Psikolog

Psikolog

Son dakika psikolog haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan psikolog ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını psikolog haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Psikolog

haberleri sayfasında son dakika yaşanan psikolog gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.761 psikolog haberi bulunmuştur. Tüm psikolog haberleri aşağıda listelenmiştir.
‘Ruhsal yaralar uyuyunca geçiyor’ dedi ve uyardı! ‘Sorunlarla yüzleşmek, duyguları fark etmek ve kabul etmek önemli!
‘Ruhsal yaralar uyuyunca geçiyor’ dedi ve uyardı! ‘Sorunlarla yüzleşmek, duyguları fark etmek ve kabul etmek önemli! Gün içinde yaşadığınız stres, öfke veya üzüntüyü uyuyarak mı atlatıyorsunuz? Uzmanlar ‘Uyuyunca geçer" demek yerine, hayatınızın kontrolünü elinize almanızı öneriyor. Klinik Psikolog Burcu Amrağ, “Beynimiz, ruhsal yaraları iyileştirmek ve olumsuz deneyimleri işlemek için olağanüstü kapasiteye sahip” diyerek asıl sorunların uyanık olduğumuzda da karşımızda durduğunu hatırlatarak duygusal rahatsızlık hissettiğimizde veya stres altındayken, uyku gibi kaçış stratejileri yerine, daha sağlıklı baş etme yöntemlerine başvurmanın öneminin altını çizdi ve bu yöntemleri sıraladı.
20.04.2024 Yaşam
Nedeni bilinmiyor, fiziksel hasara yol açıyor! Uzmanı uyardı: Yüz, kollar, bacaklar ve tırnak etleri hedeflenir
Nedeni bilinmiyor, fiziksel hasara yol açıyor! Uzmanı uyardı: Yüz, kollar, bacaklar ve tırnak etleri hedeflenir Kimi zaman stres, kaygı veya diğer duygusal zorluklarla başa çıkmak için insanlar farklı yollar arar. Deri yolma bozukluğu olarak da adlandırılan dermatillomani de bu zorluklarla başa çıkma eylemi olarak başvurulan yollardan biri. Uzmanlara göre, bu bozukluğun altında yatan nedenler tam olarak anlaşılamamış olsa da, genetik, psikolojik ve çevresel faktörlerin etkisi aşikar. Anksiyete, depresyon ve obsesif-kompulsif bozukluk gibi diğer ruh sağlığı sorunlarıyla birlikte görülen cilt yolma bozukluğundan uygun tedavi yöntemleriyle kurtulmak ise mümkün. Klinik Psikolog Selin Erekli cilt yolma bozukluğuna dair bilgi verirken, uygulanan tedavilere yönelik de açıklamalarda bulundu.
31.03.2024 Yaşam
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Nur İzol Torun, obezitenin basit bir kozmetik sorunun ötesinde, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kalp ve damar hastalıkları ve kanser gibi ölümcül hastalıklara da neden olduğunu vurgulayarak, "Obeziteyi önemli bir toplum sağlığı sorunu olarak görmek gerekiyor" dedi.
27.03.2024 Adana
Türkiye’de yaşlılar arasında giderek artıyor! Kronik rahatsızlık olarak ortaya çıksa da nedeni bambaşka
Türkiye’de yaşlılar arasında giderek artıyor! Kronik rahatsızlık olarak ortaya çıksa da nedeni bambaşka 2013 yılında 37 milyon 258 bin 388 kutu olan antidepresan kullanımı, yüzde 75 oranında artarak 2023 yılında 65 milyon 451 bin 831 kutuya çıktı. Depresyon sadece gençleri değil, yaşlıları da etkiliyor. İleri yaş depresyonu olarak adlandıran ve özellikle 65 yaş ile üstü bireylerde ortaya çıkan bu durum daha çok fiziksel güçlerin azalması, yakınların kaybı ve sosyal statüdeki değişimlere dayanıyor. Klinik Psikolog Burcu Amrağ da yaşlılarda depresyon riskine dikkat çekerken, belirtilerin kronik hastalıklarla karıştırılabileceğini ve enerjisiz ve yorgun hissetme, uyku ve iştah değişiklikleri ve/veya unutkanlık, konsantrasyon güçlüğü gibi yakınmaları olan ileri yaştaki kişilerin mutlaka depresyon açısından da değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
24.03.2024 Yaşam
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır!
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır! Oruç tutmanın bireylerde bazı duyguları pekiştirebileceğinin altını çizen Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Oruç tutmak bazı ihtiyaçlara geçici olarak veda etmeyi gerektirir, bu da sabır duygusunu geliştirebilir. Oruç tutan kişi kendini kontrol etme, yaptığı ve yapacağı tüm işlerde kendisini hesaba çekme, problemlere karşı sabretme alışkanlığını kazanır. Bu nedenle oruç, öfke kontrolü için de güzel bir araçtır” dedi.
20.03.2024 Sağlık
Narsist kişilerde Facebook, Instagram, TikTok ve benzeri sosyal medya bağımlılığı daha fazla
Narsist kişilerde Facebook, Instagram, TikTok ve benzeri sosyal medya bağımlılığı daha fazla Psikolog Ecem Özcan Tatlıdil, “Yapılan araştırmalarda narsist kişilerde Facebook, Instagram, TikTok ve benzeri sosyal medya platformlarına karşı daha faza bir bağımlılık eğilimi görülmüştür. Çünkü narsist kişiler, hayatlarına ilişkin her ayrıntıyı dünya üzerindeki her şeyden daha önemli bulduklarından, bu platformlarda kendileriyle ilgili her anı paylaşmaktadırlar” dedi.
18.03.2024 Sağlık
Beşiktaş'ta deprem! 'Utanmadan anlatıyor' dedi ve açıkladı, bazı oyuncularla yollar ayrıldı
Beşiktaş'ta deprem! 'Utanmadan anlatıyor' dedi ve açıkladı, bazı oyuncularla yollar ayrıldı Süper Lig'de Gaziantep FK'ya 2-0 mağlup olan Beşiktaş'taki son gelişmeleri Serdar Sarıdağ, Skorer canlı yayınında değerlendirdi.
12.03.2024 Beşiktaş
Kadınların hayatına dokunacak 7 öneri! "Kendinize şartsız değer verin"
Kadınların hayatına dokunacak 7 öneri! "Kendinize şartsız değer verin" Uzman Klinik Psikolog Fulda Karaçiçek, kadınlara hayatlarını güzelleştirecek önerilerde bulunarak, “Güçlü ve zayıf yönlerinizle cesursa yüzleşin” dedi.
7.03.2024 Adana
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, KPSS-2024/5 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi. "Aramız hoş geldiniz" diyen Bakan Koca, "27 bin yeni çalışma arkadaşımız bize güç verecek." ifadelerini kullandı.
4.03.2024 Çalışma Hayatı
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor Yapay zeka her alanda olduğu gibi tıp alanında da heyecan yaratmış durumda. Kişiselleştirilmiş tedavi ve bakım olanaklarından yeni ilaçların keşfine, yapay zekanın çok da uzak olmayan bir gelecekte sağlık hizmetlerini daha erişilebilir, etkili ve verimli hale getirmesi bekleniyor. Yapay zeka şirketi Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, tıp alanındaki yapay zeka uygulamalarına dair etik, güvenlik ve regülasyon sorunlarına dikkat çekiyor.
4.03.2024 Sağlık
Dr. Öğr. Başbuğ, “Travmatik olaylar hayatı tersyüz eder”
Dr. Öğr. Başbuğ, “Travmatik olaylar hayatı tersyüz eder” Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Klinik Psikolog, Çocuk ve Ergen Psikoterapisti Dr. Sezin Andiç Başbuğ, “Psikolojik Dayanıklılık Penceresinden Afet ve Travmalarla Başa Çıkma” konulu verdiği konferansta, travmalarla başa çıkmanın yolunun yalnız olunmadığının hissedilmesi ile mümkün olabileceğini söyledi.
13.02.2024 Adana
Cinderella Sendromu yaşıyor olabilirsiniz! Mutlu bir son yaşamak isterken, kurtarılmayı beklemeyin
Cinderella Sendromu yaşıyor olabilirsiniz! Mutlu bir son yaşamak isterken, kurtarılmayı beklemeyin Cinderella masalı, temelini romantizmden alsa da yaşamın gerçekleri çok farklı. Adını prensin aşık olduğu kadını bulup mutluluğu yakalamasını anlatan masaldan alan Cinderella Sendromu romantik bir ruh halini değil, tam tersi başka birinin talepleri altında kendini feda etmeyi anlatır. Masal bizi büyülü bir aşka inandırırken, gerçekler kişinin bir kurtarıcıya ihtiyacı olduğu mesajını verir. Klinik Psikolog Selin Erekli kadınların bilinçaltını etkileyen bu masalların altında yatan algıyı irdelerken, Cinderella Sendromu hakkında merak edilenleri de anlattı.
11.02.2024 Yaşam
Göçmen kadınlara seminer düzenlendi
Göçmen kadınlara seminer düzenlendi Adana Büyükşehir Belediyesi, ilgili daire ve kuruluşların iş birliği ile yerel ve göçmen kadınlar “Toplumsal Cinsiyet Kadın Sağlığı ve Üreme Sağlığı Semineri" düzenledi.
8.02.2024 Adana
Büyükşehir ve Baro'dan önemli proje
Büyükşehir ve Baro'dan önemli proje Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Adana Barosu ortaklığında kadınlara, mevcut yasal hakları ile ilgili eğitim verildi.
5.02.2024 Adana
Otizm destek merkezi açıldı
Otizm destek merkezi açıldı Büyükşehir’den engelsiz Adana yolunda bir adım daha. Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde Otizm Destek Merkezi açıldı.
29.01.2024 Adana
Anhedoni Nedir, Neden Olur? Anhedoni Tedavisi Nasıl Yapılır?
Anhedoni Nedir, Neden Olur? Anhedoni Tedavisi Nasıl Yapılır? Psikolojik anlamda sorun yaşayan kişilerde çok fazla görülen önceden yaptığı aktiviteleri artık yapmama isteme hastalığı olarak belirtileri nüks etmektedir. Bu gibi durumlar göz önünde bulundurulduğu zaman çok birçok insanda farklı nedenlerden dolayı bu durum görülebilmektedir.
21.01.2024 Sağlık
Depresyonla mutsuzluğu karıştırmayın! Uzmanı farkı anlattı, belirtilerine dikkat çekti!
Depresyonla mutsuzluğu karıştırmayın! Uzmanı farkı anlattı, belirtilerine dikkat çekti! Uzun yaz günleri geride kaldı. Sıcak ve güneşli havaların enerjisi yerini kışın gri atmosferine bıraktı. Günlerin kısalması, hava koşullarının olumsuz etkisi ve kapalı alanlarda geçirilen zamanın artması kış depresyonunu tetiklemeye başladı. Kış depresyonunun melatonin düzeyindeki değişiklikle bağlantılı olduğuna dikkat çeken Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al, kış depresyonunun her yaştan kişide görülebileceğinin altını çizerken kişinin kış depresyonunda olduğunu gösteren temel belirtinin birbirini izleyen iki kış mevsimi boyunca devam edip, yazın ortadan kalkmasıyla anlaşılabileceğini söyledi. Belirtileri ise kişinin yapılan etkinliklerden zevk alamaması, uyku düzenin bozulması, odaklanma sorunu yaşaması, çok az ya da fazla yemek şeklinde sıraladı.
14.01.2024 Yaşam
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Panik Atak Nasıl Geçer? Panik Atak Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Panik Atak Nasıl Geçer? Panik Atak Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ruhsal hastalıkların bazıları belirtilerle kendini gösterir. Özellikle son yıllarda panik atak en çok görülen rahatsızlıklardan biridir. Panik atak rahatsızlığında görünür bir belirti olmamasına rağmen fiziksel etkileri oldukça fazladır. Panik atak kişide yoğun bir korkuya neden olmaktadır. Panik atak hastalığının geçmesi için doğru yöntemler kullanılmalıdır. 
8.01.2024 Sağlık
Soğuk havalar öfkeyi tetikliyor! İlk 15 dakika önemli, renkli iple öfkenizi dizginleyin
Soğuk havalar öfkeyi tetikliyor! İlk 15 dakika önemli, renkli iple öfkenizi dizginleyin Öfke, insanın içinde var olan ancak doğru bir şekilde ifade edilemediğinde ciddi sorunlara neden olabilen bir duygudur. Tartışmalar, kavgalar ve hatta cinayetler, genellikle kontrolsüz bir öfkenin sonucu olarak kendini gösterir. Kadın cinayetleri, trafikte yaşanan kavgalar, sağlıkçılara yönelik şiddet haberleri öfkenin kontrolsüz bir şekilde patlak verdiği durumların sadece bir kaçı. Uzman Klinik Psikolog Selin Erekli, öfkeyi "hissedilmesi son derece normal, olağan ve diğer her duygu gibi geçicidir" şeklinde tanımlayarak, bu duygunun bastırılmasının, yıkıcı davranışların ve şiddetin temel sebeplerinden biri olduğunu belirtiyor. Erekli'ye göre, öfkenin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi önemli. Öfkenin bastırılması, zamanla daha büyük sorunlara yol açabilir. Bu bağlamda, öfkenin farkında olmak, onu anlamak ve etkili bir şekilde yönetmek, bireyin sosyal ilişkileri kadar genel yaşam kalitesini de olumlu etkilere neden olur.
6.01.2024 Sağlık
Aşırı konuşma zihinsel hastalık belirtisi olabilir! Uzmanı sıraladı, siz ve yakınınızda varsa mutlaka destek alın!
Aşırı konuşma zihinsel hastalık belirtisi olabilir! Uzmanı sıraladı, siz ve yakınınızda varsa mutlaka destek alın! Zihinsel hastalıkların teşhisi benzer belirtiler nedeniyle zaman alabiliyor. Hastalıklar arasında nüanslar olduğunu söyleyen Uzman Klinik Psikolog Selin Erekli, depresyon, anksiyete, bipolar bozukluk ve diğer birçok zihinsel hastalığın benzer semptomlar sergileyebileceğine dikkat çekerken aşırı konuşmanın, özgüvenin yanı sıra DEHB, otizm, kaygı bozukluğu ve bipolar bozukluk gibi durumların da belirtisi olabileceğini söyledi ve hastalıkların belirtilerine dair bilgiler verdi.
31.12.2023 Sağlık
Bu tavsiyelere kulak verin! Uzmanından özgüveni yüksek çocuk yetiştirmenin sırrı; sınır koyun!
Bu tavsiyelere kulak verin! Uzmanından özgüveni yüksek çocuk yetiştirmenin sırrı; sınır koyun! Çocuk yetiştirmek, hem büyük bir sorumluluk hem de büyük bir ödül. Çocuğun bireysel, duygusal, sosyal ve zihinsel gelişiminde yükümlü olan ebeveynler, çocuklarının gelecekteki bireyselliklerini şekillendirme ve toplumlarına olumlu bir katkıda bulunmalarını sağlama konusunda büyük bir sorumluluk taşır. Aile içinde sağlıklı iletişim kurmak, çocukların duygusal zekalarını güçlendirmekte ve sosyal becerilerini geliştirmekte kilit bir faktörken, özgüveni yüksek bir çocuk yetiştirirken kimi ebeveynler bir dizi yanlışlıklar yapabiliyor. Klinik Psikolog Burcum Amrağ özgüvenli çocuk yetiştirmek için önemli bilgiler verirken, yapılan hatalara yönelik de uyarılarda bulundu.
23.12.2023 Sağlık
Cesur Yeni Dünya Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Cesur Yeni Dünya Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Cesur Yeni Dünya Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Cesur Yeni Dünya Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Cesur Yeni Dünya 20. yüzyılda popüler olan distopik eserlerden birisidir. Kaleme alındığı ilk dönemde çok ses getiren eser halen en çok tercih edilen kitaplar arasında yer almaktadır. 
17.12.2023 Eğitim
Sosyal medyada cinsel dolandırıcılık! Uzay gemisi 5 bin lira
Sosyal medyada cinsel dolandırıcılık! Uzay gemisi 5 bin lira Kolay para kazanmak isteyenlerin gözdesi olan platformlarda cinsel içerikli paylaşımlar yapanlar, yayına katılanlardan sanal hediye jetonlarıyla hatırı sayılır para kazanıyor.
1.12.2023 Gündem
Daha çok kadınları etkiliyor! Gelenekleri yaşatmak çözüm olabilir
Daha çok kadınları etkiliyor! Gelenekleri yaşatmak çözüm olabilir Kış mevsimiyle bireylerde depresif duygular da artıyor. Sonbaharın sonlarından ilkbaharın başlarına kadar halsizlik, aşırı uyku isteği, iştah kaybı, sürekli mutsuzluk ve hüzün hissi yaşıyorsanız, siz de kış depresyonu yaşıyor olabilirsiniz. Düzenli fiziksel aktivite, doğal ışıktan faydalanma, vitamin ve omega-3 içeren beslenme alışkanlıklarıyla kış depresyonunun etkilerini azaltmanın mümkün olduğunu belirten Klinik Psikolog Melek Abca ayrıca eski kış geleneklerini yaşatmanın ve sosyal etkileşimi artırmanın da ruh sağlığına olumlu katkıda bulunabileceğine vurgu yapıyor.
1.12.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Psikolog ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki psikolog haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.