Dünyanın en pahalı mantarı ‘trüf’ü radar köpekler buluyor
Dünyanın en pahalı mantarı ‘trüf’ü radar köpekler buluyor Dünyanın en pahalı mantarlarından biri olarak bilinen “trüf”ü, özel eğitimli köpekler buluyor. Yüksek koku duyuları ve hareketli halleriyle arazide dolaşan radar köpekler toprağın altındaki mantarı saniyeler içinde tespit ediyor.
17.03.2022 Haber
Kilosu 1500 lira, toprağın altından çıkıyor! Özel köpekler bulabiliyor
Kilosu 1500 lira, toprağın altından çıkıyor! Özel köpekler bulabiliyor Kilosu bin 500 liradan alıcı buluyor, türü arasında dünyanın en pahalısı olarak biliniyor. Bulması çok zor, özel eğitimli köpekler bulabiliyor. Karaborsa gibi bir düzen var. Net sabit bir fiyatı yok. Yüksek koku duyuları ve hareketli halleriyle arazide dolaşan radar köpekler toprağın altındaki mantarı saniyeler içinde tespit ediyor. Toplayıcı köpeklerin Türkiye’deki piyasası ise 5 bin ile 10 bin TL arasında değişiyor...
17.03.2022 Ekonomi
Trüf mantarı nedir? Faydaları nelerdir? Trüf mantarı nasıl yetiştirilir?
Trüf mantarı nedir? Faydaları nelerdir? Trüf mantarı nasıl yetiştirilir? Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Van Ferit Melen Havalimanı’nda İran uyruklu 4 kişinin valizlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dünyanın en pahalı mantarı olarak bilinen yaklaşık 80 kilogram Trüf mantarına el konuldu. Trüf mantarı, Ticaret Bakanlığı tarafından ‘bekletilmeyecek eşya’ olarak ‘www.eihale.gov.tr’ adresi üzerinden ihaleyle satışa çıkarıldı. Mantarların satışa esas bedeli 1 milyon 10 bin lira olarak belirlendi. Ancak birinci satışta teklif almadığından yüzde 50 fiyat düşürülerek, ikinci kez ihaleye çıkarılan mantara alıcı çıkmayınca tekrar satışa sunuldu. Peki, bu mantar türünden üretilen Trüf yağı nedir? İşte, ağaç köklerine, özellikle de meşe ve kestane ağaçlarının köklerine yakın yerlerde yetişen Trüf hakkında detaylı bilgiler...
4.01.2020 Gündem
Alıcı çıkmadı, fiyatı yarıya düştü
Alıcı çıkmadı, fiyatı yarıya düştü Van Tasfiye İşletme Müdürü Hülya Garip, 80 kilo trüf mantarının birinci satışta teklif almadığından yüzde 50 fiyat düşürülerek Ticaret Bakanlığı'nın www.eihale.gov.tr adresi üzerinden e-ihale ile satışa çıkarılacağını söyledi.
24.12.2019 Ekonomi
Türkiye'den trüf atağı
Türkiye'den trüf atağı 2016 Kasım ayı itibarıyla genişliği bin 370 dekarı bulan trüf ormanı, 2019’a kadar 2 bin 450 dekara çıkarılacak.
26.12.2016 Yaşam