Gazete Vatan Logo

TOKİ başvuru son gün ne zaman, TOKİ para yatırma süresi geçti, ne yapmalıyım? TOKİ başvuru para yatırma süresi geçerse ne olur?

TOKİ başvuruları; e-Devlet, Halk Bankası ve Ziraat Bankası üzerinden gerçekleştirilmeye devam ediyor. 2+1 ve 3+1 dairelere göre değişiklik gösteren ev fiyatları için başvuru ücreti 500 TL olarak belirlendi. TOKİ başvuru süresi devam ederken vatandaşlar “TOKİ başvuru son gün ne zaman, TOKİ para yatırma süresi geçti, ne yapmalıyım? TOKİ başvuru para yatırma süresi geçerse ne olur?” sorularına da yanıt arıyor.

TOKİ başvuru son gün ne zaman, TOKİ para yatırma süresi geçti, ne yapmalıyım? TOKİ başvuru para yatırma süresi geçerse ne olur?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detaylarını açıkladığı sosyal konut projesine başvurular, proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankasının yetkili şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile yapılacak. TOKİ başvuru ücreti IBAN yoluyla ya da belirtilen ATM'lerden yatırılabiliyor. Peki, TOKİ başvuru son gün ne zaman, TOKİ para yatırma süresi geçti, ne yapmalıyım?

TOKİ başvuru son gün ne zaman?

TOKİ başvuruları 31 Ekim tarihine kadar devam edecek. e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim tarihinde son bulacak.

TOKİ başvuru para yatırma süresi geçerse ne olur?

Sosyal konut projesi için başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden yapanların ayrıca banka şubelerinden başvurmasına gerek kalmayacak.

e-Devlet üzerinden başvurular, TOKİ Başkanlığı hizmetleri arasında yer alan “Konut İşyeri Başvuru” hizmeti bölümünden yapılabilecek. Başvuru ekranında ve ilan metninde şartlarla ilgili bilgilendirme ile ilgili projeyi seçerek başvuru yapabilecek.

e-Devlet üzerinden başvurular, TOKİ Başkanlığı hizmetlerinde yer alan Konut/İş Yeri Başvuru linki üzerinden proje seçilerek yapılabilecek.

Haberin Devamı

e-Devlet üzerinden engelli ve emekli kategorisinden başvuranlar için sözleşme aşamasında engelli veya emekli olduklarına dair belge istenecek.

Başvurularda SMS ile iletilecek başvuru sahibi adına açılmış IBAN hesabına başvuru ücretinin belirlenen süre içerisinde EFT, havale, ATM ile yatırılması gerekecek aksi halde mevcut başvuru iptal edilecek.

TOKİ konut başvuru şartları neler? 

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

T.C. vatandaşı olması,

Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,

Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması,

TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama,

İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç),

Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması

Haberin Devamı

Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir,

Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir