Gazete Vatan Logo
EkonomiRolls-Royce, Siemens’in elektrikli uçak bölümünü satın aldı

Rolls-Royce, Siemens’in elektrikli uçak bölümünü satın aldı

Rolls-Royce, Siemens’in elektrikli uçak bölümünü satın aldı

Siemens, elektrikli uçak bölümünü (eAircraft) dünyanın en büyük uçak motoru üreticilerinden İngiltere merkezli Rolls-Royce`a satmak için anlaşma imzaladı.

Rolls-Royce, Siemens’in elektrikli uçak bölümünü satın aldı.Siemens’ten yapılan açıklamada, Siemens’in kendi bünyesinde oluşturduğu bir startup up şirketi olan Siemens eAircraft'ın Rolls-Royce’a satılması konusunda Paris Havacılık Fuarı’nda anlaşma imzalandığı belirtildi.

Siemens eAircraft’ın Almanya’da ve Macaristan’da 180 kişiye istihdam sağladığı belirtilen açıklamada, söz konusu anlaşmanın finansal detaylarına dair bilgi verilmedi.

Açıklamada, anlaşmanın Rolls-Royce’nın uçaklar için “elektrik ve hibrid elektrik kaldırma sistemleri” konusunda lider tedarikçi olma hedefine yönelik olduğu belirtilirken, satın almanın gerekli izinler alındıktan sonra 2019 sonunda tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin

En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizifavorilerinize ekleyin.

Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin