Unıfıl

Unıfıl

Son dakika UNIFIL haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan UNIFIL ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını UNIFIL haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Unıfıl

haberleri sayfasında son dakika yaşanan unıfıl gelişmeleri de dahil olmak üzere 110 unıfıl haberi bulunmuştur. Tüm unıfıl haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli Türkiye’nin Eurofigter tedarikine ilişkin açıklamaya yapan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Tedarik konusunu İngiltere üzerinden ele alıyoruz. İngiltere bu konuda Almanya’nın itirazlarının kaldırılmasına yönelik yardımcı olacaklarını belirtiyorlar. Türkiye olarak ilk aşamada 20 daha sonra da 20 olmak üzere 40 uçak almak isteğimizi ifade ettik. Alacağımız uçaklar kesinlikle ikinci el değil. En üst modelini alma konusunda talebimiz oldu” ifadelerini kullandı.
23.11.2023 Gündem
Lübnan Tezkeresi'nin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de
Lübnan Tezkeresi'nin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Lübnan'daki Birleşmiş Milletler (BM) Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamındaki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin TBMM kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
20.10.2022 Gündem
Lübnan'da bulunan Türk askerinin görev süresi 1 yıl daha uzatıldı!
Lübnan'da bulunan Türk askerinin görev süresi 1 yıl daha uzatıldı! TBMM Genel Kurulu'nda Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında Lübnan'da bulunan Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, kabul edildi.
26.10.2021 Gündem
Irak ve Suriye tezkeresi Meclis'e sunuldu! Cumhurbaşkanına verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngörüyor
Irak ve Suriye tezkeresi Meclis'e sunuldu! Cumhurbaşkanına verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngörüyor Son dakika haberi... Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
20.10.2021 Gündem
Lübnan tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı
Lübnan tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı Türkiye'nin, Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarıyla verdiği desteğin süresi, 31 Ekim 2020'den itibaren bir yıl uzatıldı.
7.10.2020 Gündem
Lübnan'dan İsrail açıklaması: Anlaşmaya varıldı
Lübnan'dan İsrail açıklaması: Anlaşmaya varıldı Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, İsrail'le aralarında uzun zamandır sorun olan kara ve deniz sınırını belirleme müzakereleri için çerçeve anlaşmasının sağlandığını söyledi.
1.10.2020 Dünya
Tezkere nedir? Suriye Irak tezkeresi ne demek, tezkere Meclis gündemine geldi mi, ne zaman görüşülecek?
Tezkere nedir? Suriye Irak tezkeresi ne demek, tezkere Meclis gündemine geldi mi, ne zaman görüşülecek? Tezkere nedir? Irak-Suriye, Orta Afrika ve Lübnan'da görev yapan Türk askerlerinin görev sürelerini uzatan tezkereler TBMM'ye sunuldu, haberlerinin asından en çok sorulan sorulardan biri oldu. Peki, Suriye Irak Tezkeresi ne zaman Meclis’te görüşülecek? İşte Suriye Irak tezkeresi hakkında merak edilenler…
1.10.2020 Gündem
Yeni Suriye Irak tezkeresi mi çıkacak? Sınır ötesi tezkere Meclis’e mi sunuldu?
Yeni Suriye Irak tezkeresi mi çıkacak? Sınır ötesi tezkere Meclis’e mi sunuldu? Irak ve Suriye’deki sınır ötesi operasyonların süresinin uzatılmasına ilişkin cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM’ye sunuldu.
1.10.2020 Gündem
Sınır ötesi tezkeresi Meclis'e sunuldu
Sınır ötesi tezkeresi Meclis'e sunuldu Irak-Suriye, Orta Afrika ve Lübnan'da görev yapan Türk askerlerinin görev sürelerini uzatan tezkereler TBMM'ye sunuldu.
1.10.2020 Siyaset
Türkiye'den yeni uyarı! 10-11 Ağustos'ta Akdeniz'de atış eğitimleri icra edilecek
Türkiye'den yeni uyarı! 10-11 Ağustos'ta Akdeniz'de atış eğitimleri icra edilecek Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasına yanıt gecikmedi. Türkiye, yeni bir NAVTEKS ilan etti: 10-11 Ağustos'ta Akdeniz'de atış eğitimleri icra edilecek.
8.08.2020 Gündem
Karşılıklı restleşme! Hasan Nasrallah: En derindeki noktalarına saldıracağız
Karşılıklı restleşme! Hasan Nasrallah: En derindeki noktalarına saldıracağız İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hizbullah'ın İsrail'e tekrar saldırması durumunda Lübnan'ın "ağır bedel ödeyeceğini" söyledi. Lübnan'daki Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, İsrail'i muhtemel saldırılarına karşı tehdit ederek "Saldırırsanız, en derinlerdeki noktalarınıza saldırı düzenleyeceğiz" dedi. İran Dışişleri, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah örgütü ile İsrail arasında yaşanan gerginlik nedeniyle Tel Aviv yönetimini suçladı. Öte yandan Birleşmiş Milletler İsrail'in "misket bombası" kullandığı yönündeki iddialar üzerine arama çalışması başlattı.
3.09.2019 Dünya
Açık açık tehdit ettiler: Ağır bedel ödeyecek...
Açık açık tehdit ettiler: Ağır bedel ödeyecek... İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hizbullah'ın İsrail'e tekrar saldırması durumunda Lübnan'ın "ağır bedel ödeyeceğini" söyledi. İran Dışişleri ise, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah örgütü ile İsrail arasında yaşanan gerginlik nedeniyle Tel Aviv yönetimini suçladı. Öte yandan Birleşmiş Milletler İsrail'in "misket bombası" kullandığı yönündeki iddialar üzerine arama çalışması başlattı.
2.09.2019 Dünya
Tanksavarla vurdular! Sığınaklar açıldı...
Tanksavarla vurdular! Sığınaklar açıldı... İsrail, Lübnan'dan İsrail tarafına tanksavar atışı yapıldığını bildirdi. İsrail ordusu saldırıya karşılık verirken Lübnan Başbakanı Hariri uluslararası topluma yükselen tansiyonun düşürülmesi için müdahale çağrısı yaptı.
1.09.2019 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş İdlib açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş İdlib açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bizim İdlib'de gözlem noktalarımızdaki askerlerimiz mahsur durumda değil, kimse de mahsur bırakamaz" dedi.
23.08.2019 Siyaset
Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatı olacak!
Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatı olacak! Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Cumhuriyet tarihinde ilk defa ana vatanı çevreleyen üç denizde 103 geminin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilecek "Mavi Vatan 2019 Tatbikat"ı bugün başlayacak.
27.02.2019 Gündem
"İsrail ile Hizbullah'ın savaşma ihtimali düşük"
"İsrail ile Hizbullah'ın savaşma ihtimali düşük" İsrailli askeri yetkili, Lübnan sınır hattında başlatılan Kuzey Kalkanı Operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamada, bölgede durumun kritik olduğunu ancak savaş ihtimalinin "şu an için" düşük olduğunu belirtti.
11.12.2018 Dünya
Tünel iddialarını araştıracak UNIFIL ekibi bölgeye ulaştı
Tünel iddialarını araştıracak UNIFIL ekibi bölgeye ulaştı Lübnan'ın güneyinde konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'nün (UNIFIL), Lübnan-İsrail sınırında "Hizbullah'a ait tüneller olduğu" iddialarını araştırmak üzere gönderdiği teknik ekip İsrail'e ulaştı.
6.12.2018 Dünya
Hizbullah İsrail operasyonu karşısında sessiz
Hizbullah İsrail operasyonu karşısında sessiz Lübnan merkezli örgüt, İsrail ordusunun sınırda bulduğu tünellerin ardından giriştiği operasyon için herhangi bir resmi açıklama yapmadı.
5.12.2018 Dünya
İsrail'in iddialarına sert tepki: Suriye topraklarını bombalamak için...
İsrail'in iddialarına sert tepki: Suriye topraklarını bombalamak için... Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, İsrail'in, Beyrut'taki bazı yerleşim yerlerinde silah depolarının olduğu yönündeki iddialarıyla güneydeki gerginliği sürdürmek istediğini söyledi.
23.10.2018 Dünya
Lübnan tezkeresi Resmi Gazete'de
Lübnan tezkeresi Resmi Gazete'de Türkiye'nin, Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarıyla verdiği desteğin süresinin 31 Ekim'den itibaren bir yıl uzatılmasına ilişkin TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı.
19.10.2018 Siyaset
Türkiye'ye teşekkür ettiler
Türkiye'ye teşekkür ettiler Lübnan Savunma Bakanı Yakup es-Sarraf, Lübnan ordusunu desteklediği için Türkiye'ye teşekkür etti.
18.10.2018 Dünya
Lübnan'dan Türkiye'ye teşekkür!
Lübnan'dan Türkiye'ye teşekkür! Lübnan Savunma Bakanı Yakup es-Sarraf, Roma’da 15 Mart'ta yapılan Lübnan Ulusal Ordusu ve İç Güvenlik Güçlerine Destek İçin Uluslararası Destek Grubu Bakanlar Toplantısı'nda Lübnan ordusunu desteklediği için Türkiye'ye teşekkür etti.
17.10.2018 Dünya
Tezkere kabul edildi! Türk askerinin Lübnan'daki görev süresi uzatıldı
Tezkere kabul edildi! Türk askerinin Lübnan'daki görev süresi uzatıldı Türkiye'nin Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler (BM) Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarıyla verdiği desteğin süresinin 31 Ekim 2018 tarihinden itibaren bir yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
16.10.2018 Siyaset
BMGK, UNIFIL'in görev süresini uzattı
BMGK, UNIFIL'in görev süresini uzattı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Lübnan'ın güneyinde konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'nün (UNIFIL) görev süresini uzattı.
30.08.2018 Dünya
İsrail, Lübnan sınırında duvar inşa ediyor
İsrail, Lübnan sınırında duvar inşa ediyor İsrail, Lübnanlı yetkililerden gelen itiraz ve endişe açıklamalarına rağmen iki ülke sınırındaki duvar inşasına devam ediyor.
8.02.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Unıfıl ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki unıfıl haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.