Türk Öğrenciler

Türk Öğrenciler

Son dakika Türk öğrenciler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk öğrenciler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk öğrenciler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Öğrenciler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk öğrenciler gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.727 türk öğrenciler haberi bulunmuştur. Tüm türk öğrenciler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi Karabük Üniversitesi hakkında sosyal medyada çıkan iddialara şehir sakinleri ve esnaftan tepki geldi. Sosyal medyada ‘itiraf’ sayfasında bazı Türk öğrencilerin siyahi öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ya da HIV kaptığı, fuhuş vakalarının çığ gibi arttığı iddiaları koca bir kenti ve üniversiteyi sarstı. Ancak bazı kesimlere göre de bunlar itiraf değil, iftiraydı. Amaç Karabük’e kara çalmak, yabancı düşmanlığını pompalamaktı. Karabük Üniversitesi'nden, Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu iddialarına açıklama geldi.
27.03.2024 Gündem
Dünyanın en iyi üniversitelerinde okuyan Türk öğrenciler, “A Ticket For Your Future” programında buluştu
Dünyanın en iyi üniversitelerinde okuyan Türk öğrenciler, “A Ticket For Your Future” programında buluştu Beyin göçünü engellemek ve yurt dışında okuyan yetenekli gençlerin Türkiye’de kariyerlerine devam etmelerini teşvik etmek amacıyla 2018 yılından beri Arçelik tarafından sürdürülen “A Ticket for Your Future” programına bu yıl da Harvard, Yale, Oxford gibi dünyanın en başarılı üniversitelerinden 20 öğrenci katıldı.
3.08.2023 Eğitim
Türk malı Formula 1 otomobili 3 saniyede 0'dan 100'e çıkacak! Üniversiteli öğrenciler çevre dostu olarak üretiyor...
Türk malı Formula 1 otomobili 3 saniyede 0'dan 100'e çıkacak! Üniversiteli öğrenciler çevre dostu olarak üretiyor... 3 saniyede 0'dan 100'e çıkacak ve tamamen çevre dostu Formula 1 otomobilini Türk öğrenciler üretiyor. Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, ağustos ayında Romanya’da katılacakları yarışma için Formula 1 prototipi otomobil üretiyor. Emisyon değeri olarak doğayı daha az kirleten bir araç tasarlanırken, aynı zamanda da yüksek performanslı olması için çalışmalar sürüyor. Takımın en büyük hedefi ise üretilen otomobilin 3 saniyede 0’dan 100’e çıkabilmesi.
3.04.2023 Gündem
Türk öğrenciler ABD'de uzay kampında
Türk öğrenciler ABD'de uzay kampında Türkiye de dahil olmak üzere 25 ülkeden 172 öğrenci, ABD'nin Alabama eyaletine bağlı Huntsville şehrindeki ABD Uzay ve Roket Merkezi'nde (USSRC) düzenlenen 11. Honeywell Liderlik Akademisi'nde bir araya geldi.
3.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye, Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Avrupa 2'ncisi oldu!
Türkiye, Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Avrupa 2'ncisi oldu! Türkiye, 11'inci Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda toplam puan sıralamasında 31 resmi Avrupa ülkesi arasında 2'nci sırada yer alarak tarihi bir başarı elde etti.
11.04.2022 Yaşam
MEB harekete geçti ve yeni kararı duyurdu! Bütün öğrencilere yapılacak...
MEB harekete geçti ve yeni kararı duyurdu! Bütün öğrencilere yapılacak... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve yeni kararı resmen duyurdu. Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor. Okullardaki tüm öğrencilere yapılacak. MEB tarafından 'okul sağlığı hemşireleri yönergesi' hazırlandı. Buna göre okul sağlığı hemşireleri, okuldaki tüm öğrencileri yılda en az 1 kez, özel sağlık gereksinimi olan öğrencilere ise uygun sıklıkla fiziki muayenesini yapacak. Her bir öğrenci için 'Öğrenci Sağlık Tanıma Formu' doldurulacak. Öğrencilerin sağlık taramaları yapılacak. Aynı zamanda hastalanan ya da acil müdahalede bulunulması gereken öğrenci veya okul çalışanına müdahale edilecek. İşte MEB yönergesinin detayları...
1.04.2022 Eğitim
Ukrayna'da okuyan Türk öğrenciler ile ilgili flaş açıklama! YÖK yatay geçiş için tarih verdi
Ukrayna'da okuyan Türk öğrenciler ile ilgili flaş açıklama! YÖK yatay geçiş için tarih verdi YÖK Başkanı Özvar, Ukrayna'da okuyan Türk öğrencilerin 11-15 Nisan tarihlerinde yatay geçiş için gerekli belgelerle ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuru yapabileceğini duyurdu.
1.04.2022 Eğitim
Otomobilde 7 kişiyle Ukrayna'dan kaçış! 'Birden bir bomba patladı, ağlamaya başladım'
Otomobilde 7 kişiyle Ukrayna'dan kaçış! 'Birden bir bomba patladı, ağlamaya başladım' Rusya'nın saldırısının ardından Ukrayna'dan kaçan iki Türk öğrenci yaşadıklarını anlattı. Odessa'dan 7 kişinin bulunduğu otomobille yola çıkan öğrencilerden 24 yaşındaki İlayda Basmaz, "Telefonla konuşurken birden bir bomba patladı. Ağlamaya başladım, korkumdan. Pencereler titriyor, yer sallanıyordu" dedi. Yolculuğu anlatan Basmaz, "Belki 60-65 saat yolda kaldık. 7 kişi bir otomobilin içinde gerçekten çok zorlu bir yolculuktu" diye konuştu. Yaren Dikici ise, "İnanılmaz zorlu yolculuk geçirdik ama her şeyi göze aldık. Çünkü bir an önce kaçmamız gerekiyordu" şeklinde konuştu.
1.03.2022 Gündem
Ukrayna mahsur Türk öğrenciler ve iş insanları dehşeti anlattı: Bizi buradan kurtarın
Ukrayna mahsur Türk öğrenciler ve iş insanları dehşeti anlattı: Bizi buradan kurtarın Rusya’nın Ukrayna harekatı sonrası son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Ülkeden dehşete düşüren görüntüler gelirken, savaşın başlamasının ardından ülkede yaşayan Türk öğrenciler ve iş insanları mahsur kaldı. Güne bomba sesleri ve sirenlerle başlayan öğrenciler korku ve panikle ‘eve dönmek istediklerini’ dile getirdi. Bomba sesleri ile uyandıklarını dile getiren iş insanları ise “Hiçbir yere gitmemeyi daha güvenli bulduk. Ana arterlerde seyahat etmeyi güvenli bulmadık. Çok haince bir saldırı oldu. İyi Haberler duymuyorum. Eşimin kardeşi çatışmanın ortasında kaldı” ifadeleri ile ülkede yaşananları aktardı.
25.02.2022 Dünya
Aziz Sancar kampüsü açılıyor! 'Benim için büyük bir onur'
Aziz Sancar kampüsü açılıyor! 'Benim için büyük bir onur' Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, adının verildiği 'Aziz Sancar Eğitim Kampüsü'nün açılış töreni için Ankara'ya geldi.
16.02.2022 Gündem
Türkiye drone için İngiltere'deki iki okulla iş birliği yapacak
Türkiye drone için İngiltere'deki iki okulla iş birliği yapacak Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), İngiltere'deki iki drone eğitim okuluyla yaptığı iş birliği çerçevesinde Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) uyumlu yeni nesil İHA2, İHA3 pilot eğitimi ile sivil drone üretimine katkı sağlayacak.
14.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Ödeme yapılmayacak! Flaş karar
Ödeme yapılmayacak! Flaş karar Danıştay son noktayı koydu. Ödeme yapılmamasına karar verildi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, yabancı uyruklu tıpta uzmanlık öğrencilerinin döner sermaye ödemesinden yararlanamayacağına karar verdi.
25.01.2021 Gündem
Pandemide hangi ülkeler öğrenci kabul ediyor?
Pandemide hangi ülkeler öğrenci kabul ediyor? Yurt dışında eğitim isteyen öğrenciler için ülkelerin son durumları açıklandı. Öğrencilerin en çok tercih ettiği 12 ülkenin güncel kabul şartları ve vize politikaları duyuruldu.
28.10.2020 Eğitim
Yatay Geçiş tarihleri | YÖK Yatay Geçiş Kontenjanları 2020 (Yatay geçiş başvuruları ne zaman?)
Yatay Geçiş tarihleri | YÖK Yatay Geçiş Kontenjanları 2020 (Yatay geçiş başvuruları ne zaman?) Yatay Geçiş tarihleri 2020 ve Yatay Geçiş Kontenjanları yoğun bir şekilde araştırılıyor. YÖK yatay geçiş 2020 konusu yakından takip ediliyor. Yatay geçiş başvuruları ne zaman, sorusu Koronavirüs salgını nedeniyle yurt dışında okuduğu üniversiteye dönmek istemeyen Türk öğrenciler ile Türkiye'de eğitim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencileri tarafından merak ediliyor. İşte Yatay Geçiş tarihleri ve kontenjanları…
9.07.2020 Eğitim
2020 Yatay geçiş başvuruları ne zaman? Yatay geçiş başvuruları nasıl yapılır? Yatay geçiş kontenjan listesi
2020 Yatay geçiş başvuruları ne zaman? Yatay geçiş başvuruları nasıl yapılır? Yatay geçiş kontenjan listesi YÖK, küresel Covid-19 salgını nedeniyle yurt dışında okuduğu üniversiteye dönmek istemeyen Türk öğrenciler ile Türkiye'de eğitim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin yatay geçiş işlemlerine ilişkin detaylı bilgileri içeren web sitesi erişime açıldı. Peki, Yatay geçiş başvuruları ne zaman? Yatay geçiş başvuruları nasıl yapılır? Yatay geçiş kontenjan listesi...
8.07.2020 Eğitim
Uluslararası yarışmaya Türk öğrenci damga vurdu
Uluslararası yarışmaya Türk öğrenci damga vurdu Rusya’da her yıl düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nda 5’inci sınıf öğrencisi Begüm Tofan, matematikte birinci olarak altın madalya kazandı. Ayrıca, 1'inci dereceli diploma başarısı elde etti. Öğretmenleri, Tofan’ın yıl boyunca beceri temelli sorular çözerek analiz yapma yeteneğini geliştirdiğini söyleyerek, öğrencileriyle gurur duyduklarını dile getirdi.
30.06.2020 Bilim ve Teknoloji
YÖK'ten yatay geçiş kararı! O şart kaldırıldı
YÖK'ten yatay geçiş kararı! O şart kaldırıldı Yükseköğretime girişte başarı sıralaması şartı bulunanlar dışındaki programların yurt dışı yatay geçiş kontenjanlarındaki yüzde 50 kısıt kaldırıldı.
30.05.2020 Eğitim
İrlanda'dan 305 öğrenci Sivas'a geldi
İrlanda'dan 305 öğrenci Sivas'a geldi Yurt dışından uçakla Sivas'a gelen Türk öğrenciler, yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında gözlem altında tutulacakları Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurda yerleştirilecek.
23.03.2020 Gündem
Yurtdışından getirilen öğrenciler Çorlu’da karantina altına alındı
Yurtdışından getirilen öğrenciler Çorlu’da karantina altına alındı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 7 ülkeden toplam 3 bin 358 öğrencinin Türkiye’ye getirilerek karantina altına alınacağını açıklamasının ardından Türkiye’ye gelen öğrencilerin bir bölümü Çorlu’daki öğrenci yurduna yerleştirildi.
22.03.2020 Gündem
Okullar tatil edildi mi? Milli Eğitim Bakanlığı (Ziya Selçuk) tatil açıklaması yaptı mı?
Okullar tatil edildi mi? Milli Eğitim Bakanlığı (Ziya Selçuk) tatil açıklaması yaptı mı? Türkiye'de ilk vakası görülen yeni tip corona virüs (Kovid-19) açıklamasının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılmasının ardından, okulların tatil edilmesi gündeme getirildi. Öğrenciler ve veliler okulların tatil edilmesini isterken gözler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çevrildi. Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'na Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katılacağı haberi, okulların tatil edileceğini düşündürdü. Merakla beklenen haber, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi.
11.03.2020 Eğitim
Okullar tatil olur mu, tatil mi oluyor 2020? Türkiye’de hangi ilde okullar tatil, üniversiteler de tatil mi? (YÖK ve MEB tatil (corona virüsü) açıklaması)
Okullar tatil olur mu, tatil mi oluyor 2020? Türkiye’de hangi ilde okullar tatil, üniversiteler de tatil mi? (YÖK ve MEB tatil (corona virüsü) açıklaması) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk Corona Virüsü vakasının görüldüğünü açıkladı. Bakan tarafından yapılan açıklamanın ardından okulların, üniversitelerin tatil edilip edilmediği sorularında artış oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Corona Virüsü nedeniyle Türkiye'de okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili olarak ''Ortak açıklama yapılacak'' dedi. YÖK de bazı üniversite rektörleri ve alanında uzman akademisyenlerin katılacağı "koronavirüs" gündemiyle bir toplantı yapacak. Hangi ilde okullar tatil? Okullar tatil olur mu? Okullar tatil mi oluyor? Üniversiteler de tatil edilecek mi?
11.03.2020 Eğitim
YÖK'ten flaş  'corona' adımı! Saat 18.00'de başlayacak
YÖK'ten flaş 'corona' adımı! Saat 18.00'de başlayacak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığında, bazı üniversite rektörleri ve alanında uzman akademisyenlerin katılacağı "corona virüsü" gündemiyle bir toplantı yapılacak.
11.03.2020 Gündem
Çernobil'in kapısı Türk akademisyen ve öğrencilere açılacak
Çernobil'in kapısı Türk akademisyen ve öğrencilere açılacak Ankara Üniversitesi ile Ukrayna'daki Nükleer ve Radyasyon Güvenliği Ulusal Bilim ve Teknik Merkezi arasındaki iş birliği kapsamında Türk ve Ukraynalı akademisyenler, nükleer bilimler alanında ortak çalışmalar yürütecek.
8.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Gençlerden yurt dışına büyük ilgi
Gençlerden yurt dışına büyük ilgi IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Deveci "Türkiye'de eğitim alan 170 bin yurt dışı öğrencisi, ekonomimize yıllık ortalama 1 milyar dolar civarında katkıda bulunuyor." dedi.
23.10.2019 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çekya Başbakanı Andrej Babis Beştepe'deki görüşme sonrası ortak açıklama yaptı. Erdoğan Suriye'de AB'nin verdiği sözleri ve ABD'nin Obama dönemindeki güvenli bölge açıklamalarını hatırlattı. Erdoğan "Artık İdlib yavaş yavaş yok oluyor. Halep nasıl yok olduysa, yerle yeksan olduysa aynı şekilde İdlib de böyle bir durumun içerisinde" dedi.
3.09.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Türk Öğrenciler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk öğrenciler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.