Ulusal Yas

Ulusal Yas

Son dakika ulusal yas haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ulusal yas ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ulusal yas haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ulusal Yas

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ulusal yas gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.172 ulusal yas haberi bulunmuştur. Tüm ulusal yas haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yenişehir Dünya ve Avrupa Triatlon Yarışları başlıyor!
Yenişehir Dünya ve Avrupa Triatlon Yarışları başlıyor! Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası, Mersin'in Yenişehir İlçesinin ev sahipliğinde 20-21 Nisan’da düzenlenecek. 5 kıtadan toplamda 380 sporcu bu hafta sonu Yenişehir’in adından söz ettiren triatlon parkurunda yarışacağı belirtildi.
19.04.2024 Gündem
Rusya'da katliam! Onlarca ölü ve yaralı var, teröristlerin kimlikleri belli oldu, Putin'den ilk mesaj
Rusya'da katliam! Onlarca ölü ve yaralı var, teröristlerin kimlikleri belli oldu, Putin'den ilk mesaj Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus Belediye Binası'nda yer alan konser salonuna silahlı saldırganlar tarafından gerçekleştirilen saldırıda 90'dan fazla kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi yaralandı. Rusya Devlet Başkanı Putin'den ilk açıklama gelirken, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Medvedev 'ölüme ölüm' mesajı verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki terör saldırısı nedeniyle 1 günlük ulusal yas (24 Mart) ilan edildiğini duyurdu. Putin, saldırıyı gerçekleştiren 4 kişi dahil toplam 11 kişinin gözaltında olduğunu söyledi. Öte yandan saldırı yapan teröristlerin kimliği belli oldu
23.03.2024 Dünya
Çekya’daki saldırıda hayatını kaybedenler anılıyor
Çekya’daki saldırıda hayatını kaybedenler anılıyor Çekya'daki Charles Üniversitesi'ne yönelik düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 15 kişi için anma töreni düzenlendi.
22.12.2023 Dünya
10 Kasım okullar tatil mi, okullar 10 Kasım'da yarım gün mü? Cuma günü yoklama alınacak mı, ders işlenecek mi?
10 Kasım okullar tatil mi, okullar 10 Kasım'da yarım gün mü? Cuma günü yoklama alınacak mı, ders işlenecek mi? Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da tüm yurtta saygı ve sevgiyle anılırken Ulu Önder’in ölüm yıldönümünde resmi tatil olup olmadığı sorgulanıyor. Öğrenciler ve veliler arama motorlarına yönelerek 10 Kasım'da okullar tatil mi, okullar 10 Kasım Cuma yarım gün mi? 10 Kasım okul var mı, okullar 10 Kasım Cuma açık mı? Sorularının yanıtını araştırıyor.
6.11.2023 Gündem
20 Ekim 2023 Star Tv yayın akışı! Yalı Çapkını bu akşam yayınlanacak mı? Açıklama az önce geldi
20 Ekim 2023 Star Tv yayın akışı! Yalı Çapkını bu akşam yayınlanacak mı? Açıklama az önce geldi 20 Ekim Star Tv yayın akışı araştırılmaya devam ediyor. Yalı Çapkını dizisiyle alınana karar son dakika açıklandı. Cuma akşamları yayınlanan ve başrollerinde Mert Ramazan Demir, Afra Saraçoğlu'nun yer aldığı Yalı Çapkını yayın akışından kaldırıdı. Gazze'de yaşanan savaş dolayısıyla ülkemizde milli yas ilan edildi. Star Tv ulusal yas nedeniyle Yalı Çapkını yeni bölümü yayınlamama kararı aldı. Peki 20 Ekim Yalı Çapkını bu akşam yayınlanacak mı?
20.10.2023 Televizyon
TV'de neden siyah kurdele var? Kanallarda neden siyah kurdele gösteriliyor, televizyondaki siyah kurdelenin anlamı nedir?
TV'de neden siyah kurdele var? Kanallarda neden siyah kurdele gösteriliyor, televizyondaki siyah kurdelenin anlamı nedir? İsrail’in Gazze’de hastaneyi hedef alması sonucunda 471 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda sivil de yaralandı. Saldırı tüm dünyada tepkiyle karşılanınca Türkiye de harekete geçti. Peki, Kanallarda neden siyah kurdele var?
19.10.2023 Gündem
Suriye’deki saldırıda can kaybı 100’ü aştı
Suriye’deki saldırıda can kaybı 100’ü aştı Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, harp okulu mezuniyet törenine düzenlenen SİHA saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 100’ü aştığını açıkladı. Suriye rejimi, saldırının ardından 3 günlük ulusal yas ilan etti.
5.10.2023 Dünya
Ermenistan Bayrağı Anlamı Nedir? Ermenistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Ermenistan Bayrağı Anlamı Nedir? Ermenistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Dünya da bulunan tüm ülke bayraklarının kendi tarihine özgü anlamlar içermektedir. Bu durum ülkelerin tarihte yaşadıkları savaşlar, toplum değer yargıları ve milletinin ülke topraklarına sahip çıkmasıyla doğru orantılıdır. 
5.09.2023 Eğitim
Göçmen faciasında şoke eden gelişme! Yunanistan iddiası! "100 çocuk vardı"
Göçmen faciasında şoke eden gelişme! Yunanistan iddiası! "100 çocuk vardı" Yunanistan'da yüzlerce kişinin öldüğü göçmen faciasına ilişkin yeni açıklamalar yapıldı.
30.06.2023 Gündem
Hakan Fidan ve Ömer Çelik Berlusconi’nin cenaze törenine katılacak
Hakan Fidan ve Ömer Çelik Berlusconi’nin cenaze törenine katılacak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İtalya eski Başbakanı Berlusconi’nin cenaze törenine katılmak üzere İtalya’ya gidiyor
14.06.2023 Gündem
Yas ne zaman bitiyor, milli yas bitti mi? Ulusal yas uzatıldı mı?
Yas ne zaman bitiyor, milli yas bitti mi? Ulusal yas uzatıldı mı?  Milli yas ne zaman bitiyor, yas bitti mi? Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıkladı. Vatandaşlar milli yasın bitip bitmediğini, uzatılıp uzatılmadığını merak ediliyor. Peki, Milli yas bitti mi 2023? Milli yas uzatıldı mı, devam edecek mi? Milli yas ne zaman bitecek, uzatılacak mı?  
14.02.2023 Gündem
Milli yas ne demek? Bayraklar neden yarıya indirilir?
Milli yas ne demek? Bayraklar neden yarıya indirilir? Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Türkiye yasa boğuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye'de 7 gün süreyle milli yas ilan etti. Peki milli yas ne demek? Milli yas ilan edilince ne olur? İşte detaylar...
6.02.2023 Gündem
10 Kasım bayrak asılır mı? 10 Kasım bayrak yarıya iner mi, evlere, işyerlerine, binalara 10 Kasım’da bayrak asılır mı?
10 Kasım bayrak asılır mı? 10 Kasım bayrak yarıya iner mi, evlere, işyerlerine, binalara 10 Kasım’da bayrak asılır mı? 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında bayram asımına ilişkin araştırmalar başladı. Binalara, evlerinin balkonlarına, işyerlerine bayrak asmak isteyen vatandaşlar “10 Kasım bayrak asılır mı? 10 Kasım bayrak yarıya iner mi?” sorularına yanıt arıyor. Peki, 10 Kasım bayrak asılır mı?
9.11.2022 Gündem
Venezuela’da toprak kayması: 22 ölü, en az 50 kayıp
Venezuela’da toprak kayması: 22 ölü, en az 50 kayıp Venezuela’da yoğun yağışların ardından meydana gelen toprak kayması sonucu 22 kişinin hayatını kaybettiği, 50'den fazla kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.
9.10.2022 Dünya
Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmalardan kötü haber! Can kaybı 48’e yükseldi
Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmalardan kötü haber! Can kaybı 48’e yükseldi Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmalarda 10 Kırgız’ın daha hayatını kaybetmesi ile çatışmalardaki toplam can kaybı 48’e yükseldi.
18.09.2022 Dünya
Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesi Holyroodhouse Sarayı'nda!
Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesi Holyroodhouse Sarayı'nda! İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in cenazesi İskoçya'nın başkenti Edinburgh'taki Holyroodhouse Sarayı'na taşındı.
11.09.2022 Dünya
İngiltere'de 10 günlük ulusal yas başladı
İngiltere'de 10 günlük ulusal yas başladı İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı ünvanına sahip Kraliçe II. Elizabeth'in ölümü ile İngiltere yas tutmaya başladı. Bayraklar yarıya indirildi, etkinlikler iptal edildi, Kraliyet Ailesi resmi internet sitesini geçici olarak kullanıma kapattı.
9.09.2022 Dünya
Kraliçe 2. Elizabeth kimdir? Kraliçe Elizabeth’in çocukları kim? Kraliçe Elizabeth’in biyografisi!
Kraliçe 2. Elizabeth kimdir? Kraliçe Elizabeth’in çocukları kim? Kraliçe Elizabeth’in biyografisi! Kraliçe Elizabeth hayatını kaybetti. İngiltere’de yas ilan edildi. Yapılan açıklamada, Kraliçe 2. Elizabeth’in İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybettiği duyuruldu. Peki, Kraliçe 2. Elizabeth kimdir? Kraliçe Elizabeth’in çocukları kim? Kraliçe 2. Elizabeth’in eşi ve babası kim? Kraliçe Elizabeth’in biyografisi!
8.09.2022 Dünya
21 Mayıs 1864 Çerkes sürgünü ve soykırımı! Çerkes sürgünü nedir, neden oldu? 21 Mayıs 1864’te ne oldu, Çerkes soykırımını kim yaptı?
21 Mayıs 1864 Çerkes sürgünü ve soykırımı! Çerkes sürgünü nedir, neden oldu? 21 Mayıs 1864’te ne oldu, Çerkes soykırımını kim yaptı? Çerkes soykırımı 158 yıldönümü ile unutulmadı. Çarlık Rusya tarafından sürgüne gönderilen ve büyük çoğunluğu açlık ve susuzluktan 1864 sürgünde ölenler bir kez daha anılıyor. Kuzey Kafkas halklarının sürgüne zorlanması ile başlayan Çerkes sürgününde ölenlerin dışında, Çerkesler bir de sürüldükleri topraklarda hastalık, açlık ve yoksullukla karşı karşıya kalmıştır. En büyük kitlesel nüfus hareketlerinden biri olarak 600 bin ile 900 bin arasında insanın hayatını kaybettiği Çerkes sürgünü nedir, neden oldu? 21 Mayıs 1864’te ne oldu, Çerkes soykırımını kim yaptı? İşte 21 Mayıs 1864 Çerkes sürgünü ve soykırımı!
21.05.2022 Gündem
Soma faciası yıldönümü tarihi-nedeni! Soma maden faciası ne zaman oldu, 301 madencinin öldüğü Soma faciası neden ve nasıl oldu, dava ne durumda?
Soma faciası yıldönümü tarihi-nedeni! Soma maden faciası ne zaman oldu, 301 madencinin öldüğü Soma faciası neden ve nasıl oldu, dava ne durumda? Soma 8. Yılında da unutulmadı. 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin hayatını kaybettiği, 162'sinin yaralandığı Soma faciası Twitter’da da en çok konuşulan konulardan biri oldu. Peki, Soma maden faciası ne zaman oldu, 301 madencinin öldüğü Soma faciası neden ve nasıl oldu, dava ne durumda? İşte Soma faciası yıldönümü tarihi ve nedeni…
13.05.2022 Gündem
Soma faciası sözleri - Soma 301 madenci için anma mesajları! Soma maden faciası ne zaman ve nasıl oldu, kazanın nedeni ve tarihi ne?
Soma faciası sözleri - Soma 301 madenci için anma mesajları! Soma maden faciası ne zaman ve nasıl oldu, kazanın nedeni ve tarihi ne? Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan Soma faciasında hayatını kaybedenler ölüm yıldönümlerinde anılıyor. Yangın, vardiya değişimi sırasında meydana geldi ve 787 işçi patlama sırasında yer altında kaldı. 17 Mayıs 2014'te, toplamda 301 kişinin hayatını kaybettiği ve içeride kimse kalmaması sebebiyle kurtarma çalışmalarının sona erdiği açıklandı. Biz de 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın yıldönümünde Soma faciasıyla ilgili sözler derdik. Madencileri anmak, maden kazalarının çoğunluğunun ihmal ve denetleme eksikliğinden kaynaklandığını vurgulamak için Soma 301 madenci için anma mesajları burada! Peki, Soma maden faciası ne zaman, neden ve nasıl oldu, Soma faciasının nedeni ve tarihi ne?
13.05.2022 Gündem
Kazakistan’da 164 kişi hayatını kaybetti bayraklar yarıya indirildi! Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev: Darbe girişimini atlattık...
Kazakistan’da 164 kişi hayatını kaybetti bayraklar yarıya indirildi! Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev: Darbe girişimini atlattık... Kazakistan’da akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların ardından düzenlenen protestoların şiddetli olaylara dönüşmesi sonucu 164 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, hayatını kaybeden vatandaşlar için 10 Ocak’ta ulusal yas ilan edilmesi kararını aldığını açıklamıştı. Kararın ardından bugün hayatını kaybeden vatandaşlar için ülkede hükümet binalarının tümünde ve yurt dışı temsilciliklerde bayraklar yarıya indirildi. İnternet erişiminin 5 gün boyunca kesik olduğu bölgede bugün erişim yeniden sağlandı.
10.01.2022 Dünya
Haiti’de yakıt tankeri infilak etti! 40 ölü
Haiti’de yakıt tankeri infilak etti! 40 ölü Son dakika haberi... Haiti’nin Cap-Haitien kentinde yakıt taşıyan bir tankerin infilak etmesi sonucu 40’a yakın kişi hayatını kaybetti. Haiti Başbakanı Ariel Henry, düzinelerce yaralı olduğunu belirtti.
14.12.2021 Dünya
10 Aralık 2016 saldırısı! 10 Aralık 2016 Beşiktaş patlaması nasıl oldu, Beşiktaş patlamasını kim yaptı? 10 Aralık Beşiktaş patlaması şehitleri isimleri…
10 Aralık 2016 saldırısı! 10 Aralık 2016 Beşiktaş patlaması nasıl oldu, Beşiktaş patlamasını kim yaptı? 10 Aralık Beşiktaş patlaması şehitleri isimleri… 10 Aralık 2016 Beşiktaş patlaması şehitleri isimleri ile 10 Aralık Beşiktaş patlaması olayı hakkındaki detaylar sorgulanıyor. İstanbul Dolmabahçe'de bulunan Vodafone Arena Stadı yakınlarında Cumartesi akşamı düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda, 36'sı emniyet mensubu, sekizi sivil en az 44 kişi hayatını kaybetti. Söz konusu saldırının üzerinden 5 yıl geçti. Peki, 10 Aralık 2016 Beşiktaş patlaması nasıl oldu, Beşiktaş patlamasını kim yaptı? 10 Aralık 2016 şehitleri isimleri ve Beşiktaş patlaması hakkında merak edilen diğer detaylar…
10.12.2021 Yaşam
Atatürk neden öldü? Atatürk’ün hastalığı siroz nedir, siroz hastalığı neden olur, belirtileri nelerdir?
Atatürk neden öldü? Atatürk’ün hastalığı siroz nedir, siroz hastalığı neden olur, belirtileri nelerdir? Atatürk neden öldü, Atatürk hastalığı neydi? Soruları günün anlamı nedeniyle en çok sorgulanan sorulardan oldu. 10 Kasım Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün üzerinden 83. yıl geçti. Ulusal yas günümüzde vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Atatürk’ün hastalığı sirozu araştırmaya başladı. Peki, Siroz hastalığı nedir, siroz hastalığı neden olur, belirtileri nelerdir?
10.11.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ulusal Yas ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ulusal yas haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.