Gazete Vatan Logo

Kredi kartı başvurusu nasıl yapılır? İnternetten banka hesabı nasıl açılır?

Corona virüs nedeniyle bankalara gitmek istemeyenler kredi kartı başvurusu yapmak ve hesap açmak isteyenler internette sıklıkla kredi kartı başvurusu nasıl yapılır? İnternetten banka hesabı nasıl açılır? sorularını araştırıyor. İşte internette kredi kartı başvurusu ve banka hesabı açma işlemleri...

Kredi kartı başvurusu nasıl yapılır? İnternetten banka hesabı nasıl açılır?

Corona virüs nedeniyle hesap açma, kredi kartı işlemleri gibi banka işlemleri için banka şubesine gitmek istemeyenler internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini merak ediyor.

Peki, Kredi kartı başvurusu nasıl yapılır? İnternetten banka hesabı nasıl açılır? İşte evden çıkmadan ve şubeye gitmeden internetten yapabileceğiniz işlemler...

Corona virüs nedeniyle pek çok kişi kendi sosyal izolasyon dönemini yaşıyor. Bu süreçte bir çok işlem de internetten gerçekleştirilebiliyor. Virüsün hızlı yayılımı ile ilgili endişe duyanlar da özellikle de banka işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmek istiyor.

KREDİ KARTI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bankaların dijital şubelerinden birçok işlem yapılabiliyor. İlk olarak çalıştığınız bankasının internet sitesinden kredi kartı başvurunuzu yapabilirsiniz. Bankanızın mobil internet uygulamasını indirerek bankanızdan kredi talebinde bulunabilir veya başka bir hesap açabilirsiniz.

İntenetten banka hesap açabilme işlemleri Finansbank, Yapı Kredi, İş Bankası, TEB ve Kuveyt Türk bankaları ile yapılabiliyor. Bu bankalar; şubeye gitmek ve sıra beklemek gibi zahmetleri ortadan kaldırarak internet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden banka hesabı açma imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

KREDİ KARTI BAŞVURU VE TESLİMLERİ İÇİN ISLAK İMZAYA GEREK KALMAYACAK!

Corona virüs nedeniyle kredi kartı başvuru ve teslimleri elektronik ortamda yapılabilecek. Hesap açılırken ve kart sözleşmesi yapılırken çeşitli aşamalarda istenen ıslak imzaya gerek kalmayacak.

62 madde olarak hazırlanan yeni torba teklif taslağında hem Bankacılık Yasası hem de Banka Kartları ve Kredi Kartları yasasında değişikliğe gidiliyor. Taslağın 16. maddesinde bankaların müşterilerle arasındaki ilişkilerin yazılı sözleşmeler dışında elektronik ortamda düzenlenmesinin önü açılıyor. Sözleşmeler yazılı şekilde veya uzaktan iletişim araçlarının kullanılması suretiyle mesafeli olarak ya da bir bilişim veya elektronik haberleşme cihazı üzerinden gerçekleştirilecek. Böylece, bankalar ile müşteriler arasında ilk defa sözleşme ilişkisi kurulması sırasında bankaların potansiyel müşterilerle yüzyüze gelme ihtiyacı ortadan kaldırılacak ve sürecin dijital ortamda başlayıp dijital ortamda sonlanmasının önü açılacak. Benzer değişiklik kredi kartları için de getiriliyor. Taslağa göre, kart sözleşmeleri yazılı veya uzaktan iletişim araçlarının kullanılması yoluyla da düzenlenebilecek. Ya da BDDK’nın yazılı şeklin yerine geçebileceğini belirlediği ve bir bilişim veya elektronik haberleşme cihazı üzerinden gerçekleştirilecek diğer yöntemler yoluyla da sözleşme düzenlenebilecek.

Haberin Devamı