Türkiye Barolar Birliği Başkanı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı

Son dakika Türkiye Barolar Birliği Başkanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türkiye Barolar Birliği Başkanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türkiye Barolar Birliği Başkanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye barolar birliği başkanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 948 türkiye barolar birliği başkanı haberi bulunmuştur. Tüm türkiye barolar birliği başkanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni avukatlar mesleklerine ilk adımı törenle attılar
Yeni avukatlar mesleklerine ilk adımı törenle attılar Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan avukatlara düzenlenen törenle ruhsatnameleri takdim edildi.
19.02.2024 Adana
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bankacılarla görüştü
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bankacılarla görüştü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yöneticileriyle bir araya geldi. Görüşmede, Türk lirası mevduatların payını artırmaya yönelik düzenlemeler, makroihtiyati çerçevede sadeleşme ve miktarsal sıkılaşma adımlarıyla birlikte dezenflasyon süreci kapsamında para politikası görünümü toplantının konuları arasında yer aldığı öğrenildi.
12.02.2024 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Atık yüz maskelerini yakıta çeviren yöntem geliştirdi
Atık yüz maskelerini yakıta çeviren yöntem geliştirdi Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Indiana eyaletinde bulunan Purdue Üniversitesi, Davidson School of Engineering Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde araştırmacı olarak çalışan kimya yüksek mühendisi Dr. Çağrı Ün, kullanılmış atık yüz maskelerini yakıta çeviren teknolojiyi geliştirdi. Yapılan yenilikçi çalışma, uluslararası Processes Dergisi tarafından 238 eser arasından seçilerek kapak sayısı oldu.
24.01.2024 Adana
TBB Başkanı Çakar'dan dolar, enflasyon ve faiz tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar, enflasyon ve faiz tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar para politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dolar için 40 liraya yükseleceğini tahmin ettiğini belirten Çakar, enflasyonun da yüzde 40 seviyelerinde gerçekleşeceğini söyledi. Çakar, Merkez Bankası'nın faizi son kez artırıp son çeyrekte de düşürmeye başlayabileceğini ifade etti.
24.01.2024 Ekonomi
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye'nin son tartışmaları dikkate alındığında, yüksek mahkemelerimiz arasındaki görüş farklarının da ortaya çıktığını düşündüğümüzde; demokratik, kuşatıcı, maddeler arasındaki çelişkileri ortadan kaldıracak yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu açık" dedi.
14.11.2023 Gündem
Yeni 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi' Resmi Gazete'de
Yeni 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi' Resmi Gazete'de Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
21.09.2023 Çalışma Hayatı
TCMB Başkanı Erkan'dan OVP sonrası önemli mesaj
TCMB Başkanı Erkan'dan OVP sonrası önemli mesaj Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, OVP açıklanması üzerine TBB yönetim kurulu ile bir araya geldi. Erkan bankacılık sektörünün varlık ve yükümlülüklerinde Türk Lirası cinsi kalemlerin ağırlıklarının artırılmasına yönelik uygulamalardaki kararlılıklarını vurguladı.
11.09.2023 Ekonomi
5 pilot il seçildi: 'Çocuk Hakları Merkezi' kurulacak
5 pilot il seçildi: 'Çocuk Hakları Merkezi' kurulacak Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) iş birliğinde, çocukların adalete eşit erişiminin sağlanması için pilot seçilen Adana, Aydın, Batman, Erzurum ve Trabzon'da 'Çocuk Hakları Merkezi' kurulacak.
9.06.2023 Gündem
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu?
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu? TSK'ya yönelik açıklamaları nedeniyle, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi. Peki, Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı?
11.01.2023 Gündem
Erdoğan imzaladı! Türkiye'nin İsrail büyükelçisi belli oldu
Erdoğan imzaladı! Türkiye'nin İsrail büyükelçisi belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı kararnameyle, yeni büyükelçiler belli oldu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal BM Daimi Temsilciliği'ne, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı ise AB Daimi Temsilciliği'ne getirildi. Buna göre Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atandı. Ayrıca, Tel Aviv Büyükelçiliği'ne Şakir Özkan Torunlar ve Londra Büyükelçiliği'ne Bakan Çavuşoğlu'nun Özel Müşaviri Büyükelçi Koray Ertaş görevlendirildi.
6.10.2022 Gündem
Avukatlık asgari ücret tarifesi belli oldu
Avukatlık asgari ücret tarifesi belli oldu Avukat ücretleriyle ilgili son dakika gelişmesi. Yeni avukatlık ücretleri resmen açıklandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından onaylanan avukatlık asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Avukatlara hukuki yardımlar, davalar, yürütülecek işlemler karşılığında ödenecek yeni ücretler belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan tarifede en düşük asgari ücret 700 lirayken, en yüksek ücret ise 57 bin 600 lira oldu.
3.09.2022 Çalışma Hayatı
Ali Erbaş'a hakaret davasında 11 avukata hapis cezası istemi
Ali Erbaş'a hakaret davasında 11 avukata hapis cezası istemi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cuma hutbesindeki sözlerine ilişkin yaptıkları açıklama nedeniyle, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan'ın da aralarında bulunduğu 11 avukatın 'hakaret' suçundan yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, sanıkların ayrı ayrı 1 yıldan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
20.06.2022 Gündem
CHP'li Altay: Mahkemeye siyaset girerse adalet kalmaz
CHP'li Altay: Mahkemeye siyaset girerse adalet kalmaz CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Mahkemeye siyaset girerse adalet kalmaz. Tıpkı ibadethaneye siyaset girerse ibadet kalmayacağı gibi" dedi.
27.04.2022 Siyaset
Diyanet ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında iş birliği
Diyanet ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında iş birliği Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında iş birliği protokolü imzalandı.
11.04.2022 Gündem
Türkiye için kritik açıklama! 'Bu sene maalesef' dedi ve kötü haberi verdi
Türkiye için kritik açıklama! 'Bu sene maalesef' dedi ve kötü haberi verdi Türkiye için kritik açıklama geldi. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekatının turizm sezonunu olumsuz etkileyeceğini belirterek, "2019 yılında ülkenin turizmden kazancı 35 milyar dolar, pandemi döneminde 2020 yılında bu oran 12 milyar dolara düştü, geçen sene 24-25 milyar dolarla kapattı. Ancak bu sene maalesef Rusya-Ukrayna krizi vesilesi ile hedef 35-40 milyar dolarken Ukrayna-Rusya krizi biraz negatif etkileyebilir" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
1.04.2022 Ekonomi
Onur Anıtı'na saldıran sanık: Uyuşturucu etkisindeydim
Onur Anıtı'na saldıran sanık: Uyuşturucu etkisindeydim Samsun'daki Onur Anıtı'nı halatla çekerek zarar verdikleri belirlenen ve 2 ayrı suçtan haklarında 9'ar yıl hapis istenen kuzenlerden Celali Rahman Fidan (39), ilk duruşmada " Ne yaptığımı ne dediğimi bilmiyordum. Uyuşturucu etkisindeydim” dedi. Batuhan Fidan (25) ise olayın bilgisi dışında gerçekleştiğini iddia etti.
29.03.2022 Gündem
Ankara Barosu Başkanı Koranel istifa etti
Ankara Barosu Başkanı Koranel istifa etti ANKARA Barosu Başkanı Kemal Koranel, Ankara Barosu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
23.03.2022 Gündem
Avukat Dilara Yıldız, son yolculuğuna uğurlandı
Avukat Dilara Yıldız, son yolculuğuna uğurlandı Eski nişanlısı tarafından öldürülen Avukat Dilara Yıldız, memleketi Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı. Acılı anne Elvan Akyel, “Benim şu anki öfkem acımdan daha büyük. Katil de ölmeli ama öyle idamla filan değil, acı çekerek ölmeli” dedi.
13.01.2022 Yaşam
Bakan Gül, TBB Başkanı Erinç Sağkan'ı kabul etti
Bakan Gül, TBB Başkanı Erinç Sağkan'ı kabul etti Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Erinç Sağkan ve beraberindeki heyeti kabul etti.
22.12.2021 Siyaset
Bakan Kasapoğlu: Gençlerimiz her konuda büyük gelişme içinde
Bakan Kasapoğlu: Gençlerimiz her konuda büyük gelişme içinde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Gençlerimiz her konuda büyük gelişme içinde. Ben gelecek adına çok umutluyum. Bu gençler bu ülkeyi büyük hedeflerine taşıyacak donanım ve meziyetlere fazlasıyla sahip. Ülkemizde ve dünyada umudu, adaleti, merhameti çoğaltacak olan gençlerdir" dedi.
21.12.2021 Gündem
TL mevduatlarına ilişkin yeni düzenleme! Bakan Nureddin Nebati'den son dakika açıklaması
TL mevduatlarına ilişkin yeni düzenleme! Bakan Nureddin Nebati'den son dakika açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nurettin Nebati, dövize endeksli Türk lirası menduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntılarını saat 14.00’te açıklayacağını bildirdi.
21.12.2021 Ekonomi
Euro kuru bugün ne kadar? Euro kaç TL, döviz kuru Euro alış satış fiyatı ne? 21 Aralık Euro kuru 2021!
Euro kuru bugün ne kadar? Euro kaç TL, döviz kuru Euro alış satış fiyatı ne? 21 Aralık Euro kuru 2021! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası verdiği mesajları ve açıkladığı ekonomi paketinden sonra döviz kurunda düşüş yaşandı. Dün yüzde 10'u aşkın değer kazanan döviz kuru saat 22.40 itibarıyla yüzde 30'dan fazla değer kaybetti. Euro/TL 14.10'a kadar düştü. Peki, Euro kuru bugün ne kadar, kaç TL? Döviz kuru Euro alış satış fiyatı ne? İşte 21 Aralık Euro kuru 2021…
21.12.2021 Ekonomi
Döviz kuru açıklaması! BDDK suç duyurusunda bulunacak...
Döviz kuru açıklaması! BDDK suç duyurusunda bulunacak... Döviz kurundaki olumlu seyri manipüle eden kişiler hakkında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu suç duyurusunda bulunacak.
21.12.2021 Ekonomi
Alpaslan Çakar kimdir, kaç yaşında, nereli? TBB Başkanı Alpaslan Çakar’ın biyografisi!
Alpaslan Çakar kimdir, kaç yaşında, nereli? TBB Başkanı Alpaslan Çakar’ın biyografisi! TBB Başkanı Alpaslan Çakar kimdir, nereli, kaç yaşında? Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası 1 milyar doların bozdurulduğunu açıkladı. Açıklamanın ardından Alpaslan Çakar'ın hayatı merak edilip, araştırılmaya başlandı. İşte, TBB Başkanı Alpaslan Çakar’ın biyografisi...
21.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Barolar Birliği Başkanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye barolar birliği başkanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.