Tıpta Uzmanlık Sınavı

Tıpta Uzmanlık Sınavı

Son dakika Tıpta Uzmanlık Sınavı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tıpta Uzmanlık Sınavı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tıpta Uzmanlık Sınavı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tıpta Uzmanlık Sınavı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tıpta uzmanlık sınavı gelişmeleri de dahil olmak üzere 409 tıpta uzmanlık sınavı haberi bulunmuştur. Tüm tıpta uzmanlık sınavı haberleri aşağıda listelenmiştir.
TIPDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? TIPDİL sonuç tarihi
TIPDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? TIPDİL sonuç tarihi TIPDİL oturumu, 17 Şubat 2024’te gerçekleşti. 80 soru sorulan sınavda adaylar 150 dakika içinde sorulara yanıt verdi. Sınavın sona ermesinin ardından adayların sonuç tarihini araştırmaları başladı. Peki, TIPDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
17.02.2024 Yaşam
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, hakkında toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Son duruşmada Özkiraz için tahliye kararı çıkarken yeni bir gelişme daha yaşandı. Gerçek bir doktor olmak için YSK’ye giren Ayşe Özkiraz’ın aldığı puan ortaya çıktı
25.07.2023 Gündem
TUS ne zaman açıklanır? TUS tercih sonuçları tarihi belli oldu mu? 2023 ÖSYM TUS sonuç sorgulama ekranı
TUS ne zaman açıklanır? TUS tercih sonuçları tarihi belli oldu mu? 2023 ÖSYM TUS sonuç sorgulama ekranı TUS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) tercih sonuçları için meraklı bekleyiş devam ediyor. 1-8 Haziran tarihleri arasında ÖSYM tarafından tamamlanan tercih işlemlerinin ardından gözler ÖSYM’den gelecek açıklamaya çevrildi. İşte TUS tercih sonuçlarında son durum…
15.06.2023 Eğitim
Bakan Koca: TUS'a ilişkin 9 bin 2 kontenjan ÖSYM'ye gönderildi
Bakan Koca: TUS'a ilişkin 9 bin 2 kontenjan ÖSYM'ye gönderildi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) ilişkin toplam 9 bin 2 kontenjanın yayımlanmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) gönderildiğini açıkladı. 
18.05.2023 Gündem
Sahte doktor Ayşe Özkiraz davasında yeni gelişme! Flaş karar sorası ilk kez konuştu
Sahte doktor Ayşe Özkiraz davasında yeni gelişme! Flaş karar sorası ilk kez konuştu Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşmaları devam ederken, flaş bir gelişme yaşandı. Doktorluk hayalini sahte belgelerle hastane koridorlarına taşıyan Özkiraz, yaşanan son dakika gelişmesinin ardından ilk kez konuştu. Yaptıklarını tek tek itiraf eden sahte doktor, bu sözlerle herkesten özür diledi.
30.03.2023 Gündem
Sahte doktor Ayşe Özkiraz hakkında karar verildi! Tek tek itiraf etti: Utanç duyuyorum
Sahte doktor Ayşe Özkiraz hakkında karar verildi! Tek tek itiraf etti: Utanç duyuyorum Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, hakkında 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, 'özel belgede sahtecilik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ve 'yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen 1219 sayılı kanuna muhalefet' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar olmak üzere toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 5'nci duruşması bugün Çerkezköy 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Özkiraz için tahliye kararı çıktı. İşte haberin detayları...
29.03.2023 Gündem
Sahte doktor Ayşe Özkiraz hakkında yeni gelişme! Hepsi evinden çıktı, son sözleri bu oldu
Sahte doktor Ayşe Özkiraz hakkında yeni gelişme! Hepsi evinden çıktı, son sözleri bu oldu Tekirdağ'daki sahte doktor skandalında yeni gelişme! Kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan ve sahte diploma ile hastanede görev yaptığı anlaşıldıktan sonra tutuklanan Ayşe Özkiraz, hakim karşısına çıktı. 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 20 yaşındaki Ayşe Özkiraz'a mahkemede son sözleri soruldu. Öte yandan iddianamede yer alan bilgilere göre Özkiraz'ın evinde onlarca sahte belge ve doktor kıyafetleri bulundu. İşte haberin detayları...
21.03.2023 Gündem
Sahte doktor Ayşe Özkiraz yeniden hakim karşısında! Sevgilisi tanık oldu, her şeyi bir bir anlattı
Sahte doktor Ayşe Özkiraz yeniden hakim karşısında! Sevgilisi tanık oldu, her şeyi bir bir anlattı Tekirdağ'daki sahte doktor skandalında yeni gelişme! Kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan ve sahte diploma ile hastanede görev yaptığı anlaşıldıktan sonra tutuklanan Ayşe Özkiraz, hakim karşısına çıktı. Bu kez duruşmaya tanık olan katılan Özkiraz'ın sevgilisinin anlattıkları şoke ederken, mahkemeden flaş bir karar geldi.
22.02.2023 Yaşam
TUS ertelendi mi? TUS ne zaman?
TUS ertelendi mi? TUS ne zaman? TUS ertelendi mi, ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tıpta Uzmanlık Sınavı'nın 26 Mart'tan 15 Nisan'a, Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın 6 Mayıs'tan 4 Haziran'a ertelendiğini duyurdu.
21.02.2023 Eğitim
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni detay! Ve ortaya çıktı, cezaevinde bakın ne istemiş
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni detay! Ve ortaya çıktı, cezaevinde bakın ne istemiş Sahte doktor olayında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz ile ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. Ayşe Özkiraz (20) hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Sahte doktor skandalı sonrası ülke gündemine oturan Çerkezköy Devlet Hastanesi ile ilgili sıcak bir gelişme daha yaşanırken Ayşe Özkiraz’ın son planı da ifşa oldu. Çerkezköy'den sonraki hedefinin Ankara Şehir Hastanesi olduğu belirlenen Özkiraz'ın cezaevi yönetiminden istekleri de ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...
24.12.2022 Gündem
Ankara'da FETÖ/PDY soruşturmalarında 39 gözaltı kararı
Ankara'da FETÖ/PDY soruşturmalarında 39 gözaltı kararı Ankara'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar kapsamında toplam 39 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi, 14 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.
13.12.2022 Gündem
'Sahte doktor' olayında skandalların ardı arkası kesilmiyor! Yeni gelişme şoke etti
'Sahte doktor' olayında skandalların ardı arkası kesilmiyor! Yeni gelişme şoke etti Tekirdağ'daki sahte doktor skandalında yeni detaylar ortaya çıktı. Kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan ve sahte diploma ile hastanede görev yaptığı anlaşıldıktan sonra tutuklanan Ayşe Özkiraz’ın ilk ifadesini okuyanlar şoke olurken, olayla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.
28.11.2022 Yaşam
Muayenede sahte doktor skandalı! Ameliyata girip dikiş atmış, düğmeye basıldı
Muayenede sahte doktor skandalı! Ameliyata girip dikiş atmış, düğmeye basıldı Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Devlet Hastanesi'nde sahte doktor yakayı ele verdi. Çerkezköy Devlet Hastanesinde kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan ve diğer doktorların şüphelenip, şikayette bulunmasıyla gözaltına alındıktan sonra sahte diploma ile hastanede görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz'ın ifadesi ortaya çıktı. Öte yandan bakan Koca olay ile ilgili açıklamalarda bulunarak, " "Bakanlığımız, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki hastanede bir kişinin kendini yeni mezun doktor gibi tanıtıp bir uzmanın yanında tıbbi süreçleri izlediği şeklinde özetlenen olayı araştırmak üzere, gerekli süreci başlatıp müfettiş görevlendirmiştir." ifadelerini kullandı.
27.11.2022 Gündem
Ayşe Özkiraz kimdir, Sahte doktor tutuklandı mı? Çerkezköy Devlet Hastanesi sahte doktor Ayşe Özkiraz olayı nedir?
Ayşe Özkiraz kimdir, Sahte doktor tutuklandı mı? Çerkezköy Devlet Hastanesi sahte doktor Ayşe Özkiraz olayı nedir? Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 1 yıldır pratisyen hekim olarak görev yapan Ayşe Özkiraz’ın (25) sahte doktor olduğu ortaya çıktı. Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) 81 puan alarak çocuk doktoru olduğunu söyleyen Özkiraz'ın tıpla ilgili birçok konuda çelişkili cevapları üzerine şüphelenen doktorların haber vermesi üzerine inceleme başlatıldı. Peki, Sahte Doktor Ayşe Özkira olayı nedir, Çerkezköy Devlet Hastanesi sahte doktor Ayşe Özkiraz tutuklandı mı? Ayşe Özkiraz kimdir?
26.11.2022 Gündem
Muayenede sahte doktor skandalı! Ameliyata girip dikiş atmış
Muayenede sahte doktor skandalı! Ameliyata girip dikiş atmış Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Devlet Hastanesi'nde sahte doktor yakayı ele verdi. Çerkezköy Devlet Hastanesinde kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan ve diğer doktorların şüphelenip, şikayette bulunmasıyla gözaltına alındıktan sonra sahte diploma ile hastanede görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz'ın ifadesi ortaya çıktı.
26.11.2022 Gündem
Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde 1 yıldır görev yapan sahte doktor tutuklandı
Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde 1 yıldır görev yapan sahte doktor tutuklandı Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 1 yıldır pratisyen hekim olarak görev yapan Ayşe Özkiraz’ın (25) sahte doktor olduğu ortaya çıktı. Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) 81 puan alarak çocuk doktoru olduğunu söylelen Özkiraz'ın tıpla ilgili birçok konuda çelişkili cevapları üzerine şüphelenen doktorların haber vermesi üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan araştırmada lise mezunu olduğu öğrenilen sahte doktor Özkiraz, tutuklandı.
25.11.2022 Gündem
TUS 2022 tercihleri ne zaman başlıyor? 2022-TUS 2. dönem tercih kılavuzu yayımlandı mı?
TUS 2022 tercihleri ne zaman başlıyor? 2022-TUS 2. dönem tercih kılavuzu yayımlandı mı? 4 Eylül Pazar günü yapılan 2022-TUS 2. dönem sınavı, Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) sonuçları 29 Eylül'de ilan edildi. TUS tercihleri ise kontenjan ve puan türüne göre gerçekleşecek. Adaylar, programlara puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yerleştirilecektir. Peki, TUS tercihleri ne zaman başlıyor?
29.09.2022 Eğitim
TUS sonuçları 2022 Eylül! TUS açıklandı mı, TUS 2022 2. dönem sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM E devlet TUS sonucu sorgulama…
TUS sonuçları 2022 Eylül! TUS açıklandı mı, TUS 2022 2. dönem sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM E devlet TUS sonucu sorgulama… TUS sonuçları ne zaman açıklanacak, TUS sonuçları 2022 Eylül açıklandı mı? TUS 2022 2. dönem sonuçları merakla bekleniyor. 2022 TUS 2. dönem sınav sonuçlarının duyurulacağı tarihi açıkladı. 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği (TUEY), Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hükümleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ve üniversitelerin tıp fakültelerinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların seçme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir. Peki, TUS sonuçları 2022 açıklandı mı? ÖSYM 2. dönem TUS sonuç sorgulama ekranı...
29.09.2022 Eğitim
Ek ödemelere zam! Maaşlara yansıyor, resmen değişti, artık her ay...
Ek ödemelere zam! Maaşlara yansıyor, resmen değişti, artık her ay... Ek ödemelere zam müjdesi. Resmen değişti. Sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiriyor. Ödemeler arttı. Maaşlara yansıyacak. Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına atanan ve döner sermaye gelirlerinden ek ödeme alan eğitim görevlilerine, en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 410'u, uzman tabip, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman diş tabiplerine yüzde 335'i ve pratisyen tabip ve diş tabiplerine ise yüzde 265'i oranında, her ay herhangi bir katkıya bağlı olmaksızın, merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme yapılacak. İşte son dakika haberinin detayları...
23.06.2022 Çalışan Hakları
Ek ödemelere zam geldi! Resmen değişti, ücretler yüzde 265 arttı
Ek ödemelere zam geldi! Resmen değişti, ücretler yüzde 265 arttı Ek ödemelere zam müjdesi. Resmen değişti. Sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiriyor. Ödemeler arttı. Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına atanan ve döner sermaye gelirlerinden ek ödeme alan eğitim görevlilerine, en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 410'u, uzman tabip, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman diş tabiplerine yüzde 335'i ve pratisyen tabip ve diş tabiplerine ise yüzde 265'i oranında, her ay herhangi bir katkıya bağlı olmaksızın, merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme yapılacak. İşte son dakika haberinin detayları...
22.06.2022 Memur
Sağlık çalışanlarını kapsıyor! TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
Sağlık çalışanlarını kapsıyor! TBMM Genel Kurulunda kabul edildi Son dakika gelişmesi. Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Buna göre; Sağlık tesislerinde ek ödemeye esas işlemleri denetlemek üzere, inceleme heyetlerinin oluşturulmasına yasal altyapı oluşturuldu. Sağlık çalışanlarının döner sermaye ek ödeme tavanları artırıldı. Kanunun 3. maddesi şunları içeriyor: Döner sermaye ek ödeme tavanları; eğitim görevlisi ile profesör ve doçentlerde yüzde 800’den yüzde 950’ye, uzman tabip ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman diş tabiplerinde yüzde 700’den 850’ye yükseltildi. Döner sermaye ek ödeme tavanları pratisyen tabip ve diş tabipleri ile uzman eczacılarda yüzde 500’den 650’ye; hastane müdürü ve eczacılarda yüzde 250 oranı yüzde 305’e yükseltildi. Döner sermaye ek ödeme tavanları diğer personelde yüzde 150’den 225’e; özellikle tıbbi işlemlerde, işlemler karşılığı yapılacak ek ödemelerde yüzde 800 ve 700 oranları sırayla 950 ve 850’ye yükseltildi. İşte son dakika haberinin detayları...
16.06.2022 Gündem
Ek ödemelere zam müjdesi! Ve kabul edildi, ücretler yüzde 265 artıyor
Ek ödemelere zam müjdesi! Ve kabul edildi, ücretler yüzde 265 artıyor Ek ödemelere zam müjdesi geldi. Doktor ve diş hekimlerini yakından ilgilendiriyor. Ödemeler yüzde 265 artıyor. Doktor ve diş hekimlerini ilgilendiren teklif Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. Buna göre; Tabip ve diş hekimlerine 375 KHK ile belirlenen tutar kadar sabit ek ödeme yapılabilmesi için yüzde 180 oranı yüzde 265 olarak artırılıyor. İşte son dakika haberinin detayları...
10.06.2022 Ekonomi
2022 ÖSYM TUS kontenjanları açıklandı mı, TUS tercihleri ne zaman? İşte TUS sonuçları sorgulama ve tercih ekranı!
2022 ÖSYM TUS kontenjanları açıklandı mı, TUS tercihleri ne zaman? İşte TUS sonuçları sorgulama ve tercih ekranı! TUS kontenjanları ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yeni bir yapıldı. 6 Mart tarihinde yapılan sınavın sonuçları 31 Mart 2022 tarihinde açıklanmıştı. Adaylar TUS kontenjanlarını beklemeye başlamış. "2022 TUS kontenjanları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" sorularına yanıt aranmaya başlanmıştı. İşte 2022 TUS kontenjanları hakkındaki son gelişmeler…
18.04.2022 Eğitim
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Ve tarih verildi! Çarşamba günü...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Ve tarih verildi! Çarşamba günü... Yasaklarla ilgili flaş gelişme! Ve tarih verildi. Maske yasağı ile ilgili son dakika açıklaması. Maske yasağında sona geliniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu hafta çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu'muzda salgında gelinen noktayı ve mevcut tedbirleri ele alacağız. Kanaatimce Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır" dedi.
18.04.2022 Gündem
Bakan Koca, tıp fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi
Bakan Koca, tıp fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki tıp fakültelerinin öğrenci temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Koca, “İleri ülkelerin gözdesi olan hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın kıymetini biz de bilelim ve bilmek zorundayız” dedi.
14.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tıpta Uzmanlık Sınavı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tıpta uzmanlık sınavı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.