Uluslararası

Uluslararası

Son dakika uluslararası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uluslararası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uluslararası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uluslararası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uluslararası gelişmeleri de dahil olmak üzere 66.027 uluslararası haberi bulunmuştur. Tüm uluslararası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Galatasaray'da Dursun Özbek aday olduğunu duyurdu
Galatasaray'da Dursun Özbek aday olduğunu duyurdu Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 25 Mayıs'ta yapılacak başkanlık seçiminde yeniden aday olduğunu açıkladı.
27.04.2024 Süper Lig
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 5 milletlerarası anlaşma, Resmi Gazete'de yayımlandı.
27.04.2024 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarımızla 'Hürkuş' olacağız!
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarımızla 'Hürkuş' olacağız! Havacılık ve savunma şirketlerinin temsilcileriyle buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayii anlamında başkalarının kanatlarıyla uçma gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Başkan Görgün, "Biz kendi kanatlarımızla ‘Hürkuş’ olacağız" dedi.
26.04.2024 Gündem
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük Dünyanın önde gelen perakende liderlerini bir araya getiren The Retail Summit 23-24 Nisan tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirildi. Zirve kapsamında Körfez pazarını mercek altına alan panelde konuşan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, bölgede Türk ürünlerine ve Türk kültürüne büyük ilgi olduğunu söyledi.
26.04.2024 Ekonomi
Türkiye ve Kırgızistan karar verildi! Geçiş belgesi kotaları kaldırılıyor
Türkiye ve Kırgızistan karar verildi! Geçiş belgesi kotaları kaldırılıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ve Kırgızistan arasında 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren uluslararası kara yolu taşımacılığında ikili ve transit taşımalardan geçiş belgesi kotalarının kaldırılması ve serbestleştirilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.
26.04.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
Türk Hava Yolları, 2023 yılında tüm zamanların yolcu rekorunu kırdı
Türk Hava Yolları, 2023 yılında tüm zamanların yolcu rekorunu kırdı Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları (THY) 2023 yılında taşıdığı 83,4 milyon yolcuyla tüm zamanların rekorunu kırdı.
25.04.2024 Ekonomi
Mardin Derik'te 21 kişinin öldüğü kazanın duruşmasına 5 sanık da katılmadı; şoför ‘mevsimlik işçi’ olduğu için gelmemiş
Mardin Derik'te 21 kişinin öldüğü kazanın duruşmasına 5 sanık da katılmadı; şoför ‘mevsimlik işçi’ olduğu için gelmemiş Mardin’in Derik ilçesinde 2 TIR'ın neden olduğu, 1 polis memurunun şehit, 20 sivilin hayatını kaybettiği, 47 kişinin ise yaralandığı kazaya ilişkin tutuksuz 5 sanığın yargılandığı davanın 5’inci duruşmasına sanıklar katılmadı. Sanık şoförlerden Yunus Şataflı’nın avukatı aracılığıyla mahkemeye ‘mevsimlik işçi’ olduğu için duruşmaya katılmama mazeretini bildirdiği belirtildi.
25.04.2024 Gündem
TÜRKBESD Başkanı Sığın, yeni evlenecekleri uyardı!
TÜRKBESD Başkanı Sığın, yeni evlenecekleri uyardı! Türkiye Beyaz Eşya Sanayiciler Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Gökhan Sığın, 2024 yılı ilk çeyreğinin değerlendirmesini yapmak için basın toplantısı düzenlendi. Beyaz eşya fiyatlarında da artış olacağını vurgulayan Sığın, "Enflasyon hala yüksek. Türk parasının değer kaybı da, kuru da takip ediyoruz" dedi.
25.04.2024 Gündem
Dışişleri'nden 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
Dışişleri'nden 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz Dışişleri Bakanlığı, bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaların reddedildiğini bildirdi.
24.04.2024 Gündem
Kesme altın için kritik uyarı yapıldı!
Kesme altın için kritik uyarı yapıldı! Son dönemde piyasada çeyrek ve Cumhuriyet altını bulunurluğunda yaşanan sıkıntılardan dolayı vatandaşların tercihi değişti. Piyasada ‘kesme altın’ olarak tabir edilen altınlara ilgi arttı. Peki kesme altın almanın bir sakıncası var mı?
24.04.2024 Ekonomi
RTÜK Başkanı Şahin, 23 Nisan’ı Hataylı depremzede çocuklarla kutladı; Çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir
RTÜK Başkanı Şahin, 23 Nisan’ı Hataylı depremzede çocuklarla kutladı; Çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir araya geldiği depremzede çocuklara hediye verip, sohbet etti. Şahin, “RTÜK olarak, çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir. Sizlerin neşesi ve mutluluğu, umut dolu olması toplumun geleceği için büyük önem taşır” diye konuştu.
23.04.2024 Gündem
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 23 Nisan Konseri
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 23 Nisan Konseri Adalar Çocuk ve Gençlik Orkestrası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla terminalde konser verdi.
23.04.2024 Gündem
TFF'den iddialara yanıt: FIFA ve UEFA ile ilişkilerimiz üst düzeyde devam etmektedir
TFF'den iddialara yanıt: FIFA ve UEFA ile ilişkilerimiz üst düzeyde devam etmektedir Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'le ilgili bugün gündeme gelen iddialara yanıt verdi.
23.04.2024 Süper Lig
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret düzenledi. Resmi temaslarda bulunan Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan 'Öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız' dedi. DEM Parti'li belediyelerdeki olaylara tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır." ifadelerini kullandı. İsrail'in Filistin'deki katliamına bir kez daha sert tepki gösteren Erdoğan, "Şunu bilelim ki, zamanın Hitler'i Netanyahu ve suç ortakları hesap vermekten kaçamayacak." dedi.
23.04.2024 Gündem
Adana Portakal Çiçeği Karnavalı kendi rekorunu kırdı! Türkiye'de bir ilk gerçekleşti! Giden bir daha gitmek istiyor
Adana Portakal Çiçeği Karnavalı kendi rekorunu kırdı! Türkiye'de bir ilk gerçekleşti! Giden bir daha gitmek istiyor Bu yıl 12. kez düzenlenen ve yüz binlerce kişinin sokaklarda kutladığı Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı çok sayıda eğlenceli ve kültürel etkinliğin ardından sona erdi. Karnaval için Adana’ya gelen yerli ve yabancı turistler 1 hafta boyunca sokakları doldurdu. Karnavalda kent genelinde 310 tona yakın et tüketildiği açıklanırken, esnafın yüzü karnavalda güldü. İşte Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'yla ilgili detaylar...
24.04.2024 Adana
Erdoğan'ın Irak ziyaretini yazdılar: Yeni bir dönemin müjdecisi!
Erdoğan'ın Irak ziyaretini yazdılar: Yeni bir dönemin müjdecisi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin güney komşusu Irak'ı ziyareti, hem yerel hem de uluslararası basında büyük ses getirdi. Yerel basına göre Bağdat'ta tarihi bir dönüm noktasını temsil eden yol haritasının ilk adımları atıldı, uluslararası medya ise Türkiye ve Irak arasında imzalanan anlaşmaları öne çıkardı.
23.04.2024 Gündem
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Haziran ayından itibaren hızla düştüğünü göreceğiz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Haziran ayından itibaren hızla düştüğünü göreceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonda düşüş mesajı verdi. Yabancı yatırımcının Türkiye’ye güvendiğini vurguladı. Türkiye'nin not görünümünün pozitife çevrilmesinin, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin notunu arttıracağı anlamına geldiğini belirtti.
23.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten kredi notu ve enflasyon açıklaması
Bakan Şimşek'ten kredi notu ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Türkiye'ye olan ilgi somut kaynak girişine dönmüş durumda" dedi.
23.04.2024 Ekonomi
Şırdan ve kebap stokları tükendi! Vatandaşlar lezzete doydu
Şırdan ve kebap stokları tükendi! Vatandaşlar lezzete doydu Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda kent genelinde 310 tona yakın et tüketildiği açıklanırken, esnafın yüzü karnavalda güldü.
23.04.2024 Adana
Bakan Işıkhan: 1 Mayıs'ı farklı kutlayacağız
Bakan Işıkhan: 1 Mayıs'ı farklı kutlayacağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "13'üncü Çalışma Meclisi’ni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.
22.04.2024 Gündem
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul'da sanayi arsası konusunda bir çalışma yapıyoruz. Şöyle bir hedefimiz var. İstanbul'da sanayi arsası satın almak artık çok kolay değil. Var olan çok pahalı. Biz bütün Trakya'yı, Çanakkale, Bursa, Sakarya ve bütün çevredeki Organize Sanayi Bölgeleri'ni canlı izleyen, OSB radarı gibi çalışacak bir sistem kurguluyoruz” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
Karnavala 1.5 milyondan fazla ziyaretçi katıldı! Ekonomiye büyük katkı sağladı
Karnavala 1.5 milyondan fazla ziyaretçi katıldı! Ekonomiye büyük katkı sağladı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına dahil edilen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 13 Nisan’dan bu yana düzenlenen çok sayıda eğlenceli ve kültürel etkinliğin ardından sona erdi
22.04.2024 Adana
Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, kaç yaşında, eşi kim? Patiswiss kimin, sahibi kim? Patiswiss CEO açıklaması
Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, kaç yaşında, eşi kim? Patiswiss kimin, sahibi kim? Patiswiss CEO açıklaması Patiswiss markasının ürettiği çikolatanın küflü çıktığına dair paylaşım yapan bir tüketiciye, Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun verdiği yanıt tepki çekti. "Karşında biz ve dev Migros var" ifadelerini kullanan Tunaoğlu, daha sonra paylaşımını sildi. Tunaoğlu'na tepkilerin büyümesinin ardından Migros, Patiswiss ürünlerini mobil uygulamasından kaldırdı. Söz konusu olayın gündem olmasının ardından Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun kim olduğu merak edilmeye başlandı. Peki, Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, kaç yaşında, atiswiss kimin, sahibi kim? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu eşi kim?
22.04.2024 Yaşam
Adana Valisi Köşger: 30'un üzerinde noktada binlerce kültürel etkinlik düzenledik
Adana Valisi Köşger: 30'un üzerinde noktada binlerce kültürel etkinlik düzenledik Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
22.04.2024 Vatan TV

Benzer Haber Etiketleri

Uluslararası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uluslararası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.