Uzak Doğu

Uzak Doğu

Son dakika Uzak Doğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Uzak Doğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Uzak Doğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzak Doğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzak doğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.330 uzak doğu haberi bulunmuştur. Tüm uzak doğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Naci Görür'den dikkat çeken açıklama: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir
Naci Görür'den dikkat çeken açıklama: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir İstanbul depreminin kısa süre içerisinde meydana gelmesini beklediklerini vurgulayan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un depreme hazırlama zamanı geldiğini söyledi. Görür,"Depremi hemen bekliyoruz, hemen işe başlamak lazım" dedi.
16.04.2024 Gündem
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek"
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek" Turizm sektörü 2024 yaz sezonuna üç bayramla giriyor. 21 Mart'ta Nevruz Bayramı ile İran'dan turistlerin akın ettiği Antalya, 31 Mart Paskalya Bayramı’nda Batı Avrupa'dan yoğun turist bekliyor. Turizmde, 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesi de yoğun iç pazar hareketliliği yaşanacak.
25.03.2024 Ekonomi
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdi
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdi Ramazan bayramı tatilinin 9 gün olmasının ardından vatandaşlar bayramı ara tatil ile birleştirirken turizm bölgelerinde de hareketlilik başladı.
21.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Terörle mücadele sınırlarımızın içinde ve dışında engellere aldırmadan kararlıkla devam ettiriyoruz. Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi bu yaz çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi.
4.03.2024 Gündem
Şenol Güneş'in çalıştırmak istediği milli takım ortaya çıktı
Şenol Güneş'in çalıştırmak istediği milli takım ortaya çıktı Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi yönetiminin kötü gidişin ardından 6 Ekim 2023'te karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığı deneyimli teknik adamın çalıştırmak istediği takım belli oldu. Ülkenin devlet ajansı flaş gelişmeyi duyurdu.
21.02.2024 Süper Lig
Korsan taksiciden sonra korsan kayak öğretmenleri! Saati 2 bin TL
Korsan taksiciden sonra korsan kayak öğretmenleri! Saati 2 bin TL Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, hafta sonu güneşli havada kayak yapmak isteyenlerin akınına uğradı. Kayak öğrenmek isteyenlerin de geldiği Uludağ'da kayak dersinin saati 2 bin TL, kayak ekipmanının günlük kiralama ücreti 750 ve kayak kıyafeti ise 500 TL. Tatilcilere 2 saatte kayak öğrettiklerini söyleyen Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı eski milli kayakçı Yahya Usta, eğitimin, belgesi olan kayak öğretmeninden alınmasının önemine dikkat çekerek, “Korsan taksici gibi korsan kayak öğretmenleri var. Ufak bir hatanın geri dönüşü olmuyor” dedi.
19.02.2024 Gündem
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Mumcu: Türk dizilerini 750 milyon kişi izliyor
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Mumcu: Türk dizilerini 750 milyon kişi izliyor Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Türk yapımı dizilerin en çok izlendiği yerleri de sıraladı. Mumcu’nun Türk gazetecilere yaptığı açıklamaya göre, yerli diziler, Amerika’dan Uzak Doğu’ya dünya genelinde 170’ten fazla ülkede seyrediliyor.
18.02.2024 Gündem
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi.
17.01.2024 Gündem
Pamukkale'de 2 milyon 200 bin kişi ile ziyaretçi rekoru
Pamukkale'de 2 milyon 200 bin kişi ile ziyaretçi rekoru Denizli'deki UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 'beyaz cennet' Pamukkale'yi 2023'te 2 milyon 200 bin kişi ziyaret etti. 2022 yılında 1 milyon 850 bin kişinin ziyaret ettiği Pamukkale, kendi rekorunu kırdı. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale Hierapolis Örenyeri'nin ışıklandırılması ve gece müzeciliğine açılmasıyla bu rakamın 2024 yılında daha da artacağını söyledi.
31.12.2023 Gündem
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Bakan Bolat konut ve araç fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
23.12.2023 Ekonomi
Antioksidan kaynağı vücut sağlığını koruyor kilo verdiriyor! Uzak Doğu'da çok yaygın Adana ve Antalya'da yetişiyor
Antioksidan kaynağı vücut sağlığını koruyor kilo verdiriyor! Uzak Doğu'da çok yaygın Adana ve Antalya'da yetişiyor Anavatanı Çin olan şifa ve antioksidan kaynağı ve ülkemizde Mersin, Adana ve Antalya'da yetişiyor. Antioksidan açısından zengin olan ve Çinlilerin sıklıkla tükettiği Hünnap, kilo verme üzerinde çok etkili. Kilo vermek için mutlaka vücudunuza uygun bir diyet ve egzersiz programını belirlemelisiniz. Diyet listenize ekleyeceğiniz Hünnap ile de yağ yakımını daha hızlı hale getirebilirsiniz. Hünnap ülkemizde en çok Antalya, Mersin ve Adana'da yetişiyor. Dünyada ise Genellikle Doğu Asya'da, özellikle de Çin ve Kore'de yaygın olarak bulunuyor.
15.11.2023 Yaşam
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu Gaziantep'te Şehit Ferhat Gözen İlkokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Enis Tataroğlu (45), 10 yaşında okuduğu Almanca masal kitabından etkilenerek, dil öğrenmeye başladı. 35 yılda 44 dil öğrenen Tataroğlu, ''Şu anda bildiğim dillerin bazılarını sayacak olursam İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, eski Yugoslavya'nın dilleri, Hırvatça, Sırpça, Boşnakça, Rusça, Yunanca, Latince, Japonca, Ermenice, Farsça, İbranice gibi diller yer alıyor. Bana inanmayanlar gelip çeviri programları ile test edebilirler'' dedi.
24.10.2023 Yaşam
Güney Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Güney Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Güney Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Güney Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Güney Kore, resmi adı ile Kore Cumhuriyeti olarak da bilinen bir ülkedir. Komşu devletleri arasında Japonya, Kuzey Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti yer alır. 
7.09.2023 Eğitim
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Çin bayrağı kırmızı fon üzerine bir büyük, dört küçük yıldızdan oluşur. Yıldızlar sarı renkte ve bayrağın sol üst bölümünde yer alır. 
5.09.2023 Eğitim
Midyeci Ahmet halka arz ne zaman, Midyeci Ahmet hisse hangi bankalarda var? Midyeci Ahmet halka arz kaç lot verir, eşit mi oransal mı?
Midyeci Ahmet halka arz ne zaman, Midyeci Ahmet hisse hangi bankalarda var? Midyeci Ahmet halka arz kaç lot verir, eşit mi oransal mı? 2014’ten beri ‘Midyeci Ahmet’ ismiyle faaliyet gösteren Ahmet Çiçek, Instgram hesabından yayınladığı videoda halka arza başvurmayı planladığını söyledi. Söz konusu açıklamanın ardından Midyeci Ahmet halka arz ne zaman, hangi bankalarda var, eşit mi oransal mı? Midyeci Ahmet hisse halka arz kaç lot verir?
24.08.2023 Ekonomi
Yumurtadan yasaklı madde çıktı! Bakanlık soruşturma başlattı
Yumurtadan yasaklı madde çıktı! Bakanlık soruşturma başlattı Tayvan hükümeti yetkilileri, Türkiye’den ihraç edilen yumurtalara yönelik yapılan analizde, kümes hayvanlarında kullanımı yasaklı antibiyotik; nitrofuran maddesinin tespit edildiğini açıkladı. Sektör temsilcileri, ‘Çürük elmaları araştırıp ortaya çıkaracağız’ derken, Tarım Bakanlığı, “Tayvan yumurtalarla ilgili bir bildirimde bulunmadı ama bakanlığımız inceleme başlattı” denildi.
22.07.2023 Gündem
Adana Demirspor'da şov yapmıştı! Beşiktaş görüşmelere başladı
Adana Demirspor'da şov yapmıştı! Beşiktaş görüşmelere başladı Lyanco, Amartey, Onana gibi tecrübeli futbolcuları kadrosuna katan Beşiktaş, Shanghai Port forması giyen Matias Vargas için nabız yokluyor.
21.07.2023 Beşiktaş
Türkiye’nin ilk 3 boyutlu yapay zeka sohbet arkadaşı
Türkiye’nin ilk 3 boyutlu yapay zeka sohbet arkadaşı Girişimcilik stüdyosu Cerebrum Tech’in piyasaya sürdüğü yapay zekalı sohbet arkadaşı Cere, 3 ayda 1 milyon soruya yanıt üretti. Cere’ye en çok sorulan sorular arasında dünya mutfağı, müzik ve tatil önerileri ilk 3’e girdi. Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkul, “İlk 3 ayda ulaştığımız 200 bin kullanıcımızın yüzde 65’ini genç bireyler oluşturuyor. Gençler yapay zeka teknolojilerini kullanarak öğrenmeyi ve üretmeyi sevdi” dedi.
26.06.2023 Ekonomi
Udi Hindi Yapı Nasıl Kullanılır? Udi Hindi Yapı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Udi Hindi Yapı Nasıl Kullanılır? Udi Hindi Yapı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bir uzak doğu Asya bitkisi olarak bilinen udi hindi bitkisi, özellikle yağı üzerinden değerlendirilen bir türdür. Genelde tarçına benzeyen ve çubuk şeklinde bir görüntüsü bulunur. Üzerinden özel bir şekilde hazırlanan, üretilen ve değerlendirilen udi hindi yağı, dünya çapında önemli bir yer taşımaktadır.
18.06.2023 Sağlık
Uzak Doğu'nun gizemli ülkesi Güney Kore! İşte binlerce yıllık mutluluk ve başarı formülü: Nunchi
Uzak Doğu'nun gizemli ülkesi Güney Kore! İşte binlerce yıllık mutluluk ve başarı formülü: Nunchi Uzak Doğu ülkesi Güney Kore, kadim Asya gelenekleriyle, yüksek teknolojisiyle ve sıra dışı kültür ile dünyanın ilgisini çekiyor. Güney Kore’yi dünyanın en ilgi çekici ülkelerinden biri haline getiren bazı gelenekler ve kavramlar da var. İşte “nunchi” de bu kavramlardan ve daha geniş anlamda yaşam tarzlarından biri. Nunchi, Güney Kore’de mutluluğun ve başarının temel şartı olarak görülüyor. Bu nedenle binlerce yıldır Güney Kore’deki en geçerli mutluluk reçetesi olarak uygulanıyor.
20.05.2023 Dünya
Sivas'ta Yüksek Hızlı Tren heyecanı! Son hazırlıklar tamamlandı
Sivas'ta Yüksek Hızlı Tren heyecanı! Son hazırlıklar tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında son hazırlıklar tamamlandı. AK Parti Milletvekili Abdullah Güler, "Bu yatırımla birlikte bölgemiz inşallah hem ticari hem sanayi kuruluşları açısından büyük bir etkiye sahip olacak. Ticari hayata büyük bir canlılık sağlayacağını düşünüyorum" dedi.
25.04.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Togg'a dünyanın her yerinden çok büyük ilgi var
Bakan Çavuşoğlu: Togg'a dünyanın her yerinden çok büyük ilgi var DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin yerli otomobil Togg'u inceledi. Bakan Çavuşoğlu, Togg'a dünyanın her yerinden çok büyük ilgi olduğunu ve Uzak Doğu'ya kadar her yerde Togg'un boy göstereceğini dile getirdi.
8.04.2023 Gündem
Uzak Doğu ülkelerine THY'den Ramazan ayına özel program
Uzak Doğu ülkelerine THY'den Ramazan ayına özel program Ramazan ayına sayılı günler kala Türk Hava Yolları (THY) İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, 'Ramazan'ı İstanbul'da geçir' paket programıyla Uzak Doğu ülkelerinde bulunan Müslümanları İstanbul'a getirmeyi planladıklarını açıkladı.  
13.03.2023 Ekonomi
Şenol Güneş'le anlaşamıyor iddiası! Beşiktaş'ta bir ayrılık daha
Şenol Güneş'le anlaşamıyor iddiası! Beşiktaş'ta bir ayrılık daha Lions de l'Atlas'ta yer alan habere göre, Şenol Güneş'le anlaşamadığı iddia edilen Romain Saiss Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir takım ile görüşmelere başladı.
20.02.2023 Beşiktaş

Benzer Haber Etiketleri

Uzak Doğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzak doğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.