Tbb

Tbb

Son dakika TBB haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TBB ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TBB haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tbb

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tbb gelişmeleri de dahil olmak üzere 301 tbb haberi bulunmuştur. Tüm tbb haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama Türkiye Bankalar Birliği, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "faiz artırma talimatı" verdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
18.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bankacılarla görüştü
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bankacılarla görüştü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yöneticileriyle bir araya geldi. Görüşmede, Türk lirası mevduatların payını artırmaya yönelik düzenlemeler, makroihtiyati çerçevede sadeleşme ve miktarsal sıkılaşma adımlarıyla birlikte dezenflasyon süreci kapsamında para politikası görünümü toplantının konuları arasında yer aldığı öğrenildi.
12.02.2024 Ekonomi
Sosyal medyadan gelen linke tıkladı, hayatının şokunu yaşadı!
Sosyal medyadan gelen linke tıkladı, hayatının şokunu yaşadı! Son zamanlarda dolandırıcılık haberlerinin artmasıyla birçok kişi büyük mağduriyet yaşadı. Tekirdağ'da sosyal medya hesabı Facebook'tan gelen bir linke tıklayan şahıs, açılan siteye bilgilerini girince 34 bin TL parasını kaptırdı.
26.07.2023 Gündem
5 pilot il seçildi: 'Çocuk Hakları Merkezi' kurulacak
5 pilot il seçildi: 'Çocuk Hakları Merkezi' kurulacak Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) iş birliğinde, çocukların adalete eşit erişiminin sağlanması için pilot seçilen Adana, Aydın, Batman, Erzurum ve Trabzon'da 'Çocuk Hakları Merkezi' kurulacak.
9.06.2023 Gündem
Kredi kartı borcu olanlara 6 ay erteleme
Kredi kartı borcu olanlara 6 ay erteleme Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından bankalardan resmi bir açıklama yapılarak kredi borçlarının 6 ay ertelendiği açıklandı
11.02.2023 Ekonomi
Deprem bölgesindeki kişilerin borcu erteleniyor
Deprem bölgesindeki kişilerin borcu erteleniyor Türkiye Bankalar Birliği, depremin bölge ekonomisinde yol açtığı olumsuz etkilere maruz kalan, ödeme güçleri olumsuz etkilenen banka müşterilerinin, talepleri halinde, bankalara olan vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi gelecek borçlarının vadesinin bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar ötelenmesine karar verdi.
6.02.2023 Ekonomi
TTB Başkanı Fincancı hakkında yeni karar!
TTB Başkanı Fincancı hakkında yeni karar! Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik açıklamaları nedeniyle "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılandığı davada, tutukluluğunun devamına karar verildi. Mahkeme, Sanık avukatlarının reddi hakim talebinin reddine karar vererek duruşmayı 11 Ocaka erteledi.
29.12.2022 Gündem
TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi
TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik açıklamaları nedeniyle hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılanan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma 29 Aralık'a ertelenirken, Fincancı ve avukatları, savcının mütalaasına karşı son savunmalarını yapacak.
23.12.2022 Gündem
Bakan Bozdağ: TTB ile ilgili yeni bir hazırlık yapıyoruz
Bakan Bozdağ: TTB ile ilgili yeni bir hazırlık yapıyoruz Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk Tabipleri Birliğine ilişkin çalışmayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
27.10.2022 Siyaset
TTB Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı
TTB Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından, soruşturma başlattı.
20.10.2022 Gündem
IBAN şartı getirildi! TBB'den onay alınacak, yapmayana ceza...
IBAN şartı getirildi! TBB'den onay alınacak, yapmayana ceza... Gelir İdaresi Başkanlığı harekete geçti. IBAN şartı getirildi. Cezai yaptımı bulunuyor. YouTuber, Blogger, TikToker'lar için geçerli. Sosyal medyadan gelir sağlayan kişilerin yüzde 15'lik vergi istisnasından yararlanabilmeleri için Türkiye’de kurulu bankalarda hesap açması ve istisna belgesi alması gerekiyor. Eğer Türkiye’de kurulu bankalarda hesap açılmadığı, elde edilen gelirin tamamının açılan banka hesabına yatırılmadığı veya eksik yatırıldığı tespit edilirse, kişi vergi cezası ile karşı karşıya kalabilir.
8.08.2022 Ekonomi
Diyanet ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında iş birliği
Diyanet ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında iş birliği Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında iş birliği protokolü imzalandı.
11.04.2022 Gündem
Türkiye için kritik açıklama! 'Bu sene maalesef' dedi ve kötü haberi verdi
Türkiye için kritik açıklama! 'Bu sene maalesef' dedi ve kötü haberi verdi Türkiye için kritik açıklama geldi. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekatının turizm sezonunu olumsuz etkileyeceğini belirterek, "2019 yılında ülkenin turizmden kazancı 35 milyar dolar, pandemi döneminde 2020 yılında bu oran 12 milyar dolara düştü, geçen sene 24-25 milyar dolarla kapattı. Ancak bu sene maalesef Rusya-Ukrayna krizi vesilesi ile hedef 35-40 milyar dolarken Ukrayna-Rusya krizi biraz negatif etkileyebilir" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
1.04.2022 Ekonomi
Onur Anıtı'na saldıran sanık: Uyuşturucu etkisindeydim
Onur Anıtı'na saldıran sanık: Uyuşturucu etkisindeydim Samsun'daki Onur Anıtı'nı halatla çekerek zarar verdikleri belirlenen ve 2 ayrı suçtan haklarında 9'ar yıl hapis istenen kuzenlerden Celali Rahman Fidan (39), ilk duruşmada " Ne yaptığımı ne dediğimi bilmiyordum. Uyuşturucu etkisindeydim” dedi. Batuhan Fidan (25) ise olayın bilgisi dışında gerçekleştiğini iddia etti.
29.03.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop, İlim Kültür Eğitim Vakfı programında konuştu
TBMM Başkanı Şentop, İlim Kültür Eğitim Vakfı programında konuştu TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İlim Kültür Eğitim Vakfı (İLKE) tarafından düzenlenen programa katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kültürel alandaki gelişmelerden şikayetçi olduğunu ifade ederek, Bunun birçok sebebi var. Uzun yıllar Türkiye'de sosyal hayattan, siyasi hayattan hatta eğitim öğretim hayatından önce kasten uzak tutulan daha sonra da bazı hassasiyetleri sebebiyle kendisini ondan uzak tutan geniş bir toplum kesimi var" dedi.
29.01.2022 Siyaset
Bakan Gül, TBB Başkanı Erinç Sağkan'ı kabul etti
Bakan Gül, TBB Başkanı Erinç Sağkan'ı kabul etti Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Erinç Sağkan ve beraberindeki heyeti kabul etti.
22.12.2021 Siyaset
Erinç Sağkan kimdir? Türkiye Barolar Birliği yeni başkanı Erinç Sağkan nereli, kaç yaşında?
Erinç Sağkan kimdir? Türkiye Barolar Birliği yeni başkanı Erinç Sağkan nereli, kaç yaşında? Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) yeni başkanı Ramiz Erinç Sağkan oldu. 348 delegenin oy kullandığı seçimde 182 oy alan Ramiz Erinç Sağkan yeni başkan olurken, Metin Feyzioğlu ise 156 oy aldı. Peki, Erinç Sağkan kimdir?
6.12.2021 Gündem
KDK ile TBB arasında iş birliği protokolü imzalandı
KDK ile TBB arasında iş birliği protokolü imzalandı Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) arasında imzalanan protokol ile KDK'nin tavsiye kararlarının belediyeler tarafından daha etkin kullanılmasının sağlanması ve ortak eğitim programlarının yürütülmesi hedefleniyor.
17.11.2021 Gündem
Bankalarda yeni dönem! TBB resmen duyurdu...
Bankalarda yeni dönem! TBB resmen duyurdu... TBB'den flaş karar! Tüm bankalar için geçerli. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yeni kararı resmen duyurdu. Önemli bir adım atıldı. Tavsiye kararı bugün itibarı ile tebliğ edildi. Bankalar kendileri belirleyecek. TBB, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve 11. Kalkınma Planı kapsamında hayata geçirilecek değişiklikler ile ilgili tavsiye kararında bulundu.
2.11.2021 Ekonomi
Yapılandırma açıklaması! TBB duyurdu, 73.1 milyar lira...
Yapılandırma açıklaması! TBB duyurdu, 73.1 milyar lira... Yapılandırma ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada veriler ortaya kondu. Türkiye Bankalar Birliği 230 firma ile yeniden yapılandırma anlaşması yapıldığını açıkladı.
26.10.2021 Ekonomi
Şentop'tan 'seçim kanunları' açıklaması: 2022 Haziran'ına tamamlanması lazım
Şentop'tan 'seçim kanunları' açıklaması: 2022 Haziran'ına tamamlanması lazım TBMM Başkanı Mustafa Şentop, seçim kanunlarında yapılacak değişikliğe ilişkin, "2022 Haziran'ına kadar seçim kanunlarının tamamlanması lazım. 1 yıl sonra 2023 Haziran'ında seçim olacak. Henüz Meclis'e verilmiş bir teklif yok. Geldiği zaman şüphesiz hemen sevk ediyoruz" dedi.
22.09.2021 Siyaset
Sosyal medya kullanıyorsanız dikkat! Bu linke tıklayanın başı yanıyor
Sosyal medya kullanıyorsanız dikkat! Bu linke tıklayanın başı yanıyor Kripto para platformlarıyla ilgili dolandırıcılık haberleri artarken, yeni bir sahtekarlık türü tespit edildi. Sosyal medya kullanıyorsanız hesabınız tehlikede olabilir. Kripto para yatırımı bahane ediliyor. Çok sayıda kişi bu tuzağa düşüyor. Hesaplar, kullanıcılara gönderilen link ile ele geçiriliyor. Sahtekarlar, coin şirketine yatırım yapıldığı ve bu yatırımı 4’e, 5’e hatta 10’a katladıklarını gösteren dekontlar paylaşılarak kişinin takipçilerine de ulaşılıyor.
21.08.2021 Gündem
Banka borcu olanları ilgilendiriyor! Karar açıklandı, ödemeler öteleniyor
Banka borcu olanları ilgilendiriyor! Karar açıklandı, ödemeler öteleniyor Borcu olan vatandaşları ilgilendiren karar açıklandı. Borç ödemeleri ertelenecek. Ayrıca ihtiyacı olan kişilere finansman desteği sağlanacak. TBB tavsiye kararını açıkladı. Sel bölgesinde yasayanların banka borçlarının ertelenmesi ve kredi kolaylığı sağlanması istendi.
16.08.2021 Ekonomi
Borç erteleme kararı! Belge ile bankaya başvurun
Borç erteleme kararı! Belge ile bankaya başvurun Borçların ötelenmesi ile ilgili önemli bir karara imza atıldı. Belge ile kanıtlayan müşterilerin borçları ertelenecek. TBB tavsiye kararını açıkladı. Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Rize, Artvin ve Düzce'deki sel felaketinden etkilenen banka müşterilerinin talepleri halinde bankalara olan borçlarının ödenmesi, ertelenmesi ve finansman olanakları sağlanması konusunda tavsiye kararı aldı.
28.07.2021 Ekonomi
Kredi kullanan, bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Ücretsiz ve değişti...
Kredi kullanan, bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Ücretsiz ve değişti... Bankada hesabı olan, kredi kullanan herkesi çok yakından ilgilendiren düzenleme yapıldı. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) duyurdu. Kredi limit, borç bilgileri ile çek raporu güncellendi. Rapor, günde 1, ayda 4, yılda 24 sayıda ve ücretsiz olacak ve 7 Mayıs 2021 tarihinden itibaren, www.turkiye.gov.tr ve e-Devlet kapısı mobil uygulaması üzerinden alınabilecek.
7.05.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tbb ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tbb haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.