Tokkder

Tokkder

Son dakika TOKKDER haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TOKKDER ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TOKKDER haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tokkder

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tokkder gelişmeleri de dahil olmak üzere 42 tokkder haberi bulunmuştur. Tüm tokkder haberleri aşağıda listelenmiştir.
Günlük kiralamacılar yüzde 30 büyüme hedefliyor
Günlük kiralamacılar yüzde 30 büyüme hedefliyor Günlük araç kiralamada geçen yıla göre yüzde 30’a yakın büyüme öngörülüyor. Bu büyüme ile sektörün iş hacmi 2019 seviyesine yaklaşacak.
Kurban Bayramı’nda kiralamaya talep artışta
Kurban Bayramı’nda kiralamaya talep artışta Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından araç kiralama sektöründe yoğunluk yaşanıyor.
11.07.2022 Otomobil
Filolarda hafif ticari payı yükseliyor
Filolarda hafif ticari payı yükseliyor Operasyonel Kiralama Sektör Raporu açıklandı. Operasyonel araç kiralama sektörü yılın ilk çeyreğinde 6,6 milyar TL’lik araç yatırımı yaparak 14 bin 200 adet aracı filosuna kattı. Sektörün aktif büyüklüğü ise 58,6 milyar TL olarak gerçekleşti. Türkiye’deki operasyonel kiralamaların yarısını 30-42 ay süreli sözleşmelerin oluşturduğu görüldü. TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici, "Otomobil satışları, 2022 yılı Ocak-Mart döneminde geçen seneye göre yüzde 25,3 oranında daralırken, hafif ticari araç pazarındaki daralma ise yüzde 16,5 olarak gerçekleşti. Otomotiv pazarında arz talep dengesinin bozulması araç kiralamaya olan talebi de etkiliyor. Bununla birlikte, tedarik zincirindeki aksaklıklar araç kiralama şirketlerinin de ihtiyaç duyduğu araçlara erişimini zorlaştırıyor."
6.06.2022 Otomobil
İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İkinci el arabada yeni dönem! Bayiler harekete geçiyor
İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İkinci el arabada yeni dönem! Bayiler harekete geçiyor İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili yeni dönem! İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama geldi. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin (OYDER) Nisan ayında göreve gelen yeni başkanı Dr. Altuğ Erciş, otomotiv sektöründeki güncel gelişmeler hakkında ilk kez konuştu. Sektörün birçok olumsuz gelişmeyle karşı karşıya kaldığını ve gelişmelerin bayilerin ikinci el araç satışlarına yönelmesi gerekliliğini ortaya çıkardığını vurgulayan Erciş, "Yetkili satıcılık sistemini ayakta tutmak için ABD ve Avrupa’da olduğu gibi ikinci el satışlarını kendi bünyemizde yapmalıyız. Avrupa’da bayilerin toplam satışlarının yüzde 48’i ikinci el iken, ülkemizde ise bu oran yüzde 2 seviyesinde" dedi. Erciş, otomobillere uygulanan vergi sistemi hakkında da konuşarak, "ÖTV matrahlarının güncellenmesi, yetkili satıcıların ve halkımızın en büyük beklentisidir" dedi. Öte yandan Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar nisanda bir önceki aya göre yüzde 29, fiyatlar da ortalamada yüzde 4 arttı.
23.05.2022 Ekonomi
Sahte araç kiralamacılara dikkat
Sahte araç kiralamacılara dikkat TOKKDER sahte araç kiralama siteleri veya telefonları konusunda önlem alınması için ilgili Bakanlıklara başvuruda bulundu. Bayramda günlük kiralamalardaki doluluk oranının yüzde 80’i geçmesi bekleniyor.
2.05.2022 Otomobil
Araba kiralamada talep patladı! Yüzde 30 arttı
Araba kiralamada talep patladı! Yüzde 30 arttı Pandemi tüketicilerin mobilite tercihlerini önemli ölçüde etkiledi. Toplu ulaşımı tercih etmeyen bireyler, ulaşım ihtiyaçlarını özel araçları veya kiralama yöntemi ile çözüyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle otomobil sahipliğinin zorlaşması günlük ve saatlik kiralama seçeneğini öne çıkarıyor.
2.05.2022 Ekonomi
Kiralanan 4 araçtan biri “ticari” olacak!
Kiralanan 4 araçtan biri “ticari” olacak! Hafif ticari araçların 2018’de kiralama sektörü filosunda yüzde 2,9’luk payı yüzde 5,3’e yükseldi.
22.04.2022 Otomobil
Bayramda fiyatlar tavan yaptı! En ucuzu 400 lira
Bayramda fiyatlar tavan yaptı! En ucuzu 400 lira Araba kiralamak isteyenlere kötü haber geldi. Araba kiralama fiyatları bayramda tavan yaptı. Ramazan Bayramı öncesinde kiralık araçların fiyatlarını araştırdık. Sezonun ilk tatil döneminde araç kiralamanın günlük fiyatı 400 liradan başlıyor, aracın sınıfına göre 2 bin liraya kadar çıkıyor. Bir haftalık kiralama bedeli 2 bin 800 lira ila 9 bin lira arasında değişiyor. Artan otel fiyatlarından dolayı kiralık karavanlar kapış kapış gidiyor. Bayramda bir haftalık karavan kiralamak için 14 bin lira ödemek gerekiyor. Bu yıl ‘çip krizi’ nedeniyle kiralık araç bulmak ise hayli zor.
22.04.2022 Ekonomi
Araba kiralamak isteyenlere flaş uyarı! Sakın imza atmayın, büyük bedeller...
Araba kiralamak isteyenlere flaş uyarı! Sakın imza atmayın, büyük bedeller... Araba kiralamak isteyen herkesi ilgilendiren uyarı! Koronavirüs salgını döneminde artış yaşandı, artık herkes tercih ediyor. Uzmanlardan açıklamalar art arda geldi, dolandırılabilirsiniz. Sektör temsilcileri, özellikle yaz tatilleri ve bayramlarda tercih edilen araç kiralama için özellikle araç yaşı ve kontratın çok önemli olduğunu ifade ederken, taklit siteler konusunda da uyarıda bulundu. Bayramda araba kiralardan çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten araba Rent A Car sahipleri, “Araç kiralarken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, firmanın güvenilir olmasıdır. Kiralanan aracın bakımlarının düzenli yapılması, lastiklerinin düzenli kontrol edilmesi, hasar durumu, çalışmayan aksamının olup olmadığının düzenli kontrolü kiralık aracı kullanırken ki yol güvenliğini etkileyen önemli noktalardır. Aksi durumda herhangi bir hasar ya da kaza durumunda kullanıcılar çok büyük bedeller ödemek zorunda kalabilir” uyarısında bulundu.
22.02.2022 Ekonomi
Araba fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Bu ay yeni zam geliyor, artış kademeli olarak devam edecek
Araba fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Bu ay yeni zam geliyor, artış kademeli olarak devam edecek Araba alacaklara kötü haber! Sıfır araba fiyatları bu ay değişiyor. Satışlar 2021'in altına düşecek. Sıfır arabada maliyet artışları kademeli olarak fiyatlara yansıyacak. Uzun süredir küresel düzeyde devam eden çip krizi nedeni ile üretimde aksamlar yaşanıyordu. Bu da fiyatların yükselmesine neden oldu. Sektör temsilcileri araba fiyatlarındaki artışın 2022 yılında da devam edeceğini açıkladı. Otomotiv sektörü dünyada artan hammadde, enerji ve nakliye maliyetleri ile kur farklarını bu aydan itibaren fiyatlara yansıtma hazırlığında.
3.01.2022 Otomobil
Araç kiralama sektörü ile ilgili açıklama! Yüzde 9,1 azaldı
Araç kiralama sektörü ile ilgili açıklama! Yüzde 9,1 azaldı Kiralama sektörün kiradaki aktif araç sayısı yılın ilk yarısı sonuna göre yüzde 1’in altında azalarak 221 bin 748 adet oldu. Sektörün toplam araç sayısı ise 2020 yılı sonuna göre yüzde 9,1 azaldı ve 239 bin adede geriledi.
29.11.2021 Ekonomi
Karavan'da ÖTV yüzde 45'e indi!
Karavan'da ÖTV yüzde 45'e indi! Motorlu karavan satışlarında uygulanan ÖTV %220’den %45’e indi.
27.10.2021 Otomobil
Karavanda ÖTV indirimi! ÖTV indirimi karavan fiyatlarını nasıl etkileyecek?
Karavanda ÖTV indirimi! ÖTV indirimi karavan fiyatlarını nasıl etkileyecek? Pandemi döneminde ilginin arttığı karavanlar ile ilgili flaş karar! Karavanlara ÖTV indirimi geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile karavanlarda uygulanan ÖTV oranı değişti. Sektör temsilcileri yeni düzenleme ile Türkiye'deki karavan üretimi, ihracatı ve ekosistemi açısından kilit rol oynayacağını ifade ediyor. Peki, ÖTV indirimi karavan fiyatlarını nasıl etkileyecek? Karavanlarda ÖTV indirimi kaç oldu? Karavanlarda uygulanan ÖTV oranı kaç oldu? İşte tüm detaylar...
26.10.2021 Ekonomi
Kira gider limitinde “güncelleme” beklentisi!
Kira gider limitinde “güncelleme” beklentisi! Bu yılın ilk 6 ayında uzun dönem kiralık araç sayısı 2020 sonuna göre yüzde 7,1 azalarak 244 bin adede geriledi. Sektör aylık 6 bin TL olan kira gider tavan limitinin güncellenmesini istiyor.
30.08.2021 Otomobil
Kiralanan araç sayısı düşüşte!
Kiralanan araç sayısı düşüşte! TOKKDER ilk 6 ayın verilerini açıkladı. Kiralamadaki araç sayısı düşerken 2.elde satılan araç sayısı yükseldi.
23.08.2021 Otomobil
Araç kiralamada beklenti ikiye katlandı!
Araç kiralamada beklenti ikiye katlandı! Pandemi sürecinde kısıtlamaların gevşetildiği Haziran ayı ile ivmelenen normalleşme adımları araç kiralama sektöründe umutları yeşertti.
11.06.2021 Otomobil
Kiralanan araç sayısı düşüşte!
Kiralanan araç sayısı düşüşte! Uzun dönem araç kiralama sektörü yılın ilk çeyreğinde, 2020 yılı sonuna göre yüzde 3,5 daraldı. Sektörün filosunda bulunan araç sayısı ise 254 bin adede düştü.
17.05.2021 Otomobil
Escar halka arz için SPK'ya başvurdu!
Escar halka arz için SPK'ya başvurdu! Escar halka arza hazırlanıyor. Filo kiralama sektöründe faaliyetlerini sürdüren Escar halka arz için SPK'ya başvurudu. Yapılan açıklamada, Escar şirket paylarının yaklaşık yüzde 20’lik bölümünün halka arzı için SPK’ya başvurduğunu duyurdu. Peki, Escar halka arz ne zaman? Escar halka arz hisse fiyatları belli oldu mu? Escar halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? İşte Escar halka arz ile ilgili detaylar...
28.04.2021 Ekonomi
Motorlu karavanda ÖTV düzenlenmesi isteniyor!
Motorlu karavanda ÖTV düzenlenmesi isteniyor! TOKKDER Türkiye’nin karavan turizminde daha aktif olabilmesi için girişimlerini artırıyor.
25.02.2021 Otomobil
Kiralamacılar 2021'de 60 bin adetin üzerinde yeni araç alacak!
Kiralamacılar 2021'de 60 bin adetin üzerinde yeni araç alacak! Operasyonel araç kiralama sektörü 2020 yılında Türkiye’de satılan yeni otomobillerin yüzde 9,4’ü olan 57 bin 500 adet aracı filosuna kattı. 2021’de bu sayının üzerine çıkılması öngörülüyor.
22.02.2021 Otomobil
65 yıl sonra değişti! Trafik cezası kiralayana...
65 yıl sonra değişti! Trafik cezası kiralayana... Oto kiralama sektörünün trafik cezaları konusunda 65 yıldır beklediği yasal düzenleme yapıldı. Daha önce işletmelerin sorumlu tutulduğu kiralık araçlarda kural ihlalinden doğan cezalar, artık kiralayan adına düzenlenecek.
4.01.2021 Gündem
‘Yeni dünya düzeni çok hızlı gelecek’
‘Yeni dünya düzeni çok hızlı gelecek’ Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici, Kovid-19 salgınına bağlı olarak yaşanan krizin, tüm dünya ülkeleri için yeni ve oldukça farklı olduğunu vurgularken, “Daha önce bir benzerini yaşamadığımız bu salgınla mücadelede ülkelerin ve toplumların çok farklı tepkiler verdiğini gözlemliyoruz. Salgın sonrası toparlanmanın da ülkeden ülkeye ciddi farklılıklar göstereceğini söyleyebiliriz” dedi.
17.12.2020 Otomobil
4 yıldan uzun kiralamak için başvurdular!
4 yıldan uzun kiralamak için başvurdular! Mevzuat gereği 48 aydan uzun süreli araç kiralaması yapamayan sektör durumun aşılması için başvuruda bulundu.
30.11.2020 Otomobil
Kiralamacılar  bu yıl 30 bin yeni araç almayı hedefliyor
Kiralamacılar bu yıl 30 bin yeni araç almayı hedefliyor Operasyonel kiralama sektörü, 2020 yılının ilk yarısında 2,6 milyar TL’lik yatırım yaparak Türkiye’de satılan yeni otomobillerin yaklaşık yüzde 7,3’ü olan 14 bin 900 adet yeni aracı filosuna kattı.
25.08.2020 Otomobil
Araç kiralayacaklar bu uyarılara dikkat!
Araç kiralayacaklar bu uyarılara dikkat! Bayram dönemine girilmesiyle birlikte araç kiralamaya olan talep hızla arttı. Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici, araç kiralayacaklara uyarılarda bulundu.
31.07.2020 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Tokkder ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tokkder haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.