Gazete Vatan Logo

TV'de neden siyah kurdele var? Kanallarda neden siyah kurdele gösteriliyor, televizyondaki siyah kurdelenin anlamı nedir?

İsrail’in Gazze’de hastaneyi hedef alması sonucunda 471 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda sivil de yaralandı. Saldırı tüm dünyada tepkiyle karşılanınca Türkiye de harekete geçti. Peki, Kanallarda neden siyah kurdele var?

TV'de neden siyah kurdele var? Kanallarda neden siyah kurdele gösteriliyor, televizyondaki siyah kurdelenin anlamı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de 3 günlük milli yas ilan edildiğini duyurdu. Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissediyoruz. Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehidimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde 3 günlük millî yas ilan edilmiştir.”

TV ekranlarında yası simgeleyen siyah kurdele logosu yer alıyor.

MİLLİ YASTA NELER OLUR?

Ulusal yas veya milli yas, bir ülkenin halkının büyük bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eylemlerinin gerçekleştirildiği günlerdir. Bu günler; o ülkeden veya başka bir yerden önemli bir kişinin veya kişilerin ölümü, cenazesi veya bunların yıl dönümü nedeniyle hükûmetler tarafından ilan edilir. Ayrıca, bir ülkede gerçekleşen doğal afet, facia, kaza, savaş veya terör saldırısı sonrasında da ulusal yas ilan edilebilir. Milli yas ilan edilen günlerde bayraklar yarıya indirilir. O ülkedeki eğlence programları iptal edilir. Milli yas günleri resmi tatil sayılmaz.

Haberin Devamı