Cumhurbaşkanı Erdoğan: 250 bin konutu 2 yıl içinde hak sahiplerine teslim edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 250 bin konutu 2 yıl içinde hak sahiplerine teslim edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sincan'da 17 ilde eşzamanlı düzenlenen İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Söz verdiğimiz şekilde, 250 bin konutluk ilk etabı 2 yıl içinde tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi. Erdoğan, "Kampanyaya başvuru sayısının 8 milyona yaklaşması ne kadar doğru iş yaptığımızın göstergesidir" ifadelerini kullandı.
25.10.2022 Siyaset
Arsa fiyatları artacak mı, takvim nasıl işleyecek? Bakan Kurum kafa karışıklığını giderdi
Arsa fiyatları artacak mı, takvim nasıl işleyecek? Bakan Kurum kafa karışıklığını giderdi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, arsa fiyatlarının artıp artmayacağı konusunda vatandaşları bilgilendirerek, "Konut projesine başvuranlar arsaya da başvurabilirler. İkisi de çıkarsa birini tercih etmek durumundalar. Arsalarda taksitlerde fiyat artışı olmayacak. Taksitler sabit olacak. Aynı anda başvuran çiftlerden biri müracaat ettikleri bankaya gidip başvurusunu çekmek durumunda. Başvuru ücreti de tarafına iade edilecek." dedi. Takvimle ilgili de Kurum, "Mart 2023’e kadar kuralar çekilecek. Noter huzurunda, adaletli bir şekilde yapılacak. Dileyenler yerinde görecek, dileyenler de canlı yayından takip edebilecek. İlk gün ya da son gün başvuran arasında bir fark olmayacak. Kura sonrasında da gerekli işlemler gerçekleştirilecek." diye konuştu.
17.10.2022 Ekonomi
TOKİ başvuru son gün ne zaman, TOKİ para yatırma süresi geçti, ne yapmalıyım? TOKİ başvuru para yatırma süresi geçerse ne olur?
TOKİ başvuru son gün ne zaman, TOKİ para yatırma süresi geçti, ne yapmalıyım? TOKİ başvuru para yatırma süresi geçerse ne olur? TOKİ başvuruları; e-Devlet, Halk Bankası ve Ziraat Bankası üzerinden gerçekleştirilmeye devam ediyor. 2+1 ve 3+1 dairelere göre değişiklik gösteren ev fiyatları için başvuru ücreti 500 TL olarak belirlendi. TOKİ başvuru süresi devam ederken vatandaşlar “TOKİ başvuru son gün ne zaman, TOKİ para yatırma süresi geçti, ne yapmalıyım? TOKİ başvuru para yatırma süresi geçerse ne olur?” sorularına da yanıt arıyor.
23.09.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ve ABD'ye gereken cevabı verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ve ABD'ye gereken cevabı verdik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in özel davetiyle Şanhay İşbirliği Teşkilatı 22. Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan zirvede Rusya, Çin, Hindistan, Azerbaycan, Hindistan, Özbekistan devlet başkanlarıyla görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanhay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nin ardından ABD'ye gitti. Erdoğan, Özbekistan ziyareti sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin Şanhay İşbirliği Örgütü’ne üyeliği hakkındaki soruya Erdoğan 'Tabii, hedef o' cevabını verdi. Sosyal Konut Projesi'yle ilgili de seçim sonrasını işaret eden Erdoğan; 'Allah nasip ederse seçimden sonra yeni bir etabı inşallah başlatacağız' dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluş yıl dönümünde söylediği sözler hakkında Erdoğan, 'Bu adamın istikameti filan yok. Bu, pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz' ifadelerini kullandı.
17.09.2022 Siyaset
Bakan Kurum sosyal konut projesine başvuru sayısını açıkladı
Bakan Kurum sosyal konut projesine başvuru sayısını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi hakkında detayları duyurmasının ardından TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde başvurular kademeli olarak başladı. Bakan Murat Kurum başvuru sayısını açıkladı.
14.09.2022 Ekonomi
Sosyal Konut projesi süreç nasıl işleyecek? TOKİ Başkanı Ömer Bulut tüm detayları anlattı
Sosyal Konut projesi süreç nasıl işleyecek? TOKİ Başkanı Ömer Bulut tüm detayları anlattı TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 81 ilde sosyal konut projesinin detaylarını canlı yayında anlattı. "Şimdi kampanyamız ile ilgili bazı ayrıntıları sizlerle paylaşmak istiyorum. Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa." ifadelerini kullandı.
13.09.2022 Ekonomi
Kira destek yardımı artıyor! Bakan Kurum, yeni konut kampanyasını açıkladı
Kira destek yardımı artıyor! Bakan Kurum, yeni konut kampanyasını açıkladı Kira destek yardımı artıyor. Bakan Kurum, yeni konut kampanyasını açıkladı. Marmara Depremi'nin 23. yılında İstanbul'da açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum; yeni bir konut kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Kentsel dönüşümde kira desteğinin artacağını açıklayan Kurum, kampanyaya ilişkin ayrıntıları da paylaştı.
17.08.2022 Ekonomi
Konut kredisiyle ilgili son dakika kararı! Fiyatlara yansıyor, resmen değişti! İşte yeni oranlar...
Konut kredisiyle ilgili son dakika kararı! Fiyatlara yansıyor, resmen değişti! İşte yeni oranlar... Ev sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Konut kredileriyle ilgili yeni kararlar alındı. Kredilerde flaş değişiklik. Konut Kredisi çekecek olanlara yönelik yenilikler ortaya çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, konut kredilerinde enerji verimliliğini ön plana çıkardı. Buna göre sıfır konutlarda (1. El olarak da geçiyor) enerji sınıfı A olan bir evin değeri 2 milyon ve altındaysa yüzde 90’ına kadar Kredi çıkıyor. Başka bir deyişle evin fiyatı 2 milyon liraysa 1.8 milyon liraya kadar kredi çıkıyor. Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi. Bu adımlar kapsamında TL cinsinden ticari kredi kullanımı ile ilgili yeni koşullar belirlendi. İşte kredilerle ilgili son dakika tüm detaylar...
25.06.2022 Ekonomi
Krediler ile ilgili son dakika kararları! Resmen değişti, artık...
Krediler ile ilgili son dakika kararları! Resmen değişti, artık... Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi. Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredilerle ilgili flaş değişlik. Konut Kredisi çekecek olanlara yönelik yenilikler ortaya çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, konut kredilerinde enerji verimliliğini ön plana çıkardı. Buna göre sıfır konutlarda (1. El olarak da geçiyor) enerji sınıfı A olan bir evin değeri 2 milyon ve altındaysa yüzde 90’ına kadar Kredi çıkıyor. Başka bir deyişle evin fiyatı 2 milyon liraysa 1.8 milyon liraya kadar kredi çıkıyor. Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi. Bu adımlar kapsamında TL cinsinden ticari kredi kullanımı ile ilgili yeni koşullar belirlendi. İşte kredilerle ilgili son dakika tüm detaylar...
25.06.2022 Ekonomi
Ev ve araba alacaklara güzel haber! Balon sönecek, fiyatlar düşecek, tarih verildi
Ev ve araba alacaklara güzel haber! Balon sönecek, fiyatlar düşecek, tarih verildi Ev ve araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar düşecek. Tarih belli oldu.Uzun süredir hem satılık ev fiyatları hem de kiralık ev fiyatları yükseliş trendindeydi. Arzın talebi karşılamaması nedeniyle fiyatlar adeta katlandı. Aynı şekilde sıfır arabada da pandemi, çip krizi ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan tedarik sorunu fiyatların yükselmesine yol açtı. İkinci el araç fiyatları da sıfır araba fiyatlarına paralel şekilde yükseldi. Ancak hem ev hem de araba fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Ev ve araba alamak isteyenlerin acele etmemesi bayram sonrasını beklemesi tavsiye edildi.
22.06.2022 Ekonomi
TOKİ indirim kampanyası 2022! TOKİ indirim kampanyası 2022 ne zaman, yüzde 22 indirim kampanyası başladı mı?
TOKİ indirim kampanyası 2022! TOKİ indirim kampanyası 2022 ne zaman, yüzde 22 indirim kampanyası başladı mı? TOKİ indirim kampanyası 2022 aramaları yoğunlaştı. TOKİ, konut ve iş yeri sahiplerine yönelik yeni bir indirim kampanyası başlattı. Borcunu kapatmak ya da en az yüzde 25'ini ödemek isteyenlere yüzde 22 indirim uygulanacak. Peki, TOKİ indirim kampanyası ne zaman, indirim kampanyası ne zaman sona erecek?
21.03.2022 Ekonomi
TOKİ Ardıçlı kura sonuçları 2022 açıklandı mı? Konya TOKİ Ardıçlı kura sonuçları isim listesi nasıl sorgulanır? İşte Ardıçlı TOKİ 5. etap kura sonuçları sorgulama!
TOKİ Ardıçlı kura sonuçları 2022 açıklandı mı? Konya TOKİ Ardıçlı kura sonuçları isim listesi nasıl sorgulanır? İşte Ardıçlı TOKİ 5. etap kura sonuçları sorgulama! TOKİ Konya Ardıçlı kura sonuçları listesi ve çekilişinin detayları sorgulanıyor. Ardıçlı TOKİ çekilişi saat kaçta, Konya Ardıçlı TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? sorularına yanıt aranıyor. Konya Ardıçlı TOKİ başvuru listesi geçtiğimiz gün açıklandı. Konya’da yapımı devam eden TOKİ konutları için kura çekilişi zamanı geldi. Ardıçlı TOKİ konutları 5. etapta başvurular tamamlandı. 664 konutun kuraları çekiliyor. Peki, Konya TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak, nasıl sorgulanır? Ardıçlı 5. Etap kura çekimi nasıl canlı izlenir? TOKİ Ardıçlı kura sonuçları 2022 sorgulama...
20.01.2022 Gündem
Bakan Kurum'dan son dakika  'Kanal İstanbul' açıklaması
Bakan Kurum'dan son dakika 'Kanal İstanbul' açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul ile gündeme gelmeye çalışanların ne yazık ki bir tehdit dili kullandığına şahit oluyoruz. Bir bakıyorsunuz müteahhitler tehdit ediliyor, bir bakıyorsunuz devlet kurumları, bakanlık çalışanları, kurumların başındaki yöneticiler tehdit ediliyor, vatandaşlarımız tehdit ediliyor. Bu tehdit dilini kullananlar şunu çok iyi bilmelidir ki bu millet, bu tehditlere kulak asmaz, tehdit edenleri görüyor ve gereken cevabı da verecektir." dedi.
11.11.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni askerlik sistemini onayladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni askerlik sistemini onayladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni askerlik kanununu onayladı. Askerlik Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
26.06.2019 Gündem
Yeni askerlik sistemi ile ilgili flaş gelişme
Yeni askerlik sistemi ile ilgili flaş gelişme Yeni askerlik sistemiyle ilgili kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yaptığı açıklamada, yeni askerlik sistemine ilişkin kanun teklifinin, Meclis'in uygun görmesi halinde bayramdan önce yasalaşabileceğini bildirdi.
23.05.2019 Gündem
TOKİ, İstanbul'da 651 lira taksitle ev satacak
TOKİ, İstanbul'da 651 lira taksitle ev satacak TOKİ, İstanbul Silivri'de dar ve orta gelirli vatandaşlar için yatay ve yerel mimari ile mahalle kültürünün ön plana çıkarıldığı 685 sosyal konut inşa edecek.Konutların taksitleri 651 liradan başlıyor.
23.03.2019 Ekonomi
Bakan Kurum: 6,7 milyon konutun dönüştürülmesi gerekiyor!
Bakan Kurum: 6,7 milyon konutun dönüştürülmesi gerekiyor! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de dönüştürülmesi gereken 6,7 milyon konuttan 1,5 milyonunun acil ve öncelikli durumda bulunduğunu belirterek, "Bu alanlara ilişkin yılda 300 bin konut yapmak suretiyle önümüzdeki 5 yıllık süreçte buraları dönüştürmek istiyoruz. 300 bin konutun yaklaşık yüzde 10'unu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle yapacağız. Kalan kısmına da İller Bankası Genel Müdürlüğümüz ile yüzde 50'ye kadar faiz desteği vermek suretiyle, o kentsel dönüşümü yerel yönetimlerimizle yapma arzusu içindeyiz." dedi.
17.03.2019 Siyaset
İkinci kampanyada yüzde 24 indirim
İkinci kampanyada yüzde 24 indirim TOKİ, bu yıl ikinci kez indirim kampanyasına başlıyor. Bu kez indirim oranı yüzde 20’den yüzde 24’e yükseltildi. Borcunu erken kapatmak isteyenler 21 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında başvuru yapabilecek.
26.08.2018 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomik bir savaş var yastık altındakileri çıkarın
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomik bir savaş var yastık altındakileri çıkarın “Ülkemizin içinde herkes geleceğine umutla bakıyor. Gelin yastık altından dövizlerinizi, dolarlarınızı, altınlarınızı çıkartın. Gelin bunları TL’ye nakde dönüştürün. Yerli, milli direnişinizi tüm dünyaya karşı ortaya koyun”
3.08.2018 Gündem
Cumhurbaşkanı canlı yayında 100 günlük icraat programını açıkladı
Cumhurbaşkanı canlı yayında 100 günlük icraat programını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk 100 günlük icraat programını Beştepe Millet ve Kongre Merkezi'nde açıkladı. Öğretmenden, çiftçiye, sanayiciden, emeklilere kadar milyonlarca kişiye müjdeleri sıralayan Erdoğan, "20 bin öğretmen atayacağız, bin liranın altında ücret alan emekli kalmayacak. Kanal İstanbul, üç katıl tüp tünel projeleri yapılacak. Yurt kapasitesi artırılacak, öğrencilere barınma yardımı yapılacak.Üçüncü nükleer enerji santralini Trakya'ya yapacağız. Emlak bankasını faaliyete geçirip, ilk etapta 5 millet bahçesini tamamlayacağız. Musul ve Basra konsolosluklarını yeniden açacağız. 40 binin üstünde polis, ve asker alacağız" dedi.
3.08.2018 Siyaset
Seçim için istifalar başladı!
Seçim için istifalar başladı! 24 Haziran'daki seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlileri, belediye başkanları istifa etmeye başladı. Aralarında Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok büyükşehir belediye başkanları, valiler de var.
26.04.2018 Siyaset
İstanbul’da orta halli eve büyük talep var
İstanbul’da orta halli eve büyük talep var İstanbul’da lüks konutta arz fazlası oluşurken uygun fiyatlı evler büyük ilgi görüyor. TOKİ’nin Kayaşehir’deki projesine gelen talep de bunu kanıtlar nitelikte. TOKİ’nin orta gelirli için satışa sunduğu 1.892 konuta sadece bir günde 2 bin 155 talep alındı
6.09.2017 Ekonomi
TOKİ'ye rekor başvuru
TOKİ'ye rekor başvuru TOKİ'ye emekli konutları için rekor sayıda başvuru yapıldı.
5.11.2015 Arşiv
TOKİ'nin indirim kampanyasında son hafta
TOKİ'nin indirim kampanyasında son hafta Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcıları için başlattığı “yüzde 20” indirim kampanyasında son haftaya girildi...
11.03.2015 Ekonomi
Ataköy sahilde skandal!
Ataköy sahilde skandal! Ataköy sahilinde TOKİ'ye ait arazide itirazlara rağmen devam eden yapılaşmada bir skandal daha ortaya çıktı...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri