Tua

Tua

Son dakika TUA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TUA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TUA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tua

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tua gelişmeleri de dahil olmak üzere 62 tua haberi bulunmuştur. Tüm tua haberleri aşağıda listelenmiştir.
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'ya yeni görev!
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'ya yeni görev! Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.
12.02.2024 Gündem
Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya çıkacak? Alper Gezeravcı’nın ardından Tuva Cihangir Atasever uzaya gidecek mi?
Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya çıkacak? Alper Gezeravcı’nın ardından Tuva Cihangir Atasever uzaya gidecek mi? Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönmesinin ardından ikinci Türk astronotun ne zaman uzaya gideceği araştırılmaya başlandı. Konuya ilişkin merak edilen yanıt ise Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç'tan geldi. Peki, Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya çıkacak? Alper Gezeravcı’nın ardından Tuva Cihangir Atasever uzaya gidecek mi?
10.02.2024 Gündem
Bakan Kacır, 'gMETAL' deneyinin tanıtımını paylaştı
Bakan Kacır, 'gMETAL' deneyinin tanıtımını paylaştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonunda 'gMETAL' isimli deneyin tanıtımını paylaştı.
31.01.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 yılda uzay ekosisteminin oyuncusu olacağız
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 yılda uzay ekosisteminin oyuncusu olacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Alper Gezeravcı'nın uzay programıyla ilgili detayları aktaran Bakan Kacır, "10 yıl sonra aslında Türkiye hem bölgesinde hem de küresel düzeyde uzay ekosisteminin önemli oyuncusu olacak. " dedi. Öte yandan Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Alper Gezeravcı arasında yaşanan görüşmedeki sürpriz detayı da açıkladı.
29.01.2024 Gündem
İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın 'bayrak' sözleri gururlandırdı
İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın 'bayrak' sözleri gururlandırdı Bakan Kacır, Ay yıldızlı bayrağımızı uzaya taşıyan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın röportajını paylaştı.
24.01.2024 Gündem
Bakan Kacır: Meclise Uzay Kanunu götürmek istiyoruz
Bakan Kacır: Meclise Uzay Kanunu götürmek istiyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Meclise uzay kanunu götürmek istiyoruz” dedi.
24.01.2024 Ekonomi
Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı kenetlenme sonrası çekilen fotoğraf paylaştı
Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı kenetlenme sonrası çekilen fotoğraf paylaştı Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenme sonrasında çekilmiş bir fotoğraf paylaştı.
23.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzay yolunda! Fırlatma başarıyla gerçekleşti
Alper Gezeravcı uzay yolunda! Fırlatma başarıyla gerçekleşti Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracı, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. 14 gün sürecek Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu başladı.
18.01.2024 Vatan TV
Alper Gezeravcı, uzay yolunda ilk mesajını verdi: İstikbal Göklerdedir
Alper Gezeravcı, uzay yolunda ilk mesajını verdi: İstikbal Göklerdedir Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracı, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. 14 gün sürecek Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu başladı. Tarihi uzay yolculuğu devam ederken Gezeravcı dünyaya ilk mesajını yolladı. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri, "İstikbal Göklerdedir" oldu.
18.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uzay yolculuğu mesajı: Çocuklarımıza ilham kaynağı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uzay yolculuğu mesajı: Çocuklarımıza ilham kaynağı olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Uzay Programı’nın ilk ayağı olan İlk İnsanlı Uzay Misyonu kapsamında video mesaj gönderdi. Erdoğan "Cumhuriyetimizin ikinci asrına, Türkiye Yüzyılı'na ilk kez gerçekleştirdiğimiz insanlı uzay göreviyle adım atıyoruz." açıklamasında bulundu.
18.01.2024 Gündem
Türkiye'nin uzay rüyası gerçek oluyor!
Türkiye'nin uzay rüyası gerçek oluyor! Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, bu gece Türkiye saatiyle 00.49’da gerçekleşecek. Tüm Türkiye uzay yolcuğunu heyecanla beklerken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Haydi Türkiye, bu gece 00:49’da herkes ekran başına!" çağrısında bulundu.
18.01.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan uzay yolculuğu paylaşımı
Bakan Kacır'dan uzay yolculuğu paylaşımı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin merakla beklediği uzay yolculuğuna ilişkin paylaşım yaptı. Kacır, "Haydi Türkiye, bu gece 00:49’da herkes ekran başına!" dedi.
18.01.2024 Gündem
Uzay yolculuğu 19 Ocak tarihine ertelendi
Uzay yolculuğu 19 Ocak tarihine ertelendi Astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu ertelendi. Türk astronotu taşıyacak araç 19 Ocak'ta fırlatılacak. 01.11'de gerçekleşmesi beklenen Türkiye'nin uzay yolculuğunun hava şartları nedeniyle ertelendiği duyuruldu.
17.01.2024 Gündem
Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için 'uzay hatıra bileti'
Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için 'uzay hatıra bileti' Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu öncesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde hazırlanan uzay hatıra bileti, Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) internet sitesinde yayımlandı.
17.01.2024 Gündem
Türkiye'nin uzay yolculuğu için 'uzay hatıra bileti'
Türkiye'nin uzay yolculuğu için 'uzay hatıra bileti' Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu öncesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde hazırlanan uzay hatıra bileti, Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) internet sitesinde yayımlandı.
17.01.2024 Gündem
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başlıyor!
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başlıyor! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. Bu gece saat 01.11'de gerçekleşecek fırlatma, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan ve bilim merkezlerinden takip edilebilecek. Gezeravcı'nın ailesi, CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun'a açıklamalarda bulundu. Alper Gazeravcı'nın annesi Sıddıka Gezeravcı, "İlk duyduğumda korktum, endişelendim" derken baba Ali Baba Gezeravcı ise, "Göreve çıkmadan önce şunu dedi, 'Baba, hiçbir şeye endişe etmeyin. Mutlu olun o bana yeter' dedi" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu öncesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde hazırlanan uzay hatıra bileti, Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) internet sitesinde yayımlandı.
17.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı ile video konferans aracılığıyla görüştü.
16.01.2024 Gündem
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu!
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de (TSİ) ilk kez bir Türk astronot uzaya fırlatılacak. Fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anlar, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan da takip edilebilecek.
16.01.2024 Ekonomi
Türkiye için dönüm noktası! İnsanlı ilk uzay görevi için son iki gün
Türkiye için dönüm noktası! İnsanlı ilk uzay görevi için son iki gün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu serüvenini anlattığı videosunu paylaştı. F-16 pilotu Gezeravcı videoda, "Kanatsız bir halde uzayda uçabilmek muhteşem bir his olacak" dedi.
15.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye Uzay Ajansı paylaşımı: Gurur duy Türkiye
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye Uzay Ajansı paylaşımı: Gurur duy Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Uzay Ajansı'nın ilk Türk astronot Alper Gezeravcı için hazırladığı videoyu paylaştı.
10.01.2024 Gündem
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu! Tarihi ve saati açıklandı
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu! Tarihi ve saati açıklandı Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece saat 01.11’de AX-3 mürettebatı ile birlikte Uluslararası Uzay İstasyonuna hareket edecek.
4.01.2024 Gündem
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti T3 Vakfı’nın global arenada yer aldığı Uluslararası Uzay Federasyonunun (IAF) organize ettiği, Türkiye Uzay Ajansının (TUA) platin sponsoru olduğu Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Bakü’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev, etkinlikte yaptığı konuşmasında, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için onur duyduklarını belirtti. Kongrenin açılış seremonisinde Mark Eliyahu’da sahne aldı.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Efsane şarkıcı Sinead O'Connor hayatını kaybetti
Efsane şarkıcı Sinead O'Connor hayatını kaybetti Dünyaca ünlü İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor, 56 yaşında hayatını kaybetti. O'Connor, 2018'de Müslüman olmuş ve adını Shuhada' Sadaqat olarak değiştirmişti.
26.07.2023 Magazin
Türkiye'nin uzay yolculuğu 2023'ün son çeyreğinde yapılacak
Türkiye'nin uzay yolculuğu 2023'ün son çeyreğinde yapılacak Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu için asil aday seçilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı F-16 pilotu Alper Gezeravcı (44), teorik eğitimlerinin sürdüğünü belirterek, planlanan takvime göre uzay yolculuğunun 2023'ün son çeyreğinde yapılacağını belirtti.
18.05.2023 Gündem
Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir? Türkiye Uzay Ajansı Başkanı deprem açıklaması nedir?
Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir? Türkiye Uzay Ajansı Başkanı deprem açıklaması nedir? Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, geçmiş bir konuşmasında titanyum alaşımlı çubuklar ile deprem yaratıldığını iddia etmişti. Yıldırım'ın o sözleri Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra yeniden gündem oldu. Peki, Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir? Türkiye Uzay Ajansı Başkanı deprem açıklaması nedir?
17.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tua ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tua haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.