Uçak Motoru

Uçak Motoru

Son dakika uçak motoru haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uçak motoru ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uçak motoru haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uçak Motoru

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uçak motoru gelişmeleri de dahil olmak üzere 318 uçak motoru haberi bulunmuştur. Tüm uçak motoru haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’nin ilk askeri uçak motoru ateşlendi!
Türkiye’nin ilk askeri uçak motoru ateşlendi! TUSAŞ Motor Sanayii (TEI) tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk askeri turbofan motoru TEI-TF6000 başarıyla ateşlendi. TEI Eskişehir tesislerinde TEI-TF6000 motorunun tamamlanmış hali ilk kez tanıtıldı, geliştirilmeye devam ediliyor.
21.03.2024 Gündem
Kızılelma ve Anka’ya milli motor yolda! İşte detaylar...
Kızılelma ve Anka’ya milli motor yolda! İşte detaylar... İHA ve helikopter motorlarının ardından insansız savaş uçakları için üretilen Türkiye’nin ilk turbofan motoru TEI-TF6000 de yola çıkmaya hazırlanıyor.
29.09.2023 Gündem
TEKNOFEST'te yerli uçak motoru sürprizi! TEI Genel Müdürü Akşit açıkladı
TEKNOFEST'te yerli uçak motoru sürprizi! TEI Genel Müdürü Akşit açıkladı TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, yerli uçak motoru üretiminde artık son aşamaya geldiklerini belirterek, bazı motorlarda imalatın bazılarında ise test çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
1.09.2023 Ekonomi
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: Stratejik ürünler bazında bazı sürprizlerimiz olacak
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: Stratejik ürünler bazında bazı sürprizlerimiz olacak Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, bugün açılan Türkiye'nin ilk bor karbür tesisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İsmail Demir ayrıca Milli Muharip Uçak (MMU), Hürjet, Anka-3 ve Atak-2 projeleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İsmail Demir "Stratejik ürünler bazında bazı sürprizlerimiz olacak" dedi.
19.03.2023 Ekonomi
Yerli savaş gemisi TF-2000'de flaş gelişme! 'Çok yakında başlıyor...'
Yerli savaş gemisi TF-2000'de flaş gelişme! 'Çok yakında başlıyor...' Son dakika haberi... Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Türkiye'nin yeni savaş gemisi TF-2000 ile ilgili son dakika gelişmesini duyurdu. İsmail Demir, hava savunma muhribi (TF-2000) ihalesine çok yakında çıkacaklarını ve teklifleri alacaklarını bildirdi. Demir, yeni ihracat stratejisi çalışmalarında ise belirli bir aşamaya gelindiğine dikkati çekerek, bunu bir toplantıyla duyuracaklarını ifade etti.
20.08.2021 Bilim ve Teknoloji
'TF-2000 ihalesine çok yakında çıkılacak'
'TF-2000 ihalesine çok yakında çıkılacak' Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, hava savunma muhribi (TF-2000) ihalesine çok yakında çıkacaklarını ve teklifleri alacaklarını bildirdi.
20.08.2021 Bilim ve Teknoloji
'Toz metal' üretimi yapılacak
'Toz metal' üretimi yapılacak Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İleri Alaşımlar Üretim Merkezi Projesi kapsamında savunma sanayi ile medikal sektörde kullanılan ve Türkiye'de üretilmeyen, eklemeli imalatın ham maddesi toz metal üretimi yapacak.
17.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Ukrayna'dan flaş açıklama: Türkiye ile roket fırlatma aracı üretimini görüşüyoruz
Ukrayna'dan flaş açıklama: Türkiye ile roket fırlatma aracı üretimini görüşüyoruz Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstrilerinden Sorumlu Bakanı Oleg Uruskiy, Türkiye ile ortak 'roket fırlatma aracı' üretimini görüştüklerini açıkladı.
7.12.2020 Dünya
İlk Milli Helikopter Motoru üretiminde tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar
İlk Milli Helikopter Motoru üretiminde tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk millî helikopter motoru TEİ-TS1400’ün teslimine ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, tank-palet fabrikası ile ilgili CHP'nin iddialarına da yanıt verdi, "Yapılan işlemin adı satış-özelleştirme değildir. İşletme devridir. BMC'ye 25 yıllığına işletme yapılan fabrikanın Katar'a satışı kesinlikle söz konusu değildir." dedi.
5.12.2020 Siyaset
Milli savaş uçağının motoru için iş birliği anlaşması
Milli savaş uçağının motoru için iş birliği anlaşması HAVELSAN, sahip olduğu simülasyon yazılımı teknolojisiyle Milli Muharip Uçak Projesi'nden sonra yerli uçak motoru geliştirilmesine de destek verecek.
8.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye uçak motoru için ilk adımı attı
Türkiye uçak motoru için ilk adımı attı Türkiye uçak motoru üretmek için kritik bir toplantıya imza attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstrilerinden Sorumlu Bakanı Oleg Uruskiy ve aralarında uçak üreticisi Antonov, uçak motoru üreticisi Motor-Sich gibi Ukrayna savunma ve uçak sanayiinin önemli firmalarından temsilcileriyle bir araya geldi.
29.08.2020 Gündem
Kalkışa hazırlanan uçağın motoru yandı
Kalkışa hazırlanan uçağın motoru yandı Rusya’da bir yolcu uçağının sağ kanadında bulunan motor, uçak kalkışa hazırlandığı sırada alev aldı.
18.01.2020 Dünya
Alman ThyssenKrupp kurucusu olduğu DAX endeksinden çıkarılıyor
Alman ThyssenKrupp kurucusu olduğu DAX endeksinden çıkarılıyor Alman çelik üreticisi ve teknoloji firması ThyssenKrupp'ın, 23 Eylül'den sonra Alman DAX endeksinden çıkartılacağı bildirildi.
5.09.2019 Ekonomi
Rolls-Royce, Siemens’in elektrikli uçak bölümünü satın aldı
Rolls-Royce, Siemens’in elektrikli uçak bölümünü satın aldı Siemens, elektrikli uçak bölümünü (eAircraft) dünyanın en büyük uçak motoru üreticilerinden İngiltere merkezli Rolls-Royce`a satmak için anlaşma imzaladı.
19.06.2019 Ekonomi
THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı: İstanbul Havalimanı mega aktarma merkezi olacak
THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı: İstanbul Havalimanı mega aktarma merkezi olacak THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, "İstanbul Havalimanı, Türkiye havacılığının bundan sonraki gelişiminde lokomotif görevi yapacak. Sunduğu kapasite ve slot imkanlarıyla mega bir aktarma merkezi olacak." dedi.
1.12.2018 Ekonomi
Savunma Sanayii Başkanı Demir'den F-35 ve Altay tankı açıklaması
Savunma Sanayii Başkanı Demir'den F-35 ve Altay tankı açıklaması Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "F-35 projesinin ortakları arasında siyasi zeminde oluşan tartışmaların bir etkisi yok" dedi.
19.10.2018 Gündem
NATO'dan 'Mig' mezarlığına hava üssü
NATO'dan 'Mig' mezarlığına hava üssü NATO, Batı Balkanlar’daki ilk hava üssünü Mig uçaklarının bulunduğu, Mig mezarlığına kurmayı planlıyor.
13.10.2018 Dünya
THY'den yarı zamanlı iş arayan öğrencilere müjdeli haber
THY'den yarı zamanlı iş arayan öğrencilere müjdeli haber Türk Hava Yolları'ndan yarı zamanlı iş arayan üniversite öğrencileri için müjdeli haber geldi. THY, 18 kentteki havalimanlarında part time görev yapacak çalışma arkadaşı aradığını ilan ederek başvuruları kabul etmeye başladı.
16.04.2018 Ekonomi
Yerdekiler havalandı uçak bulamıyoruz
Yerdekiler havalandı uçak bulamıyoruz Geçen kış düşen yolcu sayısı nedeniyle 30 uçağını park pozisyonuna çeken THY, aldığı önlemler ve stratejik hamlelerle ‘take off’ pozisyonuna geçti. THY’nin Başkanı İlker Aycı “Talep arzın ötesine geçti artık uçak yetmiyor. Bu yıl 69 milyon yolcuyu taşıyacağız” dedi
24.11.2017 Ekonomi
THY 2018'de 7 bin kişi alacak
THY 2018'de 7 bin kişi alacak Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, önümüzdeki yıl 7 bin kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını söyledi.
24.11.2017 Ekonomi
Türkler ile İngilizler anlaştı!
Türkler ile İngilizler anlaştı! Kale Grubu ve dünyanın en büyük uçak motor üreticilerinden Rolls-Royce, Türkiye'ye uçak motorları geliştirmek için anlaştı.
24.10.2017 Ekonomi
Çanakkale’nin ‘akıllı  yol haritası’ tamam
Çanakkale’nin ‘akıllı yol haritası’ tamam Çanakkale’nin “akıllı şehir” vizyonuna katkı vermeyi amaçlayan Aklım Fikrim Çanakkale projesinde birinci faz tamamlandı.
1.06.2017 Ekonomi
MS-21 tipi Rus yolcu uçağı ilk deneme uçuşunu yaptı
MS-21 tipi Rus yolcu uçağı ilk deneme uçuşunu yaptı Rus İrkut şirketi tarafından imal edilen MS-21 tipi yolcu uçağı, ilk deneme uçuşunu gerçekleştirdi.
28.05.2017 Dünya
Türkiye engel tanımadı! ABD'ya rağmen harekete geçiyoruz...
Türkiye engel tanımadı! ABD'ya rağmen harekete geçiyoruz... Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, helikopter motoru geliştirmek için tasarım şirketi kurulacağını bildirdi. ABD, 'Bizim teknolojimiz var, transfer edelim' diyordu.
25.05.2017 Ekonomi
Milli savaş uçağımızı havalandıracak imza
Milli savaş uçağımızı havalandıracak imza Kale Grubu ve Rolls-Royce, Türkiye için uçak motoru geliştirmek için el sıkıştı. Ortak şirket kuracak olan iki grup, Türkiye’nin milli savaş uçağı TF-X’e motor üretecek. Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay, “İlk motoru 2023 yılında uçurmak hedefimiz var” dedi
8.05.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Uçak Motoru ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uçak motoru haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.