Türk Bankaları

Türk Bankaları

Son dakika Türk bankaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk bankaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk bankaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Bankaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk bankaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.389 türk bankaları haberi bulunmuştur. Tüm türk bankaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında! Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Bugün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.
22.02.2024 Ekonomi
Borsada rekor serisine devam edilecek! Beklenti yükseldi
Borsada rekor serisine devam edilecek! Beklenti yükseldi Merkez Bankası'nın karar haftasında da hızlı rekor serisini sürdüren BİST 100'de yeni gün öncesi hazırlıklar tamamlandı. CDS’in 290 seviyesine gerilemesi Türkiye’ye olan risk iştahının devam ettiğini gösterirken BofA'dan Türk bankalarına dair gelen olumlu izlenim, yatırımlar yönünde yeni bir hareketlenme olabileceği anlamına gelebilir.
20.02.2024 Ekonomi
Moody's'ten Türk bankaları kararı
Moody's'ten Türk bankaları kararı Dev tahvil fonu şirketlerinden Pimco, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyede kredi notunu geri kazanacağına yönelik değerlendirmede bulundu.
18.01.2024 Ekonomi
Moodys'in kredi notu değişikliği Türkiye'ye yatırımları artırır mı? Olumlu yansıdı
Moodys'in kredi notu değişikliği Türkiye'ye yatırımları artırır mı? Olumlu yansıdı Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türk bankalarının görünümü negatiften durağana çevirmesinin olumlu yansımaları oldu. Borsa İstanbul bu durumdan pozitif etkilendi. Kararın yabancı yatırımcının da Türkiye piyasasına bakışını genişletmesi bekleniyor.
18.08.2023 Ekonomi
Moody's'ten flaş karar! Türk bankalarının görünümünü yükseltti
Moody's'ten flaş karar! Türk bankalarının görünümünü yükseltti Moody's'ten Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Moody's Investors Service, Türk bankacılık sistemi için görünümü negatiften durağana yükseltti.
15.08.2023 Ekonomi
VakıfBank resmen duyurdu! Çok önemli kredi adımı...
VakıfBank resmen duyurdu! Çok önemli kredi adımı... VakıfBank harekete geçti ve resmen duyurdu. Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Dev banka kredi ile ilgili önemli adımı açıkladı. VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre 199,5 milyon dolar ve 738,7 milyon avro olmak üzere toplam 1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi temin edildi. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, "Sendikasyon kredisi dışında, post-finansman ve bilateral krediler olmak üzere farklı yapılarla 2022 yılının başından bugüne ülkemize 500 milyon doların üzerinde taze kaynak getirdik. Bu rakam büyüklüğü bir eurobond ihraç büyüklüğüne denk gelmesi bakımından da oldukça önemli." dedi.
9.05.2022 Ekonomi
Bankacılık sektörü ile ilgili açıklama! Giderek artıyor
Bankacılık sektörü ile ilgili açıklama! Giderek artıyor Sürdürülebilir bankacılığın yaygınlık kazandığı, bazı finans kurumlarının enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik düzenlemelerini devreye aldığı Türkiye'de bankalar, sürdürülebilirlik odaklı sendikasyon kredilerinde maliyet avantajı elde edebiliyor.
8.06.2021 Ekonomi
İş Bankası resmen duyurdu! Hesabı olan herkesi ilgilendiriyor...
İş Bankası resmen duyurdu! Hesabı olan herkesi ilgilendiriyor... İş Bankası resmen duyurdu. Bankada hesabı olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Dev banka kredi ve mevduatlar ile ilgili açıklama yaptı. İş Bankası'ndan yapılan açıklamada kredi ötemeleri, tahsis edilen kredi limitleri, vadesiz mevduatlarla ilgili gelişmeler tek tek duyuruldu. Aynı zamanda gerçekleştirilen bir ilkten de bahsedildi. Bankanın 2020 yılında 6,8 milyar lira net kar elde ettiği de bildirildi. 2020 yılsonu itibariyle, toplam mevduat hacmi 368,9 milyar TL’ye ulaştı. Öte yandan İş Bankası yeni faiz oranını da açıklamıştı. İşte İş Bankası'ndan yapılan önemli açıklama...
10.02.2021 Ekonomi
S&P, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı
S&P, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu teyit etti.
24.07.2020 Ekonomi
BDDK'dan 3 banka ile ilgili flaş açıklama!
BDDK'dan 3 banka ile ilgili flaş açıklama! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Londra merkezli üç yabancı bankanın, TL yükümlülüğünü yerine getirmesi üzerine Türk bankaları ile bir bacağı TL olan döviz işlemler için yasağı kaldırdı.
11.05.2020 Ekonomi
BDDK'dan flaş kur saldırılarına net cevap!
BDDK'dan flaş kur saldırılarına net cevap! BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'den manipülatif kur saldırılırına ilişkin yeni açıklama geldi. Akben, "Manipülasyon girişimlerine karşı koymaya kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.
10.05.2020 Ekonomi
Kur manipülasyonu yapanlar engellenecek
Kur manipülasyonu yapanlar engellenecek Londra merkezli bazı finansal kuruluşların kur manipülasyonuna ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan bir bankacılık sektörü yetkilisi, bu seferki atağın swap ile ilgili olmadığını söyledi.
7.05.2020 Ekonomi
Kredi kartı başvurusu nasıl yapılır? İnternetten banka hesabı nasıl açılır?
Kredi kartı başvurusu nasıl yapılır? İnternetten banka hesabı nasıl açılır? Corona virüs nedeniyle bankalara gitmek istemeyenler kredi kartı başvurusu yapmak ve hesap açmak isteyenler internette sıklıkla kredi kartı başvurusu nasıl yapılır? İnternetten banka hesabı nasıl açılır? sorularını araştırıyor. İşte internette kredi kartı başvurusu ve banka hesabı açma işlemleri...
13.04.2020 Gündem
Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Anlaşma sağlandı
Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Anlaşma sağlandı Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada "Türk finans sektörünün öncü kurumları, JCR Avrasya’nın yüzde 85,05 hissesinin satın alınması konusunda anlaşmaya vardı." denildi.
29.11.2019 Ekonomi
Moody's'den Thomas Cook açıklaması
Moody's'den Thomas Cook açıklaması Dünyanın önde gelen turizm, seyahat şirketlerinden Thomas Cook'un iflasının etkilerini değerlendiren Moody's, bu iflasın Türk bankaları için ciddi bir etkisinin olmayacağını vurguladı.
26.09.2019 Ekonomi
'Türk bankaları iyi sermayelendirilmiş olarak kalmaya devam ediyor'
'Türk bankaları iyi sermayelendirilmiş olarak kalmaya devam ediyor' Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF) raporunda, Türkiye'de bankaların iyi sermayelendirilmiş olarak kalmaya devam ettiği ve karlılıklarının artacağı belirtildi.
10.09.2019 Ekonomi
Türkiye'den tazminat ve toprak hayalleri suya düştü!
Türkiye'den tazminat ve toprak hayalleri suya düştü! ABD'de yaşayan Ermenilerin 1915 olayları sırasında ailelerinin varlıklarına el koyulduğu iddiasıyla Türkiye aleyhine açtıkları davalar uzun yargı sürecinin ardından reddedilince ABD'deki Ermenilerin Türkiye'den tazminat ve toprak taleplerine ilişkin defter büyük ölçüde kapandı.
25.08.2019 Gündem
Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın'dan Enflasyona Endeksli Konut Kredisi açıklaması
Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın'dan Enflasyona Endeksli Konut Kredisi açıklaması Enflasyona Endeksli Konut Kredisi'yle ilgili konuşan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın "Enflasyonda gelecekte düşüş bekleyen ve alımını erteleyen müşterilerin taleplerini öne çekmek istedik. Faiz oranı son açıklanan TÜFE'ye bankamızca belirlenen aylık 0,19 marjın eklenmesiyle hesaplanacak. Alınacak ev sıfır da ikinci el de olabilir" dedi.
17.06.2019 Ekonomi
Son dakika | Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Moody's'e tepki
Son dakika | Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Moody's'e tepki Hazine ve Maliye Bakanlığınca, Türkiye hakkında  uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından verilen not indirim  kararının, Türkiye ekonomisinin temel göstergeleriyle bağdaşmadığı belirtilerek,  "Bu nedenle kuruluşun analizlerinin nesnelliği ve tarafsızlığı açısından soru  işaretleri yaratmaktadır." ifadesi kullanıldı.
14.06.2019 Ekonomi
Bakan Albayrak: Süreç bugünden itibaren normalize oldu
Bakan Albayrak: Süreç bugünden itibaren normalize oldu Bakan Albayrak, piyasalardaki son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu dönemde çok bilgi kirliliği yaşandı. Süreç bugünden itibaren normalize oldu." ifadelerini kullandı.
29.03.2019 Ekonomi
Bankalarımız AB’de özkaynak zengini
Bankalarımız AB’de özkaynak zengini Türkiye bankacılık sektörü özkaynak kârlılığında AB içinde dikkat çeken bir sıralamada yer alıyor. Sektör % 15 özkaynak kârlılığıyla AB’de Macaristan’dan sonra ikinci sırada bulunuyor
24.12.2018 Ekonomi
Londra uyumuyorsa biz de uyumuyoruz
Londra uyumuyorsa biz de uyumuyoruz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kurdaki hareketi değerlendiren Bakan Berat Albayrak, “Biz piyasa kapalı sanıyorduk. Londra uyumuyor. Londra uyumuyorsa biz de uyumadık, teyakkuzdayız” dedi
31.08.2018 Ekonomi
Son dakika: Bakan Albayrak'tan dolar ve TL çıkışı
Son dakika: Bakan Albayrak'tan dolar ve TL çıkışı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Birlikte Kazanacağız: KOBİ Destek Kredisi Tanıtımı"na katıldı. Bakan Albayrak, "Dolar ve TL maliyet hesaplarının stopaj oranlarını yeniden düzenliyoruz. Bunun için TL mevduatlarda stopajlarda indirime gittik." dedi.
31.08.2018 Ekonomi
Yumuşak iniş başladı
Yumuşak iniş başladı Dış ticaret açığı Temmuz’da yüzde 32.6 geriledi. İhracatın artması ithalatın düşmesi sevindirdi. Ancak açığın üst üste 2 kez daralması büyümenin yavaşladığını gösterdi.
29.08.2018 Ekonomi
Eylül’de terleyecekler
Eylül’de terleyecekler Türkiye’de 6 bankanın Eylül sonunda vadesi dolacak sendikasyon kredilerinin toplamı 3.7 milyar dolar. Küresel belirsizliklerin olduğu dönemde bankalar kredi arayışına girdi.
8.08.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türk Bankaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk bankaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.