Türk Ordusu

Türk Ordusu

Son dakika TÜRK ORDUSU haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TÜRK ORDUSU ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TÜRK ORDUSU haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Ordusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk ordusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.991 türk ordusu haberi bulunmuştur. Tüm türk ordusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk ordusu İsrail'e fark attı! ABD dergisi Ortadoğu'nun en güçlü ordusunu seçti!
Türk ordusu İsrail'e fark attı! ABD dergisi Ortadoğu'nun en güçlü ordusunu seçti! ABD basınında yer alan bir habere göre Ortadoğu'nun en güçlü ordusu Türk ordusu seçildi. Türk ordusu 6 alanda İsrail'e fark attı.
4.02.2024 Gündem
Orta Doğu’nun en güçlü orduları belli oldu! İşte listede Türkiye'nin yeri
Orta Doğu’nun en güçlü orduları belli oldu! İşte listede Türkiye'nin yeri ABD merkezli Global Firepower, dünyanın en güçlü ordularını belirleyen listeyi yayınladı. Yapılan sıralamada; ülke ordularının hareket kabiliyeti, sahada uzun kalma gibi birçok faktör dikkate alınıyor. Listede Türk ordusu kaçıncı sırada yer alıyor? İşte dünyanın en güçlü ve büyük ordularının listesi...
30.01.2024 Dünya
ABD'den Yunanistan'a ücretsiz askeri araçlar! Türkiye havada, karada, denizde fark atınca Yunan basını 2030 yılını yazdı
ABD'den Yunanistan'a ücretsiz askeri araçlar! Türkiye havada, karada, denizde fark atınca Yunan basını 2030 yılını yazdı Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği hava, kara ve deniz araçlarıyla ordusunu, donanmasını ve hava kuvvetlerini güçlendirmesi Yunan basınında yer buldu. ABD'nin Türkiye’ye F-16 jetlerinin satılmasına onay vermesiyle birlikte Yunanistan'a da 40 adet F-35 savaş uçağı satışını yaptığını duyurması, Yunan basının Türk ordusu ile Yunan ordusunun güç dengesini karşılaştımasına neden oldu. 2030 yılındaki Türk ve Yunan ordusunu karşılaştıran Kathimerini gazetesi, iki ülkenin o yıllardaki askeri gücünü ele aldı.
29.01.2024 Dünya
Türkiye'nin hava harekatı dünya basınında yankı buldu!  Alman gazeteden skandal harita
Türkiye'nin hava harekatı dünya basınında yankı buldu! Alman gazeteden skandal harita Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki terör hedeflerinin imha edildiği hava saldırıları dünya basınında geniş yer buldu. Alman gazetesi ise skandal bir harita ile okurlarının karşısına çıktı.
14.01.2024 Gündem
4. Sınıf Milli Mücadele: Milli Mücadele Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Milli Mücadele: Milli Mücadele Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Milli mücadele ülkemizin tarihi açısından önemli bir dönemdir. Eğitim sisteminde bu konu ilk kez 4. sınıfta Sosyal bilimler dersinde işlenir.
25.12.2023 Eğitim
Sokak röportajında skandal sözler! Gözaltına alındı
Sokak röportajında skandal sözler! Gözaltına alındı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hakaret içerikli paylaşım yaptığı belirlenen bir kişinin gözaltına alındığını bildirirken, Bakırköy'de gerçekleştirilen bir sokak röportajıyla ilgili de harekete geçildiğini söyledi.
25.12.2023 Gündem
Bakırköy'de orduya ve askere hakaret ederek yayın yapan 2 kişiye tutuklama talebi
Bakırköy'de orduya ve askere hakaret ederek yayın yapan 2 kişiye tutuklama talebi Bakırköy'de, Türk askerine ve orduya yönelik hakaret içerikli söylemlerde bulunan ve adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 2’si 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.
25.12.2023 Gündem
Bakan Bayraktar'tan petrol müjdesi verildi
Bakan Bayraktar'tan petrol müjdesi verildi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Şırnak Gabar’da keşfedilen petrol sahasına ilişkin “Astsubayımız Esma Çevik ve şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın’ın adını verdiğimiz iki sahada, 2024 yılı petrol üretimi hedefi 100 bin varil” dedi.
14.12.2023 Ekonomi
Mudanya Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mudanya Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Mudanya Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mudanya Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Tarihte yapılmış olan bazı antlaşmalar halen büyük bir ilgi çekmeyi başarmaktadır. Bunlardan biriside Mudanya Ateşkes Antlaşması olarak bilinir. Özellikle Osmanlı Devleti'nin çöküşü ve sonrasında TBMM'nin kurulması birçok alanda farklı sonuçlar ortaya çıkarmıştır. TBMM'nin en önemli amacı ise barış antlaşmaları yaparak ülkeyi savaştan çıkarmak ve sınırları korumaktı. İşte bu doğrultuda Mudanya Ateşkes Antlaşması'nın büyük bir başarı olduğunu söyleyebiliriz. 
12.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük Zafer'in 101'inci yıl dönümüne ulaştığımız bu gurur günümüzde, aziz milletimizin, Kıbrıs Türkü'nün ve dünyanın dört bir yanındaki 7 milyonu aşkın vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyorum.
30.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj: KKTC'yi bir an evvel tanıyın
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj: KKTC'yi bir an evvel tanıyın Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Resmi Töreni’nde konuştu. Erdoğan, dünyaya KKTC'nin tanınması için çağrı yaparak "BM kürsüsünden yaptığım tarihi çağrıyı tekrarlıyorum. Gelin adadaki gerçeklere sırtınızı dönmeyin KKTC'yi bir an evvel tanıyın" dedi.
20.07.2023 Gündem
İstiklal Caddesi'ni kana bulayan terörist ilk savunmasını yaptı: Suriye'den gelirken bomba yanımızda değildi, İstanbul'da Bilal teslim aldı
İstiklal Caddesi'ni kana bulayan terörist ilk savunmasını yaptı: Suriye'den gelirken bomba yanımızda değildi, İstanbul'da Bilal teslim aldı İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 tarihinde 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısında bomba düzeneğini bırakan Ahlam Albashır mahkemede ilk kez savunmasını yaptı. Soruşturma aşamasındaki ifadesini değiştiren sanık Albashır, "Daha önce bunları anlatmadım. Suriye'den gelirken patlayıcı yanımızda değildi. Böyle bir şey olacağını bilmiyordum. Bombayı İstanbul'da Bilal teslim aldı" dedi.
17.07.2023 Gündem
Yunan basınından F-16, Ege Denizi ve İsveç yorumu: Erdoğan meydan okudu
Yunan basınından F-16, Ege Denizi ve İsveç yorumu: Erdoğan meydan okudu Yunan basını önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan NATO zirvesi öncesi Türkiye'nin dış politikasına dair geniş çaplı bir analiz yayınladı. Söz konusu analizin ana konusu ise F-16, Türk-Yunan ilişkileri ve İsveç konusu oldu.
3.07.2023 Dünya
101 pare top atışı nedir? Neden yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan için 101 pare top atışı neden yapılıyor?
101 pare top atışı nedir? Neden yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan için 101 pare top atışı neden yapılıyor? 101 pare top atışı neden yapılır sorusunun yanıtı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni için birçok şehirde yapılan 101 pare top atışı yapılıyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma bir gelenek olan 101 para top atışı nedir?
2.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinan Bey ile pazarlık yapmadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinan Bey ile pazarlık yapmadık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündemin merak edilen başlıklarını değerlendirdi. Sinan Oğan'ın ikinci tur desteğini de yorumlayan Erdoğan, "Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı. Muhalefet bu tür şeyler üzerinde spekülatif arayışlara girerler. Böyle bir talep olmadı." ifadelerini kullandı. "2. turda da milletim bu oyuna gelmeyecek gerekeni yapacaktır." diyen Erdoğan "Kılıçdaroğlu, iş 2. tura kalınca milliyetçiliğin önemini anladı. Milliyetçilerin adresi bellidir, Cumhur İttifakı'dır." diye konuştu.
22.05.2023 Gündem
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan Milli Mücadele ile 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’in ilk adımı atıldı... İşgal ile Cumhuriyet’in ilan edildiği 5 yıllık dönemde; kurtuluş, kuruluş ve Cumhuriyet’e geçiş, iç içe verilen destan gibi bir mücadele ile sağlandı...
19.05.2023 Gündem
Dünyanın en büyük ve en güçlü orduları belli oldu! İşte listede Türkiye'nin geride bıraktığı ülkeler
Dünyanın en büyük ve en güçlü orduları belli oldu! İşte listede Türkiye'nin geride bıraktığı ülkeler Dünyanın en büyük ordularını belirleyen 2023 listesi açıklandı. ABD merkezli Global Firepower, dünyanın en güçlü ordularını belirleyen listeyi yayınladı. Yapılan sıralamada; ülke ordularının hareket kabiliyeti, sahada uzun kalma gibi birçok faktör dikkate alınıyor. 2023 listesinde Türk ordusu kaçıncı sırada yer alıyor? İşte dünyanın en güçlü ve büyük ordularının listesi...
5.05.2023 Dünya
İlham Aliyev: Azerbaycan’da Bayraktar merkezi yapmaya karar verdik
İlham Aliyev: Azerbaycan’da Bayraktar merkezi yapmaya karar verdik Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Türkiye'nin en büyük teknoloji ve havacılık etkinliği TEKNOFEST'E katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
29.04.2023 Gündem
Tarihi değiştiren zafer: Çanakkale! Zafere giden o yolda neler yaşandı?
Tarihi değiştiren zafer: Çanakkale! Zafere giden o yolda neler yaşandı? Bundan tam 108 yıl önce, Çanakkale'de tarihin gördüğü en büyük destanlardan biri yazıldı. Tarihin akışını değiştiren bu savaşta zafere giden yolda neler yaşandı? Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk, askeri dehasını ortaya koyduğu zaferde nasıl bir yol izledi? Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarih Profesörü Dr. Kemal Arı, CNN TÜRK canlı yayınında anlattı.
18.03.2023 Gündem
Milli Muharip Uçak Mart'ta hangardan çıkıyor
Milli Muharip Uçak Mart'ta hangardan çıkıyor Kayseri’de Erciyes Teknopark tarafından düzenlenen Savunma Sanayi Alt Sistemler Çalıştayı’nda konuşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.(TUSAŞ) Sanayi Geliştirme Şefi Emrah Ekri, Milli Muharip Uçak Projesi’nin 18 Mart’ta hangardan çıkarılarak görücüye sunulacağını ve 2030 yılında da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine girmesini hedeflediklerini söyledi.
17.01.2023 Ekonomi
AK Parti'li Çelik: Kılıçdaroğlu'nun nefret siyaseti, haddini aşan bir boyuta ulaştı
AK Parti'li Çelik: Kılıçdaroğlu'nun nefret siyaseti, haddini aşan bir boyuta ulaştı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Türkiye’de ana muhalefet partisi pozisyonunda olan bir siyasetçi tarafından dile getirilmesi vahimdir ve şiddetle kınanması gereken bir meseledir” dedi.
11.01.2023 Gündem
Dünyanın en güçlü orduları açıklandı! Türk ordusu o ülkeleri geride bıraktı
Dünyanın en güçlü orduları açıklandı! Türk ordusu o ülkeleri geride bıraktı Dünyanın en güçlü ordularını belirleyen liste açıklandı. Global Firepower tarafından hazırlanan, ülkelerin askeri güçlerinin derlendiği rapor yayınlandı. Rapor ile 2023'ün en güçlü orduları belli oldu. Listede Türkiye de yer aldı.
5.01.2023 Dünya
Türkiye Ata’sını anıyor! 84 yıldır bitmeyen özlem
Türkiye Ata’sını anıyor! 84 yıldır bitmeyen özlem Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yumdu. İşte az bilinen fotoğraflarıyla ölümünün 84. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk...
10.11.2022 Gündem
Milli Mücadele'nin en önemli isimlerinden biriydi! 'Türk Papa' Eftim
Milli Mücadele'nin en önemli isimlerinden biriydi! 'Türk Papa' Eftim Cumhuriyete giden yolda Milli Mücadele'nin en önemli destekçilerinden biri de, “Ben Türk dostu Eftim değil, Türkoğlu Türk Eftim'im” diyen Papa Eftim'di. İşte Büyük Taaruz'dan önce TBMM’nin bahçe duvarında halka seslenen, Milli Mücadele'ye hem destek veren hem de destek toplayan 'Türk Papa'nın hikâyesi.
29.10.2022 Gündem
Fakıbaba'nın istifa kararıyla ilgili AK Parti'den ilk açıklama
Fakıbaba'nın istifa kararıyla ilgili AK Parti'den ilk açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CNN TÜRK’te Dicle Canova’nın sorularını yanıtladı. AK Parti Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, parti üyeliğinden istifası ile ilgili olarak Ünal, "Şu anda konu henüz sıcak olduğu için sosyal medyanın bu açıklamanın gerçekliği ile ilgili teyit henüz söz konusu değil. Ne partiye ne Meclis'e bununla ilgili yazılı belge ulaşmadığı için bunun üzerinden bir tweet üzerinden siyasi mülahazalarda bulunmayı doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.
20.10.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Türk Ordusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk ordusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.