Tokalaşma

Tokalaşma

Son dakika tokalaşma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tokalaşma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tokalaşma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tokalaşma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tokalaşma gelişmeleri de dahil olmak üzere 232 tokalaşma haberi bulunmuştur. Tüm tokalaşma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
Türkiye ile Mısır arasında normalleşme adımı!
Türkiye ile Mısır arasında normalleşme adımı! Türkiye ile ve Mısır arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinin en kritik adımı atılırken, iki ülke arasında 2013’ten bu yana maslahatgüzarlık seviyesinde yürütülen diplomatik ilişkiler, büyükelçilik seviyesine çıkarıldı.
5.07.2023 Gündem
'Kargo ücretine icra takibi' yalanı ile tuzak! Bu mesaja sakın itibar etmeyin
'Kargo ücretine icra takibi' yalanı ile tuzak! Bu mesaja sakın itibar etmeyin Hukuk bürosunda çalıştığını iddia eden kişiler vatandaşlara, alınmamış kargo tuzağı kurmaya başladı. Sözde avukatlar, 'Hakkınızda icra işlemi başlatılmaması ücret ödemeniz gerekiyor’ şeklinde mesaj göndererek onlarca kişiyi dolandırdı. Fırsatçıların bu yöntemine ilişkin uyarıda bulunan Avukat Selen Karataş, bu mesajların ya da aramaların hiçbir hukuki dayanağının olmadığını söyledi.
26.04.2023 Gündem
Bayramda 'tokalaşma ve el öpme' uyarısı! 'Virüsler aramızda olacak'
Bayramda 'tokalaşma ve el öpme' uyarısı! 'Virüsler aramızda olacak' Tüm dünya gibi Türkiye’yi de kasıp kavuran koronavirüs pandemisi, birçok alışkanlığı değiştirdi. Fakat aşıyla birlikte virüsün öldürücü etkisinin büyük oranda kontrol altına alınması ile eski normale dönüldü. Bu da pek çok riski beraberinde getirdi. Ülkemizde özellikle bayramlardaki yakın temas birçok hastalığa neden olurken, el öpmeye ilişkin çarpıcı uyarılar geldi.
21.04.2023 Sağlık
AIDS artık ölümcül değil kronik bir hastalık
AIDS artık ölümcül değil kronik bir hastalık 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle düzenlenen seminerde bir araya gelen uzmanlar toplum tarafından ayrımcılığa uğrayan ve korku oluşturan AIDS’in uygulanan tedaviler sonucu artık ölümcül değil kronik bir hastalık olarak seyrettiğini vurguladı.
1.12.2021 Sağlık
Uyuşturucu davasında kan donduran sözler! Meyve bıçağı ile bacağından et kopartıp...
Uyuşturucu davasında kan donduran sözler! Meyve bıçağı ile bacağından et kopartıp... Bolu'da mahkumlara uyuşturucu madde sattığı iddiasıyla 15 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan infaz koruma memuru Yaşar S., kendisine A.T. isimli cinayet hükümlüsünün iftira attığını söyledi. Hannibal gibi A.T.’nin insan eti yediğini öne süren Yaşar S. savunmasında, "A.T. hep sorun çıkaran bir mahkumdur. Bildiğim kadarıyla A.T., meyve bıçağı ile bacağından et kopartıp, cezve içerisinde pişirip yiyen, ayrıca boğazını kesip parmağını boğazına sokan birisidir. O yüzden kendisine itibar edilmemesi gerekir" dedi.
13.10.2021 Gündem
'Uyuz böceği' uyarısı! Deriyi istila ederek...
'Uyuz böceği' uyarısı! Deriyi istila ederek... Uyuz hastalığının, sonbahar ve kış aylarında yaygın olarak görülebilen bir hastalık olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Dr. Onur Çapkan, bu rahatsızlığa ‘Sarcoptes Scabiei’ yani halk arasında bilinen adıyla uyuz böceğinin sebep olduğunu söyledi. Çapkan, “Gözle görülemeyen bu böcekler (akarlar) deriyi istila ederek rahatsızlık oluşturuyor. İnsan vücuduna girdiklerinde bazı kaşıntılı döküntülü, bulaşıcı bir deri hastalığına yol açar” diyerek uyuz hastalığını ve tedavi yöntemlerini anlattı.
6.10.2021 Sağlık
'Kaymakam öğretmeni sınıftan kovdu' iddiası! Valilik açıklama yaptı
'Kaymakam öğretmeni sınıftan kovdu' iddiası! Valilik açıklama yaptı Artvin'in Kemalpaşa ilçesi Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın’ın ziyaret ettiği lisede girdiği sınıfta ‘hoş geldiniz’ diyerek kendisine elini uzatan öğretmeni ‘Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle’ diyerek kovduğu öne sürüldü. Kaymakam Saygın, iddalara ilişkin açıklama yapmazken, Kemalpaşa Eğitim-Sen de yaşananlara tepki gösterdi. Artvin Valiliği de olayla ilgili açıklama yaptı.
30.09.2021 Gündem
AVM PCR testi zorunlu mu? PCR testi nerelerde zorunlu? Negatif PCR testi zorunluluğu
AVM PCR testi zorunlu mu? PCR testi nerelerde zorunlu? Negatif PCR testi zorunluluğu Koronavirüs önlemlerinde Türkiye yeni bir döneme geçti. Aşılama süreci devam ederken vaka sayılarının yeniden artması aşı olmayanlara karşı yeni önlemlerin alınmasına neden oldu. Türkiye'de 6 Eylül itibarıyla çeşitli toplu alanlara girmek isteyen aşısız vatandaşlardan negatif PCR testi istenecek. Peki, AVM PCR testi zorunlu mu? PCR testi nerelerde zorunlu? Negatif PCR testi zorunluluğu…
6.09.2021 Gündem
Pazartesi yasak var mı yok mu? PCR testi zorunluluğu ne zaman başlayacak?
Pazartesi yasak var mı yok mu? PCR testi zorunluluğu ne zaman başlayacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında geçtiğimiz günlerde toplanan Kabine’de yüze eğitim, doğal afetler ve koronavirüs başta olmak üzere birçok konuda ek tedbirler ve karar alındı. PCR testi zorunluluğu ile ilgili genelge yayınlandı. İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine, ‘Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu’ konulu genelge gönderdi. Genelgede PCR testinin zorunlu olacağı yerlerin yanı sıra test zorunluluğunun başlayacağı tarih de yer alıyor. Peki, Pazartesi yasak var mı yok mu? PCR testi zorunluluğu ne zaman başlayacak?
27.08.2021 Gündem
İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika genelgesi! Artık yasaklandı, pazartesi gününden itibaren...
İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika genelgesi! Artık yasaklandı, pazartesi gününden itibaren... İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika koronavirüs genelgesi. 81 ile gönderildi. Detaylar belli oldu. Artık müsaade edilmeyecek. PCR Testi zorunluluğu getirildi. 6 Eylül pazartesi gününden itibaren başlıyor. İçişleri Bakanlığı 81 il Valiliğine “Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunlululuğu” konulu genelge gönderdi. İşte detaylar...
20.08.2021 Gündem
Bakan Koca son dakika duyurdu! PCR testleriyle ilgili flaş karar
Bakan Koca son dakika duyurdu! PCR testleriyle ilgili flaş karar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında zorunlu PCR testlerinin devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yapılacağını duyurdu.
19.08.2021 Gündem
Kurban pazarlarında yeni dönem!
Kurban pazarlarında yeni dönem! Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yeni tip koronavirüs (Kovid- 19) tedbirlerini hatırlatarak, "Kurban pazarlarında tokalaşma tarihe karıştı." ifadesini kullandı.
28.06.2021 Gündem
Kurban Bayramı yasakları belli oldu! Tek tek açıklandı! 15 gün...
Kurban Bayramı yasakları belli oldu! Tek tek açıklandı! 15 gün... Kurban Bayramı öncesi flaş yasak açıklaması! Yasaklar tek tek açıklandı. Kurban kesim ve satış yerlerinde ağız ve burnu kapatacak şekilde maske kullanılacak. En az 2 metre olan mesafe kurallarına uyulacak. Ayrıca satış ve kesim yerlerinin tüm girişlerinde antiseptik bulundurulacak. Hayvan satış alanında 8 metrekareye bir kişi (müşteri ve satıcı beraber) olacak şekilde kontrollü insan girişi sağlanacak. Hayvan satış alanında maske takılacak. Müşteri ve satıcılar satış alanında fiziki mesafeye uyacak. Müşteri ve satıcı arasında el teması (tokalaşma) olmayacak. Hayvan satış alanı içerisinde ulaşılabilir yerlerde el yıkamak için lavabolar oluşturulacak. Yasaklara uymayanlara 2 bin 399 lira ceza kesilecek. Bunun yanında Kurban satış yerleri, İstanbul'da bayramdan 15 gün, diğer illerde ise 1 ay önce hazır hale getirilecek ve bu tarihten önce kurbanlık hayvan girişine izin verilmeyecek. İşte Kurban Bayramı'nda uygulanacak yasaklarla ilgili tüm detaylar...
19.06.2021 Gündem
Uyuz hastalığı 15 dakikada bulaşıyor!
Uyuz hastalığı 15 dakikada bulaşıyor! Uyuz hastalığının yılda yaklaşık 100 milyon kişiyi etkilediğini belirten Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, "Hastalık kişiden kişiye genellikle 15-20 dakikalık bir temasla bulaşır. Özellikle geceleri artan kaşıntı, uyuz hastalığının en önemli belirtisidir. Akarlara karşı ise eşyalar 50 derecede en az 10 dakika yıkanmalı ve sıcak bir kurutucuda
23.01.2021 Sağlık
COVID-19 kurban etinden bulaşır mı?
COVID-19 kurban etinden bulaşır mı? Kurban Bayramı’nda corona virüs nedeniyle her zamankinden daha farklı önlemler alınması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Şükrü Karataş “COVID 19 hastalığının koyun, keçi, sığır, manda gibi hayvanlardan insanlara normal koşullarda bulaştığına dair bilimsel bir veri yoktur. Çiğ hayvan eti tüketilmediği sürece, hijyen koşullarına uyulduğu sürece COVID 19 un etten bulaşması söz konusu değildir” dedi.
30.07.2020 Sağlık
'Ete dokunduğunuzda, ellerinizi de eti de yıkayın'
'Ete dokunduğunuzda, ellerinizi de eti de yıkayın' Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, Kurban Bayramı öncesinde uyarılarda bulundu. Koronavirüsün etten bulaşmayacağını belirten Prof. Dr. Yalçın, “Hastalıklı bir birey ete hapşırdı ya da öksürdü, siz de oraya temas ettiniz. Elinizi de yüzünüze götürdünüz işte oradan virüs bulaşabilir. Dolayısıyla ete dokunduğunuz zaman mutlaka elinizi de eti de yıkayın" dedi.
30.07.2020 Sağlık
Bakan Pakdemirli açıkladı! Mısır alım fiyatı belli oldu
Bakan Pakdemirli açıkladı! Mısır alım fiyatı belli oldu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Bakan Pakdemirli, "Geçen yıl 1150 lira olan fiyatı bu sene yüzde 15 artırarak 1325 lira olarak belirledik." ifadelerini kullandı.
29.07.2020 Gündem
Bilim Kurulu Üyesinden bayram namazı  uyarısı
Bilim Kurulu Üyesinden bayram namazı uyarısı Sağlık Bakanlığı Corona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Kurban Bayramı namazı ile ilgili uyarılarda bulundu.
27.07.2020 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Taşova: Bayram ziyaretine gitmeyin
Bilim Kurulu Üyesi Taşova: Bayram ziyaretine gitmeyin Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, yaklaşan Kurban Bayramı için uyarılarda bulundu. Salgının bulaşma ihtimalinin normalleşme dönemine geçişle birlikte gözardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Taşova, geçen Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da aile büyüklerine gidilmemesi tavsiyesinde bulundu.
26.07.2020 Gündem
Diyanet'ten 81 ile flaş talimat
Diyanet'ten 81 ile flaş talimat Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Covid-19 normalleşme süreciyle ilgili 81 il müftülüğüne gönderdiği talimatla, din görevlileri tarafından manevi destek ya da tebrik amaçlı iştirak edilen törenlerde vatandaşların kurallara uygun davranılması hususunda uyarılmasını istedi.
9.07.2020 Gündem
Alışverişi tokalaşarak yapıyorlarmış! 16 kişi gözaltında
Alışverişi tokalaşarak yapıyorlarmış! 16 kişi gözaltında Adana merkezli 4 ilde, ‘torbacı’ olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik dün şafak vakti düzenlenen operasyonda, 16 kişi gözaltına alındı. Torbacıların, yakalanmamak için uyuşturucu maddeleri tokalaşma yöntemiyle verdiği, parayı da aynı yöntemle aldığı tespit edildi.
8.07.2020 Gündem
Bu yaz mevsiminin trendi: ‘Maske’, ‘mesafe’, ‘temizlik’
Bu yaz mevsiminin trendi: ‘Maske’, ‘mesafe’, ‘temizlik’ Yaz tatilinde korona virüs tedbirlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurullah Dikmen, “Tatilde de maskenin sürekli takılması gerekiyor. Nereye gidilirse gidilsin sosyal mesafenin -plajda ve havuzda dahi- korunması şartını önemle vurguluyorum” dedi.
4.07.2020 Sağlık
Keneyi gördüğünüz anda eldivenle çıkarın
Keneyi gördüğünüz anda eldivenle çıkarın Türkiye Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, “Kene yapıştığı zaman hemen virüsü enjekte etmez. Önce bir kan emer ki bunun süresi de yaklaşık olarak 12 saattir. 12 saat sonrasında taşıdığı virüsü insana enjekte etmeye başlar. Yani insanlar keneyi gördüğünde bu kenenin kendisine ne zaman yapıştığını bilmediği için hemen çıkarması gerekiyor. Ama çıkarırken kesinlikle çıplak elle ve deri ile temas olmayacak” dedi.
4.07.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Tokalaşma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tokalaşma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.