Torba Kanun

Torba Kanun

Son dakika TORBA KANUN haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TORBA KANUN ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TORBA KANUN haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Torba Kanun

haberleri sayfasında son dakika yaşanan torba kanun gelişmeleri de dahil olmak üzere 825 torba kanun haberi bulunmuştur. Tüm torba kanun haberleri aşağıda listelenmiştir.
Asgari ücret desteğinden prim teşvikine kadar her şey değişiyor! Torba yasada neler var?
Asgari ücret desteğinden prim teşvikine kadar her şey değişiyor! Torba yasada neler var? Meclis gündemine bu hafta gelmesi beklenen torba kanun çalışma hayatında pek çok konu ile ilgili düzenlemeler içeriyor. Kısa çalışma uygulamasından yararlanmanın kolaylaştırılmasından asgari ücret desteğine, sigorta prim teşviklerinin süresinin uzatılmasından iş sağlığı ve güvenliğine kadar pek çok konu torba kanunda yer alıyor. Diğer yandan 5 puanlık ilave emekli zammı ve en düşük emekli aylığı miktarının 10.000 TL’ye çıkartılmasına ilişkin düzenlemenin de genel kurul aşamasında torba kanuna eklenmesi söz konusu.
22.01.2024 Gündem
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu çalışan tüm emeklilere 5 bin lira ikramiye! Ödeme takvimi ve oranlar belli oldu
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu çalışan tüm emeklilere 5 bin lira ikramiye! Ödeme takvimi ve oranlar belli oldu  Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye düzenlemesi 86 maddelik torba kanun teklifi içerisinde yasalaşacak. Çalışan emeklilere ikramiye düzenlemesi ile 4,7 milyon vatandaş daha ödeme alacak. Ek emekli ikramiyesi için maliyet 25 milyar TL'ye yaklaştı. Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? İşte detaylar...
12.12.2023 Emekli
Çalışan tüm emeklilere 5 bin lira ikramiyede son dakika müjdesi! Hesaplara yatıyor, işte ödeme takvimi
Çalışan tüm emeklilere 5 bin lira ikramiyede son dakika müjdesi! Hesaplara yatıyor, işte ödeme takvimi Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye düzenlemesi 86 maddelik torba kanun teklifi içerisinde yasalaşacak. Çalışan emeklilere ikramiye düzenlemesi ile 4,7 milyon vatandaş daha ödeme alacak. Ek emekli ikramiyesi için maliyet 25 milyar TL'ye yaklaştı. Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? İşte detaylar...
11.12.2023 Emekli
80 maddelik torba yasada neler var (içeriği), 2. torba yasanın maddeleri nelerdir? Torba yasanın içinde neler var 2023? İşte torba yasa maddeleri …
80 maddelik torba yasada neler var (içeriği), 2. torba yasanın maddeleri nelerdir? Torba yasanın içinde neler var 2023? İşte torba yasa maddeleri … 80 maddelik yeni torbada neler var? 80 maddelik torba yasa teklifi Meclis'e sunuldu. AK Parti'nin hazırladığı 80 maddelik yeni torba kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte birçok yeni düzenleme getiriliyor. torba yasada bankalar ve finans kuruluşlarının enflasyon muhasebesi kapsamı dışında tutulması, KKM'nin süresinin uzatılması, deprem bölgesinde fahiş fiyatla satış yapanlara katlamalı ceza gibi birçok önemli madde bulunuyor. Peki, 80 maddelik torba yasada ? Kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge, infaz düzenlemesi, taşerona kadro, ehliyet affı var mı? İşte 80 maddelik torba yasadaki maddeler…
25.11.2023 Gündem
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu Emeklilik fırsatı geliyor. Milyonlarca kişi yararlanacak. Ekonomide yeni torba kanun teklifi bu hafta Meclis’e sunulacak. Yasa teklifi 80 maddeden oluşacak. İşte teklifin detayları...
24.11.2023 Çalışma Hayatı
Emekliye seyyanen zam! Uzman isim açıkladı: 13 maaş formülü
Emekliye seyyanen zam! Uzman isim açıkladı: 13 maaş formülü Memur ve emekli maaş zamlarını da içeren torba kanun teklifinin ilk 7 maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. En düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya yükseltildiği teklife göre, emekli aylıklarına da yüzde 25 zam yapıldı. Şimdi ise gözler seyyanen zamda. Ekonomist Muhammet Bayram, konuşulan formülü açıkladı.
13.07.2023 Emekli
Seyyanen emekli zammı düzenlemesi için nefesler tutuldu! Tüm gözler Erdoğan'a çevrildi
Seyyanen emekli zammı düzenlemesi için nefesler tutuldu! Tüm gözler Erdoğan'a çevrildi Seyyanen emekli zammı için flaş açıklama geldi. TBMM Genel Kurulu’nda, memur ve emekli maaş artışının yanı sıra milyonları ilgilendiren pek çok düzenlemeyi bünyesinde barındıran AK Parti’nin torba kanun teklifinin görüşmeleri dün başladı. Öte yandan emeklilerin beklediği seyyanen zam müjdesi için gözler NATO Zirvesi’nden dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. İşte merak edilen tüm detaylar...
13.07.2023 Emekli
Sigorta prim desteğinde süre uzatılacak mı? Uzman isim açıkladı: Borçlar yapılandırıldı, istihdam arttı
Sigorta prim desteğinde süre uzatılacak mı? Uzman isim açıkladı: Borçlar yapılandırıldı, istihdam arttı İşçi - işveren milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren sigorta prim desteği dört yıl önce uygulanmaya başladı. Teşvikten borcu olmayan işverenlerin yararlanabilmesi sebebiyle, prim borcu bulunanlar, borcunu yapılandırdı. Hem SGK prim borçlarının ödenmesi hem de ilave istihdam yaratması dolayısıyla işsizlikle mücadeleye katkı sağlayan 7103 sayılı ilave istihdam teşviklerinde süre aralık ayında doldu. İşverenler bu sürenin uzatılmasını beklerken, uzmanlar belirsizliğin işsizliğe yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
3.04.2023 Ekonomi
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsveç Meclis Başkanı ile görüştü
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsveç Meclis Başkanı ile görüştü İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen’in 17 Ocak’ta Türkiye’ye yapacağı ziyareti iptal eden Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Norlen’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, terör örgütünün söz konusu eylemi hakkında Türkiye’nin tepkisini ifade etti.
13.01.2023 Gündem
AK Parti'nin 'torba kanun teklifi' Meclis'e sunuldu
AK Parti'nin 'torba kanun teklifi' Meclis'e sunuldu AK Parti, 7 ayrı kanunda değişiklik öngören, 21 maddelik torba kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.
13.01.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu’ndan İsveç’e sert tepki: Sadece kınayarak bundan kaçamazlar
Bakan Çavuşoğlu’ndan İsveç’e sert tepki: Sadece kınayarak bundan kaçamazlar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'te PKK/YPG'nin gösterisine ilişkin, "Bu eylem şehrin merkezinde, belediyenin hemen önünde, herkesin gözünün önünde gerçekleşti. Dolaysıyla İsveç’in burada sorumluluğu var, bu sorumluluktan kaçamazlar. Hele hele sadece kınayarak kaçamazlar" dedi.
13.01.2023 Gündem
Hemşire Maaşları 2023 zammı: En yüksek, en düşük hemşire maaşı ne kadar? Hemşireler ne kadar maaş alıyor?
Hemşire Maaşları 2023 zammı: En yüksek, en düşük hemşire maaşı ne kadar? Hemşireler ne kadar maaş alıyor? Milyonlarca hemşireyi ilgilendiriyor! 2023 yılına kısa bir süre kala hemşire maaşları ve yapılacak zam oranı merak ediliyor. Aralık ayı enflasyonu için ocak ayı beklenirken memur zam oranları da enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netlik kazanacak. Kamuda görev yapan hemşirelerin maaşlarına memur zammı, enflasyon farkı ve ek gösterge zammı yansıtılacak. Bunlara ek olarak refah payının da eklenmesi beklentiler arasında yer alıyor. Peki, En yüksek, en düşük hemşire maaşı ne kadar? Hemşireler ne kadar maaş alıyor? Yeni atanan hemşire maaşı ne kadar? Yeni hemşire maaşları ne kadar olacak? İşte hemşire maaşı hesaplama ve 2023 zam oranı!
14.12.2022 Çalışma Hayatı
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu yeni torba kanun teklifi ile TEDAŞ’a olan 2 bin TL ve altındaki borçlar silinecek, bu tutarın üstündeki geçmiş dönem elektrik borçları ise yapılandırılacak.
13.12.2022 Ekonomi
Polis Maaşları 2023: En yüksek, en düşük polis maaşı ne kadar? Polisler ne kadar maaş alıyor? Polis maaşı 2023 zam ve ek gösterge hesaplama!
Polis Maaşları 2023: En yüksek, en düşük polis maaşı ne kadar? Polisler ne kadar maaş alıyor? Polis maaşı 2023 zam ve ek gösterge hesaplama! 2022’nin son 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranı aralık ayı enflasyonu ile birlikte ortaya çıkacak. Ocak ile Temmuz aralığında geçerli olacak memur zam oranları da enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netlik kazanacak. Memur zammı, enflasyon farkı ve ek gösterge 2023 ocak ayı itibariyle polislerin maaşlara yansıyacak. Peki, En yüksek, en düşük polis maaşı ne kadar? Polisler ne kadar maaş alıyor? Polis maaşı 2023 zam ve ek gösterge hesaplama!
9.12.2022 Çalışma Hayatı
Cemevlerini ilgilendiren teklif TBMM’de kabul edildi ve yasalaştı
Cemevlerini ilgilendiren teklif TBMM’de kabul edildi ve yasalaştı Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanması ile maden kazasında hayatını kaybeden işçi yakınlarına, ‘destek paketini’ de içeren torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
16.11.2022 Gündem
Sicil affı çıktı mı? TBMM sicil affı görüşmelerini ne zaman yapacak? Kredi Sicil affı kimleri kapsıyor?
Sicil affı çıktı mı? TBMM sicil affı görüşmelerini ne zaman yapacak? Kredi Sicil affı kimleri kapsıyor? TBMM Genel Kurulu torba kanun teklifini görüşecek. Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba" kanun teklifinde sicil affının düzenlenmesi de görüşülecek. Kredi borcunu zamanın da ödeyemedikleri için kara listeye alınanların durumu için af bekleniyor. Peki, Sicil affı çıktı mı? TBMM sicil affı görüşmelerini ne zaman yapacak? Kredi Sicil affı başvurusu e-Devlet’ten nasıl yapılır? Kredi Sicil affı kimleri kapsıyor? İşte detaylar…
1.11.2022 Ekonomi
Torba yasada neler var, ne zaman çıkacak? Vergi, Bağkur, ehliyet, imar affı torba yasada var mı? TBMM torba yasa maddeleri 2022-2023!
Torba yasada neler var, ne zaman çıkacak? Vergi, Bağkur, ehliyet, imar affı torba yasada var mı? TBMM torba yasa maddeleri 2022-2023! Torba yasa maddeleri, Meclis’te yeni dönemin başlamasıyla vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Maske cezaları, KYK borç faizleri ve basın kanunu gibi birçok maddenin yer aldığı torba yasanın detayları netleşiyor. Peki, Torba yasada neler var, ne zaman çıkacak? Vergi, Bağkur, ehliyet, imar affı torba yasada var mı?
14.10.2022 Gündem
KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borcu ne zaman yapılandırılacak? KYK kredi faizleri ile ilgili düzenleme Meclis’ten geçti mi?
KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borcu ne zaman yapılandırılacak? KYK kredi faizleri ile ilgili düzenleme Meclis’ten geçti mi? Yüksek enflasyon nedeniyle ödemelerde sorun yaşayan KYK borçlularına Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda müjde vermişti. 1 milyonun üzerinde KYK borçlusunun anapara üzerine eklenen faizlerinin silinmesi ile ilgili teklif Toba Kanun Teklifi’nde Meclis’e sunuldu. Peki, KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borcu ne zaman silinecek? KYK kredi faizleri ile ilgili düzenleme Meclis’ten geçti mi? İşte detaylar…
12.10.2022 Ekonomi
Hangi borçlara af geliyor? Bankaların kara listelerine af gelecek mi? Sicil affı çıktı mı, af şartları ne? Sicil affı için nereye başvuru yapılacak?
Hangi borçlara af geliyor? Bankaların kara listelerine af gelecek mi? Sicil affı çıktı mı, af şartları ne? Sicil affı için nereye başvuru yapılacak? Milyonları ilgilendiriyor! Kredi borcunu ödeyemeyip hakkında yasal takip başlatılanlara müjde! Kara listedekilere cicil affı geliyor! Kara listedekilere borçlarını ödemeleri için süre tanınacak ve şartları yerine getirenler kara listeden çıkarılacak. Torba Yasa Meclis’e sunuldu. Peki, Hangi borçlara af geliyor? Bankaların kara listelerine af gelecek mi? Sicil affı çıktı mı? Kara listeler için af şartları ne? İşte detaylar…
9.10.2022 Ekonomi
Maske cezası ödeyenler ne olacak, maske cezaları silinecek mi? Maske takmama cezası ne kadar?
Maske cezası ödeyenler ne olacak, maske cezaları silinecek mi? Maske takmama cezası ne kadar? Maske cezası silinecek mi, maske cezası ödeyenler ne olacak, maske takmama cezası ne kadar? Pandemi döneminde uygulanan maske takmama cezası, normalleşme adımlarının atılmasıyla kaldırılmıştı. Yeni kanun teklifiyle ''Maske takmama cezaları” için yapılan aramalar arttı.
7.10.2022 Gündem
KYK faizi, maske cezası, icra borçları silinecek! Torba kanun teklifi Meclis'e geliyor
KYK faizi, maske cezası, icra borçları silinecek! Torba kanun teklifi Meclis'e geliyor Pandemi döneminde 'maske takmayanlara' uygulanan cezaların silineceği torba kanun teklifini AK Parti TBMM'ye sunacak. Öte yandan KYK faizleri silinecek, elektrik, doğalgaz desteği ve 2 bin TL'ye kadar icra borçların silinmesi de torba yasada olacak.
6.10.2022 Ekonomi
Yurt dışı harç pulu ne kadar? Yurt dışı harç puluna zam gelecek mi? Yurt dışı harç pulu ödeme nasıl yapılır?
Yurt dışı harç pulu ne kadar? Yurt dışı harç puluna zam gelecek mi? Yurt dışı harç pulu ödeme nasıl yapılır? TBMM çalışmalarına başlıyor. Meclis yoğun gündemle toplanacak. Gündemde Ekonomiye ilişkin 'torba' kanun var. Gözler Meclis’te görüşülecek torba yasaya çevrilirken bazı düzenlemeler Meclis’e sunulacak. Torba yasada yurt dışına çıkış harcı ile ilgili düzenlemede yer alacak. Peki, Yurt dışı harç pulu ne kadar? Yurt dışı harç puluna zam gelecek mi? Yurt dışı harç pulu nedir, ödeme nasıl yapılır? İşte detaylar…
3.10.2022 Ekonomi
Maaşlarda ve ikramiyelerde büyük artış! Tablo değişti, 1.946 lira fark oluştu
Maaşlarda ve ikramiyelerde büyük artış! Tablo değişti, 1.946 lira fark oluştu Memur ve memur emeklisi milyonları ilgilendiren açıklama! 5,3 milyon kamu personeli ve emeklisi bekliyordu. 3600 ek gösterge düzenlemesi resmen onaylandı. Maaş ve aylıkların yanında emekli ikramiyeleri de artıyor. Rakamlar tek tek açıklandı, tamamen değişti. 3600 ek gösterge düzenlemesine göre, birinci derece olmak şartıyla tüm öğretmenlerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu polislerin, alan sınırlaması olmaksızın 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu tüm sağlık çalışanı ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3600’e yükseltildi. Kapsam genişletildi, düzenleme sadece polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerini değil, tüm kamu çalışanlarını ilgilendiriyor. Emekli aylıklarına 1.946 lira, ikramiyelere ise 70.210 lira ilave ödeme geliyor. İşte 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm detayları...
Togg'da ÖTV avantajı! Togg'un fiyatı belli oldu
Togg'da ÖTV avantajı! Togg'un fiyatı belli oldu Togg ile ilgili flaş gelişme. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak Togg için çok önemli bir vergi avantajı adımı geldi. Meclis’te kabul edilen önergeyle, motor gücü 160 kW’ı, vergisiz fiyatı ise 700 bin TL’yi geçmeyen elektrikli araçlardan alınacak ÖTV oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Güncel vergi oranları ve matrah dilimleri dikkate alındığında Togg’un fiyatının 900 bin TL bandında olabileceği tahmin ediliyor.
1.07.2022 Ekonomi
Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika kararı! SSK, Bağkur hepsini kapsıyor! En az 3.500 TL ve...
Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika kararı! SSK, Bağkur hepsini kapsıyor! En az 3.500 TL ve... Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika kararı. En düşük emekli maaşı değişti. Müjdeli haber geldi ve kabul edildi. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Her ay ödenecek tutar değişiyor. En düşük emekli maaşı arttı mı? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? 3600 ek gösterge ile ilgili torba kanun teklifinin TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşme sırasında önerge ile değişiklik yapıldı. Halen 2500 TL olan en düşük emekli aylığının alt sınırı yükseltildi. "En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?" sorusuna yanıt aranmaya başladı. Peki, emekli maaşları ne kadar oldu? Temmuz emekli maaşı belli oldu mu? İşte son dakika haberinin detayları...
29.06.2022 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Torba Kanun ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki torba kanun haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.