Gazete Vatan Logo

TUS 2022 tercihleri ne zaman başlıyor? 2022-TUS 2. dönem tercih kılavuzu yayımlandı mı?

4 Eylül Pazar günü yapılan 2022-TUS 2. dönem sınavı, Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) sonuçları 29 Eylül'de ilan edildi. TUS tercihleri ise kontenjan ve puan türüne göre gerçekleşecek. Adaylar, programlara puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yerleştirilecektir. Peki, TUS tercihleri ne zaman başlıyor?

TUS 2022 tercihleri ne zaman başlıyor? 2022-TUS 2. dönem tercih kılavuzu yayımlandı mı?

TUS tercihleri ne zaman? TUS sonuçları ÖSYM'nin sonuç ekranı üzerinden yayınlandı. ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecektir. 2.Dönem TUS sonuçları açıklanınca gözler TUS tercihlerine çevrildi. Peki, 2022-TUS 2. dönem tercih kılavuzu yayımlandı mı?

TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK, TUS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

ÖSYM, TUS tercih kılavuzunu henüz yayımlamadı.  Adaylar, programlara puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yerleştirilecektir.

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda gerçekleştirebilecek. Yerleştirme işleminde, 2022-TUS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacak.

Adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir. Adaylar kendilerine tanınan tercih haklarının hepsini kullanmak zorunda değildirler.

TUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapmaya yetkili olma yani diplomasının Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş olma şartı aranır.

Yabancı dil yeterliliğini sağlayamayan adayların yerleştirmeleri yapılsa bile ilgili kurum tarafından atamaları yapılmaz.

Adayların tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak olan tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

TUS 2022 KONTENJANLARI BELLİ OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4 Eylül'de düzenlenen Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) kapsamında eğitim kurumlarında 9 bin 911 kontenjan planlandığını, kontenjan dağılımlarının kılavuzda yayımlanmak üzere ÖSYM'ye gönderildiğini bildirdi.

Koca, "Bu dönem için eğitim kurumlarına 9 bin 338, yabancı uyruklu ve KKTC vatandaşı öğrenciler dahil edildiğinde toplam 9 bin 911 kontenjan planlandı. Eğitim kurumları kontenjan dağılımları, kılavuzda yayımlanmak üzere, bugün ÖSYM'ye gönderildi." ifadesini kullandı.

2022-TUS 2. DÖNEM KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı