Tüketici Başvuru Merkezi

Tüketici Başvuru Merkezi

Son dakika Tüketici Başvuru Merkezi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tüketici Başvuru Merkezi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tüketici Başvuru Merkezi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tüketici Başvuru Merkezi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tüketici başvuru merkezi gelişmeleri de dahil olmak üzere 226 tüketici başvuru merkezi haberi bulunmuştur. Tüm tüketici başvuru merkezi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İndirim furyası başlıyor! Alışveriş için Kasım ayını bekleyenlere '30 gün' uyarısı
İndirim furyası başlıyor! Alışveriş için Kasım ayını bekleyenlere '30 gün' uyarısı Tüketicilerin beklediği 'indirim ayı' geldi. Son birkaç yıldır her kasım ayında yapılan indirimler, tüketicileri hem heyecanlandırıyor hem de kafalarını karıştırıyor. Ürün fiyatlarının önce yükseltilip, daha sonra bu fiyat üzerinden indirim yapılması ise; eleştirilere neden oluyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan uzmanlar, “çoğu yalancı indirim” diyerek vatandaşların alışveriş yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.
2.11.2023 Ekonomi
Sosyal medyadan alışveriş yapanlar dikkat! 'Paket açılırsa iade olmaz' açıklamasına kanmayın
Sosyal medyadan alışveriş yapanlar dikkat! 'Paket açılırsa iade olmaz' açıklamasına kanmayın Sosyal medyada satış yapan butiklerin bazılarının biyografi kısmında 'Değişim var, iade yok' şeklinde bir ifade yer alıyor. Bu da ürünü iade etmek isteyen müşterilerin, satıcılarla sorun yaşamasına sebep oluyor. Peki ‘Değişim var, iade yok’ ifadesinin geçerliliği var mı? Instagram alışverişlerinde iade mümkün mü? Para iadesi yapılmadığı durumda müşteriler hangi yola başvurabilir? Uzman isimler konu ile ilgili önemli detaylara yer verdi.
8.09.2023 Ekonomi
Tatile çıkacakları bekleyen büyük tehlike: Çakma reklam siteleri
Tatile çıkacakları bekleyen büyük tehlike: Çakma reklam siteleri Tatile çıkma planı yapanlara uzmanlarsan kritik uyarı geldi. Özellikle uygun fiyatlı tatil paketi satın almak isteyenler internet üzerinden karşılarına çıkan ilk siteleri değerlendiriyor. Ancak bu siteler çoğunlukla 'çakma' oluyor. Peki tatil satın alırken dolandırıcıların hedefi olmamak için neler yapılabilir.
21.08.2023 Gündem
Tatil planı yapanlara dikkat çeken uyarı:Çakma reklam sitelerine aldanmayın!
Tatil planı yapanlara dikkat çeken uyarı:Çakma reklam sitelerine aldanmayın! Yaz tatili için planlar yapılmaya başladı. Erken rezervasyon yaparak kampanyalardan yararlanmak isteyenlerin tercihi internet üzerinden tatil paketi satın almak oluyor. Uzmanlar ise vatandaşları sahte siteler konusunda uyarıyor.
12.06.2023 Ekonomi
Kargo firmalarının ‘adreste bulamadık’ yalanına karşı uyarı! Fırsatçılar devreye giriyor, vatandaş iki kere mağdur oluyor
Kargo firmalarının ‘adreste bulamadık’ yalanına karşı uyarı! Fırsatçılar devreye giriyor, vatandaş iki kere mağdur oluyor Kargo firmaları ‘adreste bulamadık’ bahanesi ile onlarca vatandaşı mağdur etti. Artan şikayetler üzerine ise Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Teslim edilmeyen kargolar nedeni ile çok sayıda vatandaşın dolandırıldığını belirten TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, tüketicilerin yapmalarını tek tek sıraladı.
1.06.2023 Ekonomi
Tatil sezonu açıldı, uyarılar art arda geldi! Dolandırıcılardan akılalmaz yöntem
Tatil sezonu açıldı, uyarılar art arda geldi! Dolandırıcılardan akılalmaz yöntem Yaz tatili için plan yapanlara uyarılar art arda gelmeye başladı. Dolandırıcılar her sektörde olduğu gibi tatil sektöründe de adeta pusu kurdu. Ucuz tatil ile kandırılan vatandaşlar, sahte sitelerle tuzağa çekiliyor. Konuyla ilgili ise uzmanlar önemli uyarılarda bulundu.
15.05.2023 Gündem
Tatil planlayanlara sahte site ve sosyal medya uyarısı! Paylaşım yaparken iki kez düşünün
Tatil planlayanlara sahte site ve sosyal medya uyarısı! Paylaşım yaparken iki kez düşünün Yaz tatili için planlar başlarken uzmanlar, internet üzerinden rezervasyon yaptıracak müşterileri uyardı. Dolandırıcılar, otel sayfalarını birebir kopyalayıp onlarca kişinin hesabını boşaltmaya başladı. TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü ise hem dolandırıcıların hem de hırsızların yeni yöntemlerini anlatarak, önemli tavsiyelerde bulundu.
5.05.2023 Gündem
Zincir marketlere ‘mesafe’ kısıtlaması geliyor! Küçük esnafa nefes aldıracak uygulama
Zincir marketlere ‘mesafe’ kısıtlaması geliyor! Küçük esnafa nefes aldıracak uygulama Rekabet Kurumu, zincir market açılışları için mesafe uyarısında bulundu. Açıklamada, belirlenecek bir mesafe çapında aynı ekonomik bütünlük içerisinde yer alan perakendecilerin ikinci bir şube açmalarının yasaklanabileceği belirtildi. Küçük esnafın neredeyse yok olduğunu dile getiren TÜKONFED Başkan Vekili Güllü, düzenlemenin hayata geçmesinin yerel işletmelerin rekabetine büyük oranda katkıda bulunacağını söyledi.
6.04.2023 Ekonomi
Gümrük vergi ve cezaları için yeniden yapılandırma kararı! Son tarih ve detaylar belli oldu
Gümrük vergi ve cezaları için yeniden yapılandırma kararı! Son tarih ve detaylar belli oldu Gümrük vergi ve cezalarının yeniden yapılandırılması ile ilgili detaylar açıklandı. Düzenleme kapsamında yapılandırılan borca, 48 taksitle ödeme imkanı getirildi. TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, “Alınan kararla, adalet mekanizması üzerindeki iş yükünün hafifleyecektir” dedi.
27.03.2023 Ekonomi
Taksilerde "akıllı tepe lambası" tartışması
Taksilerde "akıllı tepe lambası" tartışması İBB UKOME toplantısında kabul edilen, taksilere yönelik 'akıllı tepe lambası' uygulaması tartışma yarattı. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Zaten var olan bir uygulamayı, yeniden getiriyorlar. Anlaşılan, kurallara riayet edilmiyor. Kötü niyetli sürücüler bu sistemi suistimal edebilir" dedi. İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan ise, "Mevzuatta akıllı tepe lambası, öncesinde sadece sarı renkli zemin üzerinde 'Taksi' yazan bir tepe lambasıydı. Bunun dışındaki kullanımlar yasaktı. Taksicinin bu sisteme dışarıdan herhangi bir müdahale şansı yok" diye konuştu. Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise, "Bu konuyu suistimal eden taksiciler olursa İBB ve polis hassas denetimler yapabilir" dedi.
30.01.2023 Gündem
Para iadesi zorunlu! 14 gün süresi var, başvuru yapmanız yeterli
Para iadesi zorunlu! 14 gün süresi var, başvuru yapmanız yeterli Sosyal medyada satış yapan butiklerin bazılarının biyografi kısmında 'Değişim var, iade yok' şeklinde bir ifade yer alıyor. Bu da ürünü iade etmek isteyen müşterilerin, satıcılarla sorun yaşamasına sebep oluyor. Peki ‘Değişim var, iade yok’ ifadesinin geçerliliği var mı? Instagram alışverişlerinde iade mümkün mü? Para iadesi yapılmadığı durumda müşteriler hangi yola başvurabilir? Uzman isimler konu ile ilgili önemli detaylara yer verdi.
18.01.2023 Ekonomi
EYT düğümü çözüldü! ‘Staj ve Çıraklık’ engeline takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi
EYT düğümü çözüldü! ‘Staj ve Çıraklık’ engeline takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili 20 yılı aşan kördüğüm geçtiğimiz ay çözüldü. Yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi, emeklilik hakkı kazandı. EYT düzenlemesinin şubat ayı ortasında yasalaşması beklenirken bir yandan da staj ve çıraklık mağdurları sesini duyurmaya çalışıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Onlar mağdur değildir” dedi. Vatandaşlar ise stajyer ya da çırak olarak bilfiil çalıştıkları günlerin prim günlerine sayılmasını istiyor. İşte EYT’de staja takılanlarla ilgili son gelişmeler...
17.01.2023 Ekonomi
Servis zammı tartışması
Servis zammı tartışması İstanbul'da servis ücretlerine yapılan yüzde 19,95 zam kararının, Şubat ayından itibaren, tüm servisler için geçerli olup olmayacağı tartışılıyor. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Günhan Sinar, "Servis firmaları sözleşmelerde tarife artışlarının yansıtacaklarını bildiriyor. Dolayısıyla sözleşme içeriği değişmiyor, tarife değişiyor, güncelleme yapılıyor" dedi. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise, UKOME kararının, sözleşmede tarife değişikliğiyle ilgili bir madde var ise geçerli olacağını belirterek, "Eğitim dönemini kapsayan bir sözleşme yoksa, aydan aya ödeme yapan veliler, zam kararına uymak zorunda. Sözleşmeyle peşin ödeme yapmış ve içeriğinde 'UKOME'nin belirlediği fiyatlar uygulanır' şeklinde bir madde yoksa, veliler farkı ödemek zorunda değiller" dedi.
30.12.2022 Gündem
Otopark ücretleriyle ilgili flaş karar! Para ödemeyin
Otopark ücretleriyle ilgili flaş karar! Para ödemeyin Yasal mevzuata aykırı olarak vatandaştan 0-3 saat için otopark ücreti alan AVM’ler inceleniyor. AVM’lere ciro üzerinden ceza gelebileceği belirtiliyor. Tüketici dernekleri de ödeme yapanlara ‘Şikâyet edin” çağrısı yapıyor.
29.12.2022 Ekonomi
Kredi kartınız tehlikede! 'Efsane Cuma' başladı ama 'yalancı' indirime kanmayın
Kredi kartınız tehlikede! 'Efsane Cuma' başladı ama 'yalancı' indirime kanmayın Tüketicilerin merakla beklediği 'Efsane Cuma' geldi çattı. Son birkaç yıldır her kasım ayında yapılan indirimler, tüketicileri hem heyecanlandırıyor hem de kafalarını karıştırıyor. Ürün fiyatlarının yüksek miktarda artırılıp, daha sonra bu fiyat üzerinden indirim yapılması ise; eleştirilere neden oluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, “çoğu yalancı indirim” diyerek tüketicileri uyardı.
25.11.2022 Ekonomi
İnternetten alışveriş yapan herkesi kapsıyor! Bunu yapıp paranızı iade alabilirsiniz
İnternetten alışveriş yapan herkesi kapsıyor! Bunu yapıp paranızı iade alabilirsiniz İnternet sitesi üzerinden alışveriş artık yaşamımızın bir parçası oldu. Her gün on binlerce online alışveriş yapılıyor. Ancak sürecin kolaylığının yanı sıra teslimat sırasında yaşanan bazı mağduriyetler de söz konusu olabiliyor. Yargıtay’ın son kararı ile birlikte kırık ya da hasarlı gelen ürünle ilgili firmaların sorumluluğu yeniden gündem oldu; tüketiciye ise kötü haber geldi. Kargo teslimi sırasında paket açılamıyorsa ne yapılabileceğine ve konuya ilişkin ilgili çok önemli detaylara yer verildi. Vatandaşlar bunu yaparsa, kırık ya da hasarlı ürün gelmesi durumunda paketi kargo görevlisinin yanında açmasa dahi şirkete sorumluluk yükleme ihtimali oluşabilir ve parasını iade alabilir. İşte detaylar...
17.10.2022 Ekonomi
"Uzun süreli alınmamış kargo dolandırıcılığı" uyarısı
"Uzun süreli alınmamış kargo dolandırıcılığı" uyarısı İstanbul'da bazı hukuk bürosundan arayan kişiler, uzun süre teslim alınmamış kargolar nedeniyle icra takibi başlatıldığını söyleyerek, 100-200 TL arasında bir ödeme yapılırsa yasal sürecin durdurulacağını söylüyor. Israrlı telefonlar ve SMS mesajlarıyla bunaltılan mağdurlar, unuttukları bir kargoları olabileceğini de düşünerek dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Kargo dolandırıcılarının hedefi olan Ali Rıza Besici, kendisini arayan hukuk bürosuna gitti ve yaşananları kayıt altına aldı. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu uyarıda bulunarak, "Bu kişilerin hukukla kanunla hiç ilgisi yok. Çünkü hukuk bilen kimse, tüketiciyi, siparişi teslim almadığı için sorumlu tutamaz" diye konuştu. 
3.10.2022 Gündem
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Yüzde 60 arttı, kira fiyatları ve...
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Yüzde 60 arttı, kira fiyatları ve... Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Son zamanlarda kira artışları nedeniyle yaşanan ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları davaların artmasına neden oldu. Bir yıl önce dava yükü yüzde 20-30 civarındayken şu an bu yük yüzde 50-60 civarına çıkmış durumda... Peki açılan davalar ne kadar sürüyor? Haklı gerekçeyle kiracısını çıkarmak isteyen ev sahipleri de mağdur oldular mı? Uzmanlar tek tek anlattı. İşte son dakika haberinin detayları...
3.08.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili korkunç iddia! Gıda fiyatları...
Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili korkunç iddia! Gıda fiyatları... Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili son dakika açıklaması! Gıda fiyatlarının artması ile birlikte gıda sahteciliğinde de artış yaşandığı ortaya çıktı. Ayçiçek yağı, Zeytinyağı ve süt ürünlerindeki sahtecilikle ilgili korkunç iddialar var. Tüketici Başvuru Merkezi Gıda Komisyonu üyesi Nurten Sırma hayat pahalılaştıkça sahteciliğinde mühendisliğinin yapıldığını belirterek gıda sahteciliğinde kullanılan yöntemleri tek tek anlattı.
10.05.2022 Ekonomi
Kiracılar için kritik detay! 1 yıllık kira bedelini ev sahibinden alabilirsiniz, eğer bunu yaparsa...
Kiracılar için kritik detay! 1 yıllık kira bedelini ev sahibinden alabilirsiniz, eğer bunu yaparsa... Kirada oturan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. 1 yıllık kira bedelini alabilirsiniz. Ev kiralarında büyük oranda artış yaşandı. Ev sahipleri de kontratta belirlenmiş olan oranları hiçe sayıp, daha fazla ödemeleri için kiracıyı ya ikna etmeye çalışıp baskı yapıyor ya da 'oğlum gelecek' deyip evden çıkarmaya çalışıyor. Bu durum kira ve konut davalarındaki artışı da beraberinde getirdi. Kirada oturan milyonlarca kişi bazı haklarından habersiz. Türkiye'de 7 milyon kiracı bulunuyor. Çok önemli bir detaya dikkat çekildi. Ev sahibi bunu yaparsa, 1 yıllık kira bedeli kadar tazminat alınabiliyor. Kiracıların hakları neler? İşte detaylar...
11.04.2022 Ekonomi
OGS'den HGS'ye geçişte para iadesi uyarısı! Aradaki farkın geri ödenmesi gerekiyor ama bankalar...
OGS'den HGS'ye geçişte para iadesi uyarısı! Aradaki farkın geri ödenmesi gerekiyor ama bankalar... Otoyol ve köprülerden geçişte araç sahipleri için yeni bir dönem başlıyor. OGS dönemi sona eriyor. Sürücüler bugünden itibaren sadece HGS ile geçiş yapabilecek. Ancak depozito verilerek alınan OGS'lerin iadesiyle ilgili karışıklık yaşanıyor. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu'ndan OGS'den HGS'ye geçişti ücret farkına ilişkin uyarı geldi. Tutar farkının mutlaka tüketiciye verilmesi gerektiğini belirten Ağaoğlu, "Bankalar sahip çıkmıyor olaya. Bunun kamu otoritesi tarafından yapılacak bir düzenleme ile mutlaka HGS kartlarına yüklenmesi sağlanmalıdır. OGS'nin içinde kalan bedellerin de HGS kartına aktarılmasını tüketiciler takip etmeli" ifadelerini kullandı.
31.03.2022 Ekonomi
Şeker ve ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Ramazan ayı öncesi...
Şeker ve ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Ramazan ayı öncesi... Şeker ve ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Ticaret Bakanlığı, şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususları işleme alarak, şeker fabrikaları nezdinde incelemeler yapıldığını açıklamıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı ise şeker üreticisi firmalara gerekli uyarıları yaptığını, neticesinde özel sektördeki bazı firmalar çuval şeker fiyatlarını 800 TL’den 575 TL bandına indirdiğini açıkladı. Peki bu karar piyasalara nasıl etki etti? Vatandaşlar etiketlerde fahiş zamları gördüğünde ne yapmalı? İşte cevabı.
26.03.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı fiyatlarına ‘fırsatçı’ zammı! 190 lira...
Ayçiçek yağı fiyatlarına ‘fırsatçı’ zammı! 190 lira... Ayçiçek yağını fahiş fiyatlar ile satanlar ve ayçiçek yağı stokçuları ile mücadele devam ediyor. Sosyal medyada 'ayçiçek yağı bitiyor' iddiasının atılmasının ardından birkaç gün içerisinde yaklaşık bir ayda satılacak ayçiçek yağı stoku iki gün içerisinde eritilirken, fiyatlar katlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ihbar edin’ talimatının ardından denetimler sıklaştırıldı. Ticaret Bakanlığı fiyatları, Maliye Bakanlığı ise zabıtalarla birlikte stokları denetlemeye başladı.
9.03.2022 Ekonomi
Mandalina fiyatları tavan yaptı!  Tarlada 1.8 lira, markette 24 lira...
Mandalina fiyatları tavan yaptı! Tarlada 1.8 lira, markette 24 lira... Aralık ayında fiyatı en çok artan ürünlerden biri mandalina oldu. Peki markette ne kadar bahçede ne kadar? Demirören Haber Ajansı Muhabiri Hande Ayman ve CNN TÜRK Muhabiri Samet Demir mandalinanın tarladan çıkış fiyatı ile market fiyatları arasındaki farkı canlı yayında anlattı. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "1.80 kuruşluk bir ürünün perakende de 4 liraya satılması gerekirken biz bunu 10 liranın altına bulamıyoruz." dedi.
4.01.2022 Ekonomi
Kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Bankalardan büyük tuzak! Kart aidatları...
Kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Bankalardan büyük tuzak! Kart aidatları... Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı kapsıyor. Yıl sonu ile birlikte bankalar müşterilerine ‘kart aidatı’ bedeli yansıttı. Dikkatli tüketiciler 307 lira 50 kuruş tutarında aidatları kart ekstrelerinde görüp, bankaların müşteri hizmetlerini ararken bu kez de ‘yeni bir kart çıkarıyoruz, onu kabul eder ve 9 ay kullanırsanız bu borcunuzu iptal ederiz’ pazarlığıyla şaşkına döndü. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Bankalar kart aidatını tüketiciye yansıtacağını kart hamiline bildirip, açık onayını almak zorunda. Aksi halde habersizce ekstraya yansıtılan kart aidatı hukuka aykırıdır. Tüketici itiraz ederek, bu kesintinin iptalini istemelidir” diye konuştu.
1.01.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tüketici Başvuru Merkezi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tüketici başvuru merkezi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.