Çatalhöyük'te ikinci mahalleye rastlandı!
Çatalhöyük'te ikinci mahalleye rastlandı! Çatalhöyük Neolitik Kenti Kazı Başkanı Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Umut Türkcan, "Yeni kazdığımız alanda bir sokak olgusunu görüyoruz ve hatta ikinci bir mahalleyi ortaya çıkarıyoruz" dedi.
13.07.2021 Kültür Sanat
Türkiye için muhteşem haber! Eşi benzeri yok, ilk kez açıklandı...
Türkiye için muhteşem haber! Eşi benzeri yok, ilk kez açıklandı... Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Göbeklitepe yakınında 11 yeni tepenin daha keşfedildiğini bildirdi. Bakan Ersoy, Göbeklitepe çevresindeki 100 kilometrelik bir hat üzerinde 11 tane daha nokta tepenin olduğunu belirterek "Buradan detayını ilk kez vermiş olacağız ve artık 12 tepe diyeceğiz. 12 tepe ile ilgili büyük bir çalışma var, tamamlanmak üzere, eylül ayında tanıtımını yapacağız. Dünyada çok popüler bir yer haline gelecek, hatta Güneydoğu'nun Piramitleri diyebiliriz buna. Lansman yapıldıktan sonra çok fazla ses getirecek, Türkiye'nin eşi benzeri olmayan bir hazinesi olarak düşünüyoruz" diye konuştu.
27.06.2021 Gündem
Afrodisias Antik Kenti nerede? Afrodisias Antik Kenti'ni kim buldu? Afrodisias (Afrodisyas) Antik Kenti'nin tarihçesi ve kalıntıları
Afrodisias Antik Kenti nerede? Afrodisias Antik Kenti'ni kim buldu? Afrodisias (Afrodisyas) Antik Kenti'nin tarihçesi ve kalıntıları Mitolojide aşkın ve güzelliğin tanrıçası Afrodit'in kenti olarak bilinen Afrodisias (Afrodisyas) Antik Kenti Anadolu topraklarında en iyi korunan antik kentlerden biridir. Geçmişi 7 bin yıl öncesine uzansa da en ihtişamlı devrini Roma döneminde yaşamış olan Afrodisias, antik çağda aşkın ve güzelliğin tanrıçası olarak tanımlanan Afrodit'e adanmış kentler arasında en ünlüsü olarak biliniyor. Peki, Afrodisias Antik Tiyatrosu nerede? Afrodisias Antik Kenti kim buldu? Afrodisias Antik Kenti'nin tarihçesi ve kalıntıları hakkında merak edilenler...
19.05.2020 Gündem
Safranbolu konakları beyaza büründü
Safranbolu konakları beyaza büründü UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesinde tarihi konaklar beyaz örtüyle kaplandı.
28.02.2019 Yaşam