabilir
Sıcak havalar psikolojinizi bozabilir Aşırı sıcakların neden olduğu fiziksel etkilerin oluşturduğu kaygı ve stresin, psikolojik sorunları tetikleyebileceğini belirten Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, “Artan sıcaklıklar ruhsal hastalıkları tetikliyor” dedi.
6.06.2022 Sağlık
Online oyunlarda çocukları bekleyen büyük tehlike!
Online oyunlarda çocukları bekleyen büyük tehlike! Uzmanlar uyarıyor! Bilgisayar oyunları, çocukların hayatında giderek artan bir risk olmaya devam ediyor. Online oyunlarda çocuklara yönelik pedofili, cinsel istismar gibi suçların işlendiğini belirten Avukat Kürşat Ergün, bu durumlarla karşılaşılması halinde ise durumun derhal kolluk birimleri ile Cumhuriyet Savcılıklarına iletilmesi gerektiği konusunda aileleri uyardı.
16.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Kadınları iş vaadi ile kandırarak fuhuş yaptırdılar
Kadınları iş vaadi ile kandırarak fuhuş yaptırdılar Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da 2’si yabancı uyruklu 3 kadına işkence yoluyla zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.
12.05.2022 Yaşam
Uzmanından çocuklarda uykuyu düzene sokmanın en etkili yolu!
Uzmanından çocuklarda uykuyu düzene sokmanın en etkili yolu! Çoğu ebeveyn çocuklarını uyutmakta ya da gecenin bir yarısı uyanan bir çocuğu sakinleştirmekte zorlanıyor. Çocuklardaki uykusuzluk yaşam boyu uyku sorunlarına dönüşmeden önce profesyonel yardım almak önemli. Uyku eksikliğinde, çocuklarda fiziksel büyüme başta olmak üzere kas, kemik yapısı gelişiminde sorunlar hatta ileri yaşlarda obeziteye varana dek problemler görülebilir. Uzman Psikolog Tuğçe Yılmaz çocuklardaki uyku problemleri ile ilgili merak edilenleri anlattı.
7.04.2022 Sağlık
Çocukları savaş görüntülerine maruz bırakmayın
Çocukları savaş görüntülerine maruz bırakmayın Uzman Psikolog Melis Sünetci, çocuklara savaştan bahsederken nelere dikkat edilmesi konusunda önerilerde bulunarak, "Çocuklarınıza güvende olduğunuzu hatırlatın. Bu çocuğunuzun daha az kaygılanmasını sağlar" dedi.
18.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Uzman Psikolog ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzman psikolog haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.