Toplumsal Bağışıklık

Toplumsal Bağışıklık

Son dakika toplumsal bağışıklık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan toplumsal bağışıklık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını toplumsal bağışıklık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Toplumsal Bağışıklık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan toplumsal bağışıklık gelişmeleri de dahil olmak üzere 266 toplumsal bağışıklık haberi bulunmuştur. Tüm toplumsal bağışıklık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zorunlu kapanma ile ilgili flaş açıklama! Vaka sayıları katlanarak artıyor, Bilim Kurulu Üyesi Özlü duyurdu
Zorunlu kapanma ile ilgili flaş açıklama! Vaka sayıları katlanarak artıyor, Bilim Kurulu Üyesi Özlü duyurdu Koronavirüs vaka sayıları her geçen gün katlanarak artıyor. Bu sebeple 'Zorunlu kapanma olacak mı?' sorusu da gündeme geliyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, açıklamalarda bulundu. 2020- 2021’deki gibi tekrar kaotik bir ortama geri dönülmesine ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirten Özlü, "Tekrar kapanma beklentim yok. Yani zorunlu bir kapatma ya da o öyle bir ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Öyle bir şey gündemde değil. Zaten tüm dünyada da böyle bir beklenti yok. Sadece bazı ülkelerden maske kullanımı konusunda tavsiyeler var." dedi.
21.07.2022 Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Ve tarih verildi! Çarşamba günü...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Ve tarih verildi! Çarşamba günü... Yasaklarla ilgili flaş gelişme! Ve tarih verildi. Maske yasağı ile ilgili son dakika açıklaması. Maske yasağında sona geliniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu hafta çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu'muzda salgında gelinen noktayı ve mevcut tedbirleri ele alacağız. Kanaatimce Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır" dedi.
18.04.2022 Gündem
Hafta içi hafta sonu uygulanıyordu! Yeni dönem başlıyor, belli oldu, flaş yasak kararı...
Hafta içi hafta sonu uygulanıyordu! Yeni dönem başlıyor, belli oldu, flaş yasak kararı... Hafta içi hafta sonu yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi. Açıklamalar peş peşe geliyor. Maske kısıtlamasıyla ilgili flaş gelişme. Koronavirüs salgını sürüyor ancak vaka sayılarında yaşanan düşüş dikkat çekici boyutlara ulaştı. Yaklaşık 6 hafta sonra Çarşamba günü toplanacak olan Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan, yaşanan düşüş sonrası maske zorunluluğu ile ilgili kritik bir karar çıkması bekleniyor. Toplantı öncesi Bakan Koca, "eski normal" mesajı vererek, "'Nerde o eski Ramazanlar!' Ama en azından üç yıl öncekine çok yaklaştık." dedi. Öte yandan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Zorlamalar ve yaptırımların hayatımızdan yavaş yavaş çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu. Peki, pandemi bitti, endemi mi başlıyor? Maske zorunluluğu kalkacak mı? İşte son dakika haberin detayları...
17.04.2022 Gündem
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Pandemi bitmedi ama hastalık sıradanlaştı
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Pandemi bitmedi ama hastalık sıradanlaştı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Akın Kaya ile Prof. Dr. Tevfik Özlü, Antalya'da düzenlenen Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, "Şu aşamada pandemi bitti demek çok yanlış. Virüs halen dolaşımda. Ama aşılar ve Omicron'la beraber önemli ölçüde bir bağışıklık oluştu. Bu da hastalığın artık sıradanlaşmasına tehdit olmaktan çıkmasına neden oldu. Artık pandemide günlük vaka sayıları değil, hastaneye yatan hastaların kriter olarak izlenmesi gerekiyor" dedi. 
17.03.2022 Gündem
Pandemi ile ilgili flaş açıklama! 'Bitmedi ama...'
Pandemi ile ilgili flaş açıklama! 'Bitmedi ama...' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Akın Kaya ile Prof. Dr. Tevfik Özlü, Antalya'da düzenlenen Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, "Şu aşamada pandemi bitti demek çok yanlış. Virüs halen dolaşımda. Ama aşılar ve Omicron'la beraber önemli ölçüde bir bağışıklık oluştu. Bu da hastalığın artık sıradanlaşmasına tehdit olmaktan çıkmasına neden oldu. Artık pandemide günlük vaka sayıları değil, hastaneye yatan hastaların kriter olarak izlenmesi gerekiyor" dedi. 
17.03.2022 Yaşam
Yasaklar kaldırıldı! Türkiye yeni planı devreye aldı...
Yasaklar kaldırıldı! Türkiye yeni planı devreye aldı... Koronavirüs pandemisinde dünyadaki gibi ‘toplumsal bağışıklık’ planını Türkiye devreye soktu. Uzmanlara göre aşılılar ve hastalığı geçirenler, koronavirüse karşı bağışıklık oluşmasını hızlandıracak. Ancak aşı ve maske halen iki güçlü koruyucu.
9.03.2022 Gündem
Salgında bireysel koruma tedbirlerini almaya devam edilmeli!
Salgında bireysel koruma tedbirlerini almaya devam edilmeli! COVID-19 salgının henüz bitmediğine ve aşılama oranlarının da halen yeterli seviyeye gelmediğine dikkat çeken TÜSAD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Onur Turan, “Vatandaşlar bireysel koruma tedbirlerini almaya devam etsin” dedi.
4.03.2022 Sağlık
İstanbul'da vaka artışlarının nedeni ne? Prof. Dr. Ceyhan açıkladı: İki sebep var...
İstanbul'da vaka artışlarının nedeni ne? Prof. Dr. Ceyhan açıkladı: İki sebep var... Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, İstanbul'da Covid-19 vaka sayılarındaki artışın iki nedeni olduğunu söyleyerek, "Birincisi, odağın oradan başlaması; oraya gelen yabancı sayısı fazla. İkinci neden de İstanbul’un yaşam koşulları" dedi.
19.01.2022 Gündem
Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Ünlü profesör yeni tarihi duyurdu: Birkaç ay içinde...
Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Ünlü profesör yeni tarihi duyurdu: Birkaç ay içinde... İlk olarak Güney Afrika'da tespit edilen koronavirüsün bildiğimiz son varyantı omicron tüm dünyada vaka sayılarında bir sıçrayışa yol açtı. Omicron varyantında vakalar yükselişe geçse de aynı oran hastanelere yansımıyor. Hızlı bulaşması nedeniyle tüm dünyayı tedirgin eden virüsün baş düşmanı yine aşı. Konuyla ilgili Prof. Dr. Derya Unutmaz, "Çok hızlı yayıldığı için salgını da bitirebilir. Çünkü bir süre sonra artık virüsün enfekte edeceği kimse kalmayacak. Benim tahminim birkaç ay içerisinde pik noktasına ulaşacak birçok ülkede ve ondan sonra hızlı bir bir şekilde azalmaya başlayacak. Ama bu sürede de çok fazla insan enfekte olacak." dedi.
15.01.2022 Gündem
'Omicron'la ilgili korkutan açıklama! '1 ay içinde 3 defa yakalananlar var'
'Omicron'la ilgili korkutan açıklama! '1 ay içinde 3 defa yakalananlar var' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "'Omicron' maalesef daha önceki varyantlara göre daha az bağışıklık bırakıyor, bağışıklık sistemini daha az uyarıyor, bir çeşit saklanıyor ondan. Dolayısıyla 'Omicron' geçiren hasta bazen 2 hafta sonra bağışıklığının yeteri düzeyde olmaması nedeniyle ikinci bir 'Omicron' geçiriyor hatta 1 ay içinde 3 defa 'Omicron'a yakalananlar var" dedi. Öte yandan Ceyhan, 'Omicron’un daha etkili görüldüğü yaş grubuna ilişkin de, "Şu anda en çok etkilenen, en çok virüsü alan ve dolayısıyla en çok da bulaştırabilen 0-5 yaş grubu." ifadelerini kullandı.
13.01.2022 Gündem
Test ve aşı kuyruğu! Patlama yaşanıyor
Test ve aşı kuyruğu! Patlama yaşanıyor Vaka sayıları patladı. Hastanelerde test ve aşı kuyrukları oluşmaya başladı. Omicron varyantının etkisiyle günlük vaka sayısı 60 bini geçti. Hastanelerde test ve aşı kuyruğu her gün artıyor. Virüsün pandeminin hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlı yayıldığını söyleyen uzmanlara göre toplumsal bağışıklık sağlanabilir.
6.01.2022 Gündem
'Aşı karşıtlarının çarpıtılmış bilgilerine karşı tavır konulmalı’
'Aşı karşıtlarının çarpıtılmış bilgilerine karşı tavır konulmalı’ İzmir Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Lütfi Çamlı, tereddüt yaşayan kesimin aşı olmaması nedeniyle aşılama oranlarında artış olmadığını belirterek, "Bugünlerde 4'üncü pikin uzamış süreciyle karşı karşıyayız. Toplumsal bağışıklık için aşılama oranlarını yüzde 85'lik seviyeye ulaştırmak gerekir. Aşı karşıtlarının çarpıtılmış bilgilerine karşı tavır konulmalıdır" dedi.
16.11.2021 Sağlık
Prof. Dr. Şener: Geyiklerde koronavirüs tespit edilmesi önemli
Prof. Dr. Şener: Geyiklerde koronavirüs tespit edilmesi önemli Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ölümcül koronavirüsün geyiklere de bulaştığının tespit edilmesiyle ilgili olarak, "Geyikte de görüldüğüne dair tespitler tabii ki önemli ancak klinik anlamda insan üzerinde olumlu ya da olumsuz etkisi olur mu bunu söylemek için çok erken" dedi.
5.11.2021 Sağlık
mRNA aşısı nedir, hangi aşı mRNA? BioNTech MRNA mı, 3 doz MRNA aşısını kimler yaptıracak? Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklandı!
mRNA aşısı nedir, hangi aşı mRNA? BioNTech MRNA mı, 3 doz MRNA aşısını kimler yaptıracak? Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklandı! mRNA aşısı nedir, hangi aşı mRNA? Bilim Kurulu Toplantısı sonrası mRNA aşısı ile ilgili açıklama yapıldı. Bilim Kurulu tarafından alınan karara göre mRNA aşılarının risk grupları önceliği göz önünde bulundurularak perşembe gününden itibaren hatırlatma dozu olarak uygulanacağı bildirildi. mRNA aşısı olmuş olup 2. dozdan itibaren 6 aya kadar süre geçmiş kişiler BioNTech aşılarını yaptırabilecekler. Peki, mRNA aşısı nedir, kimler 3. dozu olacak? İşte, 3. doz aşı uygulanacak gruplar ve mRNA aşısı ile ilgili detaylı bilgiler…
4.11.2021 Gündem
3. doz aşı randevusu nasıl alınır? SMS, e-Nabız, MHRS aşı randevusu alma ekranı!
3. doz aşı randevusu nasıl alınır? SMS, e-Nabız, MHRS aşı randevusu alma ekranı! Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hatırlatma dozu olarak nitelendirilen 3. doz mRNA aşısının uygulanması kararı aldıklarını duyurdu. Bilim Kurulu toplantısında alınan karara göre mRNA aşılarının risk grupları önceliği göz önünde bulundurularak hatırlatma dozu olarak uygulanacak. Aşı önceliği olanlar da sıklıkla aşı randevusunun nasıl alınacağını araştırıyor. Peki, 3. doz aşı randevusu nasıl alınır? SMS, e-Nabız, MHRS aşı randevusu alma ekranı!
4.11.2021 Gündem
Biontech 3. doz aşı ne zaman? 3. Doz aşı kimler yaptıracak?
Biontech 3. doz aşı ne zaman? 3. Doz aşı kimler yaptıracak? Hatırlatma dozu olarak nitelendirilen 3. Doz Biontech aşısının yapılıp yapılmayacağı bir süredir gündemdeydi. Bilim Kurulu Toplantısı’ndan aşı ile ilgili karar çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Başkanlığı’nda toplanan Bilim Kurulu Toplantısı’nda alınan karara göre mRNA aiılarının risk grupları önceliği göz önünde bulundurularak hatırlatma dozu olarak uygulanacağı belirtildi. Peki, Biontech 3. doz aşı ne zaman? Biontech 3. doz aşı Kimler 3. doz BioNTech aşısı yaptıracak? mRNA aşısı hangisi? İşte detaylar…
4.11.2021 Gündem
Bilim Kurulu sonrası son dakika aşı kararı! Biontech'te 3. doz başlıyor
Bilim Kurulu sonrası son dakika aşı kararı! Biontech'te 3. doz başlıyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ikinci doz mRNA aşısının üzerinden 6 ay kadar süre geçmiş sağlık çalışanları, 18-60 yaş arasındaki kronik hastalar ve 60 yaş üstü kişilerin yarından itibaren hatırlatma dozu yaptırabileceğini bildirdi. Türkiye'de son 24 saatte 363 bin 238 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 764 kişinin testi pozitif çıktı, 246 kişi yaşamını yitirdi.
3.11.2021 Gündem
BioNTech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 5-11 yaş aralığına...
BioNTech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 5-11 yaş aralığına... ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) bağlı danışma kurulu, BioNTech aşısının 5-11 yaş grubuna üçte bir doz olarak uygulanmasını tavsiye etti. Uygulama için FDA’nın onayı beklenirken Türkiye’de de Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, konuyu ilk toplantıda görüşeceklerini söyledi.
28.10.2021 Sağlık
Havalimanında çalışanların aşılanma oranı yüzde 99'a ulaştı
Havalimanında çalışanların aşılanma oranı yüzde 99'a ulaştı Koronavirüs ile mücadele önemli rol oynayan aşılanma ile ilgili olarak İstanbul Havalimanı'nda görev yapan personelin yüzde 99'nun aşılandığı açıklandı.
21.10.2021 Sağlık
Üniversitelerle ilgili flaş açıklama! 14 gün...
Üniversitelerle ilgili flaş açıklama! 14 gün... Gelen son bir dakika haberine göre; Ankara Şehir Hastanesi Acil Servis Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, ekim ayının ilk haftası üniversitelerin açılacak olmasının, vaka sayılarının artması açısından risk oluşturduğunu söyledi. Oğuztürk, "Bu hafta kritik bir hafta. Aşının 14 gün içinde etkisini sağladığını düşünürsek öğrencilerin bu haftayı iyi değerlendirmeleri gerekiyor" dedi.
24.09.2021 Gündem
Bakan Koca'dan Bilim Kurulu sonrası son dakika açıklaması
Bakan Koca'dan Bilim Kurulu sonrası son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca Pazartesiden itibaren iki doz aşılama oranları gösteren haritanın paylaşılacağının bilgisini aktardı.
15.09.2021 Gündem
Bakan Koca 'bir müjdem var' dedi ve canlı yayında duyurdu
Bakan Koca 'bir müjdem var' dedi ve canlı yayında duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Yerli aşıda da son durumu aktaran Bakan Koca, "sizlere müjdem var" diyerek TURKOVAC'ın acil kullanım onayına müracaat edebilecek aşamaya geldiğini söyledi. Bakan Koca, TURKOVAC aşısının onay alması halinde Ekim ayında seri üretime geçilebileceğini ifade etti. Ayrıca Bakan Koca, son dönemde adından çok fazla söz ettiren MU varyantıyla ilgili Türkiye'de 2 vaka olduğunu ve 2 vakanın da İstanbul'da tespit edildiğini açıkladı.
9.09.2021 Gündem
Mu varyantı nedir, Mu variant belirtileri nelerdir? Türkiye’de Mu mutasyonu kaç kişide var?
Mu varyantı nedir, Mu variant belirtileri nelerdir? Türkiye’de Mu mutasyonu kaç kişide var? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından salgın süreciyle ilgili merak edilenleri cevaplandırdı. Bakan Koca, corona virüsün ''Mu Varyantı''nın Türkiye'de 2 kişide tespit edildiğini açıkladı. Koca, yerli aşıda da seri üretime 2 ay içinde geçileceğini söyledi. Peki, Mu varyantı nedir, Mu virüsünün belirtileri nelerdir?
7.09.2021 Gündem
Tersine göçle vakalar düştü
Tersine göçle vakalar düştü Ordu’da fındık hasadı için kente gelen gurbetçiler ve mevsimlik tarım işçileri ile 1,5 milyona çıkan kent nüfusu ile birlikte koronavirüs vakaları da artış gösterdi. Kentte biten fındık hasadı sonrası nüfus yoğunluğunun azalmaya başlamasıyla vaka oranları da düşüşe geçti. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Ordu’da beklenildiği gibi fındık hasadının bitmesiyle birlikte vaka sayılarımız düşüyor, daha da düşecek” dedi.
7.09.2021 Yaşam
‘Önümüzdeki günlerde başka mutasyonları konuşacağız’
‘Önümüzdeki günlerde başka mutasyonları konuşacağız’ Rize'de artan koronavirüs vakaları nedeniyle, hastanelerde ek Covid-19 servisleri açılıyor. Doçent Doktor Ayşegül Çopur Çiçek, son günlerde İngiltere varyantını hiç görmez olduklarını belirterek, “Delta varyantı yüzde 35-40’lar seviyesinde. Virüs değişimlerini hızlı şekilde devam ettiriyor ve ileriki süreçlerde Delta'dan başka mutasyonları da konuşacağız” dedi.
22.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Toplumsal Bağışıklık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki toplumsal bağışıklık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.