Türkiye'de Bir İlk

Türkiye'de Bir İlk

Son dakika Türkiye'de bir ilk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türkiye'de bir ilk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türkiye'de bir ilk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye'de Bir İlk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye'de bir ilk gelişmeleri de dahil olmak üzere 200 türkiye'de bir ilk haberi bulunmuştur. Tüm türkiye'de bir ilk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de bir ilk! Oto hırsızlarının korkulu rüyası olacak: 10 dakikada çalıntı araç belirlenecek
Türkiye'de bir ilk! Oto hırsızlarının korkulu rüyası olacak: 10 dakikada çalıntı araç belirlenecek Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından Türkiye’de ilk olduğu belirtilen 'Araç İnceleme Atölyesi' kuruldu. Aracın çalıntı olup olmadığını 10 dakikada tespit ettiklerini belirten Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Şenol Mavi, “Burası oto hırsızlık farelerinin korkulu rüyası olacak” dedi.
4.10.2023 Gündem
Türkiye'de ilk defa bu büyüklükte silah sistemleri geliştirildi! Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na “Boran Obüsü”
Türkiye'de ilk defa bu büyüklükte silah sistemleri geliştirildi! Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na “Boran Obüsü” Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen ve pilot test eğitimlerini aşamasını başarıyla tamamlayan“105 mm Boran Obüsü" Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterine girdi. Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdürü İlhami Keleş, "Boran Obüsümüz klasik tip ve eski nesil sistemlerinin yerini alarak ordumuza büyük bir hareket yeteneği ve etkili ateş desteği sağlayacak.5 adet mürettebat ile hedefe dakikada 6 atım yapabilmektedir" dedi.
12.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Türkiyede bir ilk! Asansörler ayakla çağrılacak, hava NASA sistemi ile temizlenecek
Türkiyede bir ilk! Asansörler ayakla çağrılacak, hava NASA sistemi ile temizlenecek Corona virüs tedbirleri kapsamında geçici bir süre ziyarete kapalı olan alışveriş merkezleri faaliyetlerine başladı. Yeni normal hazırlıklarının devam ettiği alışveriş merkezlerinde, asansörler ayak pedalları ile kontrol edilirken, havalandırma için NASA'nın uzay istasyonu sistemi uygulanacak.
28.05.2020 Gündem
50 yıllık hayal gerçek oluyor
50 yıllık hayal gerçek oluyor 1970’lerde ilk ihalesi yapılan Türkiye’nin en yüksek köprüsü, Bitlis’in Hizan ile Siirt’in Pervari ilçeleri arasında yapılarak açılış için gün sayıyor.
6.11.2019 Gündem
Türkiye un ihracatında dünyada 1'inci!
Türkiye un ihracatında dünyada 1'inci! Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye'nin un ihracatında dünyada 1'inci ve makarna ihracatında 2'nci sırada olduğunu söyledi. Güldal, "Son 10 yılda un ihracatımız 2 katına, makarna ihracatımız 6 katına, yumurta ve beyaz et ihracatımız 4 katına çıktı" dedi.
5.11.2019 Ekonomi
Yüz binlerce memur katıldı: Rekor kırıldı...
Yüz binlerce memur katıldı: Rekor kırıldı... Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, tüm kamu çalışanlarını kapsayan Kamu-Veri anketine 863 bin kişinin katıldığını belirterek, “Bu bir dünya rekorudur. Bu veri üzerinden Türkiye’nin insan kaynakları yönetimini, politikalarını, yöntemlerini ortaya çıkaracağız. Bir anlamda kamunun tomografisini çekiyoruz” dedi.
14.08.2019 Çalışma Hayatı
Emine Erdoğan'dan engelli gençlere 'Hawking' örneği
Emine Erdoğan'dan engelli gençlere 'Hawking' örneği Türkiyede bir ilk olma özelliği taşıyan 'Engelsiz Üniversite'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, "Bilim insanı Stephen Hawking eğer bizlere bir şeyler öğrettiyse o da engelli olmanın başarıya mani olmadığıdır" dedi.
5.03.2019 Siyaset
Türkiye'de ilk kez yapıldı!
Türkiye'de ilk kez yapıldı! Isparta’da doğuştan vajinası olmayan 24 yaşındaki hastaya, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kalın bağırsağından vajina yapıldı
11.12.2014 Sağlık
Babacan Yapı Cityscap Fuarı'nda
Babacan Yapı Cityscap Fuarı'nda Babacanyapı, yeni projelerini Dubai yatırımcısı ile 8 - 10 Ekim tarihlerinde Cıtyscap fuarında buluşturmaya hazırlanıyor.
2.10.2013 Arşiv
Türkiye'de bir ilk!
Türkiye'de bir ilk! Giresun'un Bulancak ili Belediye Başkanlığı için...
12.09.2013 Siyaset
Türkiye'nin de ‘şarap üstadı’ var!
Türkiye'nin de ‘şarap üstadı’ var! 312 şarap üstadı arasında ilk kez bir Türk
29.09.2021 Gündem
Sporun ve eğitimin iki büyük markası BJK Koleji’nde buluştu
Sporun ve eğitimin iki büyük markası BJK Koleji’nde buluştu BJK Koleji, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’yla aynı çatı altında birleşti.
22.08.2009 Futbol
Led ekranlı show aracı
Led ekranlı show aracı 360° dönebilen 20m² LED ekran ile 15 saat kesintisiz yayın
13.03.2009 Bilim ve Teknoloji
Bilim Kurulu Üyesi Prof Şener'den Strep A bakterisi uyarısı! 'Ölümcül olabilir'
Bilim Kurulu Üyesi Prof Şener'den Strep A bakterisi uyarısı! 'Ölümcül olabilir' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Strep A bakterisine bağlı olarak antibiyotiksiz iyileşme döneminde enfeksiyon sonrası çocuklarda kalp zarı iltihabı, kalp iltihabı, eklem iltihabı ve böbrek iltihabı görülebildiğini belirtti. Prof. Dr. Alper Şener, bu yüzden Strep A bakterisi görülen çocuklarda antibiyotik tedavisinin şart olduğuna dikkat çekti.
30.01.2023 Gündem
İstiklal Caddesi saldırısında terörist Ahlam Albashır'ın ses kaydı ortaya çıktı
İstiklal Caddesi saldırısında terörist Ahlam Albashır'ın ses kaydı ortaya çıktı İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısına ilişkin Ahlam Albashır'ın savcılık ifadesinin detayları belli oldu. Albashır ifadesinde, çantada bomba olduğunu bilmediğini belirterek "Elledim çantayı içindeki yumuşak bir şeydi, üstte cips falan vardı. Uyuşturucu sandım. Bıraktım" ifadelerini kullandı. Tutuklanan Ammar Jarkas’ın Albashır’a olay sonrası ses kaydı attığı ortaya çıktı. Öte yandan Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli tutuklandı. İşte haberin detayları...
18.11.2022 Gündem
Memur, işçi milyonları ilgilendiriyor! Bakan duyurdu, yeni tedbirler yolda
Memur, işçi milyonları ilgilendiriyor! Bakan duyurdu, yeni tedbirler yolda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Vatandaşımızın rahat etmesi lazım onun içinde dar gelirlileri, işçileri, memurları rahatlatacak tedbirleri aldık yeni tedbirlerimizde yolda. Paketlerle dar gelirlileri rahatlatacak tedbirleri alıyoruz” dedi.
9.09.2022 Ekonomi
Türkiye'nin bilişim şirketleri Dubai'den dünyaya açılacak
Türkiye'nin bilişim şirketleri Dubai'den dünyaya açılacak Teknoloji ihracatının artırılması amacıyla hayata geçirilen Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve e-Turquality programları kapsamında yerli bilişim şirketleri desteklenerek dünya pazarına açılacak. Programın ilk uygulama noktası olan Dubai'de uluslararası teknoloji pazarlama ofisinin açılış hazırlıklarında son aşamaya gelinirken; şirketlere hibeden, pazarlamaya kadar geniş bir yelpazede destek verilecek.
29.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Vaka sayılarında patlama yaşanıyor! Yüzde 50'yi geçti, o illerde...
Vaka sayılarında patlama yaşanıyor! Yüzde 50'yi geçti, o illerde... Koronavirüs vakalarında artış yaşanıyor. Uzman isimden korkutan açıklama geldi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, koronavirüs vakalarının hızla yükseldiğini belirterek, "Ülkemizde 10 bin civarında pozitif vakamız var. Haftalık 60 bin civarı veriliyor ama her gün sayı artıyor. Vaka artışı yüzde 10 ila 20 civarında ilerlerken şimdi yüzde 50yi gördü. Bayramlarda mümkün mertebe bir araya gelmemek gerekiyor. Sarılıp öpüşmeden maskeleri takıp selamlaşarak bayramı kutlamalıyız" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
9.07.2022 Gündem
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan: Enflasyonu kalıcı olarak düşürmekte kararlıyız
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan: Enflasyonu kalıcı olarak düşürmekte kararlıyız AK Parti İstanbul İl Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Ekonomi Buluşmaları programında konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, enflasyonun tüm dünyanın sorunu olduğunu söyleyerek enflasyonu kalıcı olarak düşürmekte kararlı olduklarını vurguladı. Bu yıl turizm gelirlerinde artış beklediklerini belirten Gürcan, 20 milyon ton buğday rekoltesi beklediklerini ve kıtlık olmayacağını vurguladı. Gürcan, "Şu anda tüm dünyanın gözü Türkiyede. Türkiyeden ithalat yapmak için tüm dünya sanayicilerimizin kapsını aşındırıyor. Bunu gayet iyi biliyoruz" dedi.
6.06.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: Bu yıl ücretsiz başlıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: Bu yıl ücretsiz başlıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması ve Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan, eğitim-öğretimdeki ücretsiz kitap dağıtımına ilişkin "Bir yenilik daha yapıyoruz; yardımcı kaynaklarımızı da öğrencilerimize ulaştıracağız. Bu yeni uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
2.06.2022 Siyaset
Yaz ayı yaklaşırken flaş karar! 'Zorundayız' dedi ve açıkladı: Yasaklayacağız
Yaz ayı yaklaşırken flaş karar! 'Zorundayız' dedi ve açıkladı: Yasaklayacağız Yaz ayı yaklaşırken flaş kararı duyurdu. Bakan Kirişci açıkladı. Artık girişler yasaklanacak. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçen yıl meydana gelen orman yangınlarını hatırlatarak, "Asıl olan yangınlar çıkmadan ormanlarda gerekli tedbirleri almaktır. Bu çerçevede de biz Orman Genel Müdürlüğü olarak bu yangınların olmaması adına birtakım tedbirler de almak zorundayız. Bu kapsamda belirli tarihlerde ormanlara girişleri yasaklayacağız. Vatandaşlarımızın piknik olarak kullandıkları alanlar da dahil bazı tedbirleri almak zorundayız" dedi.
21.04.2022 Gündem
Cem Garipoğlu'nun ölmediği iddiası sonrası flaş açıklama: Mezarı açtıracağız
Cem Garipoğlu'nun ölmediği iddiası sonrası flaş açıklama: Mezarı açtıracağız Cem Garipoğlu tarafından 3 Mart 2009'da vahşice öldürülen Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut'un Garipoğlu'nun intiharıyla ilgili 8 yıldır içimde taşıdığı şüphesini anlatması gündeme bomba gibi düştü. Haberin ses getirmesinin ardından açıklamalarda bulunan aile avukatı Rezan Epözdemir "Süreyya Karabulut'un ölenin Cem Garipoğlu olup olmadığına dair kafasında ciddi soru işaretlerinin olduğu, bu konuda vicdanen rahatsız olduğu ve bayramdan sonra mezarın açılmasını isteği ile ilgili kendisini aradım, bu yönde bir talepleri olduğunda derhal gerekli hukuki süreci başlatabileceğimizi ifade ettim. Kendisi de telefonda biraz duygulandı ve bayramdan sonra bu konuyla ilgili dönüş yapacağını ifade etti" dedi.
11.04.2022 Yaşam
TBMM Başkanı Şentop: Türkiye, savaşla barış arasında da bir köprü
TBMM Başkanı Şentop: Türkiye, savaşla barış arasında da bir köprü TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Rusyanın, Ukraynaya yönelik askeri harekatında öncelikle insani krizin durdurulmasının gerektiğini belirterek, Acil bir ateşkes daha sonrada kalıcı bir ateşkesin sağlanması, sonrada iki ülke arasında ve bölgemizde barışı tesis edecek, güçlendirecek adımlar atılması lazım. Bu konuda iki ülkeyle konuşabilen tek bir ülke var o da Türkiye. Çeşitli eleştirilerle Türkiyeye saldıranlar bugün Türkiyenin bu anlamda adım atabilecek tek ülke olduğunu gördüler. Türkiye, savaşla barış arasında da bir köprü" dedi.
18.03.2022 Gündem
GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde yerlilik hamlesi
GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde yerlilik hamlesi Türk Telekom, 5G'deki stratejik çalışmalarında birlikte yol alacağı yerli şirketleri GSMA Mobil Dünya Kongresi öncesinde duyurdu. Millî sorumluluk anlayışıyla yerli teknolojilerle iş birliği yapan Türk Telekom, Akıllı Tarım alanında 5G uygulamaları geliştirmek üzere Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin teknoloji iştiraki TARNET ile önemli bir iş birliğine imza attı.
26.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Turkovac aşısı ile ilgili sevindiren gelişme! İki varyanta karşı etkili
Turkovac aşısı ile ilgili sevindiren gelişme! İki varyanta karşı etkili Koronavirüs salgınına karşı Turkovac aşısını geliştiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Varyantlarlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Alfa ve delta virüsüne karşı Turkovac'ın koruyuculuğunu tespit ettik. Şimdi de Omicron varyantı ile ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.
25.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye'de Bir İlk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye'de bir ilk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.