Tsunami

Tsunami

Son dakika tsunami haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tsunami ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tsunami haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tsunami

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tsunami gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.542 tsunami haberi bulunmuştur. Tüm tsunami haberleri aşağıda listelenmiştir.
Japonya'da 6 büyüklüğünde deprem
Japonya'da 6 büyüklüğünde deprem Japonya'da 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
4.04.2024 Dünya
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.
16.03.2024 Gündem
Olası İstanbul depreminde 7 metrelik tsunami uyarısı yaptı! İstanbul'da tsunami riski olan ilçeler hakkında son kez konuştu!
Olası İstanbul depreminde 7 metrelik tsunami uyarısı yaptı! İstanbul'da tsunami riski olan ilçeler hakkında son kez konuştu! Birçok deprem uzmanına göre artık İstanbul depremine sayılı günler kaldı. Boğaziçi Üniversitesi Deprem-Tsunami İzleme Merkezi Müdür Yardımcısı Musavver Didem Cambaz, tsunami tehdidi hakkında uyarı yaptı. Bilgi kirliliği olduğunu düşündüğü tsunaminin kıyı şeridi olan birçok ilçede etkili olmasını bekleyen Cambaz, İstanbul'da tsunami riski olan ilçeleri açıkladı.
13.02.2024 Gündem
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü açıkladı: Marmara'da olacak bir depremde tsunami öngörülüyor
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü açıkladı: Marmara'da olacak bir depremde tsunami öngörülüyor Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Tarihsel depremlere baktığımızda, bu depremlerin tsunami oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda Marmara içerisinde olacak bir depremde de tsunami olacağı öngörülerek çalışmalar yapılıyor" dedi.
6.02.2024 Gündem
Marmara için tsunami uyarısı! Prof. Dr. Tatar: Olacak bir deprem için çalışmalar yapılıyor
Marmara için tsunami uyarısı! Prof. Dr. Tatar: Olacak bir deprem için çalışmalar yapılıyor Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Tarihsel depremlere baktığımızda, bu depremlerin tsunami oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda Marmara içerisinde olacak bir depremde de tsunami olacağı öngörülerek çalışmalar yapılıyor" dedi.
6.02.2024 Gündem
Depremi önceden tahmin edebilmek mümkün mü?
Depremi önceden tahmin edebilmek mümkün mü? Bir sene önce bugün, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü büyük bir facia yaşadık ve sadece 9 saat arayla iki büyük depremle sarsıldık. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler çok geniş bir alanda yıkım yarattı. Ülkemizi yasa boğan bu facia binlerce canımızı aldı ve geride kalanlara unutulması imkânsız bir acı bıraktı.
6.02.2024 Gündem
AK Parti İBB başkan adayı Murat Kurum: Dirençli bir İstanbul vadediyoruz
AK Parti İBB başkan adayı Murat Kurum: Dirençli bir İstanbul vadediyoruz  Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener ile biraraya gelen AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, "Dirençli bir İstanbul vadediyoruz. Hem olası afetlere karşı, lojistik, arama kurtarma alanları, toplanma alanlarının altyapısı, arama kurtarma ekip sayısının artırılmasından tutun, itfaiye istasyonlarına hatta helikopter pistlerine kadar çalışmalarımızı yaptık. Biinci ve farkındalığı artırırken, kalıcı çözümleri de ortaya koymak zorundayız" dedi.
2.02.2024 Gündem
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den uyarı: Akdeniz, Ege ve Marmara'da tsunami meydana gelebilir
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den uyarı: Akdeniz, Ege ve Marmara'da tsunami meydana gelebilir Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Denizin içinde bir deprem oluyorsa tsunami de oluyor. Akdeniz, Ege ve Marmara'da genel olarak 1 metre yüksekliğinde tsunaminin meydana gelebileceğini söyleyebiliriz. Denizin bazı derin yerlerinde depremle birlikte kaymada oluyorsa 3 metre yüksekliğinde tsunami olabilir" dedi.
1.02.2024 Gündem
Göktaşı Nasıl Anlaşılır? Bir Taşın Göktaşı Olup Olmadığı Nasıl Belli Olur?
Göktaşı Nasıl Anlaşılır? Bir Taşın Göktaşı Olup Olmadığı Nasıl Belli Olur? Atmosfer sonrası sonsuz bir uzay boşluğu başlamaktadır Bu bağlamda gezegenlerin çevresinde boşlukta katı bir nesnenin koparak Dünya'ya düşmektedir. Göktaşı diğer bir ismi ise Meteorit olarak ifade edilmektedir.
29.01.2024 Gündem
Deprem uyarısı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan geldi: Dünyada böyle bir örnek ben bilmiyorum
Deprem uyarısı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan geldi: Dünyada böyle bir örnek ben bilmiyorum Depremler dünyada ve Türkiye'de artıyor. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy son gelişmeleri CNN Türk ekranlarında deeğerlendirdi. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, dünyada 2023 yılının en büyük depremi olarak kayıtlara geçti. 2023 yılı, deprem hareketliliği açısından son derece sıradışı bir yıldı. Geçen yıl Türkiye 74 bin kez sallandı. Peki, depremlerin bu kadar artması neyin habercisi?
4.01.2024 Gündem
Deprem uyarısı Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den geldi! İstanbul'da 3 ilçeye dikkat çekti, tsunami uyarısında bulundu
Deprem uyarısı Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den geldi! İstanbul'da 3 ilçeye dikkat çekti, tsunami uyarısında bulundu Deprem uyarısı Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den geldi. CNN TÜRK canlı yayınında Semiha Şahin'e öneli açıklamalarda bulunan deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki İstanbul'u uyardı. Japonya'daki depremi değerlendiren Moriwaki, Türkiye'de olası tsunami ile ilgili beklentilerini de paylaşarak İstanbul'da Avcılar, Küçükçekmece ve Büyükçekmece ilçelerine dikkat çekti.
1.01.2024 Gündem
Laf atma kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 2 yaralı
Laf atma kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 2 yaralı Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde iki grup arasında 'laf atma' nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi bıçaklanarak öldürülürken, 2 kişi de yaralandı.
1.01.2024 Gündem
Beşiktaş'ta dalgıçlı kedi kurtarma operasyonu
Beşiktaş'ta dalgıçlı kedi kurtarma operasyonu Beşiktaş'ta gece saatlerinde denize düşen kediyi İstanbul Sualtı Arama Kurtarma dalgıçları kurtardı. Vatandaşlar dalgıçlara teşekkür ederken denizden çıkarılan kedi kaçarak uzaklaştı.
1.01.2024 Gündem
2024 kehanetini şifreli şiirinde yazmış! Tsunami sonra kıtlık kapıda!  Hıristiyan dünyasında şok değişim olacak!
2024 kehanetini şifreli şiirinde yazmış! Tsunami sonra kıtlık kapıda! Hıristiyan dünyasında şok değişim olacak! Her yıl kehanetleriyle gündeme gelen ünlü Fransız astrolog ve kahin Nostradamus, 2024 yılı kehanetlerinde 4 büyük olaya işaret etti. Yeni yıl tahminlerini şifreli şiirinde yazmış.
1.01.2024 Yaşam
Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami alarmı verildi. Noto Yarımadası'nda 5 metrelik tsunami bekleniyor.
1.01.2024 Gündem
Doğal Afet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Doğal Afetler Neden Olur?
Doğal Afet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Doğal Afetler Neden Olur? Doğal Afetler, Dünya'nın herhangi bir doğal fenomeninden kaynaklanan felaket olaylarıdır. Bunlar sel ve kasırgalardan tsunami ve depremlere kadar değişebilir. Örneğin Türkiye'de meydana gelen ve pek çok can kaybına yol açan deprem doğal bir felaketti. Doğal tehlike, aktif fay hatlarının altında yaşıyor. Antropojenik nedenler bazı doğal tehlikelere neden olabilir veya bunları etkileyebilir.
16.12.2023 Eğitim
Ada ülkesi Vanuatu'da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi sunami uyarısı yapıldı
Ada ülkesi Vanuatu'da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi sunami uyarısı yapıldı Pasifik Okyanusu’nda yer alan Vanuatu açıklarında 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından sunami uyarısı yapıldı.
7.12.2023 Dünya
Filipinler’de 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!  Tsunami uyarısı yapıldı
Filipinler’de 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Tsunami uyarısı yapıldı Filipinler’in güneyindeki Mindanao Adası açıklarında 7,6 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs) tarafından tsunami uyarısı yapıldı.
2.12.2023 Dünya
Artan depremlerin yeni depremleri tetikleme ihtimali var mı? Şükrü Ersoy Marmara depremi ile ilgili en kötü senaryoyu açıkladı
Artan depremlerin yeni depremleri tetikleme ihtimali var mı? Şükrü Ersoy Marmara depremi ile ilgili en kötü senaryoyu açıkladı Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, olası Marmara depreminde en kötü senaryoya ilişkin bilgileri verdi. Avşa açıklarında 4 büyüklüğünde meydana gelen depremi işaret eden Ersoy, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
12.11.2023 Gündem
Endonezya'da 6.7 ve 7.1 büyüklüğünde iki deprem!
Endonezya'da 6.7 ve 7.1 büyüklüğünde iki deprem! Pasifik Ateş Çemberi'nde bulunan Endonezya açıklarında 6.7 ve 7.1 büyüklüğünde depremler meydana geldi.
8.11.2023 Dünya
Japon deprem uzmanından korkutan İstanbul açıklaması geldi
Japon deprem uzmanından korkutan İstanbul açıklaması geldi Japon Deprem Uzmanı Yoşhinori Moriwaki olası bir depremde İstanbul’da tsunami meydana geleceğini söyledi.
4.11.2023 Yaşam
Baba Vanga’nın bir kehaneti daha gerçek oluyor! İşte ünlü kâhinin 2024 kehanetleri...
Baba Vanga’nın bir kehaneti daha gerçek oluyor! İşte ünlü kâhinin 2024 kehanetleri... 11 Eylül saldırıları, 2004 yılında Hint Okyanusu'ndaki yıkıcı tsunami ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ile birlikte Barack Obama'nın da ABD başkanlığını tahmin eden Baba Vanga'nın bir kahaneti daha gerçek oluyor. Şaşırtıcı doğruluktaki kehanetleri ile “Balkanların Nostradamus'u” olarak tanınan Baba Vanga ölümünden önce 2024 yılı için de pek çok kehanette bulundu. Görme yetisi bulunmayan Bulgar kadın, gelecek yıl Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e suikast düzenleneceğini, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın ise gizemli bir hastalığa yakalanacağını öngördü. Bulgar kahin ayrıca, gelecek yıl deprem, yangın ve sel gibi çok sayıda felaket yaşanacağını tahmin etti. İşte kanserin tedavisinin bulunmasından dünyanın sonunun geleceği yıla Baba Vanga'nın kehanetleri...
10.10.2023 Gündem
Japonya açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Can ve mal kaybı bildirilmedi
Japonya açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Can ve mal kaybı bildirilmedi Japonya’nın Miyako Adası’nda bulunan Hirara kenti açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
18.09.2023 Dünya
Prof. Dr. Naci Görür 'Deprem beklentim biraz değişti' diyerek uyardı!
Prof. Dr. Naci Görür 'Deprem beklentim biraz değişti' diyerek uyardı! 6 Şubat'taki depremlerin pek çok şeyi etkilediğini belirten Prof. Dr. Naci Görür, 'Deprem beklentim biraz değişti' diyerek çarpıcı uyarılarda bulundu
27.08.2023 Gündem
Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi AFAD, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır" ifadelerini kullandı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar deprem sonrası yaptığı açıklamada "Yine sallandık büyük bir şiddetle. Maalesef şehir merkezine yakın bir deprem, ciddi anlamda etkiledi" dedi.
24.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tsunami ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tsunami haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.